HABERLER>POLİTİKA
11 Haziran 2013 Salı - 15:12

Kılıçdaroğlu: CHP kapı gibi onların yanında

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gezi Parkı olaylarına değindi. "Gezi'de eylem yapan gençlerin Türkiye'nin gençleri olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "O gençleri göz ardı edemeyiz. Onların haklı eylemlerinin yanında kapı gibi CHP duracaktır" dedi.

Kılıçdaroğlu: CHP kapı gibi onların yanında

ANKARA - Gezi Parkı olayları nedeniyle Türkiye genelinde hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Doğrudan insanların hedef alınmasıyla başladı bu olaylar. 10'un üzerinde vatandaşın göz kaybı var" şeklinde konuştu.
 
'KÜÇÜK BİR PARKTA YEŞEREN KÜÇÜK BİR FİLİZ'
Gezi Parkı'nda eylem yapanların Türkiye'nin geleceği olduğunu ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle: "Bu gençlik Türkiye'nin küresel yüzü, dünyayı okuyan ve anlayan kuşağı. O yüzden, küçük bir parkta yeşeren küçük bir filiz tüm dünyada ses getirdi. ABD'den Japonya'ya, İspanya'dan Rusya'ya kadar. Çünkü bu kuşak dünyanın sorunlarıya ilgilen kuşak. Bizim geleceğimizdir."
 
'İKTİDAR HALKA HESAP VERECEK'
"Demokrasi farklı bir şey. Sadece sandığa gidip oy kullanmak değil. 4 yılda bir sandığa gidin, oy kullanın, bitti. Bir 4 yıl sonra tekrar. Bu demokrasi değil. Demokrasi siyasal iktidarın halka hesap verdiği rejimin adıdır. Bu ülkede 76 milyon yurttaş yaşıyorsa, vergi ödüyorsa hesap vereceksin. Ama Türkiye henüz bu noktaya gelmedi. Gençlere sesleniyorum, vergi ödeyen tüm yurttaşlara sesleniyorum, ödediğin verginin hesabını ver. Çağdaş Türkiye'ye katkıda bulun."
 
'EYVAH YİNE KONUŞACAK KORKUSU'
"Bir şeye daha dikkatinizi çekmek isterim. Tüm Türkiye psikanalize merak sardı. Eyvah, Recep Tayyip Erdoğan konuşacak korkusu saldı. Köşe yazarları, bilim insanları, sade vatandaş, hepimiz psikolog olduk. Hepimiz vazgeçirmeye çalışıyoruz. Aman yapma etme, memleketi felakete sürükleyeceksin. Öfke baldan tatlıdır, sana zararı yok ama ülkeye var... Her toplumun içinde provokatörler var. Gençlerin arasına sızabilirler. Hepimizin ortak görevi provokasyona gelmemektir."
 
'SIKMAZSAN NAMERTSİN'
"Faiz lobisi yeni mi aklına geldi? 10 yıldır ülkeyi yönetiyorsun. Ümüğünü sıkacam diyor. Sıkmazsan namertsin.
 
'SİYASETÇİ VATANDAŞINI AŞAĞILAMAZ'
"Siyasetçinin birden fazla özelliğinin olması lazım. Siyasetçi vatandaşını aşağılamaz, onu yüceltir. Siyasetçi inançları, dini istismar etmez. Az önce size Recep Tayyip Erdoğan'ın dini istismar etmek, pırıl pırıl gençlere leke sürmek için ettiği sözlerin örneğini verdim. Siyasetçi, kul hakkı yiyenden hesap soar. Ama bunlar kul hakkı yiyor, yiyenin sırtını sıvazlıyor. Bunların yapısı bu. Siyasetçi yalan söylemez. Çıkıypr. Wall Street protestolarında 17 kişi öldü diyor, elçilik yok öyle bir şey diyor. Ne demeye çalışıyor. Daha az kişi mi öldü? Yoksa daha 17'yi bulamdı mı? Bir ülkenin başbakanı bir ülkenin elçisi tarafından yalanlanıyorsa güvenilirliği kalmaz."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
megaköylü 13 Haziran 2013 Perşembe 01:14

olayları çıkaran zaten sensin.ama millet bunları yemiyor artık.bayrak mitinglerindede gümbür gümbürdünüz

Yorumu oyla      11      5  
gülcin kacar 11 Haziran 2013 Salı 17:37

Neden iç savaş çıksın, Türk genci akılıdır, uyanıktır. Almanların akıl hastası ,Hitlerin kuyruğuna takılıp kendilerini ve ülkelerini ne hale getirdiler ve yıllarca ne çektiler .Türk gençleri aptal olup hasta beyinli ,boş kafalı birinin arkasına takılıp onun oyunlarına gelmezler, O Zübük kendi, oğlanlarını askere ,bin çeşit mana uydurup göndermezken, bizim koç gibi gencimiz onlar popolarını yayarken vatan için can verdiler, kızlarımız Üniversitelerde okutup, pırıl, pırıl yetiştirdiğimiz halde iş bulamazken Zübük'ün, kızları bir şeyden haberleri olmadığı halde danışmanlık yapıp Türkiye'yi birbirine katılar. Zübük'ün Emine'si gelince o da kumardan başını kaldırmıyor. Bunların peşine takılıp savaşacak aptal genç yoktur Türk gençleri arasında ,onun için biz korkmuyoruz. Bizim gencimiz ,kardeş kanı dökmez, Taksimde sadece ağacını ,yeşilini korudu diye , kardeşine, hücum edip onların kanlarını dökende Türk polisi asla değildir onlar PKK militanlarıdır.Türkiye nufusunun yanlızca 21 milyonunun oyunu almış, 55 milyonun karşı çıktığın,kişinin kim gider arkasından, yani kim korkar hain kurtan...

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir'de Twitter çatlağı: Şengül sert çıktı
Eski Bakan Günay’ın Gezi süresi seri eleştirilerine, bir diğer İzmir Milletvekili ...
Susam’dan Başbakan’a çağrı: Mitingleri iptal edin
Başbakan’ın üç büyük ilde yapmak istediği mitinglerin toplumdaki ayrışmaya ...
Erdoğan, ‘Erdoğan değişmez’ dedi ve bombaladı!
Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin konuşan Başbakan Erdoğan çarpıcı ...
 
CHP İzmir’de kilit soru: Engin istifa edecek mi?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in aktif görevde olanlar için ...
Sait’ten ‘İzmir’deki Gezi’ için istişare turu
AK Parti İzmir Milletvekili kentin STK’ları, esnaf temsilcileri ve son ...
Erdoğan'a sert çıktı: Türk gençliğini sana yedirmeyiz
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Başbakan ...
 
AK Parti İzmir’de Twitter’dan al haberi!
Eski Bakan Günay’ın 9 maddelik ‘özeleştirel’ muhtırası, İzmir’de yaptığı ...
AK Parti’de bir Twitter bombardımanı da Kalkan’dan!
İzmir Milletvekili Erdal Kalkan mini blogtan seri mesajlar vererek ‘Kimse ...
Arınç’tan kritik ‘Gezi’ raporu: Çok önemli açıklamalar
Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Arınç, ''Başbakan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva