HABERLER>POLİTİKA
13 Mayıs 2019 Pazartesi - 17:57

CHP’li Başkan Yücel’den ‘çünkü çaldılar’ yorumu: Kişi kendinden bilir işi!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın ‘Seçim neden iptal edildi?’ sorusu karşısında geçtiğimiz günlerde yaptığı, ‘Çok basit, çünkü çaldılar’ açıklaması için, “Bunu açıklamaya kelimeler yetersiz, kifayetsiz kalıyor ama kişi kendinden bilir işi. Takdiri biz kamuoyuna bırakıyoruz” dedi.

CHP’li Başkan Yücel’den ‘çünkü çaldılar’ yorumu: Kişi kendinden bilir işi!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri bir araya geldi. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 31 Mart yerel seçimleri kapsamında gerçekleşen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını iptal etmesini değerlendiren İzmirli başkanlar yeni kampanya sürecinde verilecek destek noktasında fikir alışverişinde bulundu.

Büyükşehir Belediye binası içinde bulunan Çetin Emeç toplantı salonunda gerçekleşen zirve sonrasında basın mensuplarına açıklamalar yapan İl Başkanı Yücel önemli mesajlar verdi. Yücel ayrıca Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın ‘Seçim neden iptal edildi?’ sorusu karşısında geçtiğimiz günlerde, ‘Çok basit, çünkü çaldılar’ açıklamasında bulunmasına da değindi.

İMAMOĞLU’NU YENİDEN SEÇTİRECEĞİZ
Yücel toplantının içeriğine dair konuşurken, “YSK’nın İstanbul seçimlerini iptal etmesi konusunu masaya yatırdık. İzmir il örgütü olarak İstanbul örgütüne gerekli desteği vereceğiz. Ama bu artık CHP ve Millet İttifakı meselesi olmaktan çıktı. Bu artık hangi partiye oy vermiş olursa olsun herkesin vicdanlarını sızlatan bir olay. Biz her türlü desteğin hazırlığını yapacağız. Ekrem İmamoğlu’nu yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçtireceğiz” dedi.  

23 HAZİRAN’DA İSTANBUL’U KAZANDIKTAN SONRA İZMİR ÇALIŞMALARINA DÖNECEĞİZ
İzmir özelinde de açıklamalar yapan Yücel, “İzmir’de yakaladığımız başarı, hedeflediğimiz başarıya yakındı. Kazanamadığımız ilçeleri bir sonraki seçimde kazanmak için gerekli çalışmalara başlamamız gerektiğini konuştuk. Gerek örgütler gerek ilçe belediyeleri gerek de İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet götürmemiz gerektiğini konuştuk. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP, Türkiye’ye bir umut oldu. Yerel seçimde yakaladığımız başarıyı ilk genel seçimlerde iktidarla taçlandırmamız gerekiyor. Bu dönemde görev yapan belediye başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza, yöneticilerimize büyük bir görev düşüyor. Geneldeki başarı yerelden geçiyor. Belediye başkanlarımızın tarihi misyonları olduğunu unutmadan hizmetlerini yapmaları gerektiğini konuştuk. Şu anda İstanbul seçimlerine konsantreyiz. 23 Haziran’da İstanbul’u yeniden kazandıktan sonra İzmir özelindeki çalışmalarımıza döneceğiz” ifadelerini kullandı.  

HUKUKUN, AKLIN, MANTIĞIN HİÇBİR YERİNE OTURTAMIYORSUNUZ
İmamoğlu’na verilecek maddi destek noktasına da ayrı bir parantez açan Yücel, kentte yaşayan İstanbul seçmeninin taşınması konusuna da açıklık getirdi. Yücel, “Genel merkezin hazırlamış olduğu bir çalışma, bağış kampanyası, çağrı var. Alt limit, üst limit sınırları içinde herkes vatandaşlık görevini gerekli imkanları ölçüsünde kişisel desteğini yapacaktır. Belediye başkanlarımızın da bu konuda hazırlıkları var. Bizim ilçe başkanları ve örgüt olarak da hazırlığımız var. İzmir’de yaşayan seçmenin seçim günü oraya götürülmesi ve getirilmesi konusunda bir çalışma yapacağız. Onun dışında da 31 Mart seçimlerinde Sayın Ekrem İmamoğlu’na oy vermeyen seçmenin kazanılması konusunda çalışacağız. Toplumun her kesiminde YSK’nın iptal kararıyla ilgili bir rahatsızlık var. Hukukun, aklın, mantığın hiçbir yerine oturtamıyorsunuz. 31 Mart yerel seçimlerinde oy vermeyen kitlenin kazanılması yönünde bizlerin de bir çalışması var” dedi.

DAHA YÜKSEK BİR OY ORANIYLA KAZANACAĞIZ
23 Haziran’da yenilenecek seçim için iddialı konuşan Yücel bir yandan da temkini elden bırakmadı. Yücek, “Buna sayı, oran, yüzde vermek doğru değil. Bu konuda İstanbul il başkanlığımız çalışma yapıyor. Daha yüksek bir oy oranıyla kazanacağımızı inanıyorum” açıklamasında bulundu.

YILDIRIM’IN ‘ÇÜNKÜ ÇALDILAR’ AÇIKLAMASINA CEVAP: KİŞİ KENDİNDEN BİLİR İŞİ!
Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın seçimlerin iptal olmasıyla ilgili yaptığı ve sosyal medyada gündem olan, ‘Çünkü çaldılar’ açıklamasına cevap veren Yücel, “Bunu açıklamaya kelimeler yetersiz, kifayetsiz kalıyor ama kişi kendinden bilir işi. Takdiri biz kamuoyuna bırakıyoruz” dedi. 

KAPTAN KAFTANCIOĞLU VE İMAMOĞLU’DUR!
İstanbul’da hazırlanacak programın ilerleyen günlerde netlik kazanacağını aktaran Yücel, İzmir’den görevlendirmeler yapılacağını açıkladı. Yücel, “Görevlendirmeler olacak. Her ilçede görev yapan CHP’li örgüt emekçileri ile gönüllü olan vatandaşlarımızla birlikte bir görevlendirme programı hazırlayacağız. Bu seçimin kaptanı İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu ve Adayımız Ekrem İmamoğlu’dur. Onların hazırlayacağı çalışma programı dahilinde onlara destek vereceğiz. Perşembe ya da Cuma gününe yetiştirecekler, onu bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 
CHP Bornova'dan İmamoğlu'na destek
 
Yüksekova'da 4 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
melih 14 Mayıs 2019 Salı 09:57

istanbul seçimi deniz yücele kaldıysa yandık. nasıl olurda görevde devam edebiliyor anlayabilmiş değilim.

Yorumu oyla      5      6  
Sarı Çizmeli Memed'A. 14 Mayıs 2019 Salı 09:48

Akepe'nin başı rte'nin nöbetçi memuru binali yıldırım, çalıntı bir şeyler arıyorsa, yatak odalarındaki para sayma makinalarını, içi dolar dolu ayakkabı kutularını, uluslararası karanlık kişiliklerin ÖNÜNE yatıp barikat oluşturmaya niyetlenen bakanları, "gemicik" sözcüğünün kimi/kimleri akla getirdiğini, aksırıncaya tıksırıncaya kadar yedirilen yandaş medyayı/yandaş müteahhitleri/yandaş kuruluşları şöyle bir gözünün önünden film şeridi gibi geçirsin ... O zaman eminim ki kimin neyi/nasıl/ne kadar çaldığını hatırlayacaktır ........ MI acaba?

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Bornova'dan İmamoğlu'na destek
CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven,  ilçe yönetim kurulu üyeleri, Bornova ...
CHP'den maden işçileri için kanun teklifi
CHP, Soma maden faciasının yıldönümü olan 13 Mayıs'ın, "Maden İşçisinin ...
YSK'nın yeni kararı için iki lider ne dedi?
CHP lideri Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret ...
 
İYİ Parti'den YSK'ya iki yeni başvuru
İYİ Parti Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesi ve 24 Haziran seçimlerinin ...
Bahçeli, 16 il başkanıyla bir araya gelecek
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'hemşehri profili' üzerinden şekillendirdiği ...
Sertel'den Soyer'e çağrı ve öneri: Basmane Çukuru 'milli park' olsun!
CHP İzmir Milletvekili Sertel Basman Çukuru olarak bilinen arazi için, ...
 
CHP'li Beko'dan Soma mesajı
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Soma’da 301 madencinin katledildiği ...
CHP'li Polat Türkiye'ye iade edilen tarihi eserleri açıkladı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CHP’li Mahir Polat’ın önergesine ...
AK Parti İzmir'de 'A Takımı' mesaisi: Son dönemeçte 'anket' hamlesi
AK Parti’yi, İzmir’de başarıya ulaştıracak yönetimi belirlemek için geniş ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva