HABERLER>POLİTİKA
22 Eylül 2017 Cuma - 17:48

CHP Çiğli'de eski yöneticiden Genel Başkan'a mektup: Adaleti kaybeder olduk!

Ataşehir'deki seçimin iptal edilmesi sonrasında eski ilçe yöneticisi Arat, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na mektup yazdı. Arat, "Sayın genel başkanım 25 günde 500 kilometre yürüyerek aradığınız adaleti biz kendi ilçemizde kaybeder olduk"dedi. 

CHP Çiğli de eski yöneticiden Genel Başkan a mektup: Adaleti kaybeder olduk!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çiğli İlçe Örgütü'nde sular durulmuyor. 

Mahalle delege seçimleri gerginlikle devam ederken ilçenin önemli noktalarından Ataşehir'de kurulan sandıkta muhaliflerin zaferi sonrasında önemli gelişmeler yaşandı. 

Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu'nun desteklediği listenin İl Yöneticisi ve İlçe eski Başkanı Utku Gümrükçü ile İlçe eski Başkanı Ali Rıza Koçer tarafından desteklenen listeye 4 oyla mağlup olması ortaya flaş iddiaların atılmasına sebep oldu. 

Ölü üyenin, seçime gelmeyen partililerin ve nüfus cüzdanıyla gelmeyen şahsın oy kullandırıldığının öne sürülmesinin ardından İlçe Yönetim Kurulu Ataşehir'deki seçimin iptaline karar verdi. İl Yönetimine gönderilecek dosyanın akıbeti burada alınacak kararla ortaya çıkacak. İl Yönetim Kurulu itirazları ve ilçe örgütünün aldığı kararı kabul edecek ya da geri gönderecek. 

BAŞKAN MERTOĞLU NE AÇIKLAMA YAPTI?

İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu açıklamasında, "Yaptığımız incelemelerde bir tane ölü seçmeni, 3-4 tane gelmeyen kişiye bir de nüfus cüzdanı yanında olmayan kişi oy kullandırtıldığı tespit ettik. İlçe yönetimi olarak aldığımız kararla seçimi iptal ettik. Dosyayı il yönetimine göndereceğiz. Son sözü söyleyecek" ifadelerini kullanmıştı.

Gelişmelerin ardından muhalif isimler konunun takipçisi olacaklarını ifade etti. Konuyu genel merkeze taşıyma gayretinde olan muhalifler somut adım attı. 

ESKİ İLÇE YÖNETİCİSİNDEN GENEL BAŞKAN'A MEKTUP

Çiğli İlçe eski Başkan Yardımcısı Cengiz Arat, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na mektup yazdı. Arat, 'Genel Başkanıma Mektup' başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı: 

Genel Başkanıma Mektup

Sayın genel başkanım,sizin Haziran sıcağında 25 günde 500 kilometre yürüyerek aradığınız adaleti biz kendi ilçemizde kaybeder olduk.Sizin uğruna ölümü göze alarak,çeşitli tehlikeler atlatarak aradığınız adalet,bugün parti içinde kimi çevreler tarafından göz göre göre katlediliyor...

Sayın Genel Başkanım;10 Eylül tarihinde Ataşehir Mahallesi'nde gerçekleştirdiğimiz mahalle delegeliği seçimleri ölmüş kişiye oy kullandırıldığı iddiasıyla iptal edilmeye çalışılıyor.Yani bitmiş maç protokolün istediği takım kazanana kadar tekrar edilmeye çalışılıyor.Sizden ricam 4 dönemdir kazandığımız Çiğli ilçesini kaybetmeden bu duruma el atmanız.Aksi takdirde bir adalet yürüyüşü de ilçemiz için gerekecek.

Saygılarımla.....

Cengiz Arat 

CHP Çiğli eski İlçe Başkan Yardımcısı

BİZ İMZA ATMAK İSTEMEDİK!

Ayrıca muhalif isimlerin ilçe yönetiminde alınan kararı görmek istedikleri öğrenildi. Mevcut ilçe yönetiminden bazı isimlerin 'Biz imza atmak istemedik. Önümüze getirdiler, zorladılar' dedikleri dile getirildi. Bunların ardından mahalledeki muhalefetin kararın altındaki imzaların kime ait olduğunu sorguladıkları belirtildi. 

KARADAĞ DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ!

Öte yandan Çiğli Belediyesi Meclis Üyesi Süleyman Karadağ da paylaştığı mesajında önemli ifadeler kullandı. Karadağ şunları söylemişti: 

Bugün basında çıkan haberlerden; Ataşehir mahallesinde yapılan delege seçimlerinin "ölü bir üyeye oy kullandırıldığı" gerekçesiyle iptal edildiğini öğrendim ve bu açıklamayı yapma gereği hissettim. 

1- Seçimin başından itibaren İl Sekreteri Av. Birgül Değirmenci ve İlçe Yöneticisi Binali Öztürk sandığın başındaydı.

2- Oy kullanmaya gelen tüm üyelerin kimliklerini mavi listeden delege adayı olan Ahmet Fuat Gürkaynak ile birlikte topladık ve isimleri ile tc kimlik numaralarını kontrol ederek oy kullandırdık.

3- Sayıma geçildiğinde İl Sekreteri Birgül Değirmenci, İl Yöneticisi Niyazi Arslan, Şirin Akgül, İlçe Yöneticileri Binali Öztürk de hazır bulundu. Yapılan sayımda hazirun listesinde 585 imza, sandıkta da 585 zarf olduğunu tespit ettik ve geçerli oyları da saydıktan sonra İl Sekreteri'nin el yazısı ile düzenlediği ekli tutanağı hep birlikte imzaladık. Hazirun listesi ve kullanılan tüm oyları Binali Öztürk'e tutanak ile teslim ettik. 

4- Seçim bitene kadar oy kullanan ve imza atan 585 kişinin arasında ölü bir üyenin yerine imza atan ya da gelmeyen üye adına imza atan hiç kimse olmadı. Bundan adım kadar eminim.

5- Bu ağır itham karşısında İl Sekreteri, İl yöneticileri, İlçe Yöneticisi ve orada hazır bulunan diğer arkadaşlar olarak yapılan bu sahteciliği açığa çıkarmak boynumuzun borcudur. Hepsini Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmaya davet ediyorum. Hep birlikte bu sahteciliği yapanları ortaya çıkaralım. Eğer bu çağrıma olumlu yanıt vermezlerse ben tek başıma bu işin takipçisi olacağım. O imzaların atıldığı hazirun listesinin ortaya çıkması ve olayın Cumhuriyet Savcılığı'na intikal etmesi halinde bu sahteciliği yapanları ispat edeceğim!

 
Ozan Arif'in hapsi isteniyor
 
İZSU'dan Yeni Foça'daki arıza için açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Çiğli’deki seçimde 'sahte oy' iddiası: O seçimler iptal!
CHP Çiğli’de delege seçimleri ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. İlçenin ...
CHP İzmir'in hafta sonu mesaisi: Hangi ilçeler sandığa gidiyor?
Kentte 3'üncü haftasına girilecek mahalle delege seçimlerinde gözler yine ...
Genel Sekreter Sındır: İktidara giden yol yerelden geçiyor
Politika, sanat, edebiyat, müzik ve spor gibi dallarda birçok önemli ismi ...
 
AK Parti İzmir'de kongre mesaisi tam gaz: Bu kez 2'nci bölge...
Antalya Milletvekili ve İzmir 1'inci Bölge Koordinatörü Mustafa Köse ile ...
CHP’li Sertel, hayat karartan oyunları Meclis’e taşıdı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, ölüme davetiye ...
Yeni parti için adı geçen eski Başkan Özfatura: Bizim de bir ekibimiz var!
Akşener'in önderliğinde kurulma çalışmaları süren yeni partinin İzmir ...
 
CHP'li eski belediye başkanından delege seçimleri çıkışı: İçki sofralarında...
Aliağa Belediyesi'nin eski Başkanı Hakkı Ülkü delege seçilemeyen Karataş'a ...
Almanya'dan çirkin hareket! Bunu da yaptılar
Alman hükümeti, Türkiye'de faaliyet gösteren Alman firmalarına yönelik ...
CHP'li Karataş patladı! Bir cambaz, bezirgan, iblis...
Urla'da gerçekleşen mahalle delege seçimlerinde liste dışı kalan ve seçilemeyen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva