HABERLER>POLİTİKA
30 Ocak 2019 Çarşamba - 12:31

CHP İzmir’in patronu Yücel’den süreç mesajları: Herkesin memnun olması mümkün değil!

İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisini İzmir’deki büyükşehir ve 26 ilçe belediye başkan adayını belirlemesi sonrasında değerlendirme toplantısı düzenledi. Yücel, “Biz İzmir il örgütü olarak başından beri bu sürecin içindeydik. Bu süreçte örgütün sesine en çok kulak veren en çok emek harcayan il başkanlarından biriyim. Objektif tavır aldık. Herkesin memnun olması mümkün değil. Kimseye adaylık garantisi verilmedi” dedi.

CHP İzmir’in patronu Yücel’den süreç mesajları: Herkesin memnun olması mümkün değil!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, gündeme dair açıklamalarda bulundu. İl binasında basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Yücel, partisinin 31 Mart yerel seçimleri için İzmir’de belediye başkan adaylarını belirlemesinin ardından konuştu.

Başkan Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Tunç Soyer’in ilan edilmesi ve ilçe belediye başkan adaylarının belli olmasını değerlendirdi. Yücel gazetecilerin süreçle ilgili yönelttiği soruları da cevaplandırdı.

Yücel, “26 Ocak’ta gerçekleştirilen PM’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız ve 23 ilçemizin adayları belirlendi. Bizim parti içi demokratik yarış dediğimiz süreç büyük ölçüde bitti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ve belirlenen ilçe belediye başkan adaylarımızın İzmir’imize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” dedi.  

SOYER’İ SARAYIN ATAMASIYLA GELMİŞ, HÜKÜMETTEKİ GÖREVLERİ SÜRESİNCE İZMİR’İ GÖRMEZDEN GELEN İSİMLERLE KIYASLAMAK DOĞRU DEĞİL
“Bizim için önemli olan adaylarımızın İzmir duruşuna sahip olması, İzmir ile bağ kuracak isimler olmasıdır” diyen Yücel, “CHP içinde bir geçmişi ve emeği olması kriterdi. Tüm adaylarımız bu vasıflara sahip. Sürecin bu kadar uzamasının sebebi bu kriterleri aramaktı. Biz başka partilerin yaptığı gibi İzmir’i tanımayan, İzmir’le bağ kuramayan isimlerin aday olmasını tercih etmedik. Böyle bir yaklaşımın yanlış olduğunu düşünüyoruz. Tunç Soyer İzmirlilerin ismi üzerinde birleştiği kabullendiği ve destekleyeceği bir isim. İzmir kültürüyle yetişmiş sadece Türkiye’de değil Avrupa’da önemli başarılara imza atmış vizyon sahibi bir isim. Soyer’i atamayla gelmiş, hükümetteki görevleri süresince İzmir’i görmezden gelen isimlerle kıyaslamak doğru değil. Sarayın emriyle dışarıdan gelen, İzmir’e dayatılan ismi Tunç Soyer’le kıyaslamak mümkün değil. Bunu ancak yapsa yapsa polemik ve kutuplaşma isteyen AKP yapar” açıklamasında bulundu.  

BAZI ÖNERİLERİMİZ DİNLENDİ, BAZI GÖRÜŞLERİMİZ DİNLENMEMİŞ OLABİLİR, HERKESİN MEMNUN OLMASI MÜMKÜN DEĞİL!
Aday belirleme sürecine değinen Yücel, “Genel merkezde yoğun bir mesai harcadık. İl yönetim kurulu üyelerinden, disiplin kurlu üyelerinden, milletvekillerinden ayrı ayrı görüşler aldım. Bu görüşleri Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcılarımız Oğuz Kaan Salıcı, Seyit Torun ile paylaştım. Bu görüşmelerden çıkan sonuçta İzmir adayları için beklenen hassasiyetler tarafsız ve objektif bir şekilde masaya yatırıldı. Biz İzmir il örgütü olarak başından beri bu sürecin içindeydik. Ancak bu kararı verecek partimizin üst kurulları var. Parti içi kuralları işleterek son kararlar veriliyor. Bu süreçte örgütün sesine en çok kulak veren en çok emek harcayan il başkanlarından biriyim. Belli konularda görüş ve önerilerimiz dinlenmiştir belli konularda görüş ve önerilerimiz dinlenmemiş olabilir. Siyaset duruş, tavır meselesidir. Bizim duruşuz CHP’dir. Bu süreci bu bakış açısıyla yürüttük. Herkesin memnun olması mümkün değil” ifadelerini kullandı.

İSTEDİĞİMİZ OLMADI DİYE TEPKİ KOYMAMIZ DEMOKRASİ KÜLTÜRÜYLE BAĞDAŞMAZ, KİMSEYE ADAYLIK GARANTİSİ VERİLMEDİ!
Yücel aday gösterilmeyen isimler özelinde de, “Geçici kırgınlıklar, kızgınlıklar olabilir. Bunlar çok doğaldır. Ancak kimseye adaylık garantisi verilmedi. Kimseye aday adayı ol ya da olma denmedi. Kırgınlık varsa bile bunların kısa süreli olacağını düşünüyorum. Aday gösterilemeyenlerin partililik bilinciyle adaylarımızın etrafında birleşerek çalışmalara katılacakları konusunda şüphemiz yok. İl başkanı olarak her zaman eleştiriye açık oldum. Bu süreci il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanlarıyla birlikte tarafsız adil bir şekilde yürüttüğüme inanıyorum. CHP içinde görev alıyorsak kendi istediğimiz olmadı diye bir tepki göstermemiz bence doğru değil. Çünkü kişiler üzerinden siyaset yapılması doğru değil. Biz siyaseti ilke ve ideoloji temelinde yapıyoruz. CHP’nin ilkeleri bellidir. Bu bir bayrak yarışıdır. Bugün birilerine yarın başka birilerine görev verilir.  Partimizin ülkemizin geleceği her şeyin üzerindedir. CHP’de adamcılık, biat kültürü yok. Demokrasiyi işleten kurullarımız var. Bir kırgınlık, küskünlük varsa bile bunun absorbe edilmesi gerekiyor. İstediğimiz olmadı diye tepki koymamız demokrasi kültürüyle bağdaşmaz” dedi.

ADAYLARIMIZIN HEPSİ İZMİR’LE BAĞI OLAN İSİMLERDİR
İzmir’de kayıp vermeyeceklerine vurgu yapan Yücel, “Hiçbir kayıp vermeden yola devam ederiz. Buca ve Bayraklı ilçeleri 2 Şubat’ta belirlenecek. Buca ve Bayraklı adayı belirlendikten sonra bir yol haritası belirleyeceğiz. Bugün ilçe başkanlarıyla önümüzdeki günlerde milletvekilleriyle bir araya geleceğiz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yakın zamanda bir İzmir ziyareti olması söz konusu. Bizim için her şeyden önce öncelik CHP’nin, İzmir’in, Türkiye’nin geleceğidir. Biz İzmir’i tanıyoruz. Adaylarımızın hepsi İzmir’le bağı olan isimlerdir. Bu süreçte adaylarımızla birlikte ortak bir çalışma programı hazırlayıp seçimlere en iyi şekilde hazırlanacağız” diye konuştu.

SOL İDEOLOJİDE DEĞİŞİM VE REVİZYON VARDIR
Mevcut başkanların aday gösterilmemesiyle açıklama yapan Yücel, “Değişimin ya da aday gösterilmemenin 24 Haziran sürecindeki kurultay hesabıyla yapıldığı iddiası tamamen içi boş bir iddia. Sayın Kocaoğlu bizim için çok değerli, partimiz için çok değerli. 15 yıllık İzmir’e verdiği hizmetin ötesinde bundan sonra CHP’ye katkısına he zaman ihtiyaç duyduğumuz bir isim. Ben bu görevi ve siyaseti birilerini ya da kendimi bir yere taşımak için yapmıyorum. Benim için partimin, ülkemin, İzmir’in geleceği her şeyin üzerinde. Belirlenen adayların bir takım hesaplarla belirlendi iddiası spekülasyondan öteye gidecek bir şey değil. Biz devrimciliği ilke edinmiş bir partiyiz. Sol ideolojide değişim ve revizyon vardır. Başarı ve başarısızlığı aramak doğru değil. Bu bir bayrak yarışıdır. Bir kan değişikliğine ihtiyaç vardır. Bu bayrağı başka arkadaşların taşımasına ihtiyaç vardır. Bunun altında başka beklentilerin olduğunu aramak doğru değil” dedi.

2014’TE YAŞANILANLARIN TEKRAR EDECEĞİ ENDİŞEMİZ YOK!
İlçeler bazındaki köklü değişikliğe dair konuşan Yücel, ‘2014 yerel seçimlerinde başka partilere geçişlerin 31 Mart’ta da yaşanacağına yönelik endişeniz var mı?’ sorusunu yanıtlayan Yücel, “Vicdanımı rahatsız eden hiçbir işin içinde olmadım. Bu spekülasyonlar CHP’nin İzmir’deki başarısını önlemek için ortaya atılıyor. Değişim kaçınılmazdır. Karşı koymamız mümkün değil. Değişim bekliyorduk. Yüzdesi kaçtır derseniz yüzde vermek mümkün değil. Değişim her zaman beklenir. Sadece belediye başkan adaylıklarında değil yönetim, genel merkez düzeyinde de beklenir. Önemli olan gelenin gideni aratmamasıdır. Değişim daha iyiyi aramaktır. Bizim böyle bir endişemiz yok. Kırgınlık, küskünlük yok. Tamir etmeyi biliriz. Elimizi taşın altına koyarız. Partimizin başarısını engelleyecek hiçbir harekete tahammülümüz yok. Tüm aday adayları bizim kardeşimizdir, partilimizdir. Mevcut belediye başkanları için de geçerlidir. Önemli CHP’nin başarıdır. Bu şiarla yola çıktık. Partinin başarısının önüne hiç kimse geçemez. Kişilerin hedefleri elbette olacak. O kırgınlıkları küskünlükleri telafi ederiz” ifadelerini kullandı.  

SELÇUK VE NARLIDERE ADAYLARIMIZ PARTİNİN ÖZ EVLATLARIDIR, KESİNDİR!
İlçelerdeki itirazlara yönelik konuşan Yücel, “Şu an sadece Buca ve Bayraklı belirlenmedi. Diğer ilçeler PM toplantısında belirlenmiştir. Kesindir. Menemen’deki istifayla ilgili gerekli çalışmayı yapıyoruz. En kısa zamanda yeni yönetim atanacak. Çalışmalara devam edilecek yeni yönetim partiyi seçime götürecek. Selçuk ve Narlıdere adaylarımız kesindir. Kesinleşmiştir. İkisi de partinin öz evlatlarıdır. Bir tanesi 10 yıldır meclis üyeliği yapmıştır. Diğer isim partimizin il başkanlığını yapmış isimlerdir. Örgüt vicdanında karşılık görecektir. Adaylarımız kesinleşmiştir. Adayları belli olmayan iki ilçe kalmıştır” dedi.

TİRE VE KİRAZ BİZİM TASARRUFUMUZDA DEĞİLDİ, BİZİ AŞAN KARARLARDI!
Geçmiş süreçte açıkladığı İzmir’deki 30’da 30 hedefine ilişkin konuşan Yücel, “30’da 30 nereden baktığınıza bağlı. Tire ve Kiraz ilçelerinde aday çıkarmama konusu bizim inisiyatifimiz ve tasarrufumuz dışında oluşan bir durumdur. CHP’nin şu anda İzmir’de hedefi 28 ve Büyükşehir’i kazanmaktır. İYİ Parti ile yaptığımız ittifak söz konusudur. Karşı tarafta Cumhur İttifakı söz konusudur. Daha doğrusu AKP ve MHP iş birliği vardır. AKP-MHP ittifakına tek bir belediye vermemek, 30 ilçeyi de CHP ve İYİ Parti iktidarı olarak tamamlamak istiyoruz. 30’da 30 hedefimizi yerine getirmeyi amaçlıyoruz. Öncelikli hedefimiz 28 ve Büyükşehir’de CHP sonrasında da Tire ve Kiraz’da İYİ Parti adayının seçimi kazanmasını sağlamaktır. Tire ve Kiraz kararları bizi aşan kararlardır” ifadelerini kullandı.

KADIN SAYISI BEKLENTİNİN ALTINDA KALDI
Soyer’e gelen eleştiriler için ve kadın aday sayısı hakkında konuşan Yücel, “Kadın aday sayısı beklentinin biraz altında kaldı. Biz daha fazla ilçemizde kadın adayla seçime gidilmesini isterdik. Ancak yapılan çalışmalarda bu şekilde bir tablo ortaya çıktı. Tunç Soyer’in adaylığı noktasındaki tepkiler haklı tepkiler değil. Kişiler üzerinden siyaset yapmak doğru değil. İlkeler ve ideolojiler üzerinden siyaset yapmak doğru. Bir kişiyi ailesinin bir ferdiyle yargılamak doğru değil. Bu ne siyaset anlayışıyla ne hukukla bağdaşmaz. Ne bir kişinin yakını ve akrabasından dolayı eleştirilmesi doğrudur.  Bu tepkiler ve eleştiriler haksızdır” dedi.

 
Altay'da Oğuz Han üzdü
 
Göztepe İstanbul'da kayıplarda
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selahattin huluz 31 Ocak 2019 Perşembe 13:15

Evet ilçe teşkiltın söylevini aynen katılıyorum saygıla karşılıyorum

Yorumu oyla      9      5  
DELEGE 31 Ocak 2019 Perşembe 10:37

Ahh be çocuğum sende ne yapacağını, nasıl davranacağını şaşırdın. Genç yaşında çakalların önüne atıldın. Ama merak etme Mart'ın sonu DEPREM......

Yorumu oyla      9      5  
kemel Tandoğan 31 Ocak 2019 Perşembe 10:27

Sayın il başkanım Denız beye çok teşekkür ederim başarılar diliyorum açıklamalarına katılıyorum ve kutlarım zaman birlik zamanıdır omuza olmaliyiz yoldaşım mücadele etmeliyiz biz bir aileyiz birlikte güçlüyüz martın sonu bahar güneşli güzel günler göreceğiz

Yorumu oyla      9      5  
erol 31 Ocak 2019 Perşembe 06:38

Bornova'da Sağcı aday istemiyoruz

Yorumu oyla      9      5  
Mehmet 31 Ocak 2019 Perşembe 00:51

Sayın Başkanım merhaba size İzmir menemen den yazıyorum. Şuan AKP liler sevinç çığlıkları atarak sokaklar da geziyor ve söyleminde en güçlü rakibi Ali Kemal Elitaş egale edildi. Siyaseten zayıf birini aday gösterilerek Menemende herkesimin sevgisine ve saygısını kazanan Ali Kemal Elitaş ı aday gosterilmeyerek. Açık olarak partimizin burada belediye başkanlığını kayıp etmesi için birileri genel merkezi yalnis yönlendirmiş. Benim bu yazdıklarım sadece benim değil sokağın sesi lütfen bu yanlıştan dönmek için il başkanı olarak çaba gosterin. Seçimlerden sonra çok geç olacak.yazik olacak buradaki CHP li emekçilerin emeklerine. Lütfen sokağın sesini dinleyin. Sokaktaki insan sizlere İnan çok tepkili.

Yorumu oyla      9      5  
Alexideaen 30 Ocak 2019 Çarşamba 23:31

Chp si icin sonun baslangici

Yorumu oyla      9      5  
Alexideaen 30 Ocak 2019 Çarşamba 23:30

Kimse bize oldu bittiyi dayatamaz.31 mart aksami siz de bu ruyadan uyanacaksiniz.Kaybedilen ilce sayisi 12,14 ,du bulur.Chp yonetimi bu kafayla hic bir yere varamaz.

Yorumu oyla      9      5  
Yüksel Demir 30 Ocak 2019 Çarşamba 23:18

Sayın il Başkanım.Buca ile Bayraklı neden acaba Torbalı ya yaptığın gibi mi yapacaksınız Torbalı ya değiştirin yoksa kaybederiz.Cunku halk İsmail Uygur istemiyor lütfen bu adayımızı geri çekmeyi düşünür müsünüz

Yorumu oyla      9      5  
BUCALİ 30 Ocak 2019 Çarşamba 18:12

Buca için Piriştina aday gosterilmelidir

Yorumu oyla      10      6  
atatürkçüyüz 30 Ocak 2019 Çarşamba 17:49

CHP YE OY YOK ARTIK..İZMİRLİLERİN ATATÜRK SEVGİSİ DEVAMA EDECEK MERAK ETMEYİN..AMA ARTIK OY YOK..

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP adayı İduğ'dan iddialı başlangıç: Bornova'da en az yüzde 55 alırız!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Bornova Belediye Başkan Adayı Mustafa ...
AK Partili Dağ: Gizli kapaklı iş yapanlar, gerekli cezayı milletten yiyecek!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ,"Kamera önünde değil, kapalı ...
Vekil Kırkpınar'dan Tire mesaisi: Belediyicilik AK Parti'nin işidir
AK Parti İzmir Milletvekili Kırkpınar,  AK Partili belediyelerin yaptığı ...
 
İYİ Partili Çıray’dan sert açıklama: Soyer operasyonu FETÖ provokasyonu!
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İzmir ...
CHP Selçuk’ta kriz… İl yönetiminden ilçe örgütüne ültimatom: İvedilikle iptal edin yoksa...
Selçuk Belediye Başkan Adayı Sengel’in adaylığı geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ...
Zeybekci: Ayıptır söylemesi iyi zeybek oynarım!
AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği ...
 
Beko: Birlik içinde güzel bir süreç yaşayalım
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko yerel seçimlere gidilen süreçle ilgili bir açıklama yaptı.
CHP İzmir'den transfer: O isim DSP'den aday oldu!
İzmir'de, partisinin yerel seçimlerde Kiraz ilçesinde İYİ Parti'yi destekleme ...
Zeybekci’den non-stop mesai: Trafik sorunu çözülecek, cezaevi park olacak!
Mimar Mühendisler Grubu İzmir Şubesi üyeleriyle bir araya gelen AK Parti ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva