HABERLER>POLİTİKA
10 Eylül 2018 Pazartesi - 13:11

CHP’li Pekşen’den İzmir mesajları: Burada suratlar asılmışsa…

Trabzon eski Milletvekili Pekşen, “Çok kısa sürede hayran kalınacak kadro kuracağız. Ben İzmir’in caddelerinde yürürken beni gören insanların yüzlerine baktığım zaman suratlarının asıldığını görüyorum. İzmir’de suratlar asılmışsa Erzurum’u, Diyarbakır’ı, Urfa’yı, Trabzon’u düşünün” dedi.

CHP’li Pekşen’den İzmir mesajları: Burada suratlar asılmışsa…

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon eski Milletvekili Haluk Pekşen, İzmir’e geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, açılışını yaptığı ‘Kurtuluş Destanı’nın son 15 günü’ adlı sergiye katılan Pekşen gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

24 Haziran genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından partide yaşanan olağanüstü kurultay tartışmaları ve imza toplama hareketinde değişimden yana refleks gösteren Pekşen, yeni döneme ilişkin net mesajlar verdi.

24 HAZİRAN’DAN SONRA CHP VE TOPLUMDA BÜYÜK BİR KOPUŞ OLDU!
Parti içi imza toplama hareketinin yaşandığı süreçte genel merkez karşısında tavır gösteren muhaliflerin yeni dönemde izleyecekleri yol haritası hakkında bilgi veren Pekşen, Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin özelinde yorum yapmadı. Pekşen, “Sayın İnce’nin ne yapacağını bilemem. Onun adına konuşamam. CHP’de 24 Haziran’dan sonra yaşanan gelişmelerin hiçbirisi olağan değil. Toplumda büyük duygusal bir kopuş olduğunu hepimiz görüyoruz. Sokaklarda yürürken insanlar bizlere partiye ilişkin duygusal kopuş hakkında ifadeler kullanıyorlar. Bunu görmezden gelerek sorunları çözmemiz mümkün değil. Hepimiz buna ilişkin son derece önemli çalışmalar yürütüyoruz. Elbette CHP de Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği de rastgele sonuçlara teslim edilemez. Hepimiz büyük bir gayret içindeyiz. Kısa süre içinde inanıyorum ki toplumun beklentilerini karşılayacak CHP’yi yeniden umut haline dönüştürecek siyasi beklentilerle örtüşen bir tüzük, bir program ve kadro çalışması toplumun önüne konacaktır” dedi.

BİN DEFA MİLLETVEKİLLİĞİMİ ALSALAR 1 MİLYON DEFA DAHA ABDULLAH GÜL’E KARŞI ÇIKARIM!
27’nci dönem için oluşturulan milletvekili aday listesinin dışında kalan Pekşen, genel merkezin kendisi özelinde verdiği kararın iki sebebi olduğunu söyledi. 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çatı adaylığına net bir şekilde karşı çıktığını ifade eden Pekşen, “Ben Muharrem İnce’ye yakın olduğu için dışarıda kalan milletvekili değilim. İki nedenden dolayı uyarıldım. En çok uyarılma konum Abdullah Gül konusudur. Abdullah Gül’e karşı çıkmamın milletvekilliğimi götüreceğine neden olacağını biliyordum. Ama her defasında şunu söyledim; Abdullah Gül cumhurbaşkanı adayı olmayacak benim milletvekili adaylığım feda olsun… Az önce gezdiğimiz sergideki insanlar bu ülke için canlarını feda ettiler. Bizim milletvekilliğimiz gitse ne olur. Demek ki doğru bir yerde durmuşum, doğru bir davranış sergilemişim. Bugün bin defa milletvekilliğimi elimden alacak olsalar 1 milyon defa daha Abdullah Gül’e karşı çıkarım” diye konuştu.

2 MİLYON 500 BİN SAHTE SEÇMEN İDDİA OLMAKTAN ÇIKTI, CHP RAPORUNDA VAR!
Yeni dönem için oluşturulan listede yer almamasının ikinci sebebini de aktaran Pekşen, “2 milyon 500 bin seçmenle ilgili 5 yıldır bize gelen bir ihbarı belli bir noktada belgelendirdiler. Belgeleriyle birlikte bana teslim etmişlerdi. O belgeleri genel merkeze sundum. Genel başkanın bilgisine sundum. O belgeler doğrultusunda seçimin sağlıklı olmayacağını, buna ilişkin sağlıklı tedbirlerin dikkatle alınması gerektiğini, bu tedbirler alınmadığı takdirde 24 Haziran’da seçim değil, planlanmış bir simülasyonu izleyerek sonuçların ona göre belirleneceğini söylemiştim. Bugün haklı çıktım. 2 milyon 500 bin sahte seçmenin olduğu CHP’nin yapmış olduğu raporda bile kamuoyunun önüne konuldu. Raporda isim isim, sandık sandık hepsi görünüyor. Ama ne yazık ki rapora ulaşma şansımız olmadı. Israrla istedim. 10 günü aşkın bir süredir bekliyorum hala rapora ulaşamadım. Ama şunu biliyorum ki artık 2 milyon 500 bin sahte seçmen bir iddia olmaktan çıkmış bir gerçek vakaya dönüşmüştür. O da milletvekili olmamdaki diğer engellerden biridir. Bu konuda da milletvekili grubuyla birlikte uyarılmıştım. 10’a yakın milletvekiliyle genel başkana ziyarete gittiğimizde, genel başkan konuyu benim açmam üzerine 10 milletvekili gözü önünde tartışmaya açtı. Ben orada aynı duruşu sergiledim. 2 milyon 500 bin sahte seçmeni belgeleriyle birlikte bir kez daha önlerine koydum. Bedel ödenmeden bir ülkede bir şeyin olması mümkün değil. Bedeli ödemesi gerekenler ödemeli. Doğru söylemekten, iddia ortaya koymaktan ve iddiaların ısrarından vazgeçmemeliyiz” açıklamasında bulundu.

HEM CHP HEM DE TÜRKİYE YENİ BİR SİYASİ SÜRECE DOĞRU EVRİLİYOR
“Ben cumhuriyetçi, Atatürkçü bir aileden geliyorum” diyerek sözlerini sürdüren Pekşen, “Bize atalarımız, dedelerimiz Cumhuriyeti, Atatürk’ü, CHP’yi öğretti. Bugüne kadar aile boyu yapmadığımız hiçbir fedakarlık kalmadı. Ben istikrarlı bir adamım. Hayatımda hiçbir iddiamdan vazgeçmedim. Balyoz Davası’na başladığımda insanların umutlarının hiç olmadığını gördüğümde ben bu davayı kısa süre içinde çöpe atacağımı ve bunun müsebbiblerini tek tek yargının önüne dizeceğimi biliyordum. Bunu Silivri’de de söylediğim zaman insanlar belki bıyık altından gülüyordu. Savcılar bizi tehdit ediyordu.  Ama bugün onların tamamı cezaevlerinde hesap veriyor, bence vermeye de devam edecekler. Daha da vermeliler. CHP’de kimse umudunu bozmasın. Hem CHP hem de Türkiye yeni bir siyasi sürece doğru evriliyor. Çok kısa bir sürede gündem yeniden CHP olacak. CHP bu sorunları görmezden gelerek bir kenarda duracak parti değildir” yorumunu yaptı.

İZMİR’DE SURATLAR ASILMIŞSA…
CHP’nin 40 yıldır iktidar olamadığını söyleyen ve öz eleştiri yapan Pekşen, toplumun beklentilerinin karşılanması gerektiğini ifade etti. İzmir’de de insanları mutsuz gördüğünü vurgulayan Pekşen, “Toplumun beklentisine bakıyorum. CHP’de 40 yıldır Ahmet gidiyor Mehmet geliyor ama biz iktidar olamıyoruz. İktidar olmanın yollarını dünyayı yeniden keşfederek bulmak mümkün değil. iktidar olmanın yolları çok basit. Toplumun geniş kesimlerini karşılayacak bir tüzük, toplumun beklentilerini, yani gazetecinin, yargıcın, bürokratın, iş insanının, öğrencinin, üniversite camiasının, çiftçinin, işçini, köylünün, çalışanın beklentilerini karşılayacak, ‘CHP benim için ne söylüyor?’ dediği bir program gerekiyor. Bunları gerçekten yapabilecek bilgi, birikim, liyakat ve kariyere sahip bir kadro… Bu üçü var mıydı imza toplama sürecinde? Yoktu. Ben de destek verdim ama son dakikaya kadar bekledim. Bu üçü vaat edilmişti. Ama gördüm ki bunlar vaatten öteye geçememişler. Ben yıllardır bunun peşindeyim. İktidar olmaktan başka sonuçların tamamı hüsrandır. Eğer partiniz iktidar olamıyorsa hiçbir anlam ifade etmez. Yenildik ama çok iyi oynadık… Geçiniz onları. Sonuç itibariyle bu bir yenilgi. 24 Haziran CHP için bence geçmiş 40 yılın hesabını görme açısından önemli bir fırsattı. Umarım kaçırılmaz. Ben ve arkadaşlarım bunu kaçırma niyetinde değiliz. Çok kısa süre içinde Türkiye’nin önüne hayran kalınacak bir kadro koyacağız. Toplumun belki gözleri ışıldayacak. Ben İzmir’in caddelerinde yürürken beni gören insanların yüzlerine baktığım zaman suratlarının asıldığını görüyorum. İzmir’de suratlar asılmışsa Erzurum’u, Diyarbakır’ı, Urfa’yı, Trabzon’u düşünün. Mutsuz, umutsuz insanlar… Öyle değil. Bu ülke güzel bir ülke” açıklamasını yaptı.

BEN ZATEN ADAYIM!
‘Genel Başkan adayı mısınız?’ sorusuna kısa bir cevap veren Pekşen, “Ben zaten adayım ama CHP’de adaylar kurultay delegeleriyle oluyor. Zaman!” ifadelerini kullandı.

 
Türkiye'yi kötüledi: İzmir'e tatile geldi!
 
Menemen'de 9 Eylül coşkusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Beko: Bu hastaneyi neden kapattınız?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, İstanbul Meslek ...
İYİ Parti İzmir'in yeni başkanı kim olacak? O isimden açık kapı!
İYİ Parti Genel Merkezi tarafından istifası alınan İzmir İl Başkanı Koray ...
İzmir’de ‘İnce’ masa: Tepki, övgü bir arada!
İzmir’de partililer ve vatandaşlarla bir araya gelen İnce Cumhurbaşkanlığı ...
 
MHP’li Osmanağaoğlu’ndan 9 Eylül mesajı
MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu için bir mesaj yayınladı.
CHP'den Anıtkabir'e '95. yıl' ziyareti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 95'inci kuruluş yılı ...
İnce’den Egedesonsöz’e bomba açıklamalar: Kocaoğlu devam etmeli!
CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı İnce, İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül’de ...
 
AK Parti'nin Teşkilat Başkanı Kandemir'den mesaj: İzmir'de başarıya inanıyoruz!
AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, ...
CHP’li Kılıç: 9 Eylül tarihin akışını değiştirmiştir
CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan Kılıç, ...
Baykal'dan CHP'deki tartışmalara yanıt!
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP'deki tartışmalar hakkında, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva