HABERLER>POLİTİKA
22 Eylül 2017 Cuma - 11:05

CHP’li Sertel, hayat karartan oyunları Meclis’e taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, ölüme davetiye çıkaran bilgisayar oyunlarını Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Sertel, hayat karartan oyunları Meclis’e taşıdı

Çocukları intihara sürükleyen ve şiddette yönelten bilgisayar oyunlarıyla ilgili soru önergesi veren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “İki gencimizi intihara sürüklediği iddia edilen ve birçok ülkede yasaklanan Mavi Balina başta olmak üzere çocukların ruhsal yapılarını olumsuz etkileyecek çok sayıda oyun ülkemizde serbestçe oynanabiliyor. İlgili bakanlık ve kurumlar bu konuda acil tedbirler almalıdırlar” dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nı göreve çağıran CHP’li Sertel, çocukları şiddete yönlendiren, intihara sürükleyen ve onları bilgisayar başına hapseden oyunların mutlaka denetlenmesi ve çevrimiçi oyun sunan sitelere erişim engeli getirilmesi gerektiğini söyledi.

YENİ BAĞIMLILIK
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Bakan Ahmet Arslan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde son günlerde velileri ciddi şekilde tedirgin eden Mavi Balina oyununun ülkemizde yasaklanıp yasaklanmayacağını da sordu. Sertel, şunları söyledi:

“Yüzyılımızda yaşanan teknolojik gelişmeler neticesinde yaygınlaşan internet kullanımı ve sanal ortamlar hayatımızı belli ölçüde kolaylaştırdığı gibi beraberinde çeşitli tehlikeleri de getirdi. Geçmişte sigara, alkol, uyuşturucu gibi bağımlılıklara dikkat çekilirken günümüzde ‘bilgisayar oyunu bağımlılığı’ türedi. Özellikle çocuk ve gençlerimiz için büyük tehlike arzeden bilgisayar oyunu bağımlılığı üzerinde dikkatle durulması gereken bir hal aldı. Geçmişteki masum oyunların yerini şiddet içeren, çocukların ruhsal yapısını bozan ve hatta onları intihara sürükleyen oyunlar aldı. Özellikle çevrimiçi olarak oynanabilen ve oyun esnasında çocukların hiç tanımadıkları kimselerle sohbet etmesine olanak tanıyan oyunlar da ayrı bir tehlike yaratıyor. Bu sohbetler çocuk tacizine kadar gidebiliyor. Oyun ya da internet bağımlılığı nedeniyle kişilerin ve ailelerin hayatları ciddi anlamda etkilendiği gibi bu bağımlılık yüzünden toplumda son derece trajik olaylar baş göstermeye başladı. İlgili kurum ve kuruluşlar çok daha geç olmadan bu tür oyunların oynanmasına engel olmalı, çocuklara okullarda oyun bağımlılığıyla ilgili eğitim ve uyarılarda bulunmalıdır.”


 
İŞTE O SORULAR
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi şöyle:
1-      Çocukları şiddete yönelten, intihara sürükleyen, asosyal bir yapıya büründüren bilgisayar oyunlarıyla ilgili ne gibi tedbirler almayı düşünüyorsunuz?
 
2-      İçeriği nedeniyle gençleri intihara sürüklediği anlaşılan ve birçok ülkede yasaklanan Mavi Balina (Blue Whale) oyununun ülkemizde yasaklanması söz konusu mudur?
 
3-      Ülkemizde yasadışı yollardan çocukları bu oyunlara teşvik eden kişi ve kurumlar hakkında nasıl bir yaptırım uygulanmaktadır?
 
4-      Çeşitli zamanlarda youtube, facebook, twitter gibi sosyal medya sitelerine anında erişim engeli getirilirken bu tür yasa dışı ve oyun sitelere erişimin tamamen kaldırılması mümkün değil midir?
 
5-      Son üç yılda zararlı içerik, bahis, kumar, şiddet içeriği nedeniyle erişim yasağı getirilen site sayısı nedir? Kapatılan sitelerin başka isimle tekrar açılmaması için ne gibi tedbirler alınmaktadır?
 
6-      Çocukların bu tür tehlikeli oyunları bilgisayarlarına indirmemeleri, online olarak oynayamamaları için teknolojik anlamda geliştirilen uygulamalarınız var mıdır? Yoksa bu konu üzerinde bir çalışma yürütülmekte midir?
 
7-      Bu tür oyunların en çok oynandığı yerler olan internet kafelere ilişkin denetimler ne sıklıkta yapılmaktadır? Bu tür yerlerde tespit edilen korsan yazılım, korsan oyun vb. gibi nedenlerle kesilen ceza tutarı nedir?

 
‘İpek Yolu’ çizerleri Konak’ta
 
Buca Çim Konserleri başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni parti için adı geçen eski Başkan Özfatura: Bizim de bir ekibimiz var!
Akşener'in önderliğinde kurulma çalışmaları süren yeni partinin İzmir ...
CHP'li eski belediye başkanından delege seçimleri çıkışı: İçki sofralarında...
Aliağa Belediyesi'nin eski Başkanı Hakkı Ülkü delege seçilemeyen Karataş'a ...
Almanya'dan çirkin hareket! Bunu da yaptılar
Alman hükümeti, Türkiye'de faaliyet gösteren Alman firmalarına yönelik ...
 
CHP'li Karataş patladı! Bir cambaz, bezirgan, iblis...
Urla'da gerçekleşen mahalle delege seçimlerinde liste dışı kalan ve seçilemeyen ...
CHP Bornova’da açık alanda yapılan seçime itiraz!
Mahalle delege seçimleri sürerken, Bornova Tuna’da parkta kurulan sandık ...
Vetoya veto! İstifaya yalanlama
İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın, İBB Meclisi’nde temmuz ayında oyçokluğu ile ...
 
Erdoğan konuşurken salon karıştı!
ABD'de müslüman toplumuyla buluşma programında bir araya gelen Cumhurbaşkanı ...
CHP liderinden canlı yayında flaş açıklamalar
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı canlı yayında IKBY'deki ...
CHP İzmir’de kritik zirve: Hangi mahalle gerilim yarattı?
İl Yönetim Kurulu bazı mahallelerden gelen şikayet dilekçelerini ilçe ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva