HABERLER>POLİTİKA
11 Haziran 2013 Salı - 17:21

CHP İzmir’de ‘adaylık’ trafiği: Kimler istifa edecek?

Keskin’in açıklamalarının ardından çalışmalar hızlanırken gündeme ilk olarak il yöneticileri ve ilçe başkanları geldi.

CHP İzmir’de ‘adaylık’ trafiği: Kimler istifa edecek?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - CHP’de Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in açıklamalarının ardından çalışmalar hızlanırken gündeme ilk olarak il yöneticileri ve ilçe başkanları geldi.

- Kilit soru: Engin istifa edecek mi?

Birçok ilçe yöneticisinin de belediye meclis üyeliği için istifa etmesi beklenirken isimler şimdiden hazırlıklara başladı. İl Başkanı Ali Engin “genel başkana soracağım” derken yönetiminde de birçok isim adaylık için çalışıyor. İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç’ın ismi Buca için geçerken ‘kadın aday’ kontenjanından Konak’ı da istediği belirtiliyor. İl Yönetiminde yer alan Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ali Karabay Çiğli Belediye Başkanlığı için çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede toplantılar yapan, mahallelerde dolaşan Karabay’ın ilçede aynı zamanda meclis üyesi olması kendisine avantaj sağlıyor.


 
İl Yönetiminde adaylık ile yöneticilik arasında gidip gelen diğer isim ise İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar. Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in yanından ayrılmayan Akpınar’ın Karabağlar ve Konak adaylığı için çalışma yaptığı bilinirken üçüncü formülü de bekletiyor. Ali Engin’in istifa etmesi halinde İl Başkanlığı koltuğuna oturmak isteyen Akpınar’ın bir sonraki dönem buradan milletvekili olmayı hedeflediği de konuşuluyor.

 
Parti’de Engin’in örgütü teslim ettiği diğer isim Barış Erel’in ise yerinde kalması bekleniyor. Herhangi bir ilçe ve meclis üyeliği için çalışma yapmayan Erel’in, Engin’den sonra il başkanlığına vekalet etmesi bekleniyor. Engin ile birlikte Karşıyaka’da siyaset yapan Erel’in il başkanlığı koltuğu boşalması halinde alternatif isim olmasına Milletvekili Alaattin Yüksel başta olmak üzere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da sıcak bakıyor.
 
İl Yönetiminde yer alan Acil Tıp Teknisyenleri Derneği Genel Başkanı Dr. Ülkümen Rodoplu’nun Konak için nabız yokladığı ifade edilirken İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç’ın da Güzelbahçe’yi istediği biliniyor. İl Yönetim Kurulu Üyeleri Celal Yıldız ve Serdar Sandal’ın adaylık yerine gönlünden Büyükşehir Belediyesi meclis üyeliği geçiyor. Sandal’ın Engin’in istifa etmesi halinde bir grup tarafından başkan adayı olarak öne sürülebileceği de dile getiriliyor.
 
İl Yönetiminde adı belediye başkanlığı için konuşulan bir başka isim de Mehmet Levent Çılı. Kiraz İlçesi’nde Belediye Başkanı İsmet Korkmaz ve İlçe Başkanı Pilot Zeybek arasında yaşanan kavgada ‘uzlaşı adayı’ olarak öne çıkan Çılı’nın adaylığa sıcak baktığı da dile getiriliyor. Şu anda ikiye bölünen parti örgütünde toparlayıcı isim olarak konuşulan Çılı’nın partide adaylık talebini zaman zaman dile getirdiği biliniyor. İl Yönetim Kurulu’nun diğer üyesi Rıza Gök’ün de son olaylarla yıpranan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in koltuğu istediği de konuşuluyor.
 
İl Yönetiminde görev alan Nurcan Adıgüzel’in Balçova’dan, Burcu Özal’in Gaziemir’den, Dilek Bilgin’in Karşıyaka’dan, Melek Kartal’ın Bornova’dan, Bedri Eren’in Buca’dan, Kemal Kaygül’ün Bayraklı’dan, Metin Atmaca’nın Bornova’dan, mevcut Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Sevinç’in Menemen’den, Savaş Akıncı’nın Karabağlar ya da Balçova’dan meclise girmek için istifa etmeyi düşündükleri biliniyor. Bu isimlerin belirlenen 8-18 Temmuz tarihleri arasında istifa etmesi bekleniyor.


 
İLÇE BAŞKANLARI DA NİYETLİ
Genel Başkan Yardımcısı Keskin’in istifa tarihi sadece il yönetiminde değil ilçe başkanlıklarında da harekete neden oldu. İlçe başkanlarının birçoğu bulundukları ilçede belediye başkan adaylıkları için çalışmalara çoktan başladı. Belirlenen tarihlerde istifa etmesi beklenen ilçe başkanları arasında Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu geliyor. Parti içi kavgalar ile gündeme gelen son günlerin tartışmalı ilçesi Aliağa’da mevcut Belediye Başkanı Turgut Oğuz’un “aday olmayacağım” açıklaması örgütü hareketlendirirken İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, istifa dilekçesini vermişti. Alan çalışmalarına başlayan Oğuzhan’ın parti içinde ve dışında birçok rakibi bulunuyor. Belediye Başkan Yardımcısı ve Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren’de yerel seçime hazırlanan isimler arasında yer alıyor.
 
Kınık İlçe Başkanı Mehmet Çetinkaya, Kiraz İlçe Başkanı Pilot Zeybek, Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Tamer Yanık, Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Eriş, Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı, Tire İlçe Başkanı Mustafa Güngör ilçelerinde belediye başkanı olmak için yoğun gayret gösterirken Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin ve Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar da çeşitli platformlarda nabız yokluyor. Karaburun İlçe Başkanı Mesut Karaoğlan ile Foça İlçe Başkanı Osman Mert de mevcut başkanların alternatifi olarak göze çarpıyor.


 
MECLİSE GİRMEK İSTEYENLER DE VAR
İlçe başkanları arasında yer alan bir grup belediye başkanlığına çalışırken bir grup da meclislerde aktif görev almak istiyor. Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer, yeniden Büyükşehir meclisine girmek isterken, Seferihisar İlçe Başkanı Hüseyin Ercan, Narlıdere İlçe Başkanı Asker Güneş gibi isimler meclislerde görev talep ediyor.

Öte yandan birçok ilçe yöneticisinin de bulundukları ilçeler başta olmak üzere farklı yerlerde meclislere girmek için istifa etmesi, görevlerinden ayrılması bekleniyor.
 
KADIN VE DİSİPLİN DE AKTİF
CHP’de ana kademe ve ilçe başkanlıkları dışında aktif çalışmaların yapıldığı yerlerin başında kadın ve gençlik kolları ile disiplin kurulu bulunuyor. Kadın Kolları İl Başkanı Özgün Utku’nun ismi Gaziemir Belediye Başkanlığı için konuşulurken ‘kadın aday’ formülü üzerinden Konak’ı da istediği biliniyor. Birçok kadın kolları yöneticisi ilçelerinde meclis üyesi olmak için çabalarken Disiplin Kurulu’nda görev alan Birol Soylu da Çiğli adaylığı için nabız yokluyor. Herkes İçin Demokrasi Derneği’ni kurarak ilçede aktif çalışmalar yapan Soylu’ya Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu Sekreteri Selahattin Balta destek veriyor. Disiplin Kurulu'nda yer alanların tüzük gereği istifa etme zorunluluğu bulunmuyor
 
Öte yandan İl Başkanı Engin’in istifa etmesi halinde dışarıdan isimler de il başkanlığı için çalışmalar yapıyor. Parti Meclis Üyesi Hüseyin Saygılı, Yekta Varnalı, Kazım Umdular gibi isimlerin Engin’in yerine geçebileceği dile getiriliyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karya _İzmir 14 Haziran 2013 Cuma 03:11

Yerel yönetim,aday adaylığının eğitimi için bir çok kişi başvuru yaptı ve bu konu da eğitim alacaklar.Peki eğitime başvurmayanlar ve bu konu da eğitim,almayan adaylar,seçimler geldiğinde seçilirlerse.Bu eğitim almış arkadaşlara, büyük bir haksızlık yapılmış olmaz mı.Lütfen adaletli davranalım eğitim konusun da emek verenlerin,emeğine saygı duyalım.

Yorumu oyla      11      5  
Bilal-İzmirli 12 Haziran 2013 Çarşamba 15:41

ne yani CHP Adaylarını CHP Üyeleri seçmiyecekmi böyle bir emrivaki yaratılırsa bilinsinki CHP GENEL BAŞKANINI CHP GENEL MERKEZ YÖNETİMİNİ VE KURULTAY DELEGELERİNİ HALK AFFETSE BİLE TARİH(DEMOKRASİ ADINA)AFFETMEYECEKTİR.CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      13      7  
gülümse hayat 12 Haziran 2013 Çarşamba 14:30

aliağada özlem şan oğuzsan aday gözsterilmezse aliağayı akp ye altın değil elmas tepside sunarsınız,genel merkeze duyurulur....

Yorumu oyla      11      11  
evka4lü 12 Haziran 2013 Çarşamba 13:43

bornovanın belediye başkanlığı için adaya ihtiyaç yok.kamil sındır zaten başarılı sadece bornovanın çalışkan dürüst meclis üyelere ihtiyacı vardır.bornovaya başkanlık için başka aday istemiyoruz

Yorumu oyla      16      10  
fatma 12 Haziran 2013 Çarşamba 13:39

BEN İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİNİ KINIYORUM. TAM SEÇİME GİDERKEN İL VE İLÇELERİN İÇİNİN BOŞALTILMASI HİÇ HOŞ DEĞİL. BU NİYETTE OLANLAR GÖREV KABUL ETMEMELİYDİ.BENCE YÖNETİCİ OLANLARIN YERLERİNDE KALMALARI GEREKİR.OH NE GÜZEL HERZAMAN BEN OLAYIM MANTIĞI

Yorumu oyla      19      9  
yurttaş 12 Haziran 2013 Çarşamba 12:33

siyaset dik duranların güven verenlerin,sözünün eri olanların işi ey ahali hep birbirimizi daha iyi tanıyoruz

Yorumu oyla      20      6  
partici 12 Haziran 2013 Çarşamba 12:00

Tebrikler ..sizler bu görevlere aday olurken önünüzdeki seçimlerde başkan olmak,belediye meclis üyesi olmak içinmi aday oldunuz..?Kadroları boşaltarak partiyi İZMİR'de zaaf'a uğratma hakkını size kim verdi.?Dikkat görevini tamamlamadan ayrılan arkadaşlar geçen seçimlerde vekil olmak için ayrıla il genel ve belediye meclis üyelerinden kimse listelerde yer bulamadı..!!!neden dersiniz.?

Yorumu oyla      22      6  
ersin 12 Haziran 2013 Çarşamba 12:00

İsmail Bekiroğlu bir tek chp den aday olmamıştı, aday yapın da gözü açık gitmesin bu dünyadan. Buca ya yakıştırılan isimlere bakılırsa fazla söze gerek yok. Bu isimler ile CHP Buca da nal toplar,hodri meydan, yapın bu isimleri aday da görün gününüzü.AKP gelecek laiklik gidecek diye insanları korkutarak oy alma devri bitti.CHP Buca da iyi aday göstermez ise, Buca ya ister AKP gelsin ister MHP hiç umurumda değil.Korkutarak oy isteyeceğinize adam gibi insanları aday yapın meclis üyeleri dahil.

Yorumu oyla      18      6  
cem şafak 12 Haziran 2013 Çarşamba 11:24

BUCA DA İSMAİL BEKİROĞLU SEÇİMDE TULUM ÇIKARIR

Yorumu oyla      13      15  
hasan durmaz 12 Haziran 2013 Çarşamba 10:28

konak belediye başkanlığı için dr. ülkümen rodoplu dan daha iyi bir aday olamaz.sayğılar

Yorumu oyla      12      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in AK Gençleri piknikte buluştu
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları “Bölge Buluşmaları” kapsamında Ödemiş ve Urla’da bir araya geldi.
Kılıçdaroğlu: CHP kapı gibi onların yanında
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
AK Parti İzmir'de Twitter çatlağı: Şengül sert çıktı
Eski Bakan Günay’ın Gezi süresi seri eleştirilerine, bir diğer İzmir Milletvekili ...
 
Susam’dan Başbakan’a çağrı: Mitingleri iptal edin
Başbakan’ın üç büyük ilde yapmak istediği mitinglerin toplumdaki ayrışmaya ...
Erdoğan, ‘Erdoğan değişmez’ dedi ve bombaladı!
Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin konuşan Başbakan Erdoğan çarpıcı ...
CHP İzmir’de kilit soru: Engin istifa edecek mi?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in aktif görevde olanlar için ...
 
Sait’ten ‘İzmir’deki Gezi’ için istişare turu
AK Parti İzmir Milletvekili kentin STK’ları, esnaf temsilcileri ve son ...
Erdoğan'a sert çıktı: Türk gençliğini sana yedirmeyiz
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Başbakan ...
AK Parti İzmir’de Twitter’dan al haberi!
Eski Bakan Günay’ın 9 maddelik ‘özeleştirel’ muhtırası, İzmir’de yaptığı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva