HABERLER>POLİTİKA
18 Ocak 2017 Çarşamba - 11:16

MHP’li 'Hayırcı Vekil'den çarpıcı mesajlar: Baskı olmasa en az 40 AKP’li...

Balıkesir Milletvekili Ok olumsuz görüş bildirdiği anayasa değişikliği teklifi ve yaşanan süreç için, “Referandum çantada keklik değil. Baskı ve tehdit olmasın AKP’nin içinde de ciddi anlamda en az 40-50 tane vekil ‘hayır’ diyecek. Kesinlikle ikinci turda daha fazla ‘hayır’ oyu çıkacak” dedi.

MHP’li  Hayırcı Vekil den çarpıcı mesajlar: Baskı olmasa en az 40 AKP’li...

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) anayasa değişikliği teklifinin tarihi oylamasının birinci turu geride kaldı.

İkinci tur oylaması ve olası referandum öncesinde siyasi partilerin propagandası da netlik kazanmaya başladı.

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) değişiklikten yana tavrına karşılık Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ‘hayır’ eylemlerinin startını şimdiden verdi. Sistem değişikliğine karşı olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) ise ikinci tur oylamasına hiç katılmayacağını geçtiğimiz günlerde belirtti.

MHP’DEKİ HAYIRCILAR NE YAPACAK?
İkinci tur oylaması ve olası referandum öncesi MHP içindeki ‘hayırcıların’ nasıl bir yol izleyeceği merak konusu…

İktidar partisine yeni sistem için destek verileceğinin açıklanmasının ardından karara ilk karşı çıkan isimler arasında bulunan MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Egedesonsöz’e konuşan Ok, meclisteki oylamalar üzerinden hem iktidar partisine hem kendi partisine eleştirilerde bulundu.

Referandum olma ihtimali karşısında iddialı açıklamalar yapan Ok, ‘Hayır’ oyunun kesinlikle artacağını savundu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli için de net konuşan Ok, “Biz Devlet Bahçeli 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde ne dediyse aynısını savunuyoruz. Biz partimizin tüzüğünde yazanları savunuyoruz. Biz MHP’yiz… Partimizin tüzüğünde yazanların ve seçim beyannamelerimizde ifade edilenlerin arkasındayız. Genel Başkan ya da başkalarının ne dediği bizi hiç ilgilendirmiyor” ifadelerini kullandı.

ÇANTADA KEKLİK DEĞİL!
Milletvekili Ok, geride kalan birinci tur ve gerçekleşecek ikinci oylama için, “Referandum çantada keklik değil. Birinci turdakine göre çıkma ihtimali görülüyor ama ikinci turda milletvekillerinin sağduyularına güveniyorum. İkinci tur rahat olmayacak” dedi.

GÖĞSÜNÜ GERE GERE SAVUNAMADILAR!
Ok, anayasa değişikliği için, “Milletimize anlatmamız çok kolay ve rahat.  Meclisteki açık oturumları televizyonların vermemesine rağmen ne iktidar partisi ne de MHP Genel Merkezi göğsünü gere gere, ağzını doldura doldura savunamadı” diye konuştu.

İZAH ETSENİZE…
“İktidar parti söz hakkının neredeyse yüzde 10’unu kullanmadı” açıklamasıyla devam eden Ok, “Kürsüye çıkan hatipler seremoni ve selamlama konuşması yapıp ‘hayırlı olsun’ dedi yerine oturdu. Bizim duruşumuz Türk Milleti ve devletinden yana olduğu için bize konuşma fırsatı vermiyorlar. Ama kendi konuşmalarını da bu millete izah edemeyecekleri için konuşmalarındaki zamanlarını kullanamadılar. İzah etsenize… Niye evet diyorsunuz? Neyi savunuyorsunuz? Yok…  Niye canlı yayını engelliyorsunuz? Çünkü izahatı yok. Milletten kaçırılıyor” dedi.

SANCAKLI’NIN EŞİNİ BAHANE ETTİLER!
Partisine eleştiride bulunan Ok ayrıca Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın eşinin Hülya Sancaklı’nın intihar haberinin ardından sürecin hızlanması için maddeler üzerinde konuşma yapılmadan görüşmelerin tamamlanması kararı alınmasına ve iktidar partisinin tutumuna tepki gösterdi. Ok, “MHP kararını savunamamıştır.  Saffet Sancaklı’nın eşine acil şifa diliyorum ama o bahaneyle vekiller söz hakkını kullanmadı. Madem bu kadar hassastınız, bu kadar önemli bir konuyu niye oldu bittiye getiriyorsunuz? Niye görüşmelere ertesi gün devam etmiyorsunuz?  Halktan korkuyorlar. Saraylarında rahat değiller. Bu kadar hukuksuzluk, yolsuzluk yaparsan eline gücü ne kadar toplarsan topla, gücün tamamına da sahip olsan, dünya demokrasiye giderken sen diktaya gidersen rahat olamazsın” diye konuştu.

BASKI OLMASIN AKP’DE 50 VEKİL ‘HAYIR’ DİYECEK
Ok iddialı bir çıkışta bulundu ve sistem değişikliği için referanduma ihtiyaç duyulmayacağını belirtti. Ok, “Kesinlikle ikinci turda daha fazla ‘hayır’ çıkacağına inanıyorum. Milletvekillerinin üstünde baskı ve tehdit olmasın AKP’nin içinde de ciddi anlamda en az 40-50 tane vekil ‘hayır’ diyecek. Zaten evet diyenler savunamıyor” dedi.

BAHÇELİ’NİN 7 HAZİRAN VE 1 KASIM’DA…
Ok, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin tutumuna ilişkin de, “Devlet Bahçeli’yle ilgili yorumu millet yapıyor. Biz Devlet Bahçeli 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde ne dediyse aynısını savunuyoruz. Biz partimizin tüzüğünde yazanları savunuyoruz. MHP’nin ilkelerinde var olan ve tüm seçimlerde deklare edilen başkanlık sistemine karşıtlığı savunuyoruz. Dün ne dediysek aynı yerde duruyoruz” diye konuştu.

GENEL BAŞKANIN NE DEDİĞİ BİZİ İLGİLENDİRMİYOR!
Ok ayrıca şunları söyledi: Referandum olursa aynı şekilde devam edeceğiz. Halkın arasında girip toplantılar yapacağız. Biz MHP’yiz… Partimizin tüzüğünde yazanların ve seçim beyannamelerimizde ifade edilenlerin arkasındayız. Genel Başkan ya da başkalarının ne dediği bizi hiç ilgilendirmiyor. Hür irademizle Türk Milleti ve devletinin geleceğine kast eden bu anayasa değişikliğine karşıyız.

 
Balıkesir merkezli 7 ilde FETÖ/PDY operasyonu
 
Arda Turan: Yatak odası nasılsa Bayrampaşa da öyle
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
18 Ocak 2017 Çarşamba 16:42

Akpli vekiller gizli oy olursa belki fire verilir diye açık oy yaptırıyorlar. Açık oyda da Hayır diyebilecek bir kişi dahi "çıkamaz." Mevcut anayasayı takmayanlar yeni anayasa yapıyorlar.

Yorumu oyla      12      5  
Işık Dikicigil 18 Ocak 2017 Çarşamba 12:07

CUMHURİYET FAZİLETTİR. CUMHURİYET FİKRİ HÜR VİCDANI HÜR NESİLLERİN OMUZLARINDA YÜKSELİR.

Yorumu oyla      15      6  
Kartal 18 Ocak 2017 Çarşamba 11:48

Helal olsun sana sayin ok. Adamsin.

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Bozdağ'dan çarpıcı 'Adil Öksüz' mesajı!
Adalet Bakanı Bozdağ, "Ortaya çıkan deliller gösteriyor ki Adil Öksüz, ...
Parti gruplarından ortak 'yapılandırma' önergesi
TBMM'de siyasi parti grupları, yeniden yapılandırılma başvurusunda bulunduğu ...
Hotar açıkladı: İzmir’in yeni hastanesinin yeri belli oldu
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Aliağa'ya yapılacak 250 ...
 
Başbakan ‘Bakırçay’ı ağırladı: O proje için Bakan Yılmaz'a talimat
Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya gelen İzmir heyeti sorunları anlatırken ...
‘Hayır’ eylemi tam gaz: CHP İzmir yine ayakta!
Ülke genelinde, ‘Ayağa kalkıyoruz’ sloganıyla örgütlenen CHP, İzmir’de ...
Demirtaş'a 142, Yüksekdağ'a 83 yıla kadar hapis istemi
Terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin ...
 
CHP’li vekiller Meclis önünde kaza geçirdi!
CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın aracı, TBMM Çankaya kapısındaki açılır ...
"Söz konusu vatansa gerisi teferruattır"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin eleştirilerinin ...
Erdoğan'dan ilk açıklama: Artık bu ülkede kimsenin...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reina saldırganının yakalanmasıyla ilgili 'Teröristi ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva