HABERLER>POLİTİKA
15 Nisan 2016 Cuma - 13:33

MHP İzmir’den ‘atama’ açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığının Teşkilatlardan sorumlu il başkan yardımcısı Sayit Şanlı görev değişiklikleri ve yeni atamalar ilgili konuştu.

MHP İzmir’den ‘atama’ açıklaması

Şanlı, “MHP, diğer siyasi partilere benzemez. Her şeyden önce bir teşkilat partisidir. Yani işleyişi bazı kaidelere dayanmaktadır. Bunun yanı sıra MHP, bir birine gönül bağı ile sıkı sıkıya bağlı insanlardan oluşur. Partimizde teşkilat anlayışımızın merkezini oluşturan dava şuuru, disiplin ve hiyerarşi her şeyden önce gelir” dedi.

KAPALI TEŞKİLATIMIZ YOK!
Geçtiğimiz gün yapılan Buca ve Torbalı ilçe teşkilatlarındaki görev değişiklikleri ve diğer ilçelerdeki atamalarla ilgili açıklama yapan Şanlı şunları söyledi;

Göreve geldiğimiz günden bugüne parti ilkelerimizi ayakta tutma gayreti içinde bir teşkilat anlayışının uygulayıcısı olduk. Tüm dava arkadaşlarımızla birlikte her türlü zorluğa karşı mücadeleler veriyoruz. Bu konuda herkese çok teşekkür ederim, gerçekten çok büyük emek veriyorlar. İl Başkanımızın yanında otuz ilçe teşkilatımızın tamamı ve il yönetim kurulu üyelerimizle birlikte görevimizin başındayız. Kapalı bir tek teşkilatımız yok! Görev değişikliklerinde bile yeni yapılar hazırlanarak yapıldı. Hepsi açık hepsi görevinin başında.

PARTİ DİSİPLİNİNE UYMADILAR
MHP’nin teşkilatlardan sorumlu il başkan yardımcısı Sayit Şanlı değişikliklerle ilgili de şunları söyledi. “Bayraklı ilçe teşkilatımız daha önceden ilçe başkanımız ve bazı yöneticimizle birlikte istifa etmişti. Görevlendirmeyle ilçedeki çalışmalarını sürdüren Mehmet Aydın kardeşimize ve oluşturduğu yönetime resmi atama geldi.

Bayındır ilçe teşkilatımızda da buna benzer bir fiili durum vardı. İlçe başkanımız istifa etmiş, teşkilat çalışmalarımız verimli yürütülemiyordu. Dava arkadaşımız Hüseyin Karakaya’ya ve oluşturduğu yönetime genel merkezimiz tarafından atama görev verildi. Keza Narlıdere ilçe teşkilatımız uzun zamandır çalışmıyordu. Metin Keskin kardeşimiz kuruluş çalışmalarını başlattı. Yönetimini oluşturdu. Onun da resmi ataması geldi.

Kemalpaşa ilçe teşkilatımız da ise durum ilçe Başkanımız Mustafa Gözütok yönetiminde tekrar yapılanmaya gidildi. Kemalpaşa önemli bir ilçe bu sebeple yapısını güçlendirdik. İlçe başkanımız Gözütok başkanlığında yine güzel bir yönetim oluştu.

Buca ve Torbalı ilçe teşkilatlarımızdaki görev değişiklikleri de bir teşkilatçı için normal sayılabilecek işleyiş örneğidir. Abartmamak gerekir. Fakat bunun imza vermekle uzaktan yakından bir ilgisi bulunmamaktadır. Şayet öyle olsaydı, birçok ilçe başkanımız imza verdi. Durum farklı olurdu. Bu arkadaşlarımızın görevden alınış sebepleri parti disiplinine uymayan ve izin alınmadan faaliyetler gerçekleştirmektir. Arkadaşlarımızın görevi bıraktıktan sonra yaptıkları çıkışları aşırı bulmakla beraber anlayabiliyorum. Fakat unutmayalım ki biz görev adamlarıyız. Bulunduğumuz makamlar teşkilat makamlarıdır. Teşkilat meşru bir iradedir. Bu iradeyi hepimiz çocukluğumuzdan beri bilir, inanır ve o çerçevede çalışmalarımızı yürütürüz. Daha önce de dediğim gibi asıl olan teşkilatımız, parti disiplinimiz ve meşru yapılarımızın iradesi ile birlikte işleyişidir. Meseleler böyle değerlendirilmelidir. Zira partimizde hiç kimsenin hiç kimseyle şahsi sorunu olmaz. Yarım asırlık kurumsal kimliğe sahip partimizde kurallar işler. Bu arkadaşlarımız keşke attıkları bazı adımları üst mercilere danışarak ve bilgi vererek atsalardı.”

ÜZÜCÜ DURUMA DÜŞTÜLER
Bilhassa parti meselelerini basın önüne çıkararak maksadı aşan sözlerle teşkilat içerisinde görev yapanlara sert eleştirilerde bulunmaları ve bulunanlara imkan sağlamaları da kendileri açısından gerçekten hoş olmamıştır. Bizler psikolojilerini bir yere kadar anlıyor fakat daha ötesi için de üzülüyoruz. Biz teşkilatçıyız, teşkilat ne derse o olur. Bu bizim vazgeçemeyeceğimiz temel ilkelerimizdendir.

 
Vural'dan 'rapor' çıkışı: Ne iadesi, çöpe atalım!
 
Bornova'da uçurtmalar gökyüzünü süsleyecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vural'dan 'rapor' çıkışı: Ne iadesi, çöpe atalım!
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AB İlerleme Raporu'nda yer alan "Kıbrıs'la ...
CHP'de dokunulmazlık isyanı çıktı!
Sezgin Tanrıkulu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Ak Parti'nin ...
Şahin ve Durak Ankara’ya ‘testi turu’ raporu verecek
Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettikten sonra ilçe turlarına çıkan Karşıyaka ...
 
İlginç eylem: CHP Konak halkın önüne yattı!
CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir ve partililer Kemeraltı girişinde ...
Sertel intibakı sağlayacak düzenlemeyi Meclis’e sundu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, emekliler ...
CHP’li Yiğit İzmir’in ulaşım yatırımlarını sordu!
Yiğit, hazırladığı soru önergeleriyle İzmir’de Çiğli-Aliağa-Çandarlı Otoyolunu, ...
 
Flaş: MHP İzmir’de bir deprem daha
Görevden alma ve teşkilat kapatmalarla yaşanan büyük krizde il yönetiminden ...
CHP'de o üye için disipline sevk kararı!
CHP’nin parti politikalarını ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu eleştiren ...
CHP’li Bakan: Dış politika Kilis’te somutlaşıyor!
IŞİD tarafından atılan roket saldırılarının yaşandığı bölgede inceleme ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva