HABERLER>POLİTİKA
15 Nisan 2016 Cuma - 13:36

CHP'den Kilis çıkarması

CHP, İnsan ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi Zeynep Altıok başkanlığındaki heyet Kilis’e atılan roketleri ve son gelişmeleri yerinde incelemek üzere Kilis’e ziyarette bulundu.

CHP den Kilis çıkarması

CHP heyetinin Kilis incelemeleri CHP Kilis İl Başkanı Abidin Uslu ve partilileri CHP İl Başkanlığı binasında ziyaretle başladı. Ardından valiliğe geçerek Kilis Vali’si Süleyman Tapsız’dan bilgi alan CHP heyeti, Valilik ziyareti sonrası yaralanan vatandaşları ziyaret etmek üzere Kilis Devlet Hastanesi’ne hareket etti. Hastane ziyareti esnasında sınır hattında başlayan çatışmadan gelen ağır yaralı ÖSO militanları ve sivillerin nakline tanıklık eden CHP heyeti temaslarını sürdürmek üzere sırasıyla Öncüpınar mülteci kampı, Odalar Birliği, Kilis Ticaret Odası ve Kilis Barosu’nu ziyaret etti. CHP heyeti son olarak kent merkezinde Kilis halkını ve esnafı dinledi, talepleri ve sorunları not aldı. 

Kilis temasları ile ilgili basın açıklaması  yapan CHP heyeti adına Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok “AKP’nin içeride Ensar gibi vakıflarla, dışarıda IŞİD, ÖSO gibi örgütlerle sürüklediği karanlık tarafından ülkenin rehin alındığını; mezhep çatışmalarıyla, göz yumulan terör örgütleriyle yürütülmeye çalışılan siyasetin vatandaşlarımıza bedel ödettiğini” belirterek şunları kaydetti: 

“Bu zamana kadar tutarlı, yapıcı, istikrar üreten, komşularının içişlerine karışmayan, bütün devletlerin toprak bütünlüğü ve egemenliklerine saygılı ve sonuç alıcı politikalar Türkiye Dış Politikasının temel unsurlarıydı. “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesine dayanan Türkiye Dış Politikası ile Türkiye farklı medeniyetler arasındaki eşsiz coğrafi konumu, laik demokratik yönetim şekli itibariyle bölgesinde saygın bir ülkeydi.

Fakat AKP Türkiye Dış Politikası’nı raydan çıkardı. Dış politikamız, AKP’den önceki dönemlerin aksine iç politikadan ayrı tutulmamış, bilhassa onun bir uzantısı haline getirildi. Son olarak Kilis’te Suriye topraklarından ateşlenen roket  sonucu 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 6 vatandaşımız yaralanmıştır. Bugüne kadar Kilis’te toplam 6 vatandaşımız bu roketlerle hayatını kaybetmiş, 22 vatandaşımız yaralanmıştır. 

Türkiye’nin Suriye Politikası’nın ağır bedelini Kilis halkı ödüyor. AKP’nin sıfır sorun, stratejik derinlik gibi kerameti kendinden menkul kavramlarla açıklamaya çalıştığı “Yurtta savaş, cihanda savaş” dış politika anlayışı ülkemizi savaşın eşiğine getirmiştir. AKP, Ortadoğuyu tüm sorunları ve terör örgütleriyle birlikte Türkiye’nin içine  sokmuştur. Suriye’den atılan mermiler ve füzeler sınır kentlerimize düşmekte, sınır karakollarımıza IŞİD saldırmakta, metropollerimizde aylardır bombalar patlatılmaktadır. Sınırlarımızda her örgütten terörist cirit atmakta, kentlerimizde dolaşmaktadır. Ağır bir istihbarat zaafı içinde olan AKP bugün sınırlarımızı denetleyemez hale getirmiştir. Sınır güvenliğimiz kalmamıştır. 

İnsanlarımız mecbur olmadıkça sokağa çıkamaz hale çocuklar korkudan  okula gidemez hale gelmiştir. Geldiğimiz nokta dış politikayı iç politika malzemesine dönüştüren AKP’nin terör örgütlerine, göz yummasının mezhepçi ayrıcalık gözetiminin acı sonucudur. Bedeli de yurttaşlarımız ödemektedir.  Bu sorunu kökten çözmek için Türkiye Dış Politikası’nı kökten değiştirmek gerekmekli Türkiye acil olarak kurucu ilkelerine dönmek “Yurtta sulh, cihanda sulh” anlayışını benimseyerek yok edilen ilişkilerini düzeltmelidir. 

 
Bornova'da uçurtmalar gökyüzünü süsleyecek
 
CHP’li Özel’den maden işçileri için yasa teklifi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İzmir’den ‘atama’ açıklaması
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığının Teşkilatlardan ...
Vural'dan 'rapor' çıkışı: Ne iadesi, çöpe atalım!
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AB İlerleme Raporu'nda yer alan "Kıbrıs'la ...
CHP'de dokunulmazlık isyanı çıktı!
Sezgin Tanrıkulu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Ak Parti'nin ...
 
Şahin ve Durak Ankara’ya ‘testi turu’ raporu verecek
Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettikten sonra ilçe turlarına çıkan Karşıyaka ...
İlginç eylem: CHP Konak halkın önüne yattı!
CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir ve partililer Kemeraltı girişinde ...
Sertel intibakı sağlayacak düzenlemeyi Meclis’e sundu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, emekliler ...
 
CHP’li Yiğit İzmir’in ulaşım yatırımlarını sordu!
Yiğit, hazırladığı soru önergeleriyle İzmir’de Çiğli-Aliağa-Çandarlı Otoyolunu, ...
Flaş: MHP İzmir’de bir deprem daha
Görevden alma ve teşkilat kapatmalarla yaşanan büyük krizde il yönetiminden ...
CHP'de o üye için disipline sevk kararı!
CHP’nin parti politikalarını ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu eleştiren ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva