HABERLER>SEÇİM 2015
4 Haziran 2015 Perşembe - 10:49

CHP’li Çıray: İşsizliği tarihe gömeceğiz

Son 13 yılda yoksul sayısının 17 milyona ulaştığına dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray, yoksulluğu da işsizliği de, adaletsizliği de tarihe gömeceklerini söyledi.

CHP’li Çıray: İşsizliği tarihe gömeceğiz

Genel seçimlere sayılı günler kala Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi  Üyesi Dr. Aytun Çıray çalışmalarını daha da hızlandırdı. Sivil toplum kuruluşları ve üretici temsilcilerine daha fazla zaman ayıran Milletvekili Çıray CHP'li aday arkadaşları ile birlikte Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu'nu ziyaret etti. Programda yönetici ve üyelerden federasyonun faaliyetleri, sorun ve çözüm önerilerini dinleyen Çıray, memleket derneklerinin gelenek ve göreneklerin yaşatılması, gençlerin geleceğe hazırlanması ve ortaya koydukları dayanışmayla örnek çalışmalara imza attıklarını söyledi.
 
 YURTTAŞ ÖZGÜR TÜRKİYE'Yİ TERİH EDECEK
Toplantıya katılanların seçimde her zamankinden daha fazla seçici ve dikkatli olacaklarını belirtmeleri üzerine CHP İzmir Milletvekili Çıray, "Türkiye bir büyük kavşakta. Milletimiz karar verecek. Anayasasını ve parlamenter sistemini bekleme odasına alanlara, hukukun üstünlüğünü üstünlerin hukukuna çevirenlere mi, yoksa demokrat ve özgür daha yaşanılır bir Türkiye mi? Türkiye 7 Haziranda tarihi bir virajı alacak. Verdiği kararın özgür bir Türkiye olduğunu seçmenimiz bize farklı vesilelerle aktarıyor. Her geçen dakika CHP'nin oyları ciddi şekilde artıyor. Tüm partilerin oyları artarken 13 yıllık iktidarın oyları düşüyor. Bu düşüşe engel olamayanlar saldırmaya ve karalamaya devam ediyorlar. Elindeki imkanların aslında tüyü bitmemiş yetimin hakkı olduğunu bilmeyenler bilmek istemeyenler israflarına anlaşılan o ki son güne kadar devam edecekler" dedi.
 
CHP'NİN BİLDİRGESİ ÖRNEK OLDU   
Türkiye'deki en büyük sorunun işsizlik olduğuna dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray  konuşmasını şu cümlelerle devam ettirdi, " En büyük derdin işsizlik olduğunu biliyoruz. 17 milyon yoksulumuz var. 6 milyon 250 bin işsizimiz var. Çocuklarımız KPSS’ye girer, başarılı olurlar, beklerler ne zaman sıra bize gelecek diye. Beylerin beyzadelerin, hısım akraba dostlarından sıra gelmiyor. Sözümüz söz, bu düzeni yıkacağız. Yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Yıllardır proje üretemez diye CHP'yi eleştirirlerde. Bu kez hazırladığımız CHP’nin seçim bildirgesi diğer partilere örnek olmuştur. Türkiye zengin bir ülkedir. Türkiye kaynaklarını hakça bölüşmek zorundadır".
 
Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu programının ardından CHP Milletvekili Çıray Türkiye'nin en büyük sektörel tekstil sitesi, tekstil ve konfeksiyon sektörünün örnek kümelenme modellerinden biri olan ve 20 bin kişiye istihdam sağlayan MTK sitesinin 19. yılı resepsiyonuna katıldı. MTK sitesi yönetiminin düzenlediği 19.yıl Resepsiyonda İzmir'in önde gelen isimleri ve MTK üyeleri ile bir araya geldi. Tekstil ve pamukçuluğun geleceği hakkında konuşuldu. Programa davetlilerin önde gelen isimlerinden olan Çıray organizasyona katılanlarla yakından ilgilendi. Milletvekili Çıray, Tekstil ve konfeksiyon sektörleri başta olmak üzere üreten kesime iktidarları döneminde sağlayacakları kolaylıklar ve destekleri anlattı.

 
Evinde av tüfeğiyle vurulmuş halde bulundu
 
Karşıyaka’da duygulandıran anma: Nazım Hikmet Memleket
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti adayı Şeboy'a torun sürprizi
AK Parti İzmir Milletvekili adayı Cemil Şeboy, yoğun seçim çalışmaları ...
Yıldırım'dan İzmir iş dünyasına 'istikrar' çağrısı
İTO, EBSO, İzmir Ticaret Borsası, MÜSİAD, TESKOMB, EİB başkanları ve ...
Partilerin gözü ilk kez atılacak 1 milyon 100 bin oyda!
7 Haziran seçim sonuçlarında, ilk kez sandığa gidecek yeni seçmenlerin ...
 
CHP Adayı Sezer Nazım’ı andı: Halk özgürlüğe kavuşacak
CHP İkinci Bölge Milletvekili Adayı Hüseyin Sezer, dünyanın birçok yerinde ...
MHP adayı Onar: Memura çerez kabuğunu layık gördüler
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Av. ...
Bakan Eroğlu’ndan su raporu, hedefte Büyükşehir!
Canlı yayında yatırımlar hakkında detaylı bilgi veren İzmir Adayı Bakan ...
 
MHP İl Başkanı Karataş: HDP’nin maskesi var
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl başkanı Necat Karataş, “İzmir ...
Balbay yine sordu: Erdoğan İzmir’e ne açtı?
CHP İzmir Milletvekili ve 25. dönem milletvekili adayı toplu açılış töreni ...
AK Parti Adayı Sürekli’den pazaryeri mesaisi
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli, sandığa son üç kala ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva