HABERLER>POLİTİKA
13 Mayıs 2019 Pazartesi - 13:07

Sertel'den Soyer'e çağrı ve öneri: Basmane Çukuru 'milli park' olsun!

CHP İzmir Milletvekili Sertel Basman Çukuru olarak bilinen arazi için, “40 bin metrekare alan Fuar’ın parçasıdır. Sit alanı olan bu alanda hukuk inşaat izni vermemektedir. 40 bin metrekare alan milli park ilan edilmeli, 400 bin metrekare olan Fuar alanı 440 bin metrekareye çıkarılmalıdır. İzmir Büyükşehir Belediyesi TMSF ile masaya oturmalı ve İzmir halkının alanını milli park yapmak için kolları sıvamalıdır” dedi.

Sertel den Soyer e çağrı ve öneri: Basmane Çukuru  milli park  olsun!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, ‘Basmane Çukuru’ olarak bilinen ve kentin tam ortasında yıllardır atıl bir vaziyette bulunan araziyle ilgili flaş çıkışlara imza attı. Folkart tarafından geçtiğimiz dönemde satın alınan taşınmazın proje örnekleri tartışmalara neden olmuştu.

Gelinen noktada Folkart’ın projeden vazgeçerek TMSF'ye iade ettiği Basmane Çukuru ile olarak ilgili Vekil Sertel milli park önerisi getirdi. Sertel ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e çağrıda bulundu.

- FOLKART'TAN BASMANE ÇUKURU KARARI: PROJE GERİYE İADE!

Sertel şunları söyledi:

Folkart’ın Basmane’de yüksek bina yapmaktan vazgeçmesi İzmir için bir şanstır.“Basmane Çukuru” olarak tanımlanan 40 bin metrekare alan Fuar’ın parçasıdır. Sit alanı olan bu alanda hukuk inşaat izni vermemektedir. Bu alan İle ilgili öneriler açıktır.

40 bin metrekare alan milli park ilan edilmeli, 400 bin metrekare olan Fuar alanı 440 bin metrekareye çıkarılmalıdır. 9 Eylül alanı İzmir’e yakışır bir hale getirilmeli, trafik bu bölgede yer altına alınmalı, insanlarımızın soluk alacağı alan büyütülmelidir. İzmir Büyükşehir Belediyesi TMSF ile masaya oturmalı ve İzmir halkının alanını milli park yapmak için kolları sıvamalıdır. Unutulmamalı ki, rant ve kazanç her şey değildir. İzmir, yüksek binalar ile İstanbul’a çevrilirken kentimizde ki yeşil alanları hep birlikte korumalıyız.

İzmir’de Havagazı Fabrikası Aziz Kocaoğlu sayesinde kalıcı bir soluk alacak alan olarak korunmuştur. Tunç Soyer, göreve geldiği gibi İzmir Elektrik Fabrikası’nı satın alarak bu bölgeyi toplumun yararına sunacaktır. Şimdi sıra Fuar’dan koparılan alanın İzmir’e iadesidir. 

 
Reyhanlı saldırısı için verilen cezalar belli oldu
 
İzmir'in gururu oldu... Liseli Rüya dünya birincisi
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ülker Turgay 14 Haziran 2019 Cuma 17:36

Çocukluğum Kahramanlar da doğmam yüzünden Fuarda geçti Gülbahçesinde siyah gül vardı Lunaparkta binalar yoktu Basmane de Fuar alanına eklensin daha fazla uzatmıyayım gözyaşlarıma mani olamıyorum çok hatıram var

Yorumu oyla      4      5  
belediye sarayı 14 Mayıs 2019 Salı 08:33

yapılacak projenin içerisinde belediye binası da yer alıyordu

Yorumu oyla      7      5  
Maçkalı 14 Mayıs 2019 Salı 00:20

konuyla ilgisi bilgisi olmuyan güya birkaç çevrecinin adrenalini yükselmek için OPORTONİST VE POPULİST POLİTİKA ÜRETME nin maliyetini hiç düşündünmü. o arsanın %50 si tmsf ye %50 si güçyapıya ait. yapılan protokola göre satışın FES durumunda protokolda hangi şart ve koşulda güçyapının arsanın tmsf ye ait olan kısmınıda alacağıda uzlaşma metninde karara bağlanmıştır. izmirde politikada ön almak için derdin ne . taş attında kolunmu yoruldu. önce ihaleyle sattığın arsaya 40.000.000 dolar gömdür. sonra o derin/paralel yapılarla uyduruk gerekçelerle inşaatı durdur .sonra imar planını kamu yararı vs şantajlarla 1.protokolu kadük yapın sonrada 2.protokolu ihlal edin . yok , şimdi ince ipek ipliklerle iran halıları gibi dokunan , basmane mücadelesinin sonuna gelindi. arsanın yarısı tmsf ye ait değil . arsa 20.800 metre kare . o arsaya izmir b.ş.b sinin gücü yetmez.o bölgede, şu an itibari ile imar planı sorunu yoktur(2018 mayıs ayı itibari ile). bilmediğin konudada beleş önalarak yanlış siyaset yapma emi.

Yorumu oyla      8      5  
Murat BOŞNAKOĞLU 13 Mayıs 2019 Pazartesi 23:53

Doğru söze ne hacet,kesinlikle milli park olmalı...

Yorumu oyla      5      9  
Sezgin 13 Mayıs 2019 Pazartesi 19:54

Çok iyi fikir bence biz fuarda büyüdük torunlarımız daha görmediler inşallah yapılırsa ben bu yaşta gitmeyi arzul arzularım ????????

Yorumu oyla      5      9  
feyzi 13 Mayıs 2019 Pazartesi 19:18

sn sertel buraya güçbirliği 1.7 milyar ve kahramanlardaki otoparkı vererek aldı sen önce benım 20 yıl önce verdiğim parayı ver sonra konuş

Yorumu oyla      11      5  
Kakafoni 13 Mayıs 2019 Pazartesi 19:15

Evet KAKAFONİ başladı. Kakafoniciler ortaya çıktılar

Yorumu oyla      5      5  
sezarın hakkı sezara 13 Mayıs 2019 Pazartesi 19:00

abi yeşil alan olmasına neden karşı çıkanlar var ? anlamak mümkün değil! hayır zaten buraya bu saatten sonra gökdelen falan yapılmasın. İzmir de gökdelen yapmak isteyenin adresi bellidir! folkart ta en güzelini yapmış iade etmekle çünkü burası olacak gibi değil! Birde bir haberin altına farklı bir konu ile ilgili neden yorum atılır? az biraz forum kültürünüz olsun yav.

Yorumu oyla      6      10  
muhalif 2 13 Mayıs 2019 Pazartesi 17:07

sn.Sertel, basmane çukuru kadar şu Halkapınar tarihi su fabrikası ve antik diana hamamlarını da barındıran belediyeye ait su fabrikasına yapılan 13 katlı İZSU binası izmire İHANETTİR. Basmane çukuru kadar burasıylada ilgilenseydiniz.. bu alanda doldurulan Halkapınar gölünün bir bölümü ve diana hamamları mevcut. basmaneçukuruna 70 milyon dolar verileeğine buca metrosu yapılır.. ayrıca yeşil alan mı istiyorsunuz, Halkapınar su tesislerinin yanı askeri alan, askeri alanların şehir dışına taşınması söz konusu bu alanıda ilave ettiğinizde geniş bir yeşil alan ve tarihi bölge kazanmış olursunuz,

Yorumu oyla      8      9  
muhalif 13 Mayıs 2019 Pazartesi 16:58

sn.Serter burası otogarken de mi fuar alanına dahildi* o zaman niye otogar olarak kullanıldı? bu alan kamu malı olmaktan çıkarılmış.. bu alanı tekrar belediyenin satın alması için 70 milyon usd. yi ödemesi gerek, buranın kültürparka ilavesi biraz pahalıya patlar ve girişimcilikte yok olur..sonra izmir için girişimci arar durursunuz..

Yorumu oyla      9      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Beko'dan Soma mesajı
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Soma’da 301 madencinin katledildiği ...
CHP'li Polat Türkiye'ye iade edilen tarihi eserleri açıkladı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CHP’li Mahir Polat’ın önergesine ...
AK Parti İzmir'de 'A Takımı' mesaisi: Son dönemeçte 'anket' hamlesi
AK Parti’yi, İzmir’de başarıya ulaştıracak yönetimi belirlemek için geniş ...
 
Hanzade ÜNUZ yazdı... Sevsen, pek güzel olacak
Hanzade ÜNUZ yazdı... Sevsen, pek güzel olacak
İki liderden kritik seçim zirvesi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral ...
'Halkımız 23 Haziran'da gereken cevabı verecek'
Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da Geleneksel Beyoğlu İftarı'nda açıklamalarda ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Nişancı paylaşımı
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Mesleğini icra ederken geçirdiği bir ...
Diyanet Dijital Yayıncılık Daire Başkanlığı kuracak
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığında Dijital Yayıncılık ...
DSP'den flaş İstanbul seçimi kararı!
DSP'nin İBB başkan adayı Muammer Aydın adaylıktan çekildi
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva