HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Mayıs 2024 Çarşamba - 12:04

Çiğli'de 1 Mayıs coşkusu yaşandı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Çiğli’de büyük bir coşku ile kutlandı. Başkan Onur Emrah Yıldız; belediye çalışanları ile bir araya gelerek onlarla sohbet edip, halay çekti. Yıldız, “Birlikte çalıştığım ve ürettiğim kıymetli mesai arkadaşlarımın haklarının iyileştirilmesini, emeğinin karşılığı olan maaşı zamanında ve eksiksiz almasını sağlayacak bir mali politika hedefimiz var. Bunun için sizlerle beraber her mücadeleyi vermeye hazırız. Her şartta, işçinin ve emeğin yanında olacağım” diye konuştu.

Çiğli de 1 Mayıs coşkusu yaşandı

Belediye önünde oldukça yoğun bir katılımın gerçekleştiği kutlamalar öncesinde 1 Mayıs 1977 günü Taksim Meydanı'nda kutlanan İşçi Bayramı’nda hayatını kaybeden 34 kişi anısına saygı duruşunda bulunuldu. ‘Her yer Taksim, her yer direniş’, ‘İşçiyiz, haklıyız kazanacağız’, ‘Birleşe birleşe kazanacağız’ sloganlarının atıldığı kutlamalara; CHP ve EMEP İlçe örgütleri ve üyeleri ile sendika temsilcileri de katıldı.

Başkan Yıldız: 1 Mayıs’lar daim olsun!
Çalışanların 1 Mayıs’ını kutlayan ve her zaman işçinin yanında olmaya devam edeceğini belirten Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, “Emekçi dostlarım, mesai arkadaşlarım alın terinizin ve emeğinizin bayramı kutlu olsun. 1 Mayıs’lar kutlu olsun. Benim için en önemli şey; yan yana durduğum, birlikte çalıştığım, ürettiğim kıymetli mesai arkadaşlarımın haklarının iyileştirilmesi, ve emeğinin karşılığı olan maaşını zamanında ve eksiksiz almasını sağlayacak bir mali politikaydı. 1 Mayıs’ta bu hedefimi tekrar ediyorum. Bunu sağlamak için belediyemizde sizlerle beraber her türlü mücadeleyi vermeye hazırız. Bilin ki; her zaman işçinin ve emeğin yanındayım. 1 Mayıs’ınız ve dayanışmanız kutlu olsun. Sizinle olduğum için çok mutluyum, 1 Mayıs’lar daim olsun, yaşasın 1 Mayıs” diye konuştu.

Konca: Acılarımız ve gözyaşlarımız aynı
Kutlamalara katılan DİSK önceki dönem Genel Sekreteri Cafer Konca, “Bu adaletsiz ve hukuksuz düzeni alaşağı etmenin yolu birlikte hareket etmekten, direnmekten ve mücadeleden geçer. Selam olsun Abdullah Baştürk’e, Kemal Türkler’e ve 15-16 Haziran’ları yaratanlara. Bizim siyasi görüşlerimiz farklı olsa da acılarımız ve gözyaşlarımız aynıdır. Onun için kendi bireysel kaygılarımızı, kavgalarımızı bir kenara bırakıp bu köhneleşmiş düzeni alaşağı etmek için beraber olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Okur: Kadrolaşma hakkımızı istiyoruz
Çiğli Belediyesi’nde örgütlü olan DİSK 8 No’lu Şube Yönetim Sekreteri Barış Okur ise hükümete seslenerek işçilerin taleplerini hatırlattı. Okur, “Şuan da İstanbul’da Anayasa Mahkemesi’nin iznine rağmen Taksim Meydanı’nda kutlamalara izin verilmiyor ama biz oraya yürüyen binlere buradan selam gönderiyoruz. Yüksek enflasyon yüzünden her gün yoksullaşıyoruz, çalışanlar açlık sınırının bile altındaki asgari ücrete mahkum ediliyor. Bu da yetmezmiş gibi kıdem tazminatımız kuşa döndürülüyor ve göz koyuluyor. Mücadelemiz sadece ekmek mücadelesi değil; demokrasi, hukuk ve adalet mücadelesi. Kamuda çalışan işçiler olarak kadrolaşma hakkımızı istiyoruz” dedi.

 
Deprem uzmanından uyarı: İzmir için endişeliyiz!
 
Göz-Göz'den Onuachu’ya kanca!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Pehlivan'dan 1 Mayıs mesajı
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü ...
Başkan Duman’dan emek ve dayanışma vurgusu
Buca Belediye başkanı Görkem Duman, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı. ...
Balçova’da 1 Mayıs coşkusu
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde ...
 
Aydın'da temizlik seferberliği sürüyor!
Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı temizlik ekipleri, Aydın kent genelinde ...
İzmir sanata doyacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirli sanatseverlere mayıs ayında yine ...
Çeşme'deki kaçak yapılara müdahale!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme'nin Çiftlik Mahallesi'nde ilçe belediyesi ...
 
Bornova’da 1 Mayıs coşkuyla kutlandı
Bornova’da 1 Mayıs İşçi Bayramı Yeni Türkü ile kutlandı. Bornova Belediyesi ...
Urla Enginar Festivali'ne geri sayım!
3-4-5 Mayıs tarihlerinde 10’uncu kez düzenlenecek Urla Uluslararası Enginar ...
Başkan Önal’dan 1 Mayıs mesajı
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva