HABERLER>POLİTİKA
19 Aralık 2019 Perşembe - 10:40

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Belediyeler engelleniyor!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, turizm konusunda belediyelerin önünü açması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Ülkeye gelen turistlerin yüzde 90’ı CHP’li belediyelerin bulunduğu yerlere geliyor. Merkezi hükümet destek vermesi gerekirken bunları kesmek derdinde. Ama şikayet etmeden engelleri aşacağız” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Belediyeler engelleniyor!

EGEDESONSÖZ- İstanbul’da düzenlenen Yerel Yönetimler ve Turizm Zirvesi’ne katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel yönetimlerin turizm hizmetleri konusunda merkezi hükümet tarafından kısıtlandığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Önümüze her türlü engeller çıkartılabilir. Bizim görevimiz engelleri aşmaktır. Her şey bir merakla başlıyor. Doğduğumuz günden itibaren hayata merak ederek başlıyoruz. İnsanoğlu hayatını merak eder. Merak, uzayı keşfetmek değil Dünya’yı da keşfetmektir. Hindistan’a, Çin’e gitmektir. Merak, turizmi getirir. İnsanların Türkiye’nin her hangi bir bölgesini gezmesi için nasıl bir merak uyandırmalıyız? Biz bunu düşünmeliyiz. Türkiye’nin ziyaretçi konusunda sıkıntıları var. Bu mesele sadece yerel yönetimlerin işi değildir. Ülkeyi yönetenler herkesten bulunduğu yerleri gelip görmesini isteyecekler. Yayınlar, romanlar, filmler yapılmalıdır. Bizim memleket olarak tanıtım ve güvenlik sorunumuz var. Artık metropoller yarışıyor. Yerel yöneticiler ‘en çok turist bize gelsin’ diyor. 21. Yüzyılda gelinen nokta artık budur. Ayrıca bizim göstermemiz gereken konu da kent kimliğidir. Kentlerin kimliği olursa ziyaretçiler gelir. İstanbul bu duruma çok büyük bir örnektir. Yaptıklarını kapatmak için ‘İstanbul’a ihanet ettik’ diyenler aslında ülkeye ihanet etmiştir. Bu konuda kent estetiği, tabela kirliliği çok önemlidir. Kent estetiği kavramı aslında insanın ruhuna hitap eder. Kentin metropollerin sanatla kucaklaşması, sanatçıyı kucaklaması lazım. Turist bu ülkeye geldiğinde 24 saat canlı bir yerde yaşadığını bilmelidir. Biz turizmden şunu anlıyoruz. Uçaklarla getiriyoruz, servislerle otobüslere bindiriyoruz. Ağırladıktan sonra 15 zamanın ardından geri gönderiyoruz. Bu mudur turizm? Paris’te bir yıldız otel fiyatı ile Türkiye’de 5 yıldız otel fiyatı aynı. Bunu da düşünmeliyiz. Turizm sadece deniz değil doğal, tarih, kongre turizmine de ağırlık vermelidir” dedi.

KONAKLAMA VERGİSİ YEREL YÖNETİMLERE KALMALI
“Yerel yönetimler bunları nasıl yapacak?” diyen Kılıçdaroğlu, bu durumdan çıkışın belediyelerin mali ve ekonomik yapısının düzeltilmesinden geçtiğini söyledi. Yerel yönetimler reform paketinin hazırlanması ve bir an önce çıkması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bizim bunu sorgulamamız gerekiyor. Gelen turistlerin yüzde 90’ı CHP’li belediyelerin bulunduğu yerlere geliyor. Merkezi hükümet destek vermesi gerekirken bunları kesmek derdinde. Biz her türlü engeli aşmak durumundayız. Şikayet eden değil sorun çözen belediye başkanlarımız var. Varsa sorun oturup konuşacağız. Kendi ilimize, ilçemize gelen turistleri Türkiye’den memnun ayrılacak şekilde ağırlamalıyız. Konaklama vergisi uygulaması getirildi. Bunlar yerel yönetimlere kalmalıdır ama yapılmıyor. Bizim belediyelerimizin olduğu yerlerde yaz-kış nüfusu arasında dengesizlik var. Kışın 20 bin kişi yazın 200 bin oluyor. Ama aynı bütçeyi alıyor. Kesinlikle şikayet etmiyoruz” diye konuştu.   Kılıçdaroğlu, İstanbul’da yapılması planlanan Kanal İstanbul Projesi’ni eleştirdi.

TORUN: CHP İKTİDARA HAZIRDIR
Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da yaptığı konuşmada belediyelerin turizme katkısını anlattı. Torun, “CHP’nin yönettiği belediyelerde tarım, ticaret var ama önemli ölçüde turizm var. Bunu önemli bir girdiye getirirsek ülke ve şehirlerimizin ekonomilerine katkı sağlayacaktır. Belediyelerimizin ve sektörün yapması gerekenler var. Yerelde sağladığımız başarıyı mutlaka genele taşımak zorundayız. Ülkemizin sorunlarına sahip çıkıyoruz. Tarımda, ekonomide, turizmde önerilerimiz var. Bizim için ‘eleştiriyorlar ama önerileri yok’ deniliyor. Durum böyle değildir. Rakamlara dayanan, uygulandığında fayda sağlayacak şeyler yapıyoruz. CHP iktidara hazırdır. Süratle yürüyor. Burada belediye başkanlarına çok büyük sorumluluklar düşüyor. Görüyoruz ki, kazandığımız belediyelerde oy oranlarımız öncekilere göre daha fazla artmış. Görüyoruz ki yapınca oluyor. Biz yerelden genele iktidarı hep birlikte kuracağız” ifadelerini kullandı. 

 
Çeşmeli muhtar 918 milyon litre içme suyunu kurtardı!
 
Ünlü cerrah uyardı: Gezen tavukta büyük tehlike!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GAZİEMİR 19 Aralık 2019 Perşembe 22:42

Eyy Kılıçdaroğlu, gel gel gör Gaziemir in halilini!!!!!!!!!!!!

Yorumu oyla      4      5  
mehmet yalçın 19 Aralık 2019 Perşembe 11:29

iktidarın engellemesine gerek yok.Beleidyeler o kada ryetersız ve kötü kadrolarla çalışıyorlar ki dışarıdan engele gerek yok.Alın herhangi bir chp li beleidyeyi (İstanbul ve Ankara BB Hariç)bir hafta giidn gelin vatandaş olarak görürüsünüz

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Serter'den hükümete 'savunma sanayi' eleştirisi!
TBMM’de süren bütçe görüşmelerinde Savunma Sanayi Başkanlığı bütçesi üzerine ...
5 ülkeyi işaret etti: Ömrünü tamamlamıştır!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Malezya'da Kuala Lumpur Zirvesi'nde ...
Erdoğan'dan 'Simit Sarayı' açıklaması
Ziraat Bankası'nın Simit Sarayı için Rekabet Kurumu'na başvurmasına yönelik ...
 
CHP'li Balyeli yola çıktı: İktidar ateşini Kemalpaşa’dan yakmaya hazırız!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Kemalpaşa ilçe başkanlığı yarışında ...
AK Partili Kırkpınar'dan tarım mesajı, 'spekülatör' uyarısı!
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, tarım sektöründeki spekülatörleri ...
CHP’li Sertel’den basın kartı tepkisi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, 3 bin 804 ...
 
İl Başkanı Yücel’den ‘kayyum’ tepkisi: Kabul edilemez!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Urla Belediye ...
Soyer ve Yücel de gitti... Ankara'da 'Burak Oğuz' zirvesi!
Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un tutuklanması ve yerine Urla Kaymakamı ...
CHP İzmir’de gündem ilçe kongreleri… Nerelerde sandık kurulacak, kimler yarışacak?
İzmir’de ilçe kongreleri devam ediyor. Hafta içi Torbalı ve Kınık’ta seçim ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva