HABERLER>POLİTİKA
30 Kasım 2012 Cuma - 16:39

Ve Dikili ‘yeni başkanı’nı seçti…

Osman Özgüven’in 8.5 yıllık hapis cezasının Yargıtay tarafından onanması ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasının ardından ilçe belediye meclisi sandık başına gitti… CHP’nin uzun görüşmeler ve grup oylaması sonunda aday gösterdiği Yusuf Altıparmak sandıktan üç tur sonunda zaferle ayrıldı ve koltuğa oturacak isim oldu…

Ve Dikili ‘yeni başkanı’nı seçti…

Cihan DURAK/EGEDESONSÖZ – Osman Özgüven’in iki ayrı davadan aldığı toplam 8 yıl 4 aylık hapis cezasının Yargıtay tarafından onaylanmasının ardından İçişleri Bakanlığı da Danıştay’ın hamlesini beklemeden ‘görevden alma’ kararına varmıştı.
 
Bu gelişmenin ardından İzmir’in gözü bugün Dikili’deydi… İlçe Belediye Meclisi, Danıştay’ın resmi kararı vereceği tarihe kadar Özgüven’in koltuğuna oturacak ismi seçmek için sandık başına gitti. Meclis oturumunda yapılan seçim sonunda üçüncü turda 7 oyla salt çoğunluğa ulaşan CHP'nin adayı Yusuf Altıparmak ilçenin başkanvekili oldu.
 
YOĞUN 'TEK ADAY' MESAİSİ
Seçim öncesinde CHP cephesinde yoğun bir trafik yaşandı. 7 Meclis üyesinden Sema Akıncı, Rıza Gök, Yusuf Altıparmak ve İsmail Tınay'ın koltuk için aday olması 'tek aday' stratejisini zorlaştırdı. CHP İl Başkanı Ali Engin, Ensari Bulut'un vefat etmesi sonrası Çiğli'de yapılan ve partide büyük krize yol açan seçim sürecinin benzerini yaşanmaması için yoğun bir mesai harcadı.
 
Dikili seçim gününe uyandığında, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Engin cephesi ile Özgüven ailesi Altıparmak'ı, ilçe örgütü ise Rıza Gök'ü desteklediği kamuoyuna yansımıştı. Başkanlık koltuğu için Akıncı ve Tınay'ın adaylıkları sıcaklığını koruyordu. Hafta içinde AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile 'centilmenlik anlaşması' yapan CHP İl Başkanı Engin, saat 14.00'te başlayan CHP Grup Toplantısı öncesi meclis üyeleriyle bir saat boyunca bire bir görüşmeler yaptı. Grup toplantısında yapılan oylamada 8 oyun 5'ini alan Yusuf Altıparmak CHP'nin adayı oldu. Grup toplantısında yapılan seçimde Gök 2, Tınay ise 1 oyda kaldı.
 
VE SEÇİM...
Dikili Belediye Meclisi saat 16.00'da Özgüven'in yerine başkanvekili olacak ismi seçmek için toplandı. Seçimde AK Parti ve MHP de bir karışıklığa yol açmamak için 'usulen' aday çıkardı. AK Parti Meclis Üyesi Sedat Örs ile MHP Meclis Üyesi Ahmet Cemer başkanvekilliği için Altıparmak'la birlikte aday oldu.

Oylamadan zaferle ayrılmak için üçte iki çoğunluğun arandığı ilk ve ikinci turda 7 CHP'li Meclis Üyesi Altıparmak'a, 3 AK Partili üye Örs'e ve Cemer de kendisine oy atınca seçim üçüncü tura kaldı. Üçüncü turda da 7 oy alan Altıparmak, salt çoğunluk gerekliliğini yerine getirerek Dikili'de Danıştay'ın Özgüven'in görevden alınmasına ilişkin kararı bildirmesine kadar başkanvekilliği görevini yapmaya hak kazandı.



“TÜM HALKIN BAŞKANVEKİLİYİM”
Meclis toplantısında 3. turda salt çoğunluğun oyunu alarak başkanvekili seçilen Yusuf Altıparmak ise “İlçede yaşadığımız olaylar sebebiyle buruk bir seçim gerçekleştirdik. Demokratik bir seçim ile başkanvekili seçildim. Ben sadece Dikili’de CHP’nin değil tüm halkı temsil eden başkanvekiliyim. Seçim süreci çok geride kalmıştı. Yaşanan olaylardan sonra ise olağanüstü bir seçim gerçekleştirdik. Bu seçimi de arkamızda bırakarak Dikil halkı için çalışacağız. Demokratik seçim sürecine katkı koyan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



“DEMOKRATİK BİR SEÇİM OLDU”
Dikili’de meclis toplantısında gerçekleştirilen seçim ardından açıklama yapan CHP İl Başkanı Ali Engin, “Belediye meclis üyelerimizi kutluyorum. Çok demokratik bir seçim oldu. Belediye Başkanlık makamı için başkanvekilimizi seçtik. Yerel seçimlerde bayrağı alan CHP’li olduğu için şimdide CHP’li bir meclis üyesinin seçilmiş olması demokratik oldu. Yani gerçekleşmesi gereken gerçekleşti. Hep birlikte Dikili için çalışacağız. Yusuf Bey’e örgüt olarak güvenimiz tamdır. Dikili halkına yerel seçimlere kadar en iyi şekilde hizmet verecektir. AK Parti kanadına da sağduyuları için teşekkür ediyorum” dedi.
 
“SÖZÜMÜZÜN ARKASINDA DURDUK”
İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve İl Başkan Yardımcısı Yusuf Kenan Çakar da seçimi sürecini yakından takip etti. AK Parti tarafından verilen sözün tutulduğuna dikkat çeken Çakar, “Demokrasinin gereği olan seçim demokratik bir ortamda tamamlanmış oldu. CHP kendi içinde çıkardığı adayı 7 meclis üyesinin oyları ile seçti. Bizde aday çıkardık. Fakat bunun sebebi CHP’nin içinden çıkacak çatlak seslere destekleyeceğimiz yönünde algıyı kırmak için yapılan yöntemdi. Biz kendi adayımızı destekledik. Kendi adayımızda olması gerektiği gibi 3 oy aldı. Sözümüzün arkasında durduk” diye konuştu.

KOLTUKTA İLK ŞOK!
Dikili Belediye eski Başkanı Osman Özgüven ve büroratlarının mahkum olduğu ve Yargıtay 5. Dairesi’nin onayladığı iki cezadan birinin gerekçeli kararı geldi. Bugün yapılan seçimle koltuğa oturan Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak’ın aldığı ilk haber Osman Özgüven ve dört bürokratıyla ilgili mahkumiyet kararı oldu. Jeotermal A.Ş. ile ilgili ihaleye fesat karıştırmak suçundan Bergama Ağır Ceza Mahkemesi’nce 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan Osman Özgüven, Zabıta Müdürü Cemal Durmaz, Muhasebe Müdürü Nuri Afacan, memur Reşat Akdoğan, memur Halil İbrahim Tanık hakkındaki gerekçeli kararın avukatlara ve Bergama Adliyesi’ne ulaştığı bilgisiyle Altıparmak büyük üzüntü yaşadı. Hafta başında infaz savcılığına kararın ulaşmasıyla tutuklama kararlarının taraflara tebliğ edileceği belirtildi. Arsa ihalesiyle ilgili aynı cezayı içeren diğer gerekçeli kararın ise henüz gelmediği de belirtildi.
 
Üzüntüsü yüzünden okunan Altıparmak, DHA’ya şunları söyledi: "Utanmasam ağlayacağım. Keşke bunlar yaşanmasaydı da bu seçimi yapmak zorunda kalmasaydık. Ben burada Çanakkale Zaferi kazanmadım ki yüreğim yanıyor. Bugün beş aileye ateş düştü. Başından beri yargının bağımsız olmadığını söyledik. Haksız ve siyasi bir karar. Bu kararın düzeltilmesini ailelerin sevindirilmesini bekliyoruz. Bu ailelerin arasında kanser tedavisi gören de var. Hayat devam ediyor. Bütün işlerin yürümesi gerekiyor. Yasa gereği bu seçimi yapmak zorundaydık. Yaptım ama karar beni çok üzdü."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bayındırlı 30 Kasım 2012 Cuma 23:10

İl başkanımızı ve yönetimini bu süreçte objektif,akılcı parti menfaatlerini öne çıkaran duruşundan dolayı;Dikili meclis üyelerini ise soğukkanlı,samimi tavırlarından ötürü ve akp il başkanı ve yönetimini küçük hesaplar peşinde koşmadan,Dikili halkının tercihlerine saygılı tavır almalarından dolayı kutlarım.İşte izmir farkı,işte demokrasi dersi.umarım ustalar ders alır.

Yorumu oyla      14      5  
Mahmut Karakaplan 30 Kasım 2012 Cuma 19:37

Hayırlı uğurlu olsun, umarım Osman Başkan gibi, başarılı bir vekil olur, kendilerini kutlar tekrar başarılar dilerim .

Yorumu oyla      17      6  
30 Kasım 2012 Cuma 18:15

Her zaman kötü düşünmyelim..Her yerde bir Metin Solak yok.

Yorumu oyla      21      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’den Erdoğan’a: Sen neymişsin be abi!
CHP Denizli Milletvekili PM Üyesi İlhan Cihaner İzmir’de gündeme dair ...
Denizli’den İzmir ve EXPO için mektup yağmuru!
Meclis Mali Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İzmir milletvekili İlknur ...
Moroğlu’ndan Dinçer’e: Kapatınca eşitsizlik bitiyor mu?
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ...
 
Ve ‘darbe’ belgeleri savcılığa gönderildi…
Darbeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş, raporun tamamlanmasının ...
'CHP bu zihniyetle 30 yıl iktidar olamaz'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ''CHP bu zihniyetle ...
Şengül’den Kocaoğlu’na sert ‘mağdur’ cevabı
AK Parti İzmir Milletvekili, Başkan’ın kendisi ve AK Parti üzerine söylemlerine ...
 
Dikili'de hesaplar karıştı: Yeni Çiğli vakası mı?
Belediye Başkanı Özgüven’in bakanlıkça görevden alınmasının ardından ilçe ...
Kocaoğlu ‘ön seçim’ dedi… Peki örgüt ne diyor?
Büyükşehir Belediye Başkanı’nın parti içi barış adına ön seçimden yana ...
Meclis’te tarihi gün: İlk kez Kürtçe çeviri
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, mahkemelerde Kürtçe savunma ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva