HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Eylül 2012 Pazar - 11:38

CHP'li Güler Barış Günü'nde Dikili'deydi

İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, seçim bölgesindeki çalışmalarını Dikili’de sürdürüyor. Güler, 1 Eylül 2012 Cumartesi günü CHP Dikili İlçe Örgütünü ve sonrasında partililerle birlikte Kitle Örgütlerini ziyaret etti. Saat 16.00’da ‘Dikili Barış ve Nazım Hikmet Günleri’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Ülkemizde Sınırlarımızda Dünyada Barış 1” konulu panele konuşmacı olarak katıldı.

CHP li Güler Barış Günü nde Dikili deydi

İZMİR - Akşam da Nazım Hikmet Parkı açılış törenlerine katılan Güler, “Dikili Belediyesi’nin tüm Dünyaya örnek olacak etkinliklerine katılmaktan ve barışseverlerle omuz omuza yürümekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Bölgemizde ve sınırlarımızda savaş çığırtkanlıkları yapanlara karşı, tam bağımsız Türkiye hedefi ile aydınlık yarınlara yürüyüşümüzü, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ şiarıyla sürdüreceğiz” dedi.

Dikili’deki çalışmalarına CHP İlçe Örgütünü ziyaret ederek başlayan Güler, ilçe yöneticileri ve partililer tarafından karşılandı. İlçe Başkanlığı'nda partililere güncel iç ve dış siyasal olayları, dava süreçlerini yakından izlediği Balyoz, Ergenekon ve Oda Tv davalarındaki gözlem ve değerlendirmelerini paylaşan Güler, partililerin görüş ve önerilerini dinledi.

Sandık Bazlı Çalışacağız
Partililerin yaklaşan yerel seçim çalışmalarına yönelik sorularını yanıtlayan Güler, sandık bazlı çalışmanın önemini vurguladı. Güler “İlçe temelindeki örgütlenmede, sandık bazlı örgütlenmeden sonuç bekliyoruz, bütün Türkiye’deki ilçelerin sahip oldukları sandık sayıları ve her sandığın seçmen sayısı ve isimleri Genel Merkezin bilgi işleminde mevcut. Burada istenen şudur; her sandık için görevlendirilmiş kişi, o kişiye eşlik edecek gençlik ve kadın kollarından da birer temsilci, bu temsilcilerin çalışmaları daha önce seçtiğimiz, mahalle delegelerinin çalışmalarıyla eşgüdümlü bir şekilde yürütmesi olacaktır. Bu çalışmalar ile seçmen davranışlarının yönünü ilçe örgütü temelinde yönlendirebileceğimizi düşünüyoruz. Sandık bazlı yapılacak çalışmada o üç kişinin şimdiden çalışmaya başlaması gerekir; Sandıkta isimleri olan kişiler ile şimdiden ilişkiler kurmak, onları ziyaret etmek sorunlarını çözmek, bu kişileri CHP’ye oy vermesi için ikna etmeye zaman kaybetmeden başlamalıyız” dedi. AKP’ye oy verme ihtimali olan yurttaşlarımız üzerinde çalışmalarımızı yoğunlaştırılması gerektiğini vurgulayan Güler, “Oylarımızı böyle böyle arttıracağız, bu çalışmanın hayata geçirilmesi CHP için hiçte zor olmayacaktır” dedi.

Dikili programı çerçevesinde, Hacıbektaşi Veli Kültür ve Tanıtma Derneği'ni ziyaret eden Birgül Ayman Güler Dernek yöneticileri ve üyeleri ile bir arya geldi.
Hacıbektaşi Veli Kültür ve Tanıtma Derneği ziyaretinde, Başkan İsmail Canpolat ve yöneticiler tarafından karşılanan Güler, dernek üyeleri ile birlikte sohbet etti. Canpolat, “Milletvekilimizin bizleri ziyaret etmesinden dolayı çok mutlu olduk özelikle ziyaretin böylesi anlamlı bir güne denk gelmesinin de çok güzel bir rastlantı” dedi.
 
Savaşa Hayır
Konuşmasına Dünya Barış Günü'ne atıf yaparak başlayan Güler, "maalesef her yıl barışa daha çok özlem duyar olduk" dedi. Önümüzdeki Günlerde ‘Savaşa Hayır’ toplantılarının yapılması gerektiğini vurgulayan Güler, “Komşularımıza karşı bizim ne abilik görevimiz var ne de hamilik görevimiz var. Komşularımız ile eşit ilişkiler içinde kalacağız, onların toprak bütünlüğü bizim için her şeydir” dedi. PKK terör örgütünün son günlerde gerçekleştirdiği eylemlerine değinen Güler, “PKK Şemdinli’de yaptığı şey, üstelik kendilerinin belirtiği bir durum; şimdiye kadar vur kaç yapıyorduk bundan sonra vur kal yapacağız. Şemdinli 48 saat işgal edildi, bazı haberler geliyor belli bölgelerin kontrolleri PKK terör örgütünde” dedi. Suriye’nin parçalanıp, Irak’ın parçalanıp, Türkiye’nin toprak bütünlüğünün tehlikede olmaması gibi bir durum söz konusu olamayacağını belirten Güler, “Ulusal devlet kalacak, üniter devlet kalacak, Lozan sınırlarından vazgeçmeyeceğiz. Bizim için kavganın olmamasının, barışın daim olmasının temel koşulu budur” dedi.

Konuşmasının sonunda Güler, "Dünya Barış Günü'nde barışın, hoşgörünün ve sevginin timsali Hacıbektaşi Veli'nin fikirlerinin, ışığının tüm insanlığı kucaklamasını ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Yurtta ve Dünyada Barı şiarının rehber olmasını diliyorum" dedi.
Günün son ziyaretini, Dikili Esnaf ve Sanatkarlar Odasına yapan Güler, Esnafların sorunlarına dair bilgileri ESO Başkanı Taner Eker’den aldı.

Kepenk Kapatacağız
Dikili esnafının en büyük sıkıntısının büyük marketler olduğunu söyleyen Eker,“Küçük esnaf büyük marketlerin varlığı nedeniyle kepenk kapatma noktasına gelmiştir” dedi. Büyük marketlerin yarattığı sıkıntıların yanında kayıt dışı ticaret yapan esnaftan da çok rahatsız olduklarını belirten Eker, “Kayıt dışı esnafın hiçbir mali yükümlülüğü olmadığı için, satışlarını piyasaya göre çok daha ucuza yapabilmektedirler. Kayıt dışının ülke ekonomisine de küçük esnafa da zarar vermemesi için acil tedbirler alınarak acilen önüne geçilmelidir” dedi. Eker, Yurttaşlarımızın emekliliklerinden sonra esnaflık yapmaya karar vermeleriyle maaşlarından kesilmeye başlanan yüzde 15’lik kesintinin de esnafın belini büktüğünü söyledi.
Esnafın, özellikle Dikili esnafının sorunlarını bir nebze hafifletmesi için adalardan yapılacak günü birlik turizme önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Güler, “Küçük esnaf sıkıntılı, bir yandan AVM’lerin sıkıştırması diğer yandan kayıt dışının her gecen gün artması esnafın nefes almasına engel oluyor. Küçük esnafı koruyacak ve yükseltecek çalışmaları yapmak ve takip etmek TBMM çalışmalarımda görevlerimden biri olacaktır” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağa'da Ortadoğu ve Türkiye paneli
Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri’nde “Ortadoğu ateşinde Türkiye ve barış” ...
Bornova’da çevre seferberliği başladı
Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne (Covenant Of Mayor) imza atarak ...
Başkan Kocaoğu Fuar mesainde
Yoğun mesaisi arasında 81. İzmir Enternasyonal Fuarı ziyaretlerini aksatmayan ...
 
Kurtuluş günü “bayram” olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9 Eylül İzmir’in işgalden kurtuluşunun 90. ...
Kurtuluş Günü'nü kutlamak da yasak!
Bu yıl kurtuluş zaferinin 90'ıncı yılını kutlamaya hazırlanan İzmir, Aydın, ...
Başkan Kocaoğlu içini döktü!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu katıldığı televizyon programında ...
 
İZSU’dan şaka gibi fatura: Kapalı okula 10 bin TL!
İZSU Genel Müdürlüğü yaz döneminde kapalı olan okula Haziran, Temmuz ve ...
Gaziemir Belediyesi’nden ‘meydan gibi’ stant
İzmir Enternasyonal Fuarı 2 No’lu holde bulunan belediye standı, 5 Eylül’de ...
Karşıyaka Çarşısı’nda alışveriş zamanı!
Karşıyaka Çarşısı “İzmir Alışveriş Festivali”yle renklendi. Festival ile ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva