HABERLER>POLİTİKA
30 Ocak 2019 Çarşamba - 09:10

Zeybekci’den non-stop mesai: Trafik sorunu çözülecek, cezaevi park olacak!

Mimar Mühendisler Grubu İzmir Şubesi üyeleriyle bir araya gelen AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, ilk müdahale edecekleri alanlardan birinin trafik problemi olduğunu belirterek, “Köprülü kavşaklar, alternatif yollar, raylı sistemlerle bu sorunu hızla çözeceğiz” dedi. İlçelerde ziyaretlerde bulunan Zeybekci, Buca'da cezaevinin kaldırılarak park yapılacağını söyledi.

Zeybekci’den non-stop mesai: Trafik sorunu çözülecek, cezaevi park olacak!

Zeybekci, Mimarlar ve Mühendisler Grubu üyelerinin davetlisi olarak katıldığı toplantıda artık kentlerin yarıştığını, dünyada hızla değişen alışkanlıklara, ticarete şehirlerin de hızla ayak uydurmaya çalıştığını belirtti. Örnek olarak Yunanistan’ın Pire Limanı’nı gösteren Zeybekci, İzmir’in değişen deniz ulaşımı şartlarına uyum sağlayamaması nedeniyle Pire Limanı’nın gelişerek uluslararası bir transfer merkezi haline geldiğini ifade etti, hazırladıkları projelerin İzmir’i 21. yüzyıla hazırlayacağını söyledi.

Kentte ilk müdahale edecekleri alanlardan birinin trafik sorunu olduğunu aktaran Zeybekci, “Müdahale edilmediği sürece trafik sorununun çözümü geçen her gün güçleşiyor. Köprülü kavşaklar, alternatif yollar, daha geniş alana yayılan raylı sistemlerle İzmir’in bu sorununu hızla çözeceğiz. Otopark problemini de kapalı ve açık otopark alanlarını 80 bin araçlık kapasiteye ulaştırarak gidereceğiz” diye konuştu.

Kentsel dönüşümün önemli bir konu olduğunu, bunun mimari ve mühendislik çalışmalarıyla çözülmesi gerektiğini vurgulayan Nihat Zeybekci, İzmir Platformu’nu hayata geçireceklerini bildirerek şöyle devam etti:

“Başkanlığımda, mimarlardan esnaf odalarına ve üniversitelere kadar bir çok kurumdan temsilcilerin yer alacağı platform, kentin sahibi gibi projeleri ve çalışmaları takip edecek. Denizli’de benzer bir uygulamayı gerçekleştirerek önemli projeleri hayata geçirdik. Aklı, bilimi kullanarak, istişare mekanizmalarını kullanarak İzmir’in bütün sorunlarını çözeriz.”

Toplantıya katılanların beklenti ve önerilerini dinleyen Zeybekci, çok faydalandığı bir toplantı olduğunu söyleyerek teşekkür etti.

LOJİSTİK ÜSSÜ İZMİR
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin meclis toplantısına da katılan Zeybekci, buradaki konuşmasında dünya ekonomisinin ağırlık merkezinin Çin, Hindistan gibi ekonomilerin etkisiyle Amerika’dan doğuya doğru kaydığını ve bu konuda Türkiye’nin büyük avantajının bulunduğunu söyledi.

Zeybekci, “1990’dan sonra ideolojik bloklar ticari bloklar haline dönüşmeye başladı. e ticaret hızla gelişiyor, yakın zamanda dünya ticaretinin önemli kısmı elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Türkiye’den 3 saatlik uçuş mesafesinde dünya ekonomisinin yüzde 60’ına hitap eden ülkeler yer alıyor. Türkiye bu yönde çok avantajlı. Bu coğrafyaya ürünleri çok kısa sürede ulaştırabilirsiniz. Türkiye’nin en avantajlı kenti de İzmir. İzmir bu avantajını iyi değerlendirmeli. Projelerimizle İzmir’in kaybettiği zamanı kazandıracağız. Bir İzmir hikayesi yazmak zorundayız” dedi.

YAŞAM TARZI DEĞİL, YAŞAM KALİTESİ SORUNU
Bornova’da Küçükpark esnafıyla bir araya gelen AK Parti Adayı Nihat Zeybekci, buradaki konuşmasında şehrin dertleri, sorunları birikmiş hale beklerken yaşam tarzı problemi sözlerinin ortaya atılmasının İzmir’e yapılacak en büyük haksızlık olduğunu ifade etti.

“İzmir’in yaşam tarzı benim yaşam tarzım, vatandaşımızın öyle bir derdi yok. İzmir’de yaşam kalitesi problemi var” ifadesini kullanan Zeybekci şöyle devam etti:

“Şehrin reisi büyükşehir belediye başkanıdır ve başkanın yapmak istediği bir şeye kimse engel olamaz. İzmir’in organize sanayi bölgelerine, gıda-tarım gibi ihtisas sanayi bölgelerine, gemi, yat üretim alanlarına ihtiyacı var. Bu alanları belediye tahsis edecek. İzmir’in bir hikayeye, bir ortak yürüyüşe, birlik beraberliğe ihtiyacı var. Ben de bunun yolculuğuna çıktım.”

BUCA CEZAEVİ PARK OLACAK
Buca’da ise AK Parti İlçe Teşkilatı üyeleri ve daha önce partide görev yapmış isimlerle buluşmasında coşkuyla karşılanan Nihat Zeybekci, “Her biriniz Nihat Zeybekci gibi seçime hazırlanacaksınız. 1 Nisan’da İzmir’e hizmet güneşi doğacak. Buca’ya yönelik de önemli projelerimiz var. Trafik sorununa çözüm getireceğiz, cezaevinin bulunduğu alan Buca’nın, Bucalılar’ın en güzel parkı olacak” diye konuştu.

 
Tek çatıda toplanıyor... Büyükşehir'den Selçuk'a yeni hizmet binası
 
Sinema bileti satışlarında yeni dönem
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kimler kaldı 30 Ocak 2019 Çarşamba 16:08

16 yıldır dava diye gönülden destek verenlerin yerini dilinde dava gönlünde ve gözünde siyaset sayesinde gelecek nimetleri gözleyenler orta yerde dolaşıyor.

Yorumu oyla      12      5  
TC misafir 30 Ocak 2019 Çarşamba 13:46

Cezaevi adalet bakanlığına bağlıdır Nihat Zeybekçi Adalet Bakanlığına değil İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına adaydır cezaevini yıkıp yerine park yapmaya yetkisi yoktur önce bunu öğrensin cahilce konuşmasın.

Yorumu oyla      11      5  
Gürkan 30 Ocak 2019 Çarşamba 12:48

Yol, raylı sistem ve köprülü kavşak demiş ama şuraya şunu yapacağız dememiş :) belli ki somut bir proje yok. Raylı sistem diyen kişinin partisi yıllardır otogara metro yapacak. Hatta en son geçen yaz çıkan haberlerde proje başlıyordu ama yine yalan oldu :)

Yorumu oyla      11      5  
Bülent ışık 30 Ocak 2019 Çarşamba 12:29

Mavişehir'e 34 katlı gökdelenlerin ve meşhur AVM'nin imarını kim verdi? Çok bina, çok araç ve trafik sıkışıklığı demektir.34 katlı gökdelenlerin şu anda yalnızca biri yapıldı. 5 tanesi sırasını bekliyor.

Yorumu oyla      10      5  
pEPEE 30 Ocak 2019 Çarşamba 10:15

Trafil sorununu bititmek mi istiyorsun.Emniyet size bağlı.Hükümetin İzmir valisi versin talimatı,trafik polisi sokağa çıksın,sadece bakan vali emniyet müdürü geçerken değil sürekli sokakta olsun parklanmaları duraklamaları önlesin,60 milyon TL ye büyükşehir belediyesi tarafından yaptırılan yüzlerce kamera ile denetim yapan ve 2 yıldır emniyetin devralmadığı Akıllı Trafik Sistemini devralıp hayata geçirilsin bak bakalım trafik sorunu kalıyor mu İzmir''de.Ha Nihat,al sana ipucu...

Yorumu oyla      11      5  
garip 30 Ocak 2019 Çarşamba 10:04

cezaevleri rekor seviyede yapılmakta. dili sürçmüş omalı adayımızın..???

Yorumu oyla      11      5  
vatandaş 30 Ocak 2019 Çarşamba 10:00

Chp nin becereksizliği sonucu. Valla ibre o yöne döndü gibi.....Mart'ın sonu chp ye DEPREM. Hadi hayırlısı........

Yorumu oyla      9      10  
Yasin Ali Korcan 30 Ocak 2019 Çarşamba 09:39

Bunun kararını yerel yönetim olarak değil, merkezi idare olarak verebilirsiniz. Zira bu iş başta Adalet Bakanlığı olmak üzere hükümetin güdümünde yapılabilir.Öyleyse bugüne kadar niye yapmadınız zira aynı vaat yıllardır sizin adaylarınızın dilinde.

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım!
Mehmet KARABEL yazdı... Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım!
Yıldırım Meclis Başkanlığını bırakacağı tarihi açıkladı
TBMM Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, "(Belediye ...
Başkan Fırat tepkiler için konuştu: Genel merkezin aldığı karara saygı duyuyoruz!
İzmir İl eski Başkanı Ali Engin’in Narlıdere Belediyesi Başkan Adayı olarak ...
 
Dağ: CHP'nin İzmir Modeli çöktü!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP'nin İzmir'de mevcut belediye ...
CHP İzmir’de başkan aday gösterilmedi, halk lokma dağıttı!
Dikili Belediye Başkanı Tosun’un yeniden aday gösterilmemesi ilçede yaşayan ...
Başkent'te sinema zirvesi: Ünlü isimler katıldı
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ...
 
Aday gösterilmeyen Başkan Şahin: Kararda ısrar edilirse Menemen kaybedilir!
İzmir'de yeniden aday gösterilmeyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ...
İYİ Parti'den teşkilatlara 'işbirliği' genelgesi
İYİ Parti Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara ...
Lider’den İzmir’e mesaj: Utku Başkanı size emanet ediyorum!
Çiğli Belediye Başkan Adayı Gümrükçü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva