HABERLER>POLİTİKA
18 Aralık 2019 Çarşamba - 09:30

CHP İzmir’de gündem ilçe kongreleri… Nerelerde sandık kurulacak, kimler yarışacak?

İzmir’de ilçe kongreleri devam ediyor. Hafta içi Torbalı ve Kınık’ta seçim mesaisi yaşanacak. Hafta sonunda ise 8 ilçede delegeler sandık başına gidecek.

CHP İzmir’de gündem ilçe kongreleri… Nerelerde sandık kurulacak, kimler yarışacak?

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay sürecinin ikinci etabı olan kongreler süreci başladı. Geçtiğimiz hafta sonu 6 ilçede başkanlar seçildi. Gün içinde Dikili’de sandıklar kuruldu.

Öte yandan 19 Aralık Perşembe Günü Torbalı’da, 20 Aralık Cuma Günü ise Kınık’ta örgütler seçim heyecanı yaşayacak.

Hafta sonu 21 Aralık Cumartesi Günü; Bayraklı, Foça, Çeşme, Karabağlar’da seçimler yapılacak. 22 Aralık Pazar Günü de; Kemalpaşa, Gaziemir, Konak ve Menderes’te örgüt kongre mesaisi yaşayacak.

DENGELER NE DURUMDA?
Torbalı’daki kongrede mevcut Başkan Erol Günaydın’ın tek başına aday olması bekleniyor. Belediye Başkanı İsmail Uygur’un da Günaydın’a destek verdiği aktarıldı. İlçedeki muhalefetin önemli ismi Övünç Demir’in son dakika sürprizi yaparak aday çıkarabileceği de öne sürüldü.

Kınık’ta uzun yıllar boyunca görevde olan İsmail Yılmaz’ın yola devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor. İlçedeki seçimin tek adaylı olması bekleniyor.

Bayraklı’da eski Milletvekili ve il eski Başkanı Selçuk Ayhan’ın ismi kulislere ‘Ağabey formülü’ olarak düşmüştü. Ayhan sonrasında resmi açıklamayı yaptı ve göreve talip olduğunu duyurdu. Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın da Ayhan’ın yanında yer aldığı aktarıldı. Yine de kongrede Ayhan’a rakip çıkma ihtimalinden söz ediliyor. Bir kesim partilinin kadın aday arayışı içinde olduğu biliniyor.

Foça’da mevcut Başkan Baran Gezmiş Yıldırım görevi bırakacağını ilan etmişti. Çarşaf listeyle yapılması planlanan ilçe kongresi için Foça Belediyesi eski Başkanı Nihat Dirim’in adı kulislere yansımıştı. Dirim iddiaları doğruladı ve aday olacağını açıkladı. İlçede ayrıca Ayla Yılmaz ve İlkay Söylemezoğlu’nun da adaylık noktasında adı geçiyor.

Olağan kongre süreci başlamadan önceki dönemde, İzmir’deki adaylık çıkışı ilk olarak Çeşme’den gelmişti. Mevcut İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar Ekim ayında yaptığı açıklamayla yola devam etmek istediğin duyurmuştu. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın Kavasoğullar’a açık destek içinde olduğu belirtildi. Aday olacağını daha önceden ifade eden Selma Artar da yarıştan çekildiğini açıkladı. İlçede kongrenin tek adaylı geçmesi bekleniyor.

Metropolün önemli ilçelerinden olan Karabağlar’da mevcut İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız adaylığını ilan etti. Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun Yıldız’a destek vermesine kesin gözüyle bakılıyor. İlçedeki muhalefetin ise Mehmet Türkbay üzerinde birleştiği belirtildi. Türkbay geçtiğimiz günlerde adaylığını açıklamıştı.

Kemalpaşa’da mevcut Başkan Mehmet Ayçil büyük bir sürpriz yaşanmadığı takdirde aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.  İlçede aday bolluğu yaşanırken her gün flaş bir gelişme yaşanıyor. Ahmet Cemil Balyeli’nin aday olması bekleniyor. Yarışacağını açıklayan fakat sonradan adaylıktan çekildiğini ifade eden Vedat Uğur Ayçil’e destek olacağını aktardı.

Gaziemir’de İlçe Başkanı Kasım Özkan yola devam etme kararı aldı. Gaziemir Belediyesi’nin destekleyeceği iddia edilen adayın ise Ali Rıza Türkmen olduğu belirtildi. İlçe kongresinin ikili yarışa sahne olması bekleniyor.

 İzmir’in kalbi olan ve her seçim döneminin yoğun yaşandığı Konak’ta bu süreç sakin geçiyor. Mevcut İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu adaylığını ilan etti. Gruşçu’nun karşısına Rıfat Nalbantoğlu ve Yalı Grubu’nun desteklediği iddia edilen Belediye Meclisi eski Üyesi Ahmet Karadağ çıkacak. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve Konak İlçe eski Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi olan Ege Şehir Planlama A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın Gruşçu’ya destek olacağı kulislerde konuşuluyor.

Menderes’te mevcut Başkan Gizem Candan’ın tek aday olacağı bir kongre bekleniyor. Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın Candan’a açık destek içinde olduğu ifade ediliyor.  

 
Kıran-8 Operasyonu Bitlis ve Siirt'te başladı
 
3 belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kemalpaşalı 18 Aralık 2019 Çarşamba 10:37

Mendereste Pazar günü Kongrede kemalpaşa mahalle delegeleri olarak Gizem hanım'a destek vermekten vazgeçtik. çünkü ne bir telefonlarımızı açıyor, ne de sorunlarımızı dinliyor. Gizem hanım'ı çok yanlış tanımışız. Başka aday çıkar ise oyumuzu ona atacagız aday çıkmazsa oy kullanmaya gitmeyeceğiz. Mustafa KAYALAR Gizem hanıma destek vermese gizem hanım tek başına 20 oy alamaz sırtını Mustafa Kayalar'a dayamış vaziyette şuan. Parti böyle kişilerin yönetici olmasını haketmiyor...

Yorumu oyla      7      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD Senatosu'na tepki: Hasmane unsurlar var!
Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "ABD Senatosu'ndan geçen savunma ...
'Libya'ya asker gönderme gündeme alınmalı'
Gündeme ilişkin yazlı açıklama yapan MHP lideri Bahçeli, "Yeni parti arayışları ...
Burak Oğuz'a cezaevinde ilk ziyaret Kılıç ve Bakan'dan
Urla Belediye Başkanı Oğuz’un cezaevindeki ilk ziyaretçileri CHP Milletvekilleri ...
 
CHP Genel Merkezi'nden Burak Oğuz açıklaması: Tutuklama demokrasiye darbedir!
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz'un tutuklanmasına ...
Dikili’de sandıklar kuruldu: Mevcut başkan tek aday olarak seçime girdi!
Dikili İlçe Başkanı Hasan Altıparmak’ın yeniden aday olduğu ve karşısına ...
CHP İzmir’de kongre hareketliliği: Başkan adayı yarıştan çekildi!
Çeşme’de ilçe başkanlığına aday olan Selma Artar, yarıştan çekildiğini ...
 
MHP İzmir'den 'her okula hemşire' talebi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin geçtiğimiz ...
İkinci Dipsiz Göl vakası meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, kanal ...
Kılıçdaroğlu’ndan vekillere flaş ‘Burak Oğuz’ talimatı: İzmir’e dönün!
Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz’un FETÖ/PDY üst düzey yöneticileri ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva