HABERLER>POLİTİKA
4 Mayıs 2018 Cuma - 13:54

CHP İzmir'de rota 24 Haziran: Öncelik 8 ilçe!

Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesinin ardından CHP İzmir İl Örgütü’nün belirlenecek yeni yol haritası çerçevesinde sahaya ineceği öğrenildi. Örgütün öncelikli hedef kitlesinin kaybedilen 8 ilçedeki seçmenler olacağı belirtildi.

CHP İzmir de rota 24 Haziran: Öncelik 8 ilçe!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye 24 Haziran’da gerçekleşecek erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. İttifaklar, cumhurbaşkanı adaylığı ve milletvekili adaylıkları noktasında sürecin en hareketli partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) artık seçim startı verildi.

Cumhurbaşkanı adayını ilan etme noktasında belirsizlik yaşayan CHP’de düğüm çözüldü. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayda yarıştığı Muharrem İnce’yi partisinin cumhurbaşkanı adayı olarak kamuoyuna resmen duyurdu.

3 KADEME BAŞKANI DA SAHAYA İNİYOR
Milletvekili aday adaylıkları noktasında yoğunluk yaşayan partinin bundan sonraki süreçte örgüt çalışmalarına iyice ağırlık vereceği belirtildi. Genel seçim ile birlikte eşgüdümlü olarak cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlenen partinin ülke genelinde en güçlü olduğu illerin başında gelen ve ‘kale’ olarak nitelendirilen İzmir’de düğmeye basacağı ifade edildi. Ana kademe İl Başkanı Deniz Yücel, Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı ve Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan’ın ekipleriyle bir araya geleceği ve ilk fırsatta bir yol haritası çıkaracakları aktarıldı.

KOCAOĞLU SÜREÇTEKİ EN AKTİF İSİMLERDEN OLACAK
Örgütün öncelikli ulaşmak istediği hedef kitlesinin 2014 yılında kaybedilen 8 ilçedeki seçmenler olduğu belirtildi. İnce’nin adaylığı için sosyal medyada, “Cumhurbaşkanı adayımız ülkemize, milletimize hayırlı olsun. Türkiye'ye İnce’den demokrasi gelecek” açıklamasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kentte yürütülecek süreçte en aktif karakterlerden olması bekleniyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun halihazırda yürüttüğü muhtarlar ziyaretlerine ek olarak kırsalda gaza basmasına ve örgütle beraber sokak sokak dolaşmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İZMİR GAZA BASIYOR
Metropole de ayrı bir önem verecek örgütün, en yüksek oy oranına ulaşılan bölgeler dahil kentin hiçbir noktasına ‘garanti’ gözüyle bakmayacağı ve büyük hassasiyetle yoğun çalışma programları sürdüreceği vurgulandı. İl Başkanı Yücel’in yakın çevresine, ‘bu süreçte kimseyi kırmadan, kapsayıcı olarak, herkesi kazanarak çalışacağız. Girmediğimiz sokak, çalmadığımız kapı kalmayacak’ söylemlerinde bulunduğu öğrenildi. İl yönetim kurulunun hiç olmadığı kadar aktif çalışması için de partililerin teyakkuz halinde oldukları aktarıldı.

İNCE, ÖRGÜTÜ TETİKLEDİ
Öte yandan Muharrem İnce isminin İzmir’de sevince ve coşkuya yol açtığı öğrenildi. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun çatı adayı olarak belirlendiği bir önceki cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde örgütün bir kısmı isteksizlik yaşamıştı. Bu süreçte de eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve AK Parti’nin kurucuları arasında yer alan Abdullatif Şener’in isminin telaffuz edilmesi tabanda rahatsızlık yaratmıştı. Parti içinden olan İnce’nin açıklanması İzmir özelinde sevince sebep olurken, bu durumun gerçekleşecek saha çalışmalarını şimdiden olumlu yönde tetiklediği belirtildi.

 
Ulukent'te yeni yaşam: 'Şehrin huzur dolu bahçesi' satışa çıktı
 
Seçim için cumartesi ve pazar açık olacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener 100 bin imza için start verdi
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 100 bin imza kampanyasına Üsküdar ...
Muharrem İnce'nin annesi oğlunu böyle izledi
CHP, Cumhurbaşkanı adayı olarak açıkladığı Muharrem İnce'nin memleketi ...
AK Parti İzmir’de baba-oğul vekil adayı oldu
Konyalılar Federasyonu Genel Başkanı Yusuf Devebacak ile 25 yaşındaki ...
 
CHP İzmir'den Muharrem İnce'ye tam destek!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP'nin Cumhurbaşkanı ...
Başbakan Yıldırım, İnce'nin adaylığı için ne dedi?
Yıldırım CHP'den Muharrem İnce'nin adaylığı hakkındaki soruya yanıt verdi.
Doğruyol: Seçimde İzmir'den büyük destek göreceğiz
İYİ Parti İzmir Milletvekili aday adayı Ahmet Doğruyol, partinin Genel ...
 
Cumhur İttifakı YSK'da: Tarihi bir gün yaşıyoruz
Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanı ...
AK Parti’den CHP'nin adayına ilk yorum
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, CHP'nin cumhurbaşkanı ...
İYİ Parti İzmir’de Akşener seferberliği: İmzalarımızla tarih yazmak için buradayız!
İl Başkanı Koray Ükünç  4-9 Mayıs arasındaki imza kampanyasının İzmir ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva