HABERLER>POLİTİKA
2 Aralık 2012 Pazar - 11:35

Bu dava adalete inmiş bir 'Balyoz'dur

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, Balyoz Davası’ndan hüküm giyen komutanların aileleri ve yakınları rafından kurulan Vardiya Bizde Platformu’nun ‘Sesiz Çığlık’ eylemine katıldı. Platform tarafından her hafta düzenlenen eylemlerle eşlerine ve ailelerine destek olmak için bir araya gelen Balyoz Davası yakınlarının eylemine katılanlar arasında, ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan da vardı.

Bu dava adalete inmiş bir  Balyoz dur

İZMİR - Adil yargılanmanın tüm ilkelerinin Balyoz Davası’nda ihlal edildiğini belirten Güler, “Şimdi Yargıtay aşamasında olan davanın hataların ortaya çıkması ve haksız hükümlerin ortadan kaldırılmasını bekliyoruz.  Bunun için aileler her hafta bir saatlik sessiz direniş gerçekleştiriyor. Ailelere ve subaylarımıza destek için buradayız” dedi.

DAVADA BÜYÜK BİR SAVUNMA AÇIĞI VAR!
Yargıtay aşamasında olan Balyoz Davası’nın, geçtiğimiz günlerde uzun tutukluluk şikâyetlerini ortadan kaldırmak için kabul edilmez bir şekilde hızlandırıldığı söyleyen Güler, “Davada hiç kimsenin anlayamadığı müebbet hapislere; 18 yıl, 16 yıl gibi cezalara hükmedildi. Ortada sahte deliller var, sanıkların çağrılmasını istedikleri tanıkların çağrılmaması gerçeği var. Avukatlar, Balyoz duruşmalarına savunmanın hakkı gasp edildiği için, duruşmalara uzun süre katılmayı ret etmişlerdir. Bu davada büyük bir savunma açığı var. Bunlara bir de sanıkların eşlerine duruşma sırasındaki tavırları nedeniyle açılan davaları eklemek mümkün” dedi.

“ULUSAL ÇIKARLARIMIZI SAVUNMANIN BEDELİNİ ÖDETİYORLAR”
Balyoz Davası’nın en önemli özelliği hüküm giyenlerin büyük kısmının denizci olmasıdır diyen Güler, “Dünya’nın hiçbir yerinde denizcilerin darbe yaptığı görülmemiştir. O zaman büyük soru şu; darbe iddiası ile tutuklanan bu subayların neden büyük çoğunluğu denizcilerden oluşuyor. Tutuklular bunun çok önemle dikkate alınması gereken bir açıklamasını yapıyor, ‘çünkü 2006 yılından bu yana Karadeniz, Ege ve Doğu Akdeniz’de dış Dünya’nın Türkiye’nin çıkarlarına aykırı olan taleplerine direnen bir kurumdur Türk Deniz Kuvvetleri’” dedi. Balyoz Davası’nda ki tutukluların büyük kısmının denizcilerden oluşmasının nedenlerini sıralayan Güler, “1. Önemli nokta denizcilerimiz Karadeniz’de NATO’nun getirmek istediği eylem planına karşı çıkıp, Türkiye’nin ulusal çıkarlarını savunmuşlardır. Karadeniz bize göre bir içdeniz olduğu için orada seyreden tüm gemilerin komutası Türk Donanması’nda. NATO’nun yeni planıysa bu komutanın diğer ülkeler tarafından da yapılmasını ön görüyordu. O çalışmanın sonunda Türk Donanması kendi görüşünü NATO’ya kabul ettirmiş, NATO geri adım atmıştı. 2. Önemli nokta Ege Denizi’nde ki adalar sorunuydu. Adalarda Türk Egemenliğini savunan askerler cezalandırılmış durumdalar. Doğu Akdeniz’de Güney Kıbrıs Rum Kesimi, doğal gaz ve petrol aramaları yapmak istemiş buna donanma burnunu göstererek engel olmuştur. Bu 2009 Avrupa Birliği İlerleme Raporu’nda yazıldı, bu raporda Türk Donanması Doğu Akdeniz’de enerji aramalarına engel olmaktadır cümlesi o kitabı açan herkesin görebileceği bir cümledir. Sonuçta 2009 İlerleme Raporuna giren bu yaptırımın cezası 2010 yılında açılan Balyoz soruşturmalarıyla kesildi” dedi.

Hem yargılama usulündeki adaletsizlik hem de bu davanın arkasındaki yüksek siyaset bakımından haksızlığın sona erdirilmesi gerektiği söyleyen Güler, “Haksızlıkların sona erdirilmesi için bugün Balyoz Sanığı ailelerin yanındaydım hep yanlarında olacağım” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Satanistler imam hatiplerde yetişmedi!'
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Satanist olanlar, memleketi soyup soyanlar, ...
CHP'li Türeli'nin önerisi gerçek oluyor
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
AK Parti MHP olmadan 276'yı bulamıyor!
AKP’de dokunulmazlık için 276 çatlağı var ama MHP desteği ile sorunun ...
 
Sait’ten yatırım raporu ve Kocaoğlu’na eleştiri yağmuru
AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, bakanlıkların ülke ve kente yatırımlarını ...
Erdoğan'dan İsrail'e: Artık engel çıkarmayın!
Başbakan Erdoğan, Filistin'in BM'de 'gözlemci devlet' statüsü kazanmasına ...
Moroğlu iki bakana ‘polis intiharları’nı sordu
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, asker ve polis intiharlarını gündeme ...
 
Milletvekili Meclis’te ‘hapis’ kaldı!
Çantasını almak için Meclis Genel Kurulu Salonu’na giren AK Parti Ordu ...
CHP İzmir’de 4 yıl aradan sonra ‘ateşli zirve’
CHP İzmir 4 yıl aradan sonra İl Danışma Kurulu toplantısı için Balçova ...
CHP’li vekiller ‘hukuku’ masaya yatırdı
Çiğli Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Çiğli Şubesi tarafından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva