HABERLER>POLİTİKA
18 Ocak 2017 Çarşamba - 19:22

CHP İzmir tam kadro ayakta: Başkanlığa hayır!

İl Örgütü Büyükşehir önünde tam kadro bir araya gelerek ‘Ayağa kalkıyoruz’ eylemlerinin finalini yaptı. İl Başkanı Güven, “Onlar kapalı kapılar ardında pazarlıklarla anayasa oylamasında ‘evet’ çıkarsalar bile İzmir ve tüm halkımızın oylarıyla onları referandumda sandığa gömeceğiz” dedi.

CHP İzmir tam kadro ayakta: Başkanlığa hayır!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, ‘Ayağa kalkıyoruz’ parolasıyla yola çıkan eylemlerin finalini Konak Meydanı’nda Büyükşehir Belediye binası önünde gerçekleştirdi.

Üç gün üst üste kentin çeşitli noktalarında yeni anayasa teklifine karşı yapılan protestoların en geniş katılımlı eylemine İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, il yöneticileri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları üyeleri, eski milletvekili Canan Arıtman, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Büyükşehir binası önünde ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘İzmir faşizme mezar olacak’, ‘Susma haykır, başkanlığa hayır’ sloganları atan yaklaşık bin kişilik kalabalığa seslenen İl Başkanı Güven çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TÜM VEKİLLERE TEŞEKKÜR
Başkan Güven, “Parlamentoda mücadele veren milletvekillerimize destek vermek için buradayız. Başta genel başkanımız ve 14 milletvekilimizi, Türkiye’deki tüm CHP’li milletvekillerine mücadelelerinden dolayı kıvanç ve onurla saygı duyuyoruz” dedi.

EVET’ ÇIKSA BİLE REFERANDUMDA SANDIĞA GÖMECEĞİZ
Güven, “Onlar kapalı kapılar ardında pazarlıklarla anayasa oylamasında ‘evet’ çıkarsalar bile İzmir ve tüm halkımızın oylarıyla onları referandumda sandığa gömeceğiz. Benim hiç şüphem yok. Kesinkes halkımız referandumda hayır oylarıyla bu iktidarın yaratmış olduğu can ve mal güvenliği olmayan ortamı bitireceğiz. CHP ve Türk halkı ‘hayır’ diyerek AKP iktidarın alaşağı edecektir. Referandum sonrasında Türkiye’nin önü açılacaktır. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Daha bugün Karşıyaka’da şehit cenazesine gittik. Her gün şehit cenazesi var. Her gün şehit var. Bu ülke buna mı layık? Biz böyle ülke istemiyoruz” diye konuştu. 

ATATÜRK’ÜN EMANETİDİR, SAHİP ÇIKACAĞIZ
“Biz ülkemizde barış özgürlük kardeşlik olsun istiyoruz” sözleriyle konuşmasına devam eden Güven, “Bu iktidar teröre engel olamıyor. Hep birlikte, baskıya, ekonomik krize ve savaşa bulaşmış ülkemizi kurtaracağız. ‘Hayır’ diyerek bu gidişe son vereceğiz. Gençlerimize, çocuklarımıza, kadınlarımıza güveniyoruz. İzmir halkı görev ve sorumluluğunu referandumda yerine getirecek ve bu iktidara gereken dersi hep birlikte vereceğiz.  Bu İzmir’in meydanları emperyalist güçleri buradan denize dökmüştür. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere cumhuriyet şehitleri bu parlamenter sistemi getirmiştir. Bu bize Atatürk ve arkadaşlarının emanetidir. Elbette ki biz bu emanete sahip çıkacağız” dedi. 

İZMİR’DEN ATEŞİ YAKTIK!
Güven, “Türkiye’deki insanlarımız İzmir’den ışık ve güneşin parlamasını bekliyor. İzmir’de halkımızla çalışmalarımızı başlatıyoruz. Bu bir milattır! İzmir’den ateşi yakıp mücadelemizi başlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

 
Meclis’teki ısırılma olayına soruşturma!
 
Çavuşoğlu Washington'da Flynn ile görüştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis’teki ısırılma olayına soruşturma!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, TBMM’deki yeni Anayasa görüşmeleri ...
Anayasa teklifinin ilk 7 maddesi kabul edildi
Meclis'te 2. tur görüşmeleri yapılan anayasa değişiklik teklifinin ilk ...
CHP'den 'vekaletle oy kullanımı' itirazı
CHP, anayasa değişiklik teklifi oylamalarında, Genel Kurul salonunda bulunmayan ...
 
Saadet Partisi 'referandum oyu'nu açıkladı
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TBMM Genel Kurulunda ...
CHP'li Çıray'a 'hacker' şoku: Twitter hesabında...
Çıray’ın sosyal medya hesabından anayasa değişikliği için evet oyu vereceğinin ...
CHP’li Ali Yiğit: Vatandaş kandırılıyor!
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit mecliste görüşülen Emekli Sandığı Kanunu ...
 
AK Parti Karşıyaka: CHP algı operasyonu yapıyor
AK Parti Karşıyaka İlçe Teşkilatı, mahalle başkanlarıyla parti ilçe binasında ...
MHP’li 'Hayırcı Vekil'den çarpıcı mesajlar: Baskı olmasa en az 40 AKP’li...
Balıkesir Milletvekili Ok olumsuz görüş bildirdiği anayasa değişikliği ...
Bakan Bozdağ'dan çarpıcı 'Adil Öksüz' mesajı!
Adalet Bakanı Bozdağ, "Ortaya çıkan deliller gösteriyor ki Adil Öksüz, ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva