HABERLER>POLİTİKA
30 Ocak 2019 Çarşamba - 09:58

Zeybekci: Ayıptır söylemesi iyi zeybek oynarım!

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği Nihat Zeybekci'den "İzmir beni heyecanlandırıyor" açıklaması geldi. "İzmir hayallerimi süsleyen bir yer" diyen Zeybekci "Çünkü İzmir’de ne yaparsanız görülecek. Tarih yazma imkânı veriyor" ifadesini kullandı.

Zeybekci: Ayıptır söylemesi iyi zeybek oynarım!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde belediye başkanlığı için kendisini zorladığını söyleyen Zeybekci, "Ülkeye minnet borcumu ödemek için siyasete girdim. Ama siyasetin belediye başkanlığı bölümü çok farklı. Direkt tatmin söz konusu. Hiçbir bakanlığa değişmem..." dedi.

Zeybekci, ‘iyi zeybek oynar mısınız?’ sorusuna ‘ayıptır söylemesi evet’ dedi.

- ZEYBEKCİ’DEN NON-STOP MESAİ: TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLECEK, CEZAEVİ PARK OLACAK!

Zeybekci, Hürriyet'ten Ayşe Arman'ın sorularını yanıtladı. Söyleşinin ilgili soruları şöyle:

- Bunca zaman AKP’ye oy vermedi İzmirli, şimdi size niye versin?

İzmir son yıllarda çok ihmal edilmiş. Artık dünyada ülkeler yarışı yok, şehirler yarışı var. Bu yarışta, İzmir her anlamıyla geride kaldı. Maalesef hâlâ ilkel problemlerle uğraşıyor. Trafikte, ulaşımda, çevrede, kanalizasyonda, arıtmada, otoparkta, gençlerin spor alanlarında, yeşil alanlarda ne Türkiye ne de dünya standartlarına uygun bir şehir! Bunu da insanlar görüyor. Ben de bunları değiştireceğimi iddia ediyorum. Bunun örneklerini verdim de, yani yaparak geldim.

- Binali Bey yüzde 36 aldı. Siz üzerine çıkarsanız kendinizi başarılı mı hissedeceksiniz?

Bir kere daha söyleyeyim, hedefimiz almak değil, İzmir’e kendimizi vermek, insanların gönlüne girmek! Oranı kaç olursa olsun. Ben her fırsatta diyorum ki “Oyunuzu bana vermeyin, AK Parti’ye vermeyin. CHP’ye, MHP’ye İYİ Parti’ye vermeyin, İzmir’e verin. Oyunuzu kendinize verin. Aklınıza verin!”

Siz Denizli’de sevilen, tutulan bir başkandınız. Sonra milletvekili oldunuz, sonra Ekonomi Bakanlığı yaptınız. Şimdi İzmir belediye başkan adayısınız. “Dava insanı” olmak böyle bir şey mi? Siz hangi görev olsa yapar mısınız?

Yok, yapmam. İnanmam lazım. “Ben ne işi olsa yaparım!” diyenlerden kesinlikle değilim. Ama İzmir hayallerimi süsleyen bir yer. Çünkü İzmir’de ne yaparsanız görülecek. Tarih yazma imkânı veriyor. İzmir beni heyecanlandırıyor.

HÂŞÂ! BEN ALLAH MIYIM İNSANLARI YARGILAYACAĞIM...

- Gönüller yapmaktan söz ediyorsunuz. Nasıl olacak? Kutuplaşma bu kadar arttıktan sonra gönüller nasıl birleşecek?

Muhteşem Yunus Emre der ki “Ben gelmedim kavga için/Benim işim sevgi için/Dostun evi gönüllerdedir/Ben gönüller yapmaya geldim”. Allah şahit, benim de bunun dışında hiçbir şey umurumda değil! Ardından da şöyle söylüyor Yunus: “Bir kez gönül yıktın ise bu kıldığın namaz değil/72 millet dahi elin yüzün yumaz değil”. “Gönül yıktıysan boşuna namaz kılma!” diyor. Benim için de bu gönül meselesi o kadar önemli ki... İzmir’de bütün vatandaşlarımızın gönlüne girmek benim amacım. Siyasi görüşü, rengi ne olursa olsun, neyi severse sevsin... Hâşâ! Ben Allah mıyım insanları yargılayacağım...

İZMİR’İN SAHİLİ GÜZEL AMA ARKA TARAFLARI FELAKET!

- İzmir için nasıl bir gelecek vaat ediyorsunuz?

Bakın, dünya çok hızlı değişiyor, alışkanlıklar da... İki sene önce Obama’nın bütün doğruları, şimdi Trump’ın yanlışları haline geldi. Biz ise hâlâ bu şehrin ilkel problemlerinden söz ediyoruz. İzmir’in en güzel yerleri nereler? Çeşme, Karaburun, Bornova, Seferihisar, Urla, Güzelbahçe... Allah aşkına, oralarda bile kanalizasyon problemi var, en büyük sorun foseptik. Gelin Karabağlar’a  ya da Ayakkabıcılar Sitesi’ne gidelim. Bu şehre büyük haksızlık yapılmış dersiniz. 21’inci yüzyılın İzmir’ini inşa etmek zorundayız, yoksa kaybediyoruz İzmir’i. Sahili ve kenarları güzel ama arka taraflar felaket durumda ve kimsenin umurunda değil!

- İzmir’i Singapur’a benzetmek istiyormuşsunuz, o nasıl olacak?

Ben sadece Singapur’daki limanın kapasitesinden söz ettim. Dünyanın en büyük limanı ama toprak üzerine doldurulmuş bir alan üzerine yapılmış. Singapur’da petrokimya adası var, çevrecilikte, temizlik ve yazılım anlamında da bir numara. Bu açılarından benzetme yaptım. Yoksa yapılaşması farklı.

- İnsanın soyadı Zeybekci olursa, iyi zeybek oynamama gibi bir şansı var mı?

Ne yazık ki olmuyor! Üzerine böyle bir şey yüklenmiş oluyor. Ayıptır söylemesi, bayağı iyi zeybek oynarım!

- Oğlunuzu İsviçre’de okumuş bir kıza âşık oldu.

Evet.

- Çocuklarınızın tercihlerine saygılı mısınız, yoksa örtülü bir gelin mi tercih ederdiniz?

Vallahi aklımın kenarından bile geçmedi. Onların 5 yıl süren bir muhabbetleri vardı. Geçen sene baktık ki cesaret edemiyorlar, “Hadi çocuklar, sizin niyetiniz nedir?” dedik, iki ailenin cesaretlendirmesiyle, desteklemesiyle evlendiler. Allah nazardan saklasın, birbirlerinin gözlerinin içine bakıyorlar. Oğlum 28 yaşında, kızımız 25 yaşında.

EN SEVDİĞİM CHP’Lİ

En sevdiğiniz CHP’li?

Akif Hamzaçebi. Çünkü hiçbir zaman doğruluktan şaşmaz. Siyaset uğruna doğruları feda etmez.

BEN BİR AMELE ÇOCUĞUYUM

Tayyip Bey’le dostluğunuz nasıl başladı?

94’teki belediye başkanlığından sona başlayan bir şey. 95’ten sonra ailecek görüşmeye başladık, abi-kardeş ilişkisine dönüştü. Bugüne kadar kesinti olmadan devam etti.

- Siyaseti neden seviyorsunuz?

Durup dururken insan işini gücünü, rahat hayatını bırakır da niye böyle bir şey tercih eder değil mi? Belki idealist gelecek ama 2004’te cumhurbaşkanımız, belediye başkanlığı için zorladığında eşimle sabaha kadar konuştuk. Ben bir amelenin çocuğuyum, tarlalarda büyüdüm. Sıfırdan geldim. Eşime dedim ki “Bu ülke, bu topraklar bak bize neler neler verdi. 93 yılının sonunda kurduğumuz şirketimiz 2003’te Türkiye’nin ilk bin şirketi arasına girdi. O kadar başarılı olduk yani. Bu millet, bu ülke, fakir haliyle beni Türkiye’nin, dünyanın en güzel okullarında okuttu. Siyasete girmek, tüm bunları geri ödemek için bir fırsat!” Sizin anlayacağınız, ülkeye minnet borcumu ödemek için siyasete girdim. Ama siyasetin belediye başkanlığı bölümü çok farklı. Direkt tatmin söz konusu. Hiçbir bakanlığa değişmem...

TAYYİP BEY’DEN NE ÖĞRENDİM? KARIMDAN NE ÖĞRENDİM?

- Tayyip Bey’den öğrendiğiniz en önemli şey?

Hizmet etmenin kutsallığı. Bir de o bizleri hep uyarır, “Bizim milletimiz arsız değildir, derdini söylemez. Ne olur onları bulun, arka sokaklara gidin, arka mahallere gidin, sızlayanları, ağlayanları, ihtiyaç sahiplerini bulun!” Bir de bizim kendi aramızda üç altın kuralımız var: 1) Söz söyledik mi ne pahasına olursa olsun doğru söylemek. 2) Söz verdik mi, sonuç nereye giderse gitsin o sözü tutmak. 3) Emanete hıyanet etmemek ve ettirmemek...

Eşinizden öğrendiğiniz en önemli şey?

Biz birbirimizi yeniden inşa ettik, birbirimizi yeni birer insan haline getirdik. Beraber bir hafta, on gün geçirdiğimizde o gün aklımdan geçen yiyecekleri akşam sofrada görürüm. Üstelik bu konuyu hiç konuşmamış oluruz. O kadar aklımı, ruhumu okur. Bu kadar yılın sonunda, ortada büyük bir sevgi de varsa, bir bütün oluyorsunuz...

 
Mahkemede şok sözler: Berkay bana 'y....' dedi!
 
CHP Selçuk’ta kriz… İl yönetiminden ilçe örgütüne ültimatom: İvedilikle iptal edin yoksa...
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ünal 30 Ocak 2019 Çarşamba 17:19

Bana cevap veren fakat adını yazmayan kişiye:siyaset zenginleşme aracı olmamalı. Çocuklarımıza örnek olabilecek kişiler hiçde az değil. Atatürk, İnönü, Ecevit, Sezer vd.

Yorumu oyla      9      5  
ünal rumuzlu kişiye cevap 30 Ocak 2019 Çarşamba 16:21

Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Zeybekci, Sayın Aydın Şengül büyürken hep fakir olduklarını söylüyorlar. Çocuklara onun için diyoruz üniversiteyi bitirince bakın önünüzdeki örnekleri görerek siyasete girin ama girdiğiniz parti iktidar olsun. Formülü basit

Yorumu oyla      11      5  
zeybek 30 Ocak 2019 Çarşamba 15:58

Biz sizden Zeybek oynamanızı istemiyoruz hala İzmir'e metro projesi ağzınıza alamıyorsunuz. Burası İzmir siz anlayamamışsınız.

Yorumu oyla      15      6  
Ünal 30 Ocak 2019 Çarşamba 13:19

Sn.ZEYBEKCİ, Siyasete girmeden önce mal varlığınız ne idi? Bugün(30012019)ne?Lütfen açıklar mısınız? Aynı çağrım Sn. SOYER''e. Bir seçmen olarak bunu istemek sanırım en doğal hakkım. Yoksa söyledikleriniz LAFÜGÜZAF.

Yorumu oyla      15      6  
TC misafir 30 Ocak 2019 Çarşamba 12:57

Başarılı biri olsaydın bakanlık koltuğunda kalırdın. Tayyip Bey'den öğrenilenler ve gerçekte yapılanlar madde 1)"Söz söyledik mi ne pahasına olursa olsun doğru söylemek"/ Gerçekte olan: "camileri ahır yaptılar", "Türbanlı bacımıza deri pantolonlu yüz kişilik bir grup...", rahip brunson için "Bu fakir bu görevde olduğu sürece bu teröristi alamazsın", "Ekonomik kriz mriz yok", " zam değil güncelleme"... madde 2) "Söz verdik mi, sonuç nereye giderse gitsin o sözü tutmak" / Gerçekte olan: SMA hastalarının ilaçlarının temin edileceği sözü, Emevi Camiinde cuma namazı sözü, "Natonun Libyaya müdahalesine karşıyız" sözüne rağmen natonun libya hava harekatının komuta merkezi izmir oldu, her izmirlinin bildiği Halkapınar-otogar metrosu sözü... Madde 3) "Emanete hıyanet etmemek ve ettirmemek" / Gerçekte olan: Yunanistan askerlerinin yunan bayrağı altında bizim adalarımızda mangal keyfi yapması, Süleymanşah Türbesini bir gecede taşıyıp bulunduğu yeri terk etmemiz, en son tank palet fabrikasıyla şahit olduğumuz yapılan özelleştirmeler... Daha ne diyelim, ne yazalım? insanları aptal sanmak ve onları aptal yerine koymak da farklı bir meziyet.

Yorumu oyla      14      5  
Gürkan 30 Ocak 2019 Çarşamba 11:12

Adamın soyadı iyi ki Zeybekçi :) taktı zeybeğe. Kazanma ihtimali düşük olduğu için dikkat edin doğru düzgün proje de açıklamıyor. Konak tüneli, otoyol, hızlı tren deyip duruyor :) klasik olarak da Buca cezaevi kalkıyor :)

Yorumu oyla      14      5  
volkan 30 Ocak 2019 Çarşamba 10:32

izmir ihmal edilmis diyorsun sayın Zeybekci !!peki 16 senedir metro yapmayan olan proje lere izin vermeyen kim Recep Erdoğan !! sen İzmir''in sorunlarından haberdar degilsin!!!

Yorumu oyla      20      5  
Deliadam 30 Ocak 2019 Çarşamba 10:25

Kime oy vereyim diye arada kalmıştım. Madem ki iyi zeybek oynuyorsunuz oyum sizin. :))))

Yorumu oyla      14      9  
Burhan 30 Ocak 2019 Çarşamba 10:17

Şovmene İhtiyacımız Yok; YIRTIK DONLA SİYASETE GİRİP DE BOĞAZDAKİ YALIYI NASIL ALDINIZ ONU ANLATIN!

Yorumu oyla      18      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beko: Birlik içinde güzel bir süreç yaşayalım
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko yerel seçimlere gidilen süreçle ilgili bir açıklama yaptı.
CHP İzmir'den transfer: O isim DSP'den aday oldu!
İzmir'de, partisinin yerel seçimlerde Kiraz ilçesinde İYİ Parti'yi destekleme ...
Zeybekci’den non-stop mesai: Trafik sorunu çözülecek, cezaevi park olacak!
Mimar Mühendisler Grubu İzmir Şubesi üyeleriyle bir araya gelen AK Parti ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım!
Mehmet KARABEL yazdı... Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım!
Yıldırım Meclis Başkanlığını bırakacağı tarihi açıkladı
TBMM Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, "(Belediye ...
Başkan Fırat tepkiler için konuştu: Genel merkezin aldığı karara saygı duyuyoruz!
İzmir İl eski Başkanı Ali Engin’in Narlıdere Belediyesi Başkan Adayı olarak ...
 
Dağ: CHP'nin İzmir Modeli çöktü!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP'nin İzmir'de mevcut belediye ...
CHP İzmir’de başkan aday gösterilmedi, halk lokma dağıttı!
Dikili Belediye Başkanı Tosun’un yeniden aday gösterilmemesi ilçede yaşayan ...
Başkent'te sinema zirvesi: Ünlü isimler katıldı
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva