HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Aralık 2018 Pazartesi - 09:43

Bornova Belediyesi dertlere derman oldu

Bornova Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla Türkiye’ye örnek olacak uygulamaları ve projeleri hayata geçirdi. Geçen 4.5 yıllık süre içinde kurduğu Dost Market’in şube sayısını 4’e çıkaran Bornova Belediyesi, üniversite öğrencilerine Dost Kart’la, engellilere onlara özel araç destekleriyle, ihtiyaç sahiplerine giysi bankası, paylaşım noktaları, toplu sünnetlerle destek oldu.

Bornova Belediyesi dertlere derman oldu

Bornova Belediyesi, geçen 4.5 yıllık süre içinde sosyal destek projeleriyle engellilerden hasta ve yaşlılara, geçim sıkıntısı çekenlerden, cebinde harçlık olmayan üniversite öğrencilerine dezavantajlı durumdaki pek çok kesimin en büyük destekçisi oldu.

Dost Kart’la, ailelerinden aldıkları parayı barınma, giyinme, okul masrafları ve gıda gereksinimlerine yetirmeye çalışan üniversite öğrencilerinin yardımına koşan Bornova Belediyesi, hem Gençlik Merkezi’nde ücretsiz yemek, internet, çamaşır yıkama gibi hizmetler verdi hem de esnaftan indirimli alışveriş yapmalarını sağlayan sistemi kurdu. Dost Kart sahibi üniversite öğrencilerine Bornova Belediyesi’nin sahibi olduğu kafeteryalarda esnek zamanlı iş imkanı da sunan Bornova Belediyesi, başka kentlerden çocuklarını İzmir’e okumaya gönderen ailelerin en büyük destekçisi oldu. 4.5 yıllık sürede Gençlik Merkezi’nden hizmetlerinden toplam 22 bin 501 öğrenci yararlandı.

Dost Marketten 5740 aile yararlanıyor

Bornova Belediyesi, daha önce erzak kolileriyle yapılan yardımları Dost Market’i kurarak sistemli bir hale getirdi. 2014 yılında 1500 kişiyle başlayan Dost Market’in üye sayısı 5 bin 740’a, şube sayısı da 4’e çıktı. Dost Market buluşmalarıyla verilen hizmetin kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalar da yapan Bornova Belediyesi, bu hizmetten yararlanacak ihtiyaç sahiplerini sosyologlar tarafından birebir yapılan görüşmelerle desteklenen incelemelerin ardından her partiden üyenin bulunduğu komisyonun onayıyla belirliyor.

Bornova Belediyesi geçtiğimiz 4.5 yıllık süre içinde tam 18 bin 497 kişiye giysi yardımı yaptı. Engelli nakil aracı 30 bin 484 kez engellilerin hastane ve sosyal etkinliklere taşınması için kullanıldı. İkram aracıyla Bornovalıların acı günlerinden zor zamanlarına hep yanında olan Bornova Belediyesi, 1388 asker ailesine evlatları askerdeyken nakdi para yardımında bulundu. Toplu düğünlerle 828 çocuğu sünnet ettilen Bornova Belediyesi, 223 bin 800 kişiye iftar yemeği verdi. 733 engelliye tıbbi araç başta olmak üzere çeşitli yardımlar yapılırken, 906 kişiye 5 bin 636 hasta alt bezi verildi.

Bornova’nın 5 farklı noktasında kurulan paylaşım noktaları giysilerin yanısıra ihtiyaç fazlası giysi ve kitapların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına da aracılık etti. Bornova Belediyesi, doğal afetlere maruz kalan ailelere de yardımlarını ulaştırdı. Bornova Belediyesi pek çok farklı konuda düzenlenen 302 sosyal sorumluluk etkinliğiyle, 124 bin 544 kişiye ulaştı. Bu etkinliklerle toplumun dezavantajlı kesimlerle dayanışmasına aracılık edildi.

 
Bornova Belediyesi’nden yeni bir park daha
 
AK Partili Kaya duyurdu: İzmir'de 6 üniversiteye dev bütçe
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Belediyesi’nden yeni bir park daha
Son 5 yılda yaptığı çalışmalarla Bornova’yı daha da yeşil bir görünüme ...
İzmir trafiği rahatlayacak: Yüzde 68 tamam!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca'yı Otogar’a bağlayacak 183 milyon liralık ...
BELGEM öğrencileri uluslararası yarışmalarda 
Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (BELGEM) öğrencileri uluslarası ...
 
Bornova’ya sihirli dokunuş
2014 yılında kurulan Kentsel Tasarım Müdürlüğü, mimari projelerin yanısıra ...
Balçova'da başarının sırrı kadınlarda
Balçova’da sosyal, siyasal ve ekonomik hayatın her alanında var olan kadınlar, ...
Karşıyaka'nın Romanları ihracata başladı
Türkiye’nin ilk ‘Roman Kooperatifi’nin kurulduğu, kadınların kooperatif ...
 
İttifakların kapışacağı Bayındır’ın Başkanı Sesli: Kendimden eminim!
AK Parti ile MHP’nin kurduğu Cumhur İttifakı ile CHP ve İYİ Parti’nin ...
Büyükşehir’den üreticiye 4 milyon fidan
Bayındır’da 13 bin adet meyve fidanı daha dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Uzundere’de yeni yaşam: Tarihe geçtiler
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilk kentsel dönüşüm projesi olan Uzundere ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva