HABERLER>POLİTİKA
3 Aralık 2012 Pazartesi - 09:27

Cihaner ve Aksünger'den aşureli birlik mesajı

Muharrem ayı nedeniyle Çiğli Evka2 Cem ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen geleneksel aşure etkinliğine katılım yoğun oldu.

Cihaner ve Aksünger den aşureli birlik mesajı

İZMİR - Etkinliğe katılan CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, ‘Biz CHP olarak birlikten ve kardeşlikten yanayız’ derken, CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, ‘Birbirimizi ötekileştirmeden tüm değerlere saygı gösterip ortak noktada buluşup, bir şeyleri birlikte paylaştığımızda dostluğun, barışın ve kardeşliğin bu ülkede yıkılamayacak en güçlü kale olacağına inanıyorum’ dedi.

DEYİŞLER DUALAR BARIŞ VE HUZUR İÇİN
Alevi İşadamı Umut Barış Ballıkaya öncülüğünde Çiğli Evka-2 Cem ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç, Belediye Meclis Üyeleri Güngör Kaya ve Ali Karabay’ın yanı sıra Çiğli’de yaşayan Alevi vatandaşlar katıldı. 5 kazanda hazırlanan aşure binlerce kişiye dağıtıldı. Yoğun katılımın yaşandığı etkinlikte deyiş ve dualarla Kerbela'da katledilen Hz Hüseyin nezdinde tüm ‘Kerbela Şehitleri’ anıldı. Muharrem ayı ve Aşure'nin insanlığa barış ve huzur getirmesi için deyişler okundu, dualar edildi.

AYRIMIZ GAYRIMIZ YOK BİZİM
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Umut Barış Ballıkaya, ‘Alevisi, Sünnisi ile ayrım yapmadan Cumhuriyetimizin temel ilkelerine bağlı tüm dostlarımızla beraberce bir aradayız. Bu birliği birbirimize destek olarak korumalıyız. Burada yaşanılan birlik ve beraberliğin başta ülkemizde olmak üzere tüm dünyada yaşanmasını ve barışın, huzurun ebedi olmasını umut ediyorum. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bu günlerde tüm dostlarımızla güçlü kardeşlik duygularıyla aşure gününde birlikte olmaktan çok mutluyuz. Bizi kırmadan aramıza katılan milletvekillerimize ve tüm canlarımıza yürekten teşekkür ediyorum’ dedi.

BİRLİKTELİKTEN MUTLULUK DUYDUM
Aşure etkinliğine katılan CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Alevi yurttaşlarla beraber Çiğli’de bu anlamlı günde birlikte olmaktan gurur duyduğunu, Çiğli’deki bu dayanışmanın ve hoşgörünün kendisini de mutlu ettiğini ifade etti. Laik, Atatürkçü ve emekten yana devrimci duruşlarından ötürü Alevi toplumuna her zaman büyük bir sevgisinin olduğunu belirtti.
 
HOŞGÖRÜ ORTAMI EGEMEN OLMALI
CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner’de konuşmasında; ‘Böyle güzel bir etkinlikte Çiğlili kardeşlerimin arasına olmaktan bende büyük mutluluk duyuyorum. Dayanışma ruhu ve birliktelik inancıyla düzenlenen bu aşure etkinliğini çok anlamlı buluyorum. Bu tür etkinliklerin barış, sevgi ve hoşgörü ortamının egemen olmasına katkı sunacağına yürekten inanıyorum. CHP olarak dün olduğu gibi, bu günde yarında hep birlikten ve kardeşlikten yana olacağız. Bu dayanışma ve hoşgörü ortamının yaşanmasında emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum’ dedi.
 

BİRBİRİMİZİ ÖTEKİLEŞTİRMEMELİYİZ
Muharrem ayı ve aşurenin üzüntülerin olduğu kadar birliğin ve hoşgörünün simgesi olduğuna dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Birbirimizi ötekileştirmeden tüm değerlere saygı gösterip ortak noktada buluşup, bir şeyleri birlikte paylaştığımızda dostluğun, barışın ve kardeşliğin bu ülkede yıkılamayacak en güçlü kale olacağına inanıyorum.’ diyerek birliktelik mesajı verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
arif urgan 4 Aralık 2012 Salı 10:18

çiğliye barışı hep beraber getirecegiz

Yorumu oyla      12      5  
Ali ÇELEBİ 3 Aralık 2012 Pazartesi 23:28

AŞURE GÜNÜ ETKİNLİGİNDE EMEGİ OLAN TUM ARKADAŞLARA TŞK EDERİZ.ALLAH KABUL ETSİN

Yorumu oyla      14      5  
Turan Özkaya 3 Aralık 2012 Pazartesi 17:39

Cemevinde aşure etkinliği düzenlenmesi bizler adına iyi bir etkinliktir. Hele hele bu etkinliğe İlhan CİHANER, Süleyman ÇELEBİ (hukuk mağduru savcı ve emek temsilcisi)gibi kamunun yakından tanıdığı isimlerin katılımı, etkinliğe ayrı bir anlam katmıştır.Çaba ve katkıları için sayın Barış BALLIKAYA'ya teşekkürler ayrıca tebrikler. Başarı dileklerimle...

Yorumu oyla      16      5  
onur yıldız 3 Aralık 2012 Pazartesi 13:55

Çiğlide böylesine güzel ve anlamlı bir gece yaşatan Barış Bey ve ailesine cok tesekkur ederız kendısının gerek tıcarı yasamında gerekse sıyası yasamında atmıs oldugu ısabetlı adımlar cıglıde kendısıne cok guzel ıvmeler kazandırmakta ee halıyla cıglınınde bole guzel degerler aktorler kazanması bızlerı cok memnun etmıstır

Yorumu oyla      19      6  
HAYDAR YILDIRIM 3 Aralık 2012 Pazartesi 11:58

Muharrem ayımıza, aşuremize dostluk katan, hoşgörü katan Sayın İlhan Cihaner'e, Sayın Erdal Aksünger'e, Sayın Süleyman Çelebiye ve bu gecenin organizasyonunu gerçekleştiren Çiğlimizin geleceğinin umudu Barış Ballıkaya'ya gönülden teşekkür ediyoruz. Yarınlarımız aşk ile niyaz olsun.

Yorumu oyla      19      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Asla AKP'li Alevi olamaz, Aleviler de AKP'li olmaz'
CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, "Asla AKP'li alevi olamaz. Aleviler de AKP'li olmaz" dedi.
'Zenginle fakir aynı okula mı gidiyor?'
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer okullarda serbest kıyafet düzenlemesiyle ...
Erdoğan Said Nursi'nin talebesini uğurladı
İstanbul'da dün vefat eden Said Nursi'nin öğrencilerinden Mustafa Sungur, ...
 
'Grup kararı alınacağını zannetmiyorum'
Başbakan Yardımcısı Arınç, BDP milletvekillerine fezlekeyle ilgili, "Bu ...
Uludere yorumu: Fantazi yapacak halimiz yok
Uludere Alt Komisyonu Başkanı Şener, ''Önceki operasyonlarda emri kim ...
Bu dava adalete inmiş bir 'Balyoz'dur
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, Balyoz ...
 
'Satanistler imam hatiplerde yetişmedi!'
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Satanist olanlar, memleketi soyup soyanlar, ...
CHP'li Türeli'nin önerisi gerçek oluyor
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
AK Parti MHP olmadan 276'yı bulamıyor!
AKP’de dokunulmazlık için 276 çatlağı var ama MHP desteği ile sorunun ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva