HABERLER>POLİTİKA
22 Eylül 2017 Cuma - 13:11

Genel Sekreter Sındır: İktidara giden yol yerelden geçiyor

Politika, sanat, edebiyat, müzik ve spor gibi dallarda birçok önemli ismi ağırlayan İzmir Buluşmaları’nın bu ayki onur konuğu CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır oldu.

Genel Sekreter Sındır: İktidara giden yol yerelden geçiyor

Havra Sokağındaki Old Town Otel’de gerçekleşen buluşmada Sındır ‘İktidara Giden Yol’ başlıklı konuda insan odaklı, katılımcı yönetim anlayışını ve sosyal demokrat belediyeciliği anlattı, AK Parti iktidarını sert sözlerle eleştirdi.

“KATILIMCI VE SAYDAM BİR YÖNETİM ANLAYIŞI!”
Konuşmasına genel iktidara giden yolun yerel iktidardan geçtiğini vurgulayarak başlayan Sındır, “Genel iktidara giden yolun başarıyla uygulanan insan odaklı ve katılımcı bir yerel yönetim programından geçtiğini unutmamamız gerekiyor. Ekonomik, siyasal, sosyolojik, kültürel ve teknik sorunları çözmek yerel yönetimlerde katılımcı ve saydam bir yönetim anlayışını sergilemekten,  sorumlu, yetkili ve hesap verebilir olmaktan, sorunlara ve çözümlere vatandaşlara dokunarak çareler üretmekten geçiyor. Yurttaşlar kadar kenti bilen tanıyan sendikaların ve demokratik kitle örgütlerinin de kent yönetime etkin katılımını sağlamak çok önemli” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMLER BUGÜN ARTIK RANTSAL DÖNÜŞÜM”
Daha yaşanılabilir kentler yaratmanın önemine değinerek konuşmasına devam eden Sındır, “Ülkemizde yoğun iç göç baskısı altında kalan kentlerimizde, plansız yapılaşma, ruhsatsız yapılaşma sadece kentlerimizi estetik açıdan ve kent kültürü açısından değil aynı zamanda insanımızın yaşam kalitesini, refahını, huzurunu ve mutluluğunu da olumsuz açıdan etkiliyor. Kentsel dönüşümler bugün artık rantsal dönüşüm halini aldı. Sözde kentsel dönüşüm adı altında, kent kimliğini yok eden, kentin siluetini ve estetiğini ortadan kaldıran ve çok yüksek maliyetleri ile orada yaşayan insanlarımızın edinebilmesi imkansız olan konutlarla oluşan rantın dönüşümü nedeniyle insanlarımızın yaşam hakları ellerinden alınıyor. CHP’li belediyeler olarak sosyal demokrat kimliğimizle fırsat eşitliği yaratmak, gelir adaletine ve sosyal güvenliğe dayalı olan bir yönetim anlayışla yerel yönetimlerde sağladığımız başarılarımız genel iktidara giden yolda kilometre taşı olmaktadır. Bizler yerel yönetimlerde kentin kimliğine, estetiğine sahip çıkabildiğimiz, insanlarımızın ihtiyaç duyduğu sosyal donatı alanlarını sağlayabildiğimiz, vatandaşlarımızla sağlıklı bir ilişki kurabildiğimiz ve her daim yanlarında olabildiğimiz sürece yurttaşlarımızın da kesinlikle bizden yana doğru tercih yapacağının bilincindeyiz.” dedi.

“GELECEĞİMİZİ İPOTEK ALTINA ALAN BİR SİYASAL İKTİDAR İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”
Sözlerini AK Parti iktidarının uyguladığı politikaları sert bir şekilde eleştirerek bitiren CHP’li Sındır, şöyle konuştu: “AKP iktidarı, Kamu Özel Sektör Ortaklığı (KÖO) adı altında sürdürdüğü, uzun vadeli ve çok yüksek fiyatlı devlet garantileri ile normalin en az 4-5 katına mal edilen yatırımlar ile bütün halkımızın ve hatta torunlarımızın geleceğini ipotek altına almaktadır. Ayrıca yüksek binalarla modern kent algısını yaratmaya çalışan ve müteahhitler üzerinden ülkemizi yönetme çabası içinde olan böylesi bir iktidarla mücadele ediyoruz. Sosyal yardımı bir lütuf gibi kullanan bir iktidarla yüz yüzeyiz. Bugün merkezi hükümet siyasal iktidarda kalabilmek adına sosyal yardımları kullanıyor. İktidar yoksulluğu yöneterek, yoksulluk üzerinden vatandaşlarımızın oy tercihini kendisine bağlamak için bir çaba içerisinde. İktidarımızda yetimin hakkı olan her bir kuruşa değer veren, yoksulluğu yöneten değil yoksulluğu ortadan kaldıran; yoksulun, işsizin sorunlarını çözen bir anlayış dün olduğu gibi yarında temel yapı taşımız olacaktır.”

 
Karşıyaka'dan Türkiye'de ilk: Geri sayım başladı!
 
İzmir'de polislere 'uyuşturucu' tutuklaması: Bakın ne yapmışlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir'de kongre mesaisi tam gaz: Bu kez 2'nci bölge...
Antalya Milletvekili ve İzmir 1'inci Bölge Koordinatörü Mustafa Köse ile ...
CHP’li Sertel, hayat karartan oyunları Meclis’e taşıdı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, ölüme davetiye ...
Yeni parti için adı geçen eski Başkan Özfatura: Bizim de bir ekibimiz var!
Akşener'in önderliğinde kurulma çalışmaları süren yeni partinin İzmir ...
 
CHP'li eski belediye başkanından delege seçimleri çıkışı: İçki sofralarında...
Aliağa Belediyesi'nin eski Başkanı Hakkı Ülkü delege seçilemeyen Karataş'a ...
Almanya'dan çirkin hareket! Bunu da yaptılar
Alman hükümeti, Türkiye'de faaliyet gösteren Alman firmalarına yönelik ...
CHP'li Karataş patladı! Bir cambaz, bezirgan, iblis...
Urla'da gerçekleşen mahalle delege seçimlerinde liste dışı kalan ve seçilemeyen ...
 
CHP Bornova’da açık alanda yapılan seçime itiraz!
Mahalle delege seçimleri sürerken, Bornova Tuna’da parkta kurulan sandık ...
Vetoya veto! İstifaya yalanlama
İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın, İBB Meclisi’nde temmuz ayında oyçokluğu ile ...
Erdoğan konuşurken salon karıştı!
ABD'de müslüman toplumuyla buluşma programında bir araya gelen Cumhurbaşkanı ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva