HABERLER>POLİTİKA
21 Kasım 2018 Çarşamba - 11:06

Yıldırım, İzmir’den Türk dünyasına seslendi: FETÖ’nün sizi de hedef alma potansiyeli var!

TÜRKPA Genel Kurulu’nda konuşan Yıldırım, “FETÖ’cü hainlerin darbe girişimini ilk günden beri kınayan siz kardeşlerimiz oldunuz. Bu sebepten dolayı sizlere şükranlarımı sunuyorum. Sadece Türkiye’nin değil sizlerin de gelecekte güvenlik ve istikrarını hedef alma potansiyeli olan FETÖ örgütü ve mensuplarıyla mücadelemizde desteğinize güveniyoruz. Merkezi Atlantik ötesinde bulunan bu örgüt eğitim faaliyeti yardım adı altında gündeme gelse de gizli yönü olan emperyalizme hizmet eden çok tehlikeli bir örgüttür” dedi.

Yıldırım, İzmir’den Türk dünyasına seslendi: FETÖ’nün sizi de hedef alma potansiyeli var!

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ-  Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım,  İzmir’de gerçekleştirilen Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) 8’inci Genel Kurulu’nun ikinci gününde oturuma başkanlık yaptı.  TÜRKPA’nın dönem başkanlığı Türkiye’ye geçerken Meclis Başkanı Binali Yıldırım, toplantının açılış konuşmasında önemli mesajlar verdi.

Programa Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Oktay Asadov, Kazakistan Meclis Başkanı Nurlan Nigmatulin, Kırgızistan Meclis Başkanı Dastanbek Cumabekov ile gözlemci ve misafir meclis başkanları da katıldı.

Yıldırım, “İzmir Türkiye’nin üçüncü büyük şehridir. İzmir hem iktisadi hem kültür olarak Türkiye’nin Akdeniz ve Avrupa’ya açılan önemli kapılarından biridir. Ben 2011 yılından beri İzmir Milletvekili olarak seçiliyorum.  Bu sebepler sizleri İzmir’de misafir etmekten mutluluk duyuyorum. TÜRKPA’nın bugün 10’uncu yılını tamamlamasını kutluyoruz. Gelecek yıllarda çok daha başarılı hizmetlere imza atacağını düşünüyorum” dedi.

BİRBİRİMİZDEN UZUN YILLAR AYRI KAMAMIZIN HASRETİNİ YAŞADIK
Yıldırım, “Bu oturumda TÜRKPA’nın dönem başkanlığı Türkiye’ye geçmiş olacak. Önümüzdeki yıl genel kurul Azerbaycan’da yapılacak. Türkiye, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan kurucu ülkelerine verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bağımsız Türk devletleri olarak baktığımızda toplam nüfus 155 milyon civarında. Gayri Safi Milli Hasılaları yaklaşık 1 trilyon 200 milyar dolar civarındadır. TÜRKPA ülkesi üyeler olarak kurulduğumuz günden bu yana pek çok faaliyeti gerçekleştirdik. Ancak bunu yeterli görmüyoruz. Hedefe ulaşmak için gideceğimiz çok mesafe var. Yapmamız gereken çok iş var. Bugüne kadar parlamenter demokrasinin gelişmesi çerçevesinde meclisler arası ilişkilere önem verdik. Ortak mirasımızı korumak ve zenginleştirmek için kayda değer çalışmalar yaptık. Bizler Türk dünyası olarak aynı tastan su içmiş, bir ekmeği bölüp yemiş bir ecdadın torunlarıyız. Aramızda dil din inanç birliği vardır. Aynı atanın evladı olarak uzun yıllar birbirimizden uzak kalmamızın hasretini yaşadık. Aramızda farklılıklar oluştu. Şimdi hedeflerimize ulaşmak için çalışıyoruz. İşbirliği arttırarak sinerji meydana getirmeliyiz” diye konuştu.

BİRLİK OLMADAN DİRLİK OLMAZ
Yıldırım, “Birlik olmayınca dirlik olmaz. Artık birliğimizi verimli bir şekilde bir sonuca dönüştürmeliyiz. Yapacağımız çok iş var. Türk devletleri olarak çok büyük imkanlara sahibiz. İnsan kaynağımızı, teknik kapasitemizi daha da geliştirmeliyiz. Bölgesel çatışmalar, ulusal sorunlar bizleri meşgule etse de hazırlıklarımız uzun vade için olmalıdır. Dünya devletler ailesi arasında itibarlı yerimizi daha da güçlendirmek için planlarımızı gelecek nesillerimizi düşünerek yapmalıyız. İnsan istese taştan su balçıktan gül çıkarır. Birlikte hareket edersek taşın da suyunu çıkarırız” dedi.FETÖ MERKEZİ ATLANTİK ÖTESİ OLAN EMPERYALİZME İHANET EDEN ÇOK TEHLİKELİ BİR ÖRGÜTTÜR! 
Yıldırım, “15 Temmuz 2016’da Türkiye olarak büyük bir ihanetle karşı karşıya kaldık. FETÖ’ye mensup hainler cumhurbaşkanı ve hükümetimizi hedef alıp ülkemizi kaosa sürüklemek istediler. Aziz milletimizin hürriyet ve demokrasiye olan inancını hesaba katamadıkları için sonunda büyük bir yenilgi ve hezimete uğradılar. Devletimizi istikrarsızlığa sürüklemek isteyen FETÖ’cü hainlerin darbe girişimini ilk günden beri kınayan siz kardeşlerimiz oldunuz. Bu sebepten dolayı sizlere şükranlarımı sunuyorum. Sadece Türkiye’nin değil sizlerin de gelecekte güvenlik ve istikrarını hedef alma potansiyeli olan FETÖ örgütü ve mensuplarıyla mücadelemizde desteğinize güveniyoruz. Merkezi Atlantik ötesinde bulunan bu örgüt eğitim faaliyeti yardım adı altında gündeme gelse de gizli yönü olan emperyalizme hizmet eden çok tehlikeli bir örgüttür” açıklamasını yaptı

 
Kemalpaşa'da evde sağlık desteği
 
Kurtulmuş: Ankara ve İstanbul adayı belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili kadınlardan 14 maddelik İzmir raporu
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde düzenlediği ...
Mehmet KARABEL yazdı.... Siyaset eğer ‘sanat’ ise O’nu birlikte alkışlayalım!
Mehmet KARABEL yazdı.... Siyaset eğer ‘sanat’ ise O’nu birlikte alkışlayalım!
'Gezi olaylarından intikam almaya çalışıyorlar'
CHP lideri Kılıçdaroğlu Kadir Mısıroğlu'na yaptığı ziyaret üzerinden Diyanet ...
 
Fatih YAPAR yazdı... Zorla güzellik olur mu?
Fatih YAPAR yazdı... Zorla güzellik olur mu?
Erdoğan'dan AİHM'in Demirtaş kararına ilk yorum
Erdoğan, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında Avrupa ...
AİHM'den Selahattin Demirtaş kararı
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ın ...
 
Erdoğan: İzmir'in su sıkıntısını biz giderdik!
Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisindeki ...
MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı istifa etti!
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 50 yıldır içinde ...
Böyle yüklendi: Onun için çember daralmıştır!
Meclis grubunda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cemal Kaşıkçı ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva