HABERLER>POLİTİKA
17 Aralık 2018 Pazartesi - 09:48

AK Partili Kaya duyurdu: İzmir'de 6 üniversiteye dev bütçe

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde devam eden bütçe görüşmelerinde bazı kurumların bütçeleri kabul edildi. Türkiye genelinde 125 üniversitenin bütçesinin kabul edildiği önceki günkü oturumda İzmir'de bulunan 6 devlet üniversitesine toplam 2 Milyar TL'lik ödenek çıktı.

AK Partili Kaya duyurdu: İzmir de 6 üniversiteye dev bütçe

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, bütçede AK Parti hükümetlerinin tüm dönemlerinde olduğu gibi yine aslan payının eğitim ve öğretime verildiğini hatırlatarak "AK Parti olarak en büyük önceliklerimizin başında gençlerimizi iyi eğitimle yetiştirerek güçlü Türkiye'nin temellerini daha da sağlamlaştırmak gelmektedir. Bu önceliğimizi üniversitelerimize ülkemizin planlanan bütçelerinde ayırmış olduğumuz pay ile tekrar kanıtlamış olduk. Genel bütçeden 2002 yılında milli eğitime ayrılan pay yüzde 6,95 iken bu oran bugün yüzde 12'yi buldu. Yine YÖK'ün 2002 yılındaki payı 2,54 iken bu rakam bugün 4,14'leri bulmuştur. 2019 yılı bütçesinde geçmiş bütçelerde olduğu gibi büyük payın eğitime ayrılmış olması AK Parti'nin gelecek vizyonunun, ülkemize ve milletimize ne denli güvenli bir gelecek bırakmak istediğimizin büyük göstergesidir" şeklinde konuştu.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNİ SAVUNUYORUZ 
AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana hiçbir mazerete sığınmadıklarına dikkat çeken Kaya, “Üniversitelerimizde verilen kaliteli eğitim ve arttırılan kontenjanlar ile her zaman eğitimde fırsat eşitliğini savunuyoruz. Kabul edilen bütçe tasarısına göre İzmir’de bulunan üniversiteler arasında Ege Üniversitesi 878 milyon 195 bin Türk Lirası ile en büyük payı alırken onu Dokuz Eylül Üniversitesi 779 milyon 621 bin liralık bütçeyle izliyor. Katip Çelebi Üniversitesi 167 milyon 416 bin lira, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi 121 milyon 179 bin lira, Demokrasi Üniversitesi 30 milyon 964 bin lira, Bakırçay Üniversitesi'nin bütçesi ise 24 milyon 908 bin lira olarak belirlendi" dedi. 

İZMİR'İN ÜNİVERSİTELERİNİN BÜTÇELERİ DEV KURUMLARI SOLLADI
İzmir'deki Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül'ün bütçeleri birçok kurumun bütçesini geride bırakıyor. Buna göre, Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül'ün planlanan bütçeleri, Strateji ve Bütçe (238 milyon 22 bin lira), İletişim (344 milyon 531 bin lira), Avrupa Birliği (560 milyon 728 bin lira) başkanlıkları ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (465 milyon 450 bin lira), Yargıtay (595 milyon 593 bin lira), Danıştay (182 milyon 320 bin lira) ve Sayıştay (367 milyon 378 bin lira) gibi birçok kurumun bütçesini sollamış oldu. 

ÜLKEMİZ HEDEFLERİNE GENÇLER İLE ULAŞACAK
Üniversitelerin teknoloji, bilim ve inovasyon ile gelişen nesli yetiştirerek, Türkiye'nin bilim ve sanayideki hedeflerine ulaşmasına destek olacağının altını çizen Mahmut Atilla Kaya, "Gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi için çalışmalarımıza ara vermeden devam ederek elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ülkemizin dünya ve bölgede uluslararası düzeyde en iyi standardı yakalaması hedefimizi de durmaksızın çalışarak gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

 
Bornova Belediyesi dertlere derman oldu
 
Konya, Mevlana için İzmir’e geliyor!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yazık 17 Aralık 2018 Pazartesi 23:47

İnsanların yorum yazmaya bile tenezzül etmediklerini de mi görecektik? Yaa, işte böyle, rüzgar eken fırtına biçer demişler! Sen Atatürk düşmanlarını baştacı et, sarayında ağırla, andımızı okullara yasakla, TC ünvanını kaldır, diyanete bakanlıklardan bile çok para ayır, sonra da de ki üniversiteye dev bütçe! Lafı bükme sayın Kaya, Cengiz inşaatın affettiğiniz vergi borcunu söyle bize!

Yorumu oyla      11      5  
sen 17 Aralık 2018 Pazartesi 11:58

Sen bana diyanete verdiğiniz bütçeyi söyle ben sana adam olup olmayacağınızı söyleyeyim! Vermeseydiniz o bütçeyi! Dev miş! Hangi dev? Özel üniversitelere verdiğiniz desteği neden açıklamıyorsun?

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Osmanağaoğlu: Öğretmen demek gelecek demektir
TBMM’de 2019 Bütçesi görüşmeleri devam ediyor. Dün gerçekleştirilen oturumda ...
Partilere çağrı: İşte bayrak tasarrufunun miktarı
AK Parti'den, 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili 'bayrak tasarrufu' çağrısı ...
CHP'de adaylar belirleniyor: İzmir için tarih verildi!
CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Tarihe geçmek istiyorlar ise…
Mehmet KARABEL yazdı... Tarihe geçmek istiyorlar ise…
'Sınırlarımıza saldırana bedelini ödeteceğiz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler'de 15 Temmuz Millet Bahçesi ...
CHP, kaza için Meclis araştırması istedi
CHP, Ankara'da 9 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasının nedenlerinin ...
 
Üçüncü bakan da geldi ama... İzmir'in ölüm yolu bitmedi!
CHP İzmir Milletvekili Sertel, Tire – Belevi yolunu bir kez daha Meclis ...
CHP'li Beko: Hükümet insan yaşamını tehlikeye atıyor
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, imar barışını Meclis gündemine taşıdı. ...
CHP’li İnal’dan 'baba ocağı' çıkarması: Kentime borcumu ödeme zamanı
CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Ethem İnal’dan doğup büyüdüğü Bornova ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva