HABERLER>POLİTİKA
1 Aralık 2012 Cumartesi - 14:30

Moroğlu iki bakana ‘polis intiharları’nı sordu

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, asker ve polis intiharlarını gündeme getirerek, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na iki ayrı soru önergesi verdi.

Moroğlu iki bakana ‘polis intiharları’nı sordu

İZMİR - CHP İzmir Milletvekili Moroğlu, Bakan Yılmaz’a yönelik önergesinde, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nde son dönemde artan intihar olaylarının çok yönlü incelenmesi gerekiyor. Son 10 yılda intihar edenlerin sayısının, şehit sayısının üzerinde olduğuna ilişkin açıklamalar, intihar eden askerlerin ailelerinin yaşadığı acılar, asker ailelerinin şikayetleri görmezden gelinemez” diyerek, sorunun üzerinde ciddiyetle durulup önlem alınması çağrısı yaptı.
 
Moroğlu, Bakan Yılmaz’a şu soruları sordu: “Son 10 yıl ve son bir yıl inde intihar eden subay, astsubay, uzman çavuş, er ve erbaş sayısı kaçtır? İntihar nedenleri konusunda bir çalışma yapılmış mıdır? Eğer böyle bir çalışma varsa intiharlara hangi etkenlerin ve sorunların yol açtığı tespit edilmiştir? Farklı sosyoekonomik yapıdaki askerlerin kışlalarda yaşadığı sorunların çözümü için düzenli psikolog ve sosyolog desteği alınmakta mıdır? Bakanlığınız, Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıkları bünyesindeki birimlerde kaç psikolog ve sosyolog görev yapmaktadır? Son 3 yıl içinde rehberlik ve psikolojik danışma servisine başvuran asker sayısı kaçtır? Son 10 yılda askerlere kötü muamele gerekçesiyle mahkemeye sevk edilen ve ceza alan rütbeli sayısı kaçtır? Bu subay ve astsubaylara hangi cezalar verilmiştir? Son 3 yılda kötü muameleye maruz kaldığı için sakat kalan kaç askere tazminat ödenmiştir? Bu tazminatın miktarı ne kadardır?”
 
“SENDİKALI POLİS OLMAZ” BASKISI VAR MI?

Moroğlu, Bakan Şahin’e yönelik önergesinde ise, “Polis teşkilatında intihar artışının nedenleri arasında mesleğin getirdiği stres ile başa çıkamama, katı hiyerarşik yapı içinde görev yapma, uzun mesai saatleri ve psikolojik destek alınmaması” gibi gerekçelerin sayıldığına dikkat çekti. Psikolojik destek alıp almadıkları ve destek birimlerine kaç kişinin neden başvurduğu, intihar nedenlerinin ne olduğu sorularını polisler için verdiği önergede yineleyen Moroğlu’nun Bakan Şahin’e diğer soruları şöyle: “Son 5 yıl içinde teşkilat içinde intihar eden polis sayısı kaçtır? Bunların kaçı emniyet müdürü ve amiridir? İntihar eden kişiler arasında yaş açısından bir istatistiksel çalışma yapılmış mıdır? Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı psikolojik destek birimlerine kaç polis başvuruda bulunmuştur? Polis olabilmek için devlet hastanelerinden alınan Sağlık Kurulu Raporu dışında ayrı bir psikolojik test uygulanmakta mıdır? İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde kaç psikolog görev yapmaktadır? Yeni psikolog alımı gündemde midir? Doğu ve Güneydoğu’da görevli polislerin yıllık ve mazeret izinlerini kullanamadığı, yıllık izinlerin büyük bölümünün bir sonraki yıla devredildiği bilgisi doğru mudur? Doğruysa gerekçesi nedir? Terörle mücadelenin yoğun olduğu bölgelerde polislere izin verilmemesi psikolojik baskı yaratmaz mı? Özlük ve uzun çalışma saatleri sıkıntılarını sendikalaşarak aşmaya çalışan emniyet personelinin, bazı üst düzey emniyet müdürleri tarafından baskı ve tehdide maruz kaldıkları bilgisi doğru mudur?”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bilal-İzmirli 2 Aralık 2012 Pazar 16:27

O zaman bizde diyoruzki son on yılda karayollarında ne kadar demiryollarında ne kadar insan ölmüş ve yaralanmıştır neden demir yollarına önem verilmiyor yoksa RAHMETLİ Muammer Aksoy hoca bu yüzdenmi öldürüldü.????CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milletvekili Meclis’te ‘hapis’ kaldı!
Çantasını almak için Meclis Genel Kurulu Salonu’na giren AK Parti Ordu ...
CHP İzmir’de 4 yıl aradan sonra ‘ateşli zirve’
CHP İzmir 4 yıl aradan sonra İl Danışma Kurulu toplantısı için Balçova ...
CHP’li vekiller ‘hukuku’ masaya yatırdı
Çiğli Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Çiğli Şubesi tarafından ...
 
Ülkeyi sarsan iddia: İnce beni taciz etti!
CHP Milletvekili Muharrem İnce tarafından taciz edildiğini iddia eden ...
İBDA/C ve Hizbullah’tan CHP’ye teşekkür!
CHP Cezaevi Komisyonu'nun yaptığı cezaevi ziyaretlerinin ardından Genel ...
“İnşallah Erdoğan'ı cumhurbaşkanı yapacağız”
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Melih Gökçek, "İnşallah Erdoğan'ı ...
 
Vural’dan iddia: Başbakan bu konuşmaya kızdı!
MHP Grup Başkanvekili, Başbakan Erdoğan’ın Muhteşem Yüzyıl eleştirisiyle ...
“ABD’nin ‘hayır’ oyu bizi üzdü…”
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM’de “üye olmayan gözlemci devlet statüsü” ...
Ve Dikili ‘yeni başkanı’nı seçti…
Osman Özgüven’in 8.5 yıllık hapis cezasının Yargıtay tarafından onanması ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva