HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Eylül 2012 Cumartesi - 16:17

İZSU’dan şaka gibi fatura: Kapalı okula 10 bin TL!

İZSU Genel Müdürlüğü yaz döneminde kapalı olan okula Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları için 10 bin TL’lik su faturası gönderdi. Okul yönetimi kuruma yazı yazarak yanlışın düzeltilmesini istedi.

İZSU’dan şaka gibi fatura: Kapalı okula 10 bin TL!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü yeni eğitim öğretim dönemine hazırlık yapan okullardan biri olan Konak Yenişehir’de bulunan Dr. Osman Yaşar Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ne yaz dönemi nedeniyle kapalı olmasına rağmen yüksek miktarda su faturası gönderdi. Okulların kapandığı Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını içeren fatura 10 bin TL’yi buldu. Okul idarecilerin şaşkınlık yaşamasına neden olan fatura nedeniyle sorun yaşanırken yetkililer konunun çözülmesini istedi. Hiç kimsenin olmadığı, su harcaması yapılmayan sadece görevlilerin bulunduğu okula gönderiler faturada ‘atık su bedeli’ ve ‘katı atık bedeli’ de yansıtıldı. Kullanılmayan su paralarına bir de bu tarifeler eklenince fatura iyice kapardı. İşin asıl ilginç olan bölümü ise İZSU’nun okulların açık olduğu, yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğü dönemde gelen su faturalarından daha yüksek faturaları tatil dönemi için göndermesiydi. Okulların açık olduğu dönem gelen faturaların daha az olması kafaları karıştırdı.

 
OKUL YÖNETİMİ ‘DÜZELTİN’ DEDİ
Ardı ardına gelen faturalar nedeniyle şaşkınlık yaşayan okul yönetimi İZSU Genel Müdürlüğü’ne resmi yazı ile durumu bildirdi. Okul yönetimi, “Okulumuz sosyoekonomik durumu düşük ailelerin öğrenim gördüğü bir devlet okuludur. Bilindiği üzere, tüm okullar gibi okulumuz da Haziran-Temmuz ve Ağustos aylarında tatilde olup, sadece bir-iki nöbetçi yönetici tarafından açık tutulmaktadır. Dolayısıyla öğrenci, öğretmen ve velinin bulunmadığı bu dönemde, su tüketimi minimum düzeydedir. Okulun açık olduğu dönemin üç katına çıkarılarak yeni faturalar “dudak uçuklatan” bir rakama getirilmiştir. Sadece bir-iki yöneticinin bulunduğu kapalı bir devlet okuluna, çevreye zararlı maddeler salan bir fabrika muamelesi yapılarak, “Atıksu Bedeli” ve “Katı Atık Toplama” adı altında tatil dönemi için yüksek miktarda faturaların gönderilmesinin makul bir izahı olamaz.
 
Kamuya ait resmi okulların su, elektrik gibi temel giderlerinin ücretsiz olmasını beklerken, okulun kapalı olduğu aylar için toplam 9382 TL’lik faturayı anlamakta zorlanıyoruz. Yüzme havuzu ve sulu tarım yapılan bahçesi de bulunmayan okulumuzun bu dönemlerine ait su faturalarının gözden geçirilerek, faturaya fazladan yansıtılan fahiş bedellerin iptal edilmesi ve okulumuzun su tüketim faturasının yeniden düzenlenmesi istiyoruz” dedi.
 
BİRÇOK OKUL VAR
İZSU Genel Müdürlüğü’nün yaz dönemi içerisinde hiç su kullanmayan, kapalı ve sadece görevlilerin bulunduğu birçok okula bu şekilde fatura yolladığı belirtilirken okul müdürleri konuyu bağlı bulundukları ilçe milli eğitim müdürlüğüne ve il milli eğitim müdürlüğüne aktardı. Okulların su faturaları nedeniyle belediye ile zaman zaman karşı karşıya gelen milli eğitim müdürlüğünün önümüzdeki günlerde yeni eğitim öğretim yılı başlamadan ‘su dosyası’ hazırlayıp konuyu ilgili ileteceği öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir Belediyesi’nden ‘meydan gibi’ stant
İzmir Enternasyonal Fuarı 2 No’lu holde bulunan belediye standı, 5 Eylül’de ...
Karşıyaka Çarşısı’nda alışveriş zamanı!
Karşıyaka Çarşısı “İzmir Alışveriş Festivali”yle renklendi. Festival ile ...
Bornova’da yaz çok neşeli geçti!
Bornova’da yaşayan çocuklar bütün bir yazı kültür, spor ve sanat aktiviteleriyle ...
 
Torbalı’ya ‘raylı sistem’ müjdesi
Büyükşehir Belediyesi, Develi, Tekeli ve Pancar İstasyonları için yapım ...
Çiğli’de Onur Akın’la muhteşem gece
Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Zafer ve Barış festivalinin ...
Aliağa’da ‘barışın ve emeğin’ şenliği
Emekçi kenti Aliağa’nın Emek ve Barış Şenlikleri başladı. Günler öncesinde ...
 
Irak belediyeleri Konak’ı örnek alacak
Irak’ın önemli merkezlerinden Duhok’ta bulunan belediyelerin oluşturduğu ...
Buca Göleti'nde kiralama rötar yaptı!
Buca Belediye Şirketi Buca-Mar’a ait Kaynaklar Yolu üzerinde bulunan Buca ...
Urla engelsiz hayat için ele ele
Urla Kent Konseyi, genişleyen ailesine yeni bir fert daha ekledi. Urla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva