HABERLER>POLİTİKA
22 Eylül 2017 Cuma - 10:53

Yeni parti için adı geçen eski Başkan Özfatura: Bizim de bir ekibimiz var!

Akşener'in önderliğinde kurulma çalışmaları süren yeni partinin İzmir ayağı için ismi geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Özfatura, "Nasıl yardımcı olacağımı bilemem. Şu an gelen bir şey yok. Ama bizim de bir ekibimiz var. O kardeşlerimle konuşurum" dedi. 

Yeni parti için adı geçen eski Başkan Özfatura: Bizim de bir ekibimiz var!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) ayrılanlarla birlikte Meral Akşener'in önderliğinde kurulma aşamasında olan yeni partinin İzmir ayağında hareketli bir dönem yaşanıyor. 

Kentte oluşacak teşkilat yapılanmasında ortaya birbirinden önemli isimler atılmaya başlandı. Yaklaşık 100 kişilik bir ekibin periyodik aralıklarla toplantılar düzenlediği öğrenilirken ilerleyen dönemde oluşacak genel merkez kanadından yetki alındığı takdirde somut adımların atılmaya başlanacağı belirtildi. 

Süreçte il başkanlığı konusu ana gündem maddesi olarak yeni oluşumun masasında duruyor. Murat Taşer, Yıldırım Ulupınar, Işılay Saygın ve Burhan Özfatura gibi etkili isimlerin yeni partinin gündeminde olduğu iddia edildi. 

İzmir'de merkez sağ denildiğinde akla ilk gelen isimler arasında, geçmişte farklı iki partiyle belediye başkanlığı seçimini kazanan İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura bulunuyor. Bu sebepten dolayı eski Başkan Özfatura'nın ismi kamuoyunda yeni partyile ilişkilendiriliyor. 

Egedesonsöz'e konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Özfatura önemli mesajlar verdi. Özfatura yeni parti ve oluşum içinde yer alan bazı isimlerle ilgili ezberbozan ifadeler kullanırken, kendi durumuyla ilgili de konuştu. 

AKŞENER'İN DP'NİN BAŞINA GEÇMESİNİ DİLİYORDUM
Özfatura, "Benimle şu an görüşen yok. Ben de medyadan takip ediyorum. Ben referandum öncesinde bile Meral Hanım'ın Demokrat Parti'nin başına geçmesini, zamandan kazanmasını diliyordum. Çünkü 81 vilayette teşkilatı, binası ve her şeyi var. Allah'ı var DP Genel Başkanı da fevkalade feragat gösterip teklif etti, 'Buyur gel' dedi. Ama nedense olmadı. Şimdi tabi aşağı yukarı bir yılı aşkın bir süre kazanmış olacaklardı. Bir parti kurulduğu söyleniyor ama hiçbir şekilde sağlıklı bilgi yok. Kim, nasıl kuruyor?" dedi. 

KORAY AYDIN OY KAYBETTİRİR!
"Merkez parti diyorlar ama MHP kökenlilerin dışında da kimse yok" diyerek konuşmasına devam eden Özfatura, "Hepimizin, 'Helal olsun, şu adamı da seçmişler, getirmişler' dediğimiz kimse var mı? Ortada bir Koray Aydın var.  O da oy kazandırmaz, kaybettirir. Kamuoyunda bana göre sempatik bir isim değil. Ümit Özdağ ayrı, o müspet bir isim. Ama şu an hiçbir şey yok. Her şey sisli" açıklamasını yaptı. 

KARDEŞİM GİBİ SEVİYORUM, BAŞARILI OLMASINI İSTİYORUM!
Akşener'le kişisel ilişkisine değinen Özfatura, "Ben Meral Akşener'in başarılı olmasını istiyorum. 1994'ten beri tanıyorum. Kardeşim gibi de seviyorum. O da bizi hep ağabeyi gibi gördü. Ama bir bilgimiz yok. Ne oluyor, ne bitiyor, birinci ağızdan bir bilgim yok. Bir sürü insan da bu parti için çalıştığını söylüyor. Bir takım eski politikacılar da olmak üzere söylüyor ama kim, nasıl yetki vermiş. Tam bir kargaşa ortamı var" dedi. 

BİZİM DE BİR EKİBİMİZ VAR, ONLARLA KONUŞURUZ!
İlerleyen dönemde kendisine somut bir teklif geldiği takdirde yeni oluşumun içinde yer alıp almayacağıyla ilgili konuşan Özfatura, "Onu bilemem. Bizim de bir ekibimiz var. O kardeşlerimizle konuşuruz. Hasbelkader nezaket gösterip Yüksek İstişare kuruluna dahil ettiler, DP'de de kaydım var. Genel başkan da benim delikanlılığından tanıdığım, çok sevdiğim bir kardeşim, konuşurum. Artık benim dünyevi bir beklentim yok. Ama ülkemi tabi çok seviyorum. Nasıl yardımcı olacağımı bilemem. Faraziye üzerinden konuşuyoruz. Şu an gelen bir şey yok. Bu da bize ihtiyacı olmadıklarını gösteriyor. Sağ olsunlar bizi sevenler kamuoyunda bir şeyler söylemiş olabilir de ama partiyi kuranların bize ihtiyacı yok gibi gözüküyor. Öyle bir merakım, talebim de yok. Allah yardımcıları olsun" ifadelerini kullandı. 

 
Ege Denizi beşik gibi: Şiddeti...
 
‘İpek Yolu’ çizerleri Konak’ta
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Oğuz Kaan 23 Eylül 2017 Cumartesi 00:17

Ekibe bak; fetönün Türkçe Olimpiyatları düzenleme kurulu başkanı Işılay Saygın! Unutmadan yazıda ismi geçenlerin Abdullah Kavuklar ile alâkaları neymiş bir araştırıverin.

Yorumu oyla      11      5  
efe 22 Eylül 2017 Cuma 19:07

Burhan bey biraz daha görevde kalsaydınız Kordon 3 geliş 3 gidiş otoyoldu

Yorumu oyla      13      5  
Garip 22 Eylül 2017 Cuma 17:54

Dünyanın demokrasiyi tam yaşayan ülkelerinde kişiye kaç oyunuz var, kaç kişiyi ikna edebilirsiniz? diye sorulunca "Sadece kendim karar veririm" diyor.Bizim gibi demokrasiyi tam yaşayamayan ülkelerde aynı soruyu sorduğunuzda "Benim şu kadar (örnek 200 gibi) oyum var" diyebilmektedir.Millet gider aya biz yaya.Benim aklım var fikrim var kimse benim yerime karar veremez.

Yorumu oyla      11      5  
Ümitte Umutta aynı 22 Eylül 2017 Cuma 15:59

Prof Dr Ümit Özdağ ve ekibi bütün konular hakkında toplumun karşısına çözümleriyle çıkacaklardır.Ele alınan her konunun çözümü şartlar nedeniyle çok zor.Biraz daha beklemek gerekiyor.

Yorumu oyla      14      5  
ahmet 22 Eylül 2017 Cuma 14:51

Burhan beyin ismi bile aziz'in yancılarını ürkütmüş..

Yorumu oyla      11      10  
ismet 22 Eylül 2017 Cuma 12:03

Asıl siz gelirseniz oy kaybettirirsiniz

Yorumu oyla      15      6  
yunus 22 Eylül 2017 Cuma 11:53

sıfır vizyon...

Yorumu oyla      12      6  
sezarın hakkı sezara 22 Eylül 2017 Cuma 11:32

Düşensenize sayın özfatura belediye başkan adayı! ilk projesi kordonu bir daha doldurup 6 şeritli otoban yapmak olur herhalde . Şaka bir yana Yeni partinin izmir için en büyük hatası sayın özfatura olur. bu kadar genç başarılı ve tanınmış aday varken ÖZfaturayı gündeme almak nedir?

Yorumu oyla      19      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li eski belediye başkanından delege seçimleri çıkışı: İçki sofralarında...
Aliağa Belediyesi'nin eski Başkanı Hakkı Ülkü delege seçilemeyen Karataş'a ...
Almanya'dan çirkin hareket! Bunu da yaptılar
Alman hükümeti, Türkiye'de faaliyet gösteren Alman firmalarına yönelik ...
CHP'li Karataş patladı! Bir cambaz, bezirgan, iblis...
Urla'da gerçekleşen mahalle delege seçimlerinde liste dışı kalan ve seçilemeyen ...
 
CHP Bornova’da açık alanda yapılan seçime itiraz!
Mahalle delege seçimleri sürerken, Bornova Tuna’da parkta kurulan sandık ...
Vetoya veto! İstifaya yalanlama
İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın, İBB Meclisi’nde temmuz ayında oyçokluğu ile ...
Erdoğan konuşurken salon karıştı!
ABD'de müslüman toplumuyla buluşma programında bir araya gelen Cumhurbaşkanı ...
 
CHP liderinden canlı yayında flaş açıklamalar
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı canlı yayında IKBY'deki ...
CHP İzmir’de kritik zirve: Hangi mahalle gerilim yarattı?
İl Yönetim Kurulu bazı mahallelerden gelen şikayet dilekçelerini ilçe ...
Yeni partinin İzmir mesaisi: Kimler, hangi çalışmaları yürütüyor?
Akşener’in önderliğinde oluşturulacak yeni partinin İzmir ayağındaki çalışmaların ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva