HABERLER>POLİTİKA
30 Nisan 2019 Salı - 09:52

CHP'li Sertel'den 'adrese teslim kiralama' iddiası!

CHP'li Sertel, Bayraklı ilçesindeki bir ihaleyi Meclis gündemine taşıdı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Sertel, ihalenin yasalara aykırı bir şekilde yapıldığını iddia ederek arsa ihalesinin derhal iptal edilmesini istedi.

CHP li Sertel den  adrese teslim kiralama  iddiası!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Bayraklı ilçesinden bir 'peşkeş' iddiasını gündeme getirdi. 

CHP'li Sertel'in basın ofisinden yapılan açıklamaya göre; daha önceki süreçte aylık 17 bin liraya kiraya verilen Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait 4 bin metrekare arazi, araya “hatırlı kişilerin” girmesi sonucu adrese teslim ihaleyle aylık 4 bin 250 TL’ye kiraya verildi.

Kiralanan arsanın depolama alanı olarak kullanılması gerekirken yasaların ve kullanım amacının dışına çıkılarak Kır Düğün Salonu yapıldığı vurgulandı. 

İddiaya göre Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından bir internet sitesi üzerinden duyurulan ihaleye yalnızca MHP eski İzmir Milletvekili Yusuf Kırkpınar’ın oğlu ve aynı zamanda 27. Dönem AKP İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar’ın yeğeni olan Alper Kırkpınar girdi. Eski kiracı 17 bin liradan çıkarken, 4 bin liradan açılan yeni ihale 4 bin 250 liraya tamamlandı. 

Yine Sertel cephesinden yapılan açıklamaya göre yalnızca depolama alanı olarak kullanılması gereken ve o şekilde ihale edilen arsaya Alper Kırkpınar tarafından yasalara aykırı bir şekilde Kır Düğün Salonu yapıldı. Aylık 4 bin 250 lira gibi komik bir rakama kiralanan alanın düğün sezonundaki aylık getirisinin en az 50 bin lira civarı olması bekleniyor. Kır düğünlerinin 10 bin liradan başladığı düşünülürse ballı ihaleyi alan Alper Kırkpınar, bir düğünle iki aylık kirayı çıkardığı gibi 1 koyduğu işten, 100 kazanacak!

“DERHAL İPTAL EDİLMELİ”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, bu ihaleyi Meclis gündemine taşıdı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Atila Sertel, yasalara aykırı bir şekilde ihale edilen ve yasal faaliyetinin dışında kullanılan arsa ihalesinin derhal iptal edilmesini istedi.

İzmir’in en değerli yerlerinden biri olan Anadolu Caddesi üzerinde denize nazır arsanın hatıra binaen “peşkeş” çekildiğini ifade eden Atila Sertel, şunları söyledi:

“Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait taşınmazların kiraya verilme işlemleri, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa tabidir. Bu kanun gereği kiraya verilme işlemleri, kapalı teklif, açık teklif ve pazarlık usulü ile yapılmaktadır. Ancak İzmir Bayraklı İlçesi sınırlarında Anadolu Caddesi üzerinde bulunan 8774 Ada, 23-24-25 ve 26 parsellerdeki 4000 m2 arsa kiraya verilirken bunların hiçbiri yapılmamış. Vakıflar İzmir Bölge Müdürü Fethi Koç’un talimatı ile bu arsanın ihale ilanı bir internet sitesi üzerinden kısa bir süre yayınlanmış. Adrese teslim ihaleye yalnızca bir kişi giriyor. O kişi de MHP eski Milletvekili Yusuf Kırkpınar’ın oğlu ve aynı zamanda bu dönem Meclis’te görev yapmaya başlayan AKP İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar’ın yeğeni olan Alper Kırkpınar. Son kiracısı 17 bin liradan çıkarken yeni ihale 4 bin liradan açılıyor. Alper Kırkpınar 250 lira artırarak 4 bin metrekarelik arsayı aylık 4 bin 250 liraya kiralıyor. Depolama alanı olarak kiraya çıkarılan ve o şekilde kullanılması gereken arsanın etrafı duvar ve ağaçlarla çevrilerek Kır Düğün Salonu’na dönüştürülüyor. Şuan Kır Düğün Salonu için hazırlıklar son aşamaya gelmiş ve çok yakın bir zamanda yasalara aykırı bir şekilde işletilmeye başlayacak. Kamunun mallarını birilerine peşkeş çeken kim veya kimlerse bunun hesabını vermelidir. Şayet AKP iktidarında biraz dahi olsa vicdan kaldıysa sudan ucuz bu ihale derhal iptal edilmelidir.”

 
Torbalı'da istihdam seferberliği
 
Bucalılar'dan 450 eve gıda yardımı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
selçuk 30 Nisan 2019 Salı 20:17

sandal bu işe el koyar.

Yorumu oyla      4      5  
adem 30 Nisan 2019 Salı 20:16

turan bölgesindekilerede bi bakın...arena filan varya oralara kim kime ne zaman kaça almış ?

Yorumu oyla      4      5  
Bayraklılı 30 Nisan 2019 Salı 18:04

Sayın vekil düne kadar neredeydin şimdimi aklına geldi yoksa birimi sana bu olayı aktardı.Bayraklıda kaç tane kaçak düğün salonu var biliyormusun bu kaçak salonlar kimin bunları biliyormusun.Bayraklı belediyesinin işletmekte olduğu yerlerde kaçak hiç birisi ne mevzuata nede yasalara uygun 2009 Başkan yaptı bunlarıda gündeme getir belediye kaçak tesis işletmekte.senin partinin meclis üyesinin de kaçak düğün salonu vardı neden o zaman gündeme getirmedin. Bayraklıda kaçak salonların rantı kime gitti kim yedi herkes işinde dümeninde .

Yorumu oyla      4      5  
ibrahim 30 Nisan 2019 Salı 13:36

ruhsat vermeyin sizde. her düğün yapıldığında da gidip mühürleyin olsun bitsin. elmi yaman beymi yaman görsünler.

Yorumu oyla      11      5  
Nurizade 30 Nisan 2019 Salı 10:45

Yetim hakkını yemeye doymadılar. Zehir zıkkım olsun.

Yorumu oyla      12      5  
Selim 30 Nisan 2019 Salı 10:18

Akp ye sırtını dayamışlar almışlar ne var bunda. Aldıkları tüm taşıma ihaleleri araştırılsın sadece bumu. Birde kumanya meselesi var onada el atın

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeybekci: İttifak olmasaydı İzmir’i alırdım!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği toplantıda konuşan Büyükşehir ...
Erdoğan ile Trump arasında kritik görüşme
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'la telefonda görüştü. Erdoğan ...
Mehmet KARABEL yazdı... İptal… Miptal…
Mehmet KARABEL yazdı... İptal… Miptal…
 
AK Parti'den kritik YSK açıklaması!
AK Parti Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Recep Özel, "İstanbul'da ...
Bakan Pakdemirli: Biyoçeşitliliğin yok olması, hayatın yok olmasıdır
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tarım ve Orman Bakanlığı, Birleşmiş ...
Lider’den belediye başkanlarına davet!
Geçtiğimiz hafta büyükşehir belediye başkanlarıyla bir araya gelen Genel ...
 
AK Partili Kaya’dan CHP’li Sertel’e: İstemezükçülükten vazgeçin!
CHP İzmir Milletvekili Sertel’in kentteki statların yapımını hatırlatarak ...
AK Partili başkanlara 5 başlıkta talimat!
AK Parti'nin Kızılcahamam kampında belediye başkanlarına yapılan uyarılar: ...
CHP'de kritik toplantı: YSK'ya çağrı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Merkez Yönetim Kurulu ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva