HABERLER>POLİTİKA
24 Ekim 2012 Çarşamba - 17:22

Bakan Yıldırım’dan bombardıman: Telaş başladığında…

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği bayramlaşma törenine katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım çok sert konuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoğlu’nun ‘Otobüslere adam dolduruyorlar, belediyeyi kötülüyorlar’ sözlerine cevap veren Bakan Yıldırım, “Bizim dedikoducu adam tutacak zamanımız yok” dedi. İzmir’in 14 yıldır zaman kaybettiğini de ifade eden Yıldırım, “Merak ettim projelerine baktım. Yapılanlara proje bile denmez. Ayaküstü karalanan şeyler. Bırakın hikaye anlatmayı. Doğruyu konuşun. Telaş başladığında eski rüyalarınızı görüyorsunuz” dedi.

Bakan Yıldırım’dan bombardıman: Telaş başladığında…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ -  AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreni Halkapınar Spor Salon Hakem Seminer Salonu’nda gerçekleşti. Bayramdan bir gün önce gerçekleştirilen törene Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Milletvekilleri Aydın Şengül, Nesrin Ulema, Ali Aşlık, Hamza Dağ, İlknur Denizli, Rıfat Sait, İl Başkanı Ömer Cihat Akay, ilçe başkanları, parti yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı. Törende konuşan Bakan Yıldırım, CHP ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na çok sert sözlerle yüklendi.



ŞENGÜL’E ‘PAS’ ATTI
Kendisinden önce kürsüye çıkan Milletvekili Nesrin Ulema’nın ‘Otobüslere adam koyma ve belediyeyi kötüleme’ konusunda yaptığı açıklamalara değinen Bakan Yıldırım, “Aslında bu konuşmayı Aydın Şengül’ün yapması lazımdı. Kendisi bu aralar revaçta” dedi. AK Partili Şengül’ün Aziz Kocaoğlu’nun yazdığı ‘Çete’ isimli kitap için söylediği “10 yılda başlayıp bitirebildiği tek şey bu” sözlerine destek veren Yıldırım, “Kendisi (Şengül) son açıklamasında çok güzel bir laf etmiş. Ben de aynen katılıyorum” açıklamasını yaptı.
 
Başkan Aziz Kocaoğlu’nun ‘Otobüslere adam bindirip, belediyenin hizmetlerini kötülüyorlar’ sözlerine sert tepki gösteren Yıldırım, “ Sayın vekilim bu sözlerini niye ciddiye alıyorsun? Bizim dedikoducu adam tutacak zamanımız yok. Dedikoduya ihtiyacımız yok. Buna tenezzül etmeyiz. İzmir’in her tarafını dolanın bakın kimin ne konuştuğunu, söyleyeceğini tahmin etmek zor değil. İzmir 14 yıllık geçmişine yanıyor. İzmir, ‘yeter artık, bu bizim kaderimiz olamaz’ diyor. İzmir’in kaderine yine İzmirliler karar verecek. Bu bize düşmez” dedi.
 
KOCAMAN BİR YALAN!
Açıklamalarına devam eden Bakan Yıldırım’ın hedefinde bu kez CHP vardı. Yıldırım, “İzmir’de kurulu bir düzen vardı. Bu kurulu düzeni rahatsız etmek, düzenin içerisinde olanın hoşnut olmadığı bir şey... İzmir halkında sorun yok. İzmirliler gayet memnun. Siyasette rekabet geldi. Ardından da hizmet geldi. Ama zaman biti kardeşim zaman bitti… İnsanlar ‘keşke daha erkenden hizmet gelseydi’ diyor. Geç oldu ama az da olsa hizmet yapılsa, İzmirli için hizmettir. Ülkemizin Van’ın da, Hakkari’sinde… Nerede olursanız olun AK Parti’nin hizmetleri var. Bu şehirde sürekli istismar var. Bize ‘merkezi idare kaynak vermiyor’ diyorlar. Kocaman bir yalan. İzmirliler duysun. Büyükşehirlerin geliri önceden azdı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 5216 Sayılı Büyükşehir Yasası’ndan önce geliri 250 milyon TL’nin altındaydı. Bu yasa çıkınca İzmir’in geliri 1 milyar 250 milyon TL’ye çıktı. Kaynağı esirgemek bu mudur? Hadi diyelim bunun yarısını verdi. Yani yıllık 600 milyon kaynağın var. 10 yılda toplamda 7 milyar TL kaynağın var. Merkezi hükümet bu zamana kadar İzmir’e 8 milyar TL yatırım yapmış. Ulaşımdan, sağlığa kadar... Bu mudur merkezi hükümetin hizmeti getirmemesi? Bırakın bu hikayeleri… Doğruyu konuşun. Çıkıp ‘yapamadık’ deyin. Millet neyin yapılıp yapılmadığını görüyor. Telaş başladığı zaman eski rüyalarınız aklınıza geliyor. Kimse milli ve dini değerler üzerinden siyaset yapmasın. Bu ülkeye hayrı dokunacak insanın yapacağı iş hizmettir. En güzel siyaset hizmet ile olur” diye konuştu.


 
BUNLAR ANLAMADI!
Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini de eleştirdi. Yerel seçimlerden önce Başkan Aziz Kocaoğlu’nun açıkladığı seçim bildirgesinde yer alan projeleri incelediğini anlatan Yıldırım “Merak ettim baktım. 200’e yakın projeleri var. Proje de denmez. Ayaküstü karalanan şeyler. Bir de gerçekleşme oranına baktım. 14 yılda yüzde 20 gerçekleşme oranı var. Artık İzmirliler karar versin. Sürekli korku salarak, Cumhuriyet’in değerlerini kullanarak, ‘AK Parti yaşam şartlarımıza müdahale edecek’ söylemleri ile bir iş yapılamayacağını herkes gördü. Ama bunlar anlamadı. İnşallah bunlar da anlayacak.
 
BÜYÜK DEVLET OLMAK…
Kurban Bayramı’nda dostluk ve kardeşliğin ön plana çıkması gerektiğini anlatan Yıldırım “Biz Kurban Bayramı’ndayız. Birlik ve beraberlikten bahsedelim. Nasıl gereksiz yere gönül kırdık buna bakalım. Bunları tamir etmek için bize büyük fırsat. Kestiğimiz kurbanlar onun eti Allah’a ulaşacak değil. Yaradana ulaşacak olan birbirimiz için ne yaptık. İnsanlık için ne yaptık. Bunlar ulaşacak. Daha güzel bir kurban karşılamayı isterdik. Bir akıl tutulması var etrafımızda. Müslümanlar birbirlerini iktidar uğruna katlediyor. İnsanların canına, malına kastetmekle iktidar olunacaksa varsın olmasın. İnsanlara göz yaşı getiriyorsa o iktidar kime yarar? Ülkemizde uzun yıllardan beri yüreğimizi dağlayan, enerjimizi azaltan terör belası inşallah bu ülkenin gündeminden kalkacak. Başbakanımız ve bakanlarımız ile Van Erciş’e gittik. Tam 328 günde mucizenin gerçekleştiğini gördük. Bu ülke Muş Varto’da yaşanan depremin acılarını 25 yılda silemedi. Ama Van, Erciş yerle bir oldu. Bugün 200 bin kişiyi barındırabilecek konutlar orada yapıldı ve sahiplerine teslim edildi. Büyük devlet büyük işler yapar. Büyük devlet, talimatlar yağdırıp, basmakalıp sözlerle, insanlara korku salarak iktidarını sürdürmek değildir. Büyük devlet vatandaşını başının üzerinde taşıyan devlettir. Geçen günlerde bakan arkadaşım Japonya’ya gitti. Orada yollar açılamamış, bırakın evi geçici barınaklar bile yapılamadı. Ne kadar zengin olursanız olun insanı yüceltemiyorsanız devlet olarak bir anlamınız yok. Nerede bir olay varsa, vatandaşımızın başına iş gelmişse devletimiz oradadır. Milletvekilimiz söyledi. Bizim yola çıkarken Osmanlı’nın kuruluş felsefesi olan 3 kıtada barış ve kardeşliği kuran ‘insanı yücelt ki devlet yücesin’ anlayışı var.
 
KRİZE GİRİYORLAR!
Türkiye’nin AK Parti iktidarı ile çok önemli bir yere geldiğini anlatan Bakan Yıldırım, “Bağımsızlığın ne anlama geldiğini cümle aleme göstermek önemli. Bunun içini de doldurmak lazım. Ne ile dolduracağız tabi ki hizmetlerle. Bizim bir vatandaşımız gittiği yerde horlanıyorsa, pasaportu ciddiye alınmıyorsa ne yapacaksınız. Önemli olan başka ülkenin nüfus cüzdanınızdaki ay yıldızlı bayrağı görünce kendisine çeki düzen vermesidir. Allah’a şükür bayrağı, durumunu en üst noktaya çıkarmış bir ülkeyiz. Bunun oluşmasında 74 milyon insan, AK Parti iktidarı ve onun değerli lideri var. Büyük Atatürk ‘çağdaş ülkelerin seviyesine çıkmak, hatta üstüne çıkmak’ diyor. Hedefinizi koyacaksınız. Önünü göremeyen, ne olacağını göremeyen bir Türkiye’den bugün 2023’e, 2035’e hedef koyan, yol haritasını belirleyen bir ülke haline geldik. İstikrar ve güven iki kelime değil kazanım ve birikimdir. Bu millet zaten bunun getirisi yollarında, sağlığında, turizminde, ekonomisinde her alanında görüyor. Türkiye’ye bugün herkes ile gıptayla bakıyor. Dünya kasıp kavrulurken ‘siz niye krize girmiyorsunuz’ diyerek krize giriyorlar.

 
PANİK HAVASINDALAR!
Milletvekilleri adına Nesrin Ulema konuşma yaptı. Bayramların çok önemli olduğunu anlatan Ulema, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘otobüslere adam doldurup, belediyeyi kötülüyorlar' sözlerine gönderme yaptı. Ulema “Bayramlar ve milli günler dayanışma ve kardeşliğin en yoğun yaşandığı günlerdir. Bize düşen görev bu günlerin en iyi şekilde haklarını vermektir. Bize, gelecek nesillere bu günlerin anlamını bırakmak düşüyor. Biz AK Parti olarak muhafazakar demokrat bir partiyiz. Yaradılanı yaradandan ötürü severiz anlayışı ile hareket ediyoruz. Siyasette ‘ne aldanan, ne aldatan olacağız’ anlayışı ile hareket ediyoruz. Milletimizin derdi bizim derdimiz. Kurban Bayramı’nın ardından Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89. Kuruluş yılını kutlayacağız. Cumhuriyetin en büyük kazanımı olan demokratik, laik, çağdaş devlet anlayışını sözde değil çalışarak yapıyoruz. Birileri statükonun arkasında dururken biz hep demokrasi dedik. Birileri eski Türkiye’nin anlayışını gösterirken biz Atütürk’ün muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için çalıştık. İzmir’de de bu eski kurallar hüküm sürüyor. Hizmet üretmek yerine korku siyaseti yayıyorlar. Yerel seçimler yaklaştıkça panik havası içindeler. Var olmayan hizmetleri anlatmadıkları için kendi parti mensuplarına fırça atıyorlar. Yine paralı adamların otobüste aleyhlerinde konuştuğunu hayal ediyorlar. AK Parti’nin buna ihtiyacı yok. İzmir halkı hayal üreten, hizmet üretmeyip siyaset yapan insanlara en güzel dersi sandık başında verecektir” dedi.
 
İZMİR ANAHTARI VERECEK
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın yuhalandığı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’in kavga ettiği 9 Eylül kutlama törenlerinde yaşananlara da değinen Ulema, o günü yaşayan insanlardan biri olduğunu söyledi. Orada duyduğu, “Burası İzmir çukuru buradan size ekmek yok” sözlerinin kendisini etkilediğini anlatan Ulema, “O günden sonra her gün sabah evden çıkarken o gün 10 yere gideceksem 20 yere gidiyor,20 el sıkacaksam 50 el sıkıyorum. Akşam yastığa başımı koyduğumda ‘daha çok çalışmalıyız’ diyorum. Bu çağ dışı zihniyete en güzel cevabı İzmir verecektir. Onlara ‘biz siyaset değil, hizmet istiyoruz. Yerel seçimlerde anahtarı AK Parti’ye veriyoruz” diyecektir” ifadeleri kullandı.


 
AKAY’DAN BİRLİK ÇAĞRISI
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay da ‘kurbanın’ anlam ve önemine değindi. Bayramların birlik ve beraberlik anlamına geldiğini söyleyen Akay, teşkilat mensuplarına da seslendi. Akay, “Birbirinize daha çok sarılın. Birbirimizin yaralarını sarıp, birbirimize koşalım” dedi.
 
GÖNÜLLERİ FETHEDECEĞİZ
Toplantıda ilçe başkanlarına adına konuşan Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir’de 2001 yılında başlayan ufak topluluğun şimdi salonlara sığmadığını söyledi. Sürekli, “İzmir’de çok emekler verdik. Geldiğimiz nokta çok güzel. Bakanlarımızın da desteği ile daha iyi olacak. Herşey samimiyet ve birlikten geçiyor. Bu günlere gelirken en dikkat ettiğimiz şey buydu. Birbirimizi seversek, bir olursak diri oluruz. Önümüzdeki günler daha iyi olacak. Geçtiğimiz seçimlerde çok büyük ivme kazandık. Bu durum giderek artıyor. Biz, ‘zafer bizim olacak, kaleyi fethedeceğiz’ demiyoruz. Biz, ‘gönülleri fethedeceğiz, halkımızın takdirine mazhar olacağız’ diyoruz. Bize verilen görevleri en iyi şekilde yapmak istiyoruz. Niyet halis, akıbet hayırdır. Çıkan sonuca da biz çok saygılıyız. Genel seçimlerde üst üste zaferler kazanıyoruz. İzmirli neye karar verirse biz ona saygı duyarız. İzmirli ne derse o’dur” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Atilla Kamar 25 Ekim 2012 Perşembe 09:37

200 proje var ve karalama şeklinde şeyler ifadesiğ var. Kendi projesi tünel Mürselpaşa ile deniz arasında idi gitti yeşildereye kondu... nasıl ciddiyet... Manisa tüneli başladı kaldı. Sonra yapımcı firma yanlış eğim hatası var dedi proje değişti nasıl ciddiyet... Karaburun yolu acele ve mevcut yola büyük oranda paralel başladı... proje doğrumu tartışılır... İstimlakler yapılmadığı için yol yarım kaldı... nasıl ciddiyet.. Bütün proje gelişmelere yorumum olabilir... Bayramınız kutlu olsun.

Yorumu oyla      15      6  
partizan a 24 Ekim 2012 Çarşamba 23:39

partizan kardeş sen demekki izmirde yaşamıyorsun..yaşasaydın aziz başkanın nasıl siyaset yaptığını bilirdin.saygısından makamından kişiliğinden dolayı temiz siyaset yapıyor.siyaset sadece birilerini eleştırmekle olmuyor o İZMİR için bizim için çalışıyor .onun bu ılımlı davaranışları olduğu halde 397 yılla yargılanıyor daha ne diyeyim.izmiri tanı dürüst ol....

Yorumu oyla      18      11  
Sayın Bakan 24 Ekim 2012 Çarşamba 23:24

İzmirli'nin size dolaylı yoldan bir miktar saygısı var. Sakın gelip gidip ucuz siyaset yaparak bu saygıyı kaybetmeyin. İzmir'deki siyasetiniz biraz daha zeka ürünü olsun. Andırstend?

Yorumu oyla      18      6  
Bilal-İzmirli 24 Ekim 2012 Çarşamba 21:22

Bakan Yıldırım İzmir’in 14 yıldır zaman kaybettiğini de ifade eden Yıldırım,....neden 14 yıl demek birisi hatırlattı demek 14 yıldan öncekilere eleştiri yokmu .???????????

Yorumu oyla      12      6  
private35 24 Ekim 2012 Çarşamba 20:11

Sayın Binali Yıldırım bey, 12 yıldır bu devletin en tepesini işgal ediyorsunuz izmire hangi projeleri yaptınız sayar mısınız? kendi iradeniz dışında daha 2 yıllık izmir millet vekilisiniz ama 12 yıllık bakansınız neler yaptınız.Önce kendinize bir bakın sonra borçsuz belediye ile projelerini hayata geçiren aziz kocaoğluna laf söyleyiniz.Bayrağı yasaklatan siz, izmire gavur diyince pusan ses çıkarmayan siz, izmire yatırım yoki aydın şengül gbi sadece konuşuyorsunuz, yazık kalıbınıza yakışmadı.

Yorumu oyla      40      19  
yavuz yavuz 24 Ekim 2012 Çarşamba 20:08

otobusler cok geliyor bu bır gercek otobuse sabah bınen ınsanlar cok sınırlı aksam işden eve donen insanlar dahada sınırlıa bu eleştırılerı akplı yda chplı olak ayırmaya gerekyok BENDE BBP liyim benidemi parti yolladı eleştırı ıcın !!!!!! içimden geldigi gibi otobusde işde kahvede eleştşrmizi apm hakkımız var sanırım otobuslerdeki eleştirileri degil muhite göre yollanan otobuslerei eleştirelim gecmeyen otobusleri eleştirelim nedersiniz

Yorumu oyla      17      22  
İZMİRLİ VATANDAS 24 Ekim 2012 Çarşamba 19:36

Gercekten bakan cok dogru söylemiş , İzmire belediye adam akıllı birsey yapmıyor. Kücücük sakarya , eskişehir , erzurum gibi kentler bile izmirden daha fazla proje gerceklestiriyorlar sehirlerinde. İzmiri köye cevirdi kocaoglu. Gecen dönem chp ye oy verdim ama bu dönem kesinlikle akp ye oy vercegim. İnsallah binali yıldırım büyüksehire aday olur. İzmir icin cok iyi bir sans bu.. kocaoglu gibi beceriksiz adamlarla izmir yol alamaz. Bunu bir kez daha anladım

Yorumu oyla      26      31  
ayıp 24 Ekim 2012 Çarşamba 19:36

tam 100 kişisiniz baskası yok olamazda

Yorumu oyla      25      11  
partizan 24 Ekim 2012 Çarşamba 19:28

İZMİRLİ SANAMI CEVAP VERSEK AKP YEMİ AZİZ BAŞKAN BECERİKSİIZ AKP ZATEN BELLİ SEN AZİZ BAŞKANIN NEYİNİ SAVUNUYON SENİN ELEŞTİRDİĞİN O AKP Yİ AZİZ BAŞKAN ELEŞTİREMİYOR TEHLİKENİN HALA FARKINDA DEĞİLMİSİN KENDİNE GEL KARDEŞİM.....

Yorumu oyla      21      23  
İZMİR'İ TANI 24 Ekim 2012 Çarşamba 19:28

İzmir'i hala başka şehirlerle karıştırıyorsunuz. Bundan da vazgeçmeyeceksiniz. Neyse. Bakınız 8 milyar yatırım yaptım diyorsunuz, 1 milyar küsür para verdim diyorsunuz. Diyorsunuz da, biz de biliyoruz mesela izban'ın üstünde yürüdüğü rayların arsa parasını hesap edip, şu kadar yatırım yaptım diyorsunuz, yani İzmir'in toprağını İzmirli'ye satıp yatırım diyorsunuz. Ankara belediyesinin borç batağını sineye çekip bir de yatırım yapıyorsunuz, İzmir'in parasını borç ödeme diye alıyorsunuz. Yemeyiz.

Yorumu oyla      42      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’den öneri: İki bayram bir arada kutlansın
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü'nün bayramlaşması Kültür ...
“İçişleri Bakanı'na gazın tadını öğretiriz!”
CHP'li İnce, 29 Ekim kutlaması sırasında kendilerine müdahale gelmesi ...
Yunan liderlere örnek gösterildi
Yunan gazeteci ve yazar Vangelis Papadopulos, Başbakan Erdoğan'ın biyografisini ...
 
AK Parti’nin ‘olası’ İzmir adayları…
Yaklaşan yerel seçim öncesi CHP’nin İzmir’de sandığa mevcut Başkan Aziz ...
“Geri adım yok! İsrail suçunun gereğini yapacak”
Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmeler ...
Kılıçdaroğlu’ndan çok renkli iki günlük İzmir turu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iki günlük İzmir ziyaretinde belediyelerin ...
 
“Cezaevlerindekilerle birlikte biz de ölürüz!”
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevlerinde açlık grevi devam ...
CHP’den 29 Ekim resti: O genelgeyi yırtar atarız!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, 29 Ekim’deki Cumhuriyet yürüyüşü ...
Kılıçdaroğlu Wall Street Journal’a ‘Suriye krizi’ni yazdı
CHP Genel Başkanı Kemal Kıllıçdaroğlu, Türkiye'nin yıllardır süregelen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva