HABERLER>POLİTİKA
25 Şubat 2017 Cumartesi - 14:43

CHP İzmir'in kadınları köy köy geziyor

Etkili bir programla vatandaşa 'neden Hayır' diyeceklerini anlatan CHP'li kadınlar, çalışmalara yerel seçimlerde CHP'nin kaybettiği ilçelerden başladı.

CHP İzmir in kadınları köy köy geziyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kadın Kolları, 16 Nisan'da yapılacak Anayasa Referandumu için saha çalışmalarına hızlı başladı.

Etkili bir programla vatandaşa 'neden Hayır' diyeceklerini anlatan CHP'li kadınlar, çalışmalara yerel seçimlerde CHP'nin kaybettiği ilçelerden başladı. İlk gün Aliağa, ardından Selçuk'ta yürütülen çalışmalara CHP Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Perihan Yardımcı ile İzmir'in kalbi Konak'ın seçilmiş ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş da destek verdi. 'Hayır' için alana inen Başkan Pekdaş, kadın kolları üyeleriyle birlikte köy köy gezdi.

İKİ GÜNLÜK ÇIKARMA
Çalışmaların ilk gününe CHP Aliağa İlçe Örgütü'nü ziyaret ederek başlayan Pekdaş ve beraberindeki kadın kolları üyeleri, daha sonra ev ev gezerek referandumda 'Hayır' için destek istedi. İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı öncülüğünde kapıları çalan CHP'li kadınlar, Hakkari'de şehit düşen Yüzbaşı Özgür Çevik'in anne ve babasını da evlerinde ziyaret etti. Aliağa gezisinde köyleri de unutmayan kadın kolları üyeleri, İlçe Başkanı Özcan Durmaz ile birlikte 80 haneli Kapukaya Köyü'nü de ziyaret etti. Bütünşehir yasasıyla mahalle statüsü alan köyde vatandaşlarla  biraraya gelen Pekdaş, hem hal ve hatırlarını sordu hem de Anayasa değişikliliğinin getireceği sorunları anlattı.

'HAYIR'I KADINLAR DİYECEK
Referandum çalışmalarında Başkan Pekdaş ve beraberindekilerin ikinci durağı Selçuk oldu. MYK Üyesi Perihan Yardımcı'nın da eşlik ettiği gezide ilk olarak CHP İlçe Başkanlığı'nda partili kadınlarla biraraya gelindi. Burada referandum süreciyle ilgili değerlendirilmelerde bulunuldu.  CHP Selçuk İlçe Başkanı Hasan Uysal 16 Nisan'da yapılacak oylamada 'Hayır' çıkacağına inandıklarını söyledi. Uysal, "Bu seçimi kadınlarımız kazanacak. Mücadelemizde yolumuz açık olsun. Umut dolu günleri sizlerin öncülüğünde yaşatacağız" dedi. İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı da, "Hayır oyunu en yüksek oranda çıkarmak için çalışıyoruz. İzmir'de çıkacak her bir Hayır oyu Türkiye'ye yansıyacaktır. Bizler elimizden geleni yapacağız. Biliyoruz ki, oylamada her hangi bir aksi sonuç çıkarsa bu kadınlara vuracak. Bunun yaşanmaması için var gücümüzle çalışacağız" diye konuştu.

EL ELE KOL KOLA BAŞARACAĞIZ
Referandum sürecinde kadınlara büyük görev düştüğünü belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, "Bu çalışmaların bize iyi geleceğine inanıyorum. Birlikte çalışmanın şevkini yaşıyoruz. Hemşehrilerimizle görüşüyor, onlara neden hayır dediğimizi anlatıyoruz. Görüştüğümüz vatandaşların heyecanı bizlere de geçti. Biz birbirimize iyi geliyoruz. Birlikte ürettiğimiz işlerden mutlu oluyoruz. Biz birbirimize ne kadar iyi gelirsek bu Türkiye'ye yansıyacak. Bu enerji hepimizde var. Dalga dalga bu enerjinin yayılma zamanı. Biz kadınlar el ele kol kola çok şey başarıyor, iyi işler üretiyoruz. Bu işi de biz yapabiliriz. Gücümüzün farkına vararak çalışacak ve 'Hayır'lı bir sonuç alacağız" dedi. Pekdaş ve beraberindekiler daha sonra Selçuk'un Belevi ve Havutçulu mahallerini gezerek, vatandaşlara Hayır'ı anlattı.

 
SP'den referandum çıkışı: 'Destek vermemek' demek...
 
Kocaoğlu’ndan yatırım çıkışı: ‘İzmir köy’ diyorlar ama…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SP'den referandum çıkışı: 'Destek vermemek' demek...
Karamollaoğlu, "Biz istiyoruz ki bu kamplaşma dursun. Onun için bize sordukları ...
CHP’li Sertel: Bu dönemde sandığa gitmek vatan borcudur
Sertel, ne yönde oy verilirse verilsin ‘hayır’ çıkmayacak algısı oluşturulmaya ...
Siyaset uzmanlarından analiz: 16 Nisan referandumu ve olası seçmen davranışları
Siyaset bilimciler Prof. Dr. Tanju Tosun ve Prof. Dr. Gülgün Tosun Türkiye’nin ...
 
Gökçek'ten çarpıcı mesajlar: FETÖ'cülerin amacı...
Gökçek, FETÖ'cülerin şu anki amaçlarının hapishanelerde isyan çıkartmak ...
AK Parti'de 'evet' startı... Başbakan: Terörün sonunu getirecek!
AK Parti'nin referandum kampanyasının tanıtım toplantısında konuşan Başbakan ...
Ankara Arena'da 6 bin 500 polisle güvenlik önlemi
AK Parti'nin halk oylaması kampanya tanıtım toplantısının yapılacağı Ankara ...
 
AK Parti İzmir’den Ankara çıkarması: Büyük buluşmaya damga vuran pankartlar!
AK Parti referandum kampanyasını Arena’daki büyük buluşmayla veriyor. ...
CHP’li Çıray’dan Başbakan Yıldırım'a 'KHK' soruları!
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray son KHK mağduru olduklarını iddia ...
AK Parti İzmir'in gençlerinden 7/24 'evet' mesaisi!
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları referandum çalışmalarına hızlı başladı. ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva