HABERLER>POLİTİKA
30 Ocak 2019 Çarşamba - 10:13

CHP Selçuk’ta kriz… İl yönetiminden ilçe örgütüne ültimatom: İvedilikle iptal edin yoksa...

Selçuk Belediye Başkan Adayı Sengel’in adaylığı geçtiğimiz günlerde gerçekleşen PM toplantısında 29’a karşılık 30 oyla kesinleşmişti. Salt çoğunluğun sağlanamadığı ve adaylığın yeniden oylanacağı iddia edildi. İlçe yönetiminden yapılan, 'belediye başkan adayımız henüz belli değil' gibi açıklamalar ve aday adaylarının davet edildiği bir program düzenlendiği öğrenildi. İl yönetimi ilçeye çok sert bir yazı gönderdi.

CHP Selçuk’ta kriz… İl yönetiminden ilçe örgütüne ültimatom: İvedilikle iptal edin yoksa...

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Selçuk İlçe Örgütü’nde hareketlilik yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta sonu Parti Meclis (PM) toplantısında Belediye Başkan Adayı olarak ilan edilen Filiz Ceritoğlu Sengel için İlçe Başkanı Merve Çalışkan Yeşilyurt açıklamada bulundu.

Ceritoğlu’nun adaylığının PM’de yapılan oylamada 29’a karşılık 30 oyla kesinleşmesi sonrasında salt çoğunluğa ulaşılmadığı iddia edildi. Sengel’in adaylığının en az 31 oyla kesinleşmesi gerektiği öne sürüldü.

ÖRGÜTTEN AÇIKLAMA: PARTİMİN İTİBARINA ZARAR VERECEK DAVRANIŞLARDAN KAÇINMAK SORUMLULUĞUMUZDUR!
İlçe Başkanı Çalışkan ise sosyal medyadan şu ifadeleri kullandı: Parti Meclisimizde yapılan görüşme ve oylamadan sonra ilçemizin belediye başkan adayı ile ilgili basın yayın organlarında haberler yapılmış ve yapılmaktadır. Ancak ilçe örgütümüze resmi bir bildirim yapılmamıştır.

Ayrıca bugün Genel Merkezimizden aldığımız bilgiye göre oylama ile ilgili bir takım hukuki tereddütler bulunmaktadır ve konu önümüzdeki MYK toplantısında yeniden ele alınacaktır. Bu nedenle Genel Merkezimizin alacağı karara kadar tüm partililerimizi sükunet ve sağduyuyla sürecin tamamlanmasını beklemeye davet ediyorum. Partimizin kurumsal bütünlüğüne ve itibarına zarar verecek her türlü davranıştan kaçınmak partililik sorumluluğumuzdur.

İL YÖNETİMİ SORUMSUZ DAVRANIYOR
Konuyla ilgili ayrıca Selçuk Belediyesi eski Başkanı Vefa Ülgür de konuştu. Aynı zamanda aday adaylığı için de başvuru yapmış olan Ülgür yaşananlar hakkında, “İl yönetimi bu konuda çok sorumsuz davranıyoruz. İlçe başkanımız üzerine düşen görevi yapıyor. Sanki ilçe başkanı Filiz hanımın adaylığına karşıymış gibi lanse ediliyor. İl yöneticilerinin saldırmasını anlamıyorum. Rica ediyorum, herkesi parti duyarlılığına davet ediyorum. Ben aday adayıyım ama aynı zamanda eski başkanım. Filiz hanım sahada çalışmalarına başladı ama seçildikten sonra biri dava açarsa parti itibar kaybeder. Yeniden PM’de oylama yapılır. Yine Filiz hanımın adı oylanır. Bu sefer 32-33 oy alır, olay biter” dedi. 

SELÇUK’TAKİ KRİZ BÜYÜYOR: İPTAL ETMEZSENİZ!
Gün içinde İzmir İl Başkanlığı’ndan Selçuk İlçe Başkanlığı’na adeta ültimatom niteliğinde bir resmi yazı gitti.  İlçe örgütü tarafından akşam saatlerinde meclis üyesi aday adaylarının ve belediye başkan aday adaylarının katılacağı bir toplantı yapılacağı bilgisinin gelmesi üzerine il yönetimi bu programın iptalini istedi. Yazıda ilçe yönetiminin iyi niyetli bir davranışta bulunmadığı ve iptal uygulaması hayata geçmediği takdirde il yönetiminin ilçe yönetim kurulu hakkında karar almaktan çekinmeyeceği belirtildi. Ayrıca ilçe yönetiminin, belediye başkan adayının henüz belli olmadığını ifade etmesinin partiyi kamuoyunda tartışılır hale getirdiğine vurgu da yapıldı.

İşte o yazı:

 
Zeybekci: Ayıptır söylemesi iyi zeybek oynarım!
 
İYİ Partili Çıray’dan sert açıklama: Soyer operasyonu FETÖ provokasyonu!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selçuklu 1 Şubat 2019 Cuma 23:56

İzmir Adayına bakıyorsunuz hdp Adalet mitingine katılıp her türlü destek veriyor. Selçuk’ta biri birine açık tehditler savurup seni Başkan yaptırtmam Oylarınızı bölerim deyip kaos oluşturuyor. İlçe başkanı ayrı telden çalıyor.Akortları bozulmuş durumda bir parti bizlerden oy istiyor yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal misali bence insanları aptal yerine koyup kendinizi kandırıyorsunuz.Atatürkümüzün partisini ne hale getirdiniz yazık.

Yorumu oyla      9      5  
Selçuklu 31 Ocak 2019 Perşembe 15:55

Vefasız bu seçimi alamazsınız. buradan böyle yorum yapacağınıza gelin partide yüzüne konuşun. karşısında hep sus pus oluyorsunuz. Adam başkan iken sesiniz çıkmıyordu . hadi dağılın artık.

Yorumu oyla      9      5  
Partili 31 Ocak 2019 Perşembe 10:38

Bu İşler hep Vefa ülgürün başının altından çıkıyor zaten ilçe başkanı ve yönetim ülgürün talimatına göre hareket ediyor. İl başkanlığı bu işinin önünü kesmek için ilçe başkanı dahil yönetimi derhal görevden alması gerekiyor yoksa Selçuk çok karışacak ve yine akp kazanacak.

Yorumu oyla      9      5  
adagideli 31 Ocak 2019 Perşembe 10:14

Ülgür, sen imkansızı başardın Selçukta meclis oylarını, büyükşehir oylarını ve sana verilen oyları karşılaştırırsan durumu anlarsın.Bu saatten sonra da ortalığı karıştırmak doğru değil.

Yorumu oyla      9      5  
Seçmen 31 Ocak 2019 Perşembe 09:44

Bu çekişmeli durum ne zaman bitecek artık seçime gidiliyor burda ilce il ve genel merkezin bunların hiç suçu günahı yok tek suçlu bu partiye gönül veren ve hiç bir çıkar mevkii koltuk düşünmeyen chp li düz üye ve seçmen suçlu hatalı yukarı da saydıklarımın suçu günahı yoktur ras gele demekten başka şans bir şey demekle kalıyor vatandaş Rıza

Yorumu oyla      9      5  
Selçuklu 31 Ocak 2019 Perşembe 00:20

Bu oyun değil arkadaşlar. Parti meclisi 61kişi bir kişi bilindiği üzere katılamıyor. Hazirun 60 kişi salt çoğunluk 31 kişi olmalı. Kabul oyu 30 red 29, oy kullanmadan çıkan bir kişi. Bu durumda aday yeterli çoğunluğu alamıyor. Olay bu ve bunu çıkaran vefa bey değil tv de tartışma programında söyleniyor. Hak kukuk adalet.

Yorumu oyla      10      5  
semih 30 Ocak 2019 Çarşamba 22:55

il başkanı mı var ortada. herkes başına buyruk

Yorumu oyla      9      5  
Selçuklu 30 Ocak 2019 Çarşamba 21:56

Bu ilçe yönetimi vefa ülgürün güdümünde her türlü sabotajı yapacak partiye geçen seçim gibi kaybedeceğiz seçimi.acilen ilçe yönetimini görevden alın bunlar partili değil vefacı..

Yorumu oyla      9      5  
efesli 30 Ocak 2019 Çarşamba 20:10

Ülgür aday olursa gene kaybeder çünkü çok yıprandı. Yeniden yenilenmeden yana olmalı. ben halkta ve tsk larda destek göreceğini düşünmüyorum çünkü burda yaşıyorum.

Yorumu oyla      11      8  
selçuklu 30 Ocak 2019 Çarşamba 20:08

İl yönetimi gereğini yapmalı artık bu nedir arkadaş?

Yorumu oyla      11      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeybekci: Ayıptır söylemesi iyi zeybek oynarım!
AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği ...
Beko: Birlik içinde güzel bir süreç yaşayalım
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko yerel seçimlere gidilen süreçle ilgili bir açıklama yaptı.
CHP İzmir'den transfer: O isim DSP'den aday oldu!
İzmir'de, partisinin yerel seçimlerde Kiraz ilçesinde İYİ Parti'yi destekleme ...
 
Zeybekci’den non-stop mesai: Trafik sorunu çözülecek, cezaevi park olacak!
Mimar Mühendisler Grubu İzmir Şubesi üyeleriyle bir araya gelen AK Parti ...
Mehmet KARABEL yazdı... Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım!
Mehmet KARABEL yazdı... Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım!
Yıldırım Meclis Başkanlığını bırakacağı tarihi açıkladı
TBMM Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, "(Belediye ...
 
Başkan Fırat tepkiler için konuştu: Genel merkezin aldığı karara saygı duyuyoruz!
İzmir İl eski Başkanı Ali Engin’in Narlıdere Belediyesi Başkan Adayı olarak ...
Dağ: CHP'nin İzmir Modeli çöktü!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP'nin İzmir'de mevcut belediye ...
CHP İzmir’de başkan aday gösterilmedi, halk lokma dağıttı!
Dikili Belediye Başkanı Tosun’un yeniden aday gösterilmemesi ilçede yaşayan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva