HABERLER>POLİTİKA
23 Mayıs 2018 Çarşamba - 13:07

CHP Milletvekili Bayır’dan liste yorumu: Aziz Bey'in müdahale ettiğini sanmıyorum

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun listelerle ilgili açıklamasının ardından konuştu. Bayır, “Aziz Bey’in müdahale ettiğini sanmıyorum. Böyle düşünmek istemiyorum” dedi. Bayır, her iki bölgede 8'er milletvekili çıkartacaklarını söyledi.

CHP Milletvekili Bayır’dan liste yorumu: Aziz Bey in müdahale ettiğini sanmıyorum

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu. Bayır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun listelere müdahale ettiğini düşünmediğini söyledi.

Milletvekili Bayır, 24 Haziran erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri özelinde önemli mesajlar verdi. Bayır ayrıca Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edilen kesin aday listeleri hakkında açıklamalar yaptı. 2015 yılında ön seçimden başarılı bir sonuç elde eden Bayır yeni dönem listelerinde 6’ncı sıraya gerilemesinin ardından örgütte kendi lehine gelişen tepkiler karşısında konuştu.

Milletvekili Bayır, “Aziz beyin direk müdahale bulunduğunu, ‘şunlar olmasın şunlar olsun’ diyebileceğini düşünmüyorum. Aziz bey partimizim büyükşehir belediye başkanıdır. Böyle olacağını düşünmek istemiyorum. Partinin kurulları vardır. Milletvekillerinin çalışma raporları vardır. Ona göre bir liste hazırlanır ve genel merkezimiz kararını verir. Ayrıca, hiçbir belediye başkanını ‘şunu istiyorum ya da istemiyorum’ deme lüksü yok. Ülke yangın yeri” dedi.

MESELE MEMLEKET
Kendisinin milletvekili olmasının ya da olmamasının bir önemi olmadığını belirten Bayır, “Burada Mesele Tacettin Bayır’ın vekil olması ya da olmaması değil. Kenara çekilebilir ya da çekilmeyebilir. Ama mesele ülke için ne yapmalıyız? Bizim bunu düşünmemiz gerekiyor. Hiç kimse yeniden bir Mustafa Kemal Atatürk beklemesin. Herkes bir şey yapacak ve bunun altından hep birlikte kalkacağız. Tacettin Bayır’ın sıralamasının altıda olmasının da bir anlamı yok. Biz bu iktidardan 24 Haziran’da kurtulamazsak yaptıklarımızın bir önemi bulunmaz” diye konuştu.

BENİM İTİCİ GÜCÜM VAR
Önceki seçim dönemlerinde önseçimden ilk sıralarda çıkmış olmasına rağmen genel merkezin kendisini yeni dönem için birinci bölge altıncı sıraya koymasını da değerlendiren Bayır, “Neden altıncı sıra? Genel merkez benim itici gücüm için koymuş olabilir. Bundan yararlanmak istemiş olabilir. Bu bir cezalandırma değildir. Benim çalışma tempomu genel merkez bilir. Benim için fark etmez. Çalışırım. Maaş bile almıyorum. Maaşımı öğrencilere burs olarak veriyorum. Ben çocuklarım torunlarım için bu mücadeleyi veriyorum. Bunu yapmaya devam edeceğim” dedi.

ŞANS VERSİNLER
Bayır, “Seçmenlerden bir şey istiyorum. Mutlaka sandığa gitsinler. Bir de nasıl oy kullanacaklarını sosyal medyadaki videolardan takip etsinler. Oyları boşa gitmesin. Bu hepimizin vatandaşlık görevidir.  Parti olarak bize 5 yıllığına bir şans versinler. Bizi denesinler. Biz umuduz. Türkiye zaten dibe vurdu. Farklı bir şeyin denenmesi gerekiyor ki kurtuluş yolu bulabilelim. Yeni bir yol açacağız, başka şansımız yok. Halk ne yaparsa doğrusunu yapar. Bu kez bize şans vereceklerini düşünüyorum. Bize ve millet ittifakına destek vereceklerdir” diye konuştu.

HER İKİ BÖLGEDEN SEKİZ’ER ÇIKARTIRIZ
Bayır, yeni İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetimine de önerilerde bulunurken eski bir il başkanı olarak böyle süreçlerde yapılması gerekenleri anlattı. Bayır, “ İl başkanımız deneyimli ve genç bir arkadaşımız. Onlar bir program hazırlayacaklar. Kısa süre içinde derhal çalışma programı kapsamında alanlara dağılacağız. Başarılı bir performans göstereceğiz. 25 Haziran’da ‘işte Cumhuriyet’i kurtardık, memleket için çok önemli oldu’ diyeceğiz. Derhal köylere, insanlara, sanayi sitelerine giderek çalışma yapmak zorundayız. İzmir’den umutluyum. Her iki bölgeden 8’er kişiyi taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.

HER YERDEN ADAY OLABİLİRDİ AMA…
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den adaylığının örgüte moral ve motivasyon kaynağı olduğunu anlatan Bayır, “Tekrar İzmir’i seçmiş olmasından mutluyuz. Kendisi İzmir’de önseçime katıldı ve birinci çıktı. Buna rağmen birinci sırayı kadın milletvekilimize bıraktı. Şimdi en ön sırada bize liderlik yapacak. Bir partinin genel başkanı her yerden aday olmak hakkıdır ama kendisinin ön seçimden çıktığı yerden yeniden aday olması örnek davranıştır. Kendi karşısına rakip olarak çıkan Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı adayı gösterdi. Sayın genel başkanımızın ve partimizin tavırları karşısında halk sandıkta gereken desteği verecektir” ifadelerini kullandı.

 
İzmir'e serinleten haber! 3 güne dikkat
 
Göztepe'de Tamer Tuna işten bu yüzden gönderilmiş!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 23 Mayıs 2018 Çarşamba 23:32

Bu dönem çok zor olacak İzmir için

Yorumu oyla      9      5  
Vatan sever 23 Mayıs 2018 Çarşamba 15:34

Partili olarak söylüyorum bu donem zor buyuk sehirin işcisini bir dinleyin isterseniz

Yorumu oyla      11      7  
REİS 23 Mayıs 2018 Çarşamba 13:33

çok iyi niyetlisin BAYIR..çok iyi niyete ne denir biliyorsun:)

Yorumu oyla      11      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Partili Kerpişçi: İzmir ve Ege’ye katkı koymak istiyorum
İYİ Parti ikinci bölge ikinci sıra milletvekili adayı Mustafa Kerpişçi, ...
Başkan Şengül'den 'Gönül' buluşmasında mesaj: Bu sofra Türkiye sevdalılarının...
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Gönül Sofrası iftarlarına Selçuk ...
MHP İzmir’in adayları vitrinde… Başkan Karataş: İzmir’de tarih yazacağız!
İl Başkanı Karataş, partisinin milletvekili aday tanıtım toplantısında ...
 
İzmir'de 'Yıldırım' tanıtım: Adaylar vitrine çıkıyor
İzmir'de 1'inci bölge 1'inci sıradan milletvekili adayı olan Başbakan ...
Rakiplere 'İnce'lik: Hesaplara 500'er lira yatırdı!
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, diğer cumhurbaşkanı adaylarına ...
CHP İzmir'de o ilçenin yeni başkanı belli oldu
Cumhuriyet Halk Partisi Bornova İlçe Başkanlığının yeni İlçe Başkanı belli ...
 
Erdoğan'ın ilk miting tarihi belli oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk mitingini nerede ve ne zaman ...
Buca'da 7'den 70'e iftar coşkusu
AK Parti Buca İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Ramazan eğlenceleri ...
Erdoğan'dan kabine için 'aşama aşama' stratejisi!
AK Parti’de, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın listeleri hazırlarken TBMM seçimi, ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva