HABERLER>POLİTİKA
7 Eylül 2018 Cuma - 12:39

CHP’nin eski vekili Demir: Güçlü olduğumuz yerlerde ön seçim yapılmalı!

Yerel seçimlerde Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olacağını geçtiğimiz günlerde açıklayan Demir, “1989 yerel seçimlerinin başarısını yinelemek zorundayız. MYK’da ‘CHP’nin başarılı olduğu yerlerde bir ön seçim düşünüyoruz’ denildi. Ben de ön seçimi düşünüyorum” dedi.

CHP’nin eski vekili Demir: Güçlü olduğumuz yerlerde ön seçim yapılmalı!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla eski Milletvekili Nurettin Demir, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Aynı zamanda akademisyen olan eski Vekil Demir, parti içine dair çok sayıda konuda önemli mesajlar verirken net açıklamalar yaptı. Demir geçtiğimiz günlerde açıkladığı Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan aday adaylığı kararına ilişkin de konuştu.

GENEL BAŞKANIN KOL VERMESİYLE DEĞİL TABANIN DESTEĞİYLE MİLLETVEKİLİ OLDUM
Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye yakın olduğu için milletvekili listesinin dışında kaldığı yönündeki iddiaları yanıtlayan Demir, “Böyle bir şey olduğunu zannetmiyorum. Muharrem İnce de, diğer yöneticiler de partimizin değeridir. 7 yıllık sürede parlamentoda Muharrem İnce ile çok yan yana duruşumuz olmadı. Onun bir grubu vardı. Ama bizim partimizin cumhurbaşkanı adayı oldu, her fırsatta ona destek verdim.  Yalnız bırakıldığına yönelik eleştiriler vardı. 30-40 milletvekili onu hiç yalnız bırakmadık. Partimin her ferdi benim için değerlidir. Saygı sevgimiz hiç bitmez. Partide ortak aklı oluşturmak için gayret ediyoruz. Genel başkanımızın da son yaşananlara rağmen ‘Muharrem İnce noktasında herhangi bir üyemizi öteleyemeyiz’ demesini doğru buluyorum. Keşke bunları yerelde de yapabilsek. Ortak bir sinerji oluşturabilsek. Şunun adamı bunun adamı olduğumu kimse söyleyemez. Ben bir akademisyenim. Tabanın desteğiyle milletvekili oldum. Ne Deniz Baykal’ın ne Kemal Kılıçdaroğlu’nun bana kol vermesiyle vekil olmadım. Ön seçimle iki kez seçilen bir milletvekiliyim. Kimsenin değil CHP’nin adamıyım. Atatürk’ün 6 okunu hep diri tutmaya çalıştım” dedi.

ÖN SEÇİM YAPILSAYDI…
24 Haziran genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçları hakkında açıklama yapan Demir, “Yüzde 27-28-30 bandında bir sonuç bekliyordum. İsim konusunda muğlaklık yaşadık. Zaman kaybettik. Ön seçim yapılsaydı, isim listeleri iyi değerlendirilseydi farklı bir sonuç çıkabilirdi. Muharrem İnce hareketiyle biraz toparlanma oldu. Partinin ve ince’nin oylarını eşit noktaya getirememenin sıkıntılarını yaşadık” yorumunda bulundu.

CHP’Yİ SADECE YÜZDE 25 OLARAK GÖRMEMEK GEREKİYOR
‘CHP neden iktidar olamıyor?’ sorusu üzerine konuşan Demir, uluslararası dengelere dikkat çekti. Demir, “Bu sorunun cevabı için tek bir şeyden söz edilemez. Atatürk’ün değerlerinin önünün kesilmesi için küresel emperyalizm tarafından sürekli yollar aranıyor. Dincilik vs kullanılıyor. CHP de kendini yenileyemiyor. Son dönemde 9 seçim geçirdik. Atılım yapamadık ama geldiğimiz noktada CHP’nin önemi bir kat daha ortaya çıkıyor. CHP’yi sadece yüzde 25 olarak görmemek lazım. muhalefet kanadının yüzde 49’lara ulaşmasında CHP’nin büyük katkısı var” açıklamasını yaptı.

ERKEN YEREL SEÇİMİ OLASI GÖRMÜYORUM
2019 yılında gerçekleşmesi planlanan yerel seçimin daha erken bir tarihe alınıp alınmayacağının sorulmasının ardından  sözlerini sürdüren Demir, “Erken yerel seçimin olacağını zannetmiyorum. Zaman zaman zorluyorlar ama bu ekonomik gidişatta zor. AKP ve MHP’nin tek başına karar verme yeterliliği yok artık. Mecliste aslında iktidar gerçek gücünü kaybetmiştir. Diğer 3 partinin gücü artmıştır. Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM ayağı topaldır. Erken yerel seçimi olası görmüyorum. Onların da düşünmeyeceğini düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde daha zor günler yaşanacak. Türk ekonomisi, ev ekonomisi, şirketlerin durumu, ihracat, üretime yatırım yapılamaması, bankacılık sisteminin tamamen ticari olması büyük bir sıkıntı yaratıyor” dedi.

KOLTUK SEVDALISI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM
Parti içi tartışmalara değinen Demir, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu özelinde, “Koltuk sevdalısı olduğunu düşünmüyorum. Zaman zaman haksız eleştiriler yapılıyor. Kurumsallaşmanın çağdaş noktaya gelmesi için çabaları olduğunu görüyorum. Ama ardışık gelen seçimler bir türlü nefes almamızı sağlayamadı. Partinin her alanda çok güçlü olduğunu düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

MYK’DA ‘CHP’NİN BAŞARILI OLDUĞU YERLERDE BİR ÖN SEÇİM DÜŞÜNÜYORUZ’ DENİLDİ
Geçtiğimiz günlerde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı noktasında aday adaylığını net olarak açıklayan Demir, “Muğla, İzmir ve Türkiye açısından baktığımızda 1989 yerel seçimlerinin başarısını yinelemek zorundayız. Muğla’da da iyi işler yapıldı. Ama yorgunluğu, huzursuzluğu sokakta görüyoruz. Bu seçimde umarım fırsat verilir. Muğlalıların da ‘oh artık nefes aldık’ diyeceği günler gelecektir diye düşünüyorum. Kararı Muğlalılar verecek. Muğla sosyal demokrat ağırlıklı bir il. Orada daha etkin, toparlayıcı bir çalışmayı halk bekliyor. Türkiye’de tüm belediyelerde bir statükocu anlayış var. Avrupa’da insanların mutlu olduğunu görüyorsunuz. Bunu söylemek durumdayım. Bunu ne AKP’li belediyelerde ne CHP’li belediyelerde göremiyoruz. Yollar yapıyoruz evet ama Recep Tayyip Erdoğan da yollar yapıyor. Ama insanlar mutlu mu? Yöneticiler bu senden bu benden gibi ayrışımla hareket ediyor. MYK’da ‘CHP’nin başarılı olduğu yerlerde bir ön seçim düşünüyoruz’ denildi. Ben de ön seçimi düşünüyorum. İki; kamuoyu yoklaması yapılmalı. Zirveyi gösterecek, vizyonu olan mesela İzmir’in 30 yıl sonraki planını yapabilecek birileri olmalı. Bunlar yapılmadığı için kısır döngülerin içinde yöneticiler yok olup gidiyor. Ben bütün aday arkadaşlara başarılar diliyorum. Herkesin en iyi yönetecek kişiyi seçeceklerine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

BİZDE KOLTUK ÇOK!
Son genel seçimde milletvekili listesinin dışında kalan Demir, ‘Aday gösterilmediğiniz takdirde başka bir partiye geçer misiniz?’ sorusunu yanıtlarken, “Asla böyle bir şeyi düşünmem. Bu soruyu bile kabul etmem. Bizde koltuk çok… Önemli olan insana, halka hizmet etmektir. Ben CHP’liyim, Atatürkçüyüm. Hiç belli olmaz. Bakarsınız görevi bize verirler. Vermezlerse üniversite hocalığı devam eder” dedi. 

 
Bodrum 4 gündür onları arıyor!
 
Karabağlar'da imar planı zirvesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Polat'tan Foça çıkışı: Sorumlular korunuyor mu?
Yaşanan kirliliğinin kaynağının ne olduğunu, sorumlularının belirlenip ...
AK Partili Kırkpınar gençlerle buluştu
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, AK Parti İl Gençlik Kolları ...
İnce'den 9 Eylül çıkarması: İzmir'e geliyor!
Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce 9 Eylül İzmir’in kurtuluş etkinlikleri ...
 
Karamollaoğlu'ndan yerel seçimlerde 'ittifak' yorumu
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Yerel seçimlerde ittifak ...
Kılıçdaroğlu'ndan İdlib çıkışı: Türkiye iki şey yapmalı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin, Suriye Devlet Başkanı ...
AK Partili Kaya'dan kötü koku ve Körfez kirliliği tepkisi: Siyasi kaygılar gütmeden yardımcı olabiliriz!
İzmir'de son haftalarda, belirli bölgelerde etkili olan kötü koku, kentin ...
 
Bakanlık açıkladı: İzmir’de hangi firmalar teşvik aldı?
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Haziran ayında teşvik verilen ...
MHP lideri Bahçeli'den kritik İdlib uyarısı!
HP lideri Devlet Bahçeli MYK toplantısının ardından yazılı bir açıklama ...
CHP'den asker, polis ve zabıtalar için teklif!
CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, asker, polis ve zabıtaların ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva