HABERLER>POLİTİKA
21 Kasım 2018 Çarşamba - 11:35

CHP'li Bakan: Türkiye'de tedavi edilen ÖSO'cular nerede?

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, yaralı olduğu gerekçesiyle Suriye’den Türkiye’ye kaç ÖSO mensubunun ve Suriye vatandaşının sevk edildiğini ve Suriye’ye geri dönüp dönmediklerini sordu.

CHP li Bakan: Türkiye de tedavi edilen ÖSO cular nerede?

Suriye sınırında güvenli bölge oluşturmak için çıkarılan tezkere kapsamında Suriye’ye sınır ötesi göreve gönderilen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesindeki askerler operasyonları, Suriye’deki ÖSO adlı grubun mensuplarıyla beraber yürütüyor.

Operasyonlar sırasında yaralanan Türk askerleri, komando eğitimi ve savaş sırasında acil müdahale eğitimi almış daha önce TSK bünyesinde olan fakat 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kadroları Sağlık Bakanlığı’na devredilen ‘sağlık astsubayları’ tarafından tedavi ediliyor.

Suriye’de görev yapan ve tedavi ettikleri hastaları; müdahale edilmezse yaşamını yitirecekleri ‘kırmızı alan’, yatarak tedavi edilmesi gerekenleri ‘sarı alan’ ve poliklinik hastası olanları ‘yeşil alan’ olarak kategorilendirip ona göre kayıt tutan sağlık personelleri, ‘kırmızı alan’ hastalarını tedavi için Türkiye’ye sevk ediyordu.

Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında El Bab operasyonu devam ederken, sınıra yakın illerdeki hastanelerde-özellikle Kilis Devlet Hastanesi’nde- çekilen yaralı ÖSO mensuplarının görüntüleri basına yansımış ve kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.

Eylül 2018 tarihine kadar ‘kırmızı alan’ kategorisine giren yaralı ÖSO mensupları ile Suriye vatandaşları kaydı tutulmak suretiyle Türkiye’ye sevk edilerek hastanelerde tedavi edildi. Fakat Sağlık Bakanlığı tarafından Suriye’de yapılan hastanelerin hizmete başlamasıyla sevk işlemleri durduruldu.

Konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi veren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, yaralı olduğu gerekçesiyle Türkiye’ye kaç ÖSO mensubunun ve Suriye vatandaşının sevk edildiğini, sevk edilen ÖSO mensupları ile Suriye vatandaşlarının Suriye’ye geri dönüp dönmediklerini sordu.

CHP’Lİ BAKAN SAĞLIK BAKANI KOCA’YA SORDU:

  1. Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Eylül 2016’dan bu yana (2018 Eylül ayı dahil) aylar bazında sayı vermek suretiyle kaç ÖSO mensubu yaralı olduğu gerekçesiyle Türkiye’ye sevk edilmiştir? Sevk edilen ÖSO mensuplarının kaçı Suriye’ye geri dönmüştür? Kaçı dönmemiştir? Söz konusu sevk işlemlerinin takibi kimler tarafından yapılmıştır?
     
  2. Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Eylül 2016’dan bu yana (2018 Eylül ayı dahil) aylar bazında sayı vermek suretiyle kaç Suriye vatandaşı yaralı olduğu gerekçesiyle Türkiye’ye sevk edilmiştir? Sevk edilen Suriye vatandaşlarının kaçı Suriye’ye geri dönmüştür? Kaçı dönmemiştir? Söz konusu sevk işlemlerinin takibi kimler tarafından yapılmıştır?

SAĞLIK BAKANLIĞI SURİYE’YE 3 HASTANE KURDU
Sağlık Bakanlığı, Suriye’de Bab ve Mare ilçeleri ile Çobanbey beldesine tam donanımlı hastane kurdu. Bab ve Çobanbey hastaneleri 200, Mare Hastanesi ise 75 yatak kapasitesine sahip olup; Bab’daki hastane 30 bin, Çobanbey’deki 20 bin ve Mare’deki hastane ise 10 bin metrekarelik alana kuruldu. Bab’daki hastanenin hizmete başladığı, Mare ve Çobanbey hastanelerinin ise hizmete açılması için hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğu biliniyor.

 
Foça'da örnek davranış: Tarladan tarih fışkırınca...
 
Gaziemir'de 'mavi' farkındalık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Beko kağıt toplayıcılarını meclise taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, kağıt toplayıcılarının durumunu Meclis ...
Kurtulmuş: Ankara ve İstanbul adayı belli oldu
AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin İstanbul ve ...
Yıldırım, İzmir’den Türk dünyasına seslendi: FETÖ’nün sizi de hedef alma potansiyeli var!
TÜRKPA Genel Kurulu’nda konuşan Yıldırım, “FETÖ’cü hainlerin darbe girişimini ...
 
AK Partili kadınlardan 14 maddelik İzmir raporu
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde düzenlediği ...
Mehmet KARABEL yazdı.... Siyaset eğer ‘sanat’ ise O’nu birlikte alkışlayalım!
Mehmet KARABEL yazdı.... Siyaset eğer ‘sanat’ ise O’nu birlikte alkışlayalım!
'Gezi olaylarından intikam almaya çalışıyorlar'
CHP lideri Kılıçdaroğlu Kadir Mısıroğlu'na yaptığı ziyaret üzerinden Diyanet ...
 
Fatih YAPAR yazdı... Zorla güzellik olur mu?
Fatih YAPAR yazdı... Zorla güzellik olur mu?
Erdoğan'dan AİHM'in Demirtaş kararına ilk yorum
Erdoğan, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında Avrupa ...
AİHM'den Selahattin Demirtaş kararı
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ın ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva