HABERLER>POLİTİKA
17 Aralık 2018 Pazartesi - 10:39

CHP Aliağa aday adayı Devran: Halkın gündemi seçim değil, geçim!

Alan çalışmalarını sürdüren CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran; halkın gündeminin seçimden çok geçim derdi olduğunu söyledi.

CHP Aliağa aday adayı Devran: Halkın gündemi seçim değil, geçim!

Aliağalı hemşerileri ve esnafla sık sık biraraya geldiğini belirten Devran; " Evet, bir yerel yönetim seçimine hazırlanıyoruz. Buna yönelik hummalı bir çalışma yürütüyoruz. Ama, gittiğim her yerde görüyorum ki; halkın gündeminde seçimden çok geçim derdi var. Asgari ücret tartışmaları, konkordato ilan eden şirket sayıları, esnafın da vatandaşlarımızın da önceliğinde. Hak vermemek mümkün değil. Yoksulluk sınırı 6 bin 300 TL; eğer hedeflenen olursa asgari ücret 2 bin 338 TL olacak. Yani, yoksulluk sınırının sadece üçte birine yakın. Yaptığımız görüşmelerde; sosyal demokrat belediyeciliğin yerel çözümler üretebileceğini anlatıyoruz elbette. Ama; İnsanlarımız mutsuz ve umutsuz." diye konuştu.

İLK KOŞUL KALKINMA
Aliağa için yapmak istediklerini anlattığı her platformda karşısına ekonomik krizin çıktığını belirten CHP Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran sözlerini şöyle sürdürdü; " İnsanların, aslında hepimizin gündemi bu. Çünkü, refahın ilk koşulu ekonomik olarak kalkınabilmek. Pazarına giderken bozuk parasını tek tek sayan bir noktada dar gelirli. Esnaf, siftah yapmadan kepenk kapatıyor ya da tamamen işini sonlandırıyor. Borcunu ödeyemeyeceğini açıklayan şirket sayısı sadece İzmir'de yüze yakın. BOTAŞ elektrik şirketlerine indirim uygulayacağını açıklıyor ama vatandaş ve esnaf için tık yok. Son bir yılda elektrik ve doğal gaz zamları kara kara düşündürüyor zaten. Aliağa'da girdiğim kahvehanelerde, esnafın dükkanında, evlerde konuşulanların ana başlığı bu. 4 kişilik bir ailenin gıda masrafı yaklaşık 2 bin TL olarak açıklanırken ki bunun içinde su, elektrik, kira, doğal gaz ve diğer insani giderler yok. Gündemin geçim sıkıntısı olmasını anlamak hiç zor değil. Üretim ekonomisini tarihe gömen politikalar, halkı karanlık bir tünelin ortasında bıraktı. Bize düşen ise; yerel yönetimleri halkçı ve kalkınma temelli bir zeminde ele almak. Halkı buna ikna ederek, onlarla birlikte yerel çözümler üretmek."

YEREL KURTULUŞ REÇETESİ...
"Belediyelerin halka vermekle yükümlü olduğu hizmetlerin yanı sıra kakınma temelli, istihdam artıran üretim projelerini hayata geçirmek, kentlerin cazibesini artırarak, halkın geçim sıkıntısına da çözüm üretmek durumundadır." diye konuşan CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran; açıklamasına şu ifadelerle devam etti; " Aliağa; büyük bir sanayi kenti, nüfumuzun ise büyük bölümü, çalışanlar, yani emekçi kesim oluşturuyor. Ağır koşullarda çalışıyorlar. İş güvenliğinden, sağlığına pek çok sorunları var. Bir yerel yönetim, ekonomik krizlerin yaratıcısı değildir elbette ama açtığı yaraları saracak adımlar atmayı da bilmelidir. Şaşalı işlerle, temizlik, park bahçeyle sınırınlı değil hizmet alanımız. İşçimizin sanayici ile arasındaki soruna, sanayicinin belediye ile arasındaki soruna kadar her konu bir belediye başkanını ilgilendirir. Dolayısı ile; yerelde istihdam yaratacak, yerel üretimi teşvik edecek projeler hayata geçirmeliyiz. Aliağa'da bunu yapmak hiç zor edğil. Çünkü, oldukça güçlü dinamikleri var. Ne yapılması gerektiğini biliyoruz ve hazırız."

 
İzmir'de her mahalle kendi filmini çekiyor
 
Kara Kuvvetleri'ne FETÖ operasyonu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Polat'tan Gediz'i kurtaracak teklif!
CHP’li Polat, Gediz Havzası’nın korunması için kanun teklifi ve araştırma ...
AK Partili Kaya duyurdu: İzmir'de 6 üniversiteye dev bütçe
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde devam eden bütçe görüşmelerinde bazı ...
MHP'li Osmanağaoğlu: Öğretmen demek gelecek demektir
TBMM’de 2019 Bütçesi görüşmeleri devam ediyor. Dün gerçekleştirilen oturumda ...
 
Partilere çağrı: İşte bayrak tasarrufunun miktarı
AK Parti'den, 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili 'bayrak tasarrufu' çağrısı ...
CHP'de adaylar belirleniyor: İzmir için tarih verildi!
CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ...
Mehmet KARABEL yazdı... Tarihe geçmek istiyorlar ise…
Mehmet KARABEL yazdı... Tarihe geçmek istiyorlar ise…
 
'Sınırlarımıza saldırana bedelini ödeteceğiz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler'de 15 Temmuz Millet Bahçesi ...
CHP, kaza için Meclis araştırması istedi
CHP, Ankara'da 9 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasının nedenlerinin ...
Üçüncü bakan da geldi ama... İzmir'in ölüm yolu bitmedi!
CHP İzmir Milletvekili Sertel, Tire – Belevi yolunu bir kez daha Meclis ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva