HABERLER>POLİTİKA
27 Şubat 2024 Salı - 09:06

CHP adayı Kınay’dan ‘ithal aday’ eleştirilerine yanıt: Navigasyona ihtiyacımız yok!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Karabağlar Belediye Başkan adayı Helil Kınay, AK Parti İl Başkanı Saygılı’nın ithal aday göndermesi yaptığı “CHP, adaylarına navigasyon lazım” sözlerini değerlendirdi. Kınay, “Bizim navigasyona ihtiyacımız yok. Açlığı, umutsuzluğu tanımayan, saraylarda oturup sokaklardan hiç geçmemiş kişilerin bunu söylemesinin ne kadar doğru olduğunu, halkımız 31 Mart’ta sandıkta değerlendirecektir. Navigasyon, kendini Kaf Dağı'nda görenlere lazım” diye konuştu

CHP adayı Kınay’dan ‘ithal aday’ eleştirilerine yanıt: Navigasyona ihtiyacımız yok!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan AdayıHelil Kınay Sonsöz TV’nin konuğu oldu. Adaylık süreci ve ilçe sorunları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kınay, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Adaylık sürecini değerlendirerek sözlerine başlayan Kınay, “Yıllarca kente ve topluma dair sözlerimizi paylaştık. Sadece İzmir’in her bölgesinde değil, Ege bölgesinin her kesiminde kamu yararını savunduk. Bu sözlerimiz koyarken aynı zamanda sokaklardaydık. Eleştirilerimizi ve çözüm önerilerimizi ortaya koyduk. Ben şu anda CHP Karabağlar Belediye başkan adayı olarak ilçemizin her bir mahallesinde evinde yıllarca verdiğimiz sözlerin her birini hayata geçirecek biri olmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

MÜCADELEMİ KARABAĞLAR’DA BÜYÜTECEĞİM
Bornova’da yaşamasına rağmen Karabağlar’dan aday gösterilmesini değerlendiren Kınay, “Karabağlar’a aday olduğunuzu öğrendiğinizde şaşkınlık yaşadınız mı?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Biz hizmet etmek i sözlerimizi hayata geçirmek ve üretmek üzerinden sözlerimiz ortaya koyduk. Bu sözlerimizi ortaya koyarken yaptığımız çalışmalar baktığımızda ülkemizin tüm kentlerde yerel yönetim anlayışını sosyal demokrat halkçı belediyecilik anlayışını değişmediği, CHP'nin parti politikaları çerçevesinde ülkende yana hak ve emeği büyütecek bir anlayış olması gerektiğini söylüyoruz. 30 yıllık bir İzmirli olarak, hayatını İzmir'de kurmuş biri olarak, İzmir'in her bir semtinde ve mahallesinde izlerim var. Bu mücadeleyi yürütürken bizler kişi olarak değil biz olarak yaptığımız mücadeleler. Ben işim gereği Bornova'da görev yaptım. Başvurumu da yaparken Bornova'da yaptım. Tüm çalışmalarımız ve projelerimiz ile ilgili değerlendirmemiz de bu yolda başladığımda bize verilen görevlerle birlikte bu katkıyı en çok nerede vereceğimiz üzerinde partimizin verdiği kararlar üzerinden yolumuza devam ediyoruz. Karabağlar'ın çok daha güçlü şekilde yönetilmesi için CHP Genel Başkanımız tarafından Karabağlar'da görevlendirilmiş olmak beni şaşırtmadı. Ben belediye başkan adayı olarak  görevlendirilmeseydim yine İzmir, Ege bölgesi için çalışacaktım. Şimdi tüm bu mücadeleyi Karabağlar'da büyüteceğim. Tıpkı 30 ilçemizde Cemil Tugay ile yürüteceğimiz gibi…”

İTHAL ADAY TARTIŞMASINI DOĞRU BULMUYORUM
Aday gösterilmesi sonrası eleştirilerin çıkmasının demokrasinin gereği olduğunu belirten Kınay, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Adaylıklarla ilgili değerlendirmeler olur. Adayları tanımak, kararları değerlendirmek bunlarla ilgili eleştirileri koymak demokrasinin gereğidir. Benimle ilgili değerlendirmede tanıyanlar ve kim olduğumu bilenler Karabağlar'da çok büyük coşku ile karşılandım. İlçemizde yaşayan vatandaşlarla birlikte değişimi ve umudu birlikte ortaya koyduk. Tanıştıkça, birbirimizi tanıdıkça bu cümleler daha fazla ifade ediyor kendini. Ben Karabağlar'ın beni kucakladığını biliyorum. Ben de tüm inancımla birlikte bu yolculuğun bir parçasıyım. Karabağlar'ın da yabancı değilim. Yıllardır bu mücadelenin içinde Karabağlar'ın birçok mahallesinde kente dair sorunların mücadelesinde olan birisiyim. Şimdi bu sözleri bir belediye başkanı olarak hayata geçirmek, gençler ve kadınların da görünür olacağı noktada hayata geçirmek çok önemli olacak. 30 yıllık İzmirli olarak Karabağlar'a İzmir'e gelen herkes gibi bir üniversite öğrencisi olarak İzmir bana kucak açmıştı. Bir ithal aday tartışmasını çok doğru bulmuyorum. Eleştiriler başımın üstünde ancak beni tanıyan herkes emeğimi ve çalışmalarımı biliyor. Bizler konuştukça tanıştıkça paylaşımlarımızı büyüteceğiz.”

KENDİLERİ NAGİVASYON İLE GÖRSÜN
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın, CHP İl Başkanı Şenol Arslanoğlu’na “Adaylarınıza ATS uygulayın, navigasyon kurun, aday gösterildikleri ilçelerde kaybolmasınlar” sözünü değerlendiren Helil Kınay, sert tepki verdi:

“Bizler yaptığımız hizmetler ve ortaya koyduğumuz niyetlerle beraber bizim tanıdığımız çok iyi süreçler var. Adaleti, emeği, niyetimizi iyi biliyoruz. Yandaşa değil, vatandaşa hizmet etme niyeti ile ortaya çıktığımız bir yerde, belki söz konusu kişilerin, özellikleri iktidarın neyi tanıyıp tanımadığına baktığımızda insanlarımızın yoksulluğunu, açlığını, umutsuzluğunu görmediklerini biliyoruz. Açlığı, umutsuzluğu tanımayan, bilmek istemeyen, saraylarda saltanatlarda oturup sokaklardan hiç geçmemiş, kendileri lüks hayatlar sürerken sokaklardaki acıları hiç tanımayan kişilerin bu cümleler ile konuşmasını ne kadar doğru olduğunu, halkımız 31 Mart’ta sandıkta değerlendirecektir. Bizler tüm sokaklarda yoksulluğu acıları birlikte yaşamış kişileriz. Ben acıyı da adaletsizliği de, emeği savunmayı da çok iyi biliyorum. Kentsel dönüşüm diye rantsal dönüşüm yaratanların kenti saltanatlarını korurken mülksüzleştirenleri iyi biliyorum. Bir navigasyona ihtiyacımız yok. Biz halkımız ile birlikte sokaklarda çalışıyoruz. Biz niyetimizi de kim olduğumuzu da nerede olduğumuzu da iyi biliyoruz. Kendinin nerede olduğu bilmeyenler, kendini Kaf dağında görenlere lazım navigasyon. Seçim döneminde de sonrasında da halkın gücünün nasıl karşılarında olacağını navigasyonları ile görsünler.”

TÜM SÖZLERİN YÜZ BULDUĞU BİR ADAYIM
Tanınırlık sorunu olmadığını belirten Kınay, “Yıllardır programlar yapıyoruz. Helil Kınay'ın nereden geldiği, kim olduğunu pek çok İzmirli biliyor. Helil Kınay bugün çıkmadı, bir makam koltuk sahibi olmak için bugün ortaya çıkmadı. Ben her zaman hayat boyunca savunduğum emekten adaletten, kamudan yana çözümleri hayata geçirmek için çalıştım. Bu süreçte tanınırlığı sadece Helil Kınay olarak değil, benimle birlikte yürüyen aynı mücadeleye yürüyen herkesle birliktedir. Karabağlar'da da yapacağımız çalışmalarda kentlerimiz, ülkemiz için herkes için eşit adil bir yaşam, kentin refahını birlikte paylaştığımız, herkes için adalet sağlayacak herkesin adaylığıdır. Ben tek başıma 1 kişi siyasetinden bahsetmiyorum. B azılarının söylediği gibi iki dudak arasında ki tek adam değilim. Ben herkesin sözü ile birlikte tüm sözlerin yüz bulduğu adayım” dedi.

15 YAŞINDA BİR BELEDİYE
Karabağlar’ın kuruluşu ile ilgili konuşan Kınay, “Karabağlar 15 yaşında bir belediye. İktidarın Konak’tan siyasi oyunlarla ayırdığı, sınır çizgilerin belirlerken kendi koltuğunu korumak noktasında ülkemizde yaptığı gibi yoksul kesimleri içine alacak şekilde belirlenmiş bir ilçe. Denizden koparılmış yoksul ve yoksun olan alanların siyasi iktidar oyunu ile ayrıldığı ancak her şeye rağmen kendini teslim etmeyen, 3 dönemdir CHP belediyeciliği ile yürüyen bir ilçeden bahsediyoruz. Burada hem merhum başkanımız Sıtkı Kürüm hem Sayın Muhittin Selvitopu başkanımız, en üst düzey arkadaştan kapıda bekleyen arkadaşımız kadar herkesin çok büyük emeği var. Karabağlar 15 yaşında çocuk gibi bu döneme kadar getirmişler. Bu emekler çok değerli. Biz bu emeklerin üzerine artık 15 yaşına gelmiş, geleceğine karar vereceği genç bir ilçe olarak yönünü çizeceği noktada bu emeklere biz de ek yapacağımızı ve iyi olanın üzerine koyarak eksiklikleri tamamlayarak devam edeceğimızı söylemek istiyorum. İlçemize baktığımızda Karabağlar İzmir'e gelen herkesi kucaklayan bir ilçe. İlçemizde önce başını sokmak için ev yaptığı, sonra yaşam ile ilgili ihtiyaçlarını karşılamak için mücadeleye girmenin, kentleşmenin getirdiği sorunları da yaşıyor Karabağlar. İzmir’in kalbi olan Karabağlar yeni yapılan ve planlı alanlara doğru insanlarımızın ekonomik durumu gittikçe yokluk ve yoksulluğu devam etmiş bir ilçe… Gecekondulaşma ve çarpık yapılaşma ülkemizin birçok şehirde olduğu gibi ilçemizde de mevcut.  Planlamanın bilim ve mühendislikle ancak halktan yana bir yapılaşma için çıktığımız yolculukta bugüne kadar gelen yolculuğu daha iyi getirmek için çalışmalarımız yapacağız. Kentleşme sorunlarımız ile ilgili çalışmalarımı tamamlanmış durumda. Benden önceki belediye başkanlarımızın ve tüm belediye emekçilerimiz ile biz bunların uygulama aşamasını hayata geçireceğiz. Bunu yaparken sadece binaları dönüştürmek değil, derdimiz betona dair bir ekonomi yaratıp bunu kendi yandaşına yönlendirmek değil, vatandaşın dönüşümünü bulunduğu yerde gerçekleştirdiği devletin kurumları sağlaması gereken güvenli barınma hakkını elde edeceğiz. Bununla birlikte sosyal donatı alanlarının olacağı bir dönüşümle Karabağlar hayata geçecek. 15 yılın emeğini önümüzdeki 5 yıllık süreçte adım adım hayata geçtiği dönemi göreceğiz” diye konuştu.

KARABAĞLAR’IN SÖZÜNÜ ORTAYA KOYACAĞIZ
Göreve gelir gelmez mahalle komisyonları kuracaklarını belirten Kınay, nasıl bir belediye yönetim anlayışı içinde olacağını şu sözlerle anlattı:

“İşe başlar başlamaz tüm mahallelerimiz ile ilgili komisyonlar kuracağız. Yerel yönetimlerde evlere girmek, sorunlara deva olmak asıl amacımız. Belediyemizin yetki ve sorumlulukları ile birlikte yapılması gereken hizmetler var. Bunları en iyi yapılması konusu bizim yıllardır konuştuğumuz şeyler. 58 mahallemizin tamamında bunların en iyi yal-yapılması için çalışmalar yaparken, her mahallemizdeki sözü belediyeye aktarmak, belediyemizdeki her çalışmayı mahallemize aktarmak için bu komisyonlarımız olacak. Dolayısıyla birlikte yöneteceğiz. Belediye meclisimiz ile bunları ilk 1 ay içinde yapacağız. Mahalle muhtarlarımız ile de her ay toplantılar gerçekleştireceğimizi söyledik. Gençlik, kadın, çocuk, gençlik meclislerimiz, iş dünyamız ile oluşturacağımız çalışmalar ile öncelikle Karabağlar’ın tüm sözünü ortaya koyacağımız bir yönetim anlayışını hayata geçireceğiz. Ülkede de ihtiyacımız olan ortak değerlendirmeleri yapacağız. Kentsel dönülüm ulaşım gibi konular zaten teknik olarak yürüteceğimiz konular. Bunları halkın sözünü  de ortak edeceğimiz bir platform ortaya koyacağız. Helil Kınay herkesin sözünü dinleyen, kimsenin kendini öteki hissetmediği, herkese eşit adil, ulaşılabilir belediyecilik hizmeti CHP'ni sosyal demokrat anlayışını yerel yönetimden başlayarak bizim yereldeki tüm çalışmaları ülke geneline yayacağımız kendi hak ettiğimiz yaşamı birlikte kuracağımız yaşamın en önemli parçası olacak. Çözümlerimizi ortak bulacağız. Birbirimizi dinleyeceğimiz, kimin nereli olduğuna bakmadan bu çalışmaları ortaya koyduğumuz bir anlayış ile yürüyeceğiz.”

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN KAYNAĞI BAKANLIKTIR
Mevcut Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile bir araya geldiğini hatırlatan Kınay, “Ben adaylığıMın açıklanması ile öncelikle belediye başkanı, il ve ilçe yönetimlerimiz ile bir araya geldim. Hem parti içi değerlendirme süreçlerimiz hem çalışma süreçlerimizle ilgilidir. Sayın Selvitopu 2 dönem önemli çalışmaları yapmış ve emeğine teşekkür ettiğimiz, bir bayrak yarışında birbirimize el verdiğimiz ve bundan sonraki süreçte her türlü katkıları büyütecek sürece geliyoruz. Herkes emeği için çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Karabağlar’ın kentsel dönüşüm sürecini nasıl yöneteceğiyle ilgili soruya Kınay’dan şu yanıt geldi:

“Karabağlar’da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkisinde olan 540 hektarlık alanla ilgili kentsel dönüşüm var gündemde. Kentsel dönüşüm ülkemizin en önemli problemi. Bir deprem ve afet ülkesiyiz. Betona dayalı bir ekonominin getirdiği bir anlayışın ağır sonuçlarını yaşıyoruz. Kentlerimize ülkemize baktığımızda ekonominin kentlerimizin,  iş gücüyle ilgili sorunların, emekle ilgili sorunların temel sebebi ülke genelindeki yönetim sorunuyla alakalı. Biz bunun hepsini yansımasını evlerimizde görüyoruz. En temel hakkımız barınma hakkı. Barınma ihtiyacımızı sağladıktan sonra yeşil alanlarımız sosyal donatılarımız ile kentlerde sağlıklı yapama en temel hakkımız. Benim bu konuda yıllardır kent ve yaşam savunucusu olarak kentsel dönüşümü halktan, kamudan yana insanların yerinden edilmediği sağlıklı ve güvenli binalarda yaşadığı, sadece binaların değil yaşamanın dönüştüğü, ekonomisi ve toplumsal yapısı ile birlikte değerlendirildiği hakça bir dönüşümden bahsediyoruz. CHP'nin de kentsel dönüşüm alanında yapacağı çalışmalara, savunduğu politikalar bunlardır. Bu nedenle bende CHP'nin belediye başkan adayıyım. Kentimizde kentsel dönüşüm adı altında yapılan çalışmaların bina bazlı ranta bağlı bir dönüşüm olduğu, insanlarımızın yerinden edinildiği, yandaşların ekonomisinin zengin edildiği bir dönüşümünden bahsediyoruz. Karabağlar'da 540 hektarlık alan 2012'de riskli alan ilan edilmiş. Ben de oralarda kahvehane toplantıları ile vatandaşlara haklarının ne olduğu çalışmaları yürüttüm. Bakanlığın yetkisinde olan dönüşüm sürecinde çözümsüzlüğün sebebi bakanlık” dedi.

5 YIL İÇİNDE HAYATA GEÇİRECEĞİZ
Kentsel dönüşüm anlayışlarını Ankara üzerinden örneklendiren Kınay, “İzmir'de dönüşüm uygulamalarına baktığımızda bizim yıllardır Türkiye'de kentsel dönüşümün başlangıcı Ankara'dadır. CHP'nin kentsel dönüşüm anlayışı odur. Bakanlığın İzmir’de yaptığı dönüşüme baktığınızda sancılı ve sıkıntılı dönemi ortaya koyuyoruz. Buradaki tartışmaların sebebi budur. Haktan ve halkın emeğini savunurken, iktidarın ya iktidar kurumlarının yerinde dönüşüm yapması gerekirken bunu farklı alanda kullanması ile alakalı bir mücadele var. 540 hektarlık alanla ilgili değerlendirmelerde Sayın Tugay'ın da sözlerinde bahsettiği gibi bizler kentsel dönüşüm etkisini talep ettiğimiz bir modelle çalışmak istiyoruz. Bu notada kamu kurumlarının birbiriyle çatışması hakkı yoktur. Kamu kurumları bizlerin vergileri ile görev ve sorumluluklarının herkes için eşit ve adil yerine getirmek zorundadır. Ancak devletin kurumlarını kendisininmiş gibi giren siyasi anlayışa malzeme eden her türlü sürece de her zaman olduğu gibi karşı çıkacağımızı belirtiyoruz. İlçemize baktığımızda dönüşüm sadece 540 hektar için geçerli değil. İlçemizin, ülkemizin tamamında kentsel dönüşümün doğru bir şekilde uygulanması gerekiyor. Sahil kesimlere baktığımızda 40 yaşı aşmış binaların olduğu alanlar var. Biz dönüşümü bütünsel planlama içerisinde ilçemizde bütününe dahil, Sayın Selvitopu'nun da planlama süreçlerini hayata geçirmek için çaba gösterdiği süreci bizler 5 yıl içinde hayata geçireceğiz” diye konuştu.

NEYE VE KİME HİZMET ETTİĞİNİ BİLİYORUZ
Rakipleri tarafından ifade edilen mega projelere değinen Kınay, “Karşımıza çıkarılan mega ve çılgın projenin altında neler olduğunu kimlere hizmet ettiğini bizler biliyoruz. İzmir'e sunulan çılgın projeler ile ilgili yürütülen mücadelenin içinde olan biriyim. Benim mega projem, halktan yana olan, halka hizmet eden, yandaşa değil vatandaşa hizmet eden tüm çalışmalar mega projelerdir. Dönüşüm ile ilgili çalışmaların tamamında bizler belediyemizin yaptığı çalışmaları hayata geçirerek yeni bir kenti birlikte yaratacağız. Cadde ve bulvarların açılması, olması gelen kent planlarını hayata geçmesi ile birlikte peyderpey hayata geçirmeye başlayacağız. Raylı sistem projemizin öncelikli olarak yatırım projesine alınması ile ilgili çok hızlı ve kendi hakkını alan bir yönetim anlayışını hayata geçireceğim. Bizim çok projemiz var. Çok doğru bir teknik ekiple birlikte bunları hazırladık” dedi.

BUNLAR BENİM MEGA PROJELERİM DİYE ORTAYA ÇIKMAYACAĞIM
Mega projelerinin ne olduğu yönündeki soruya da yanıt veren Kınay, şunları söyledi:

“Belediye hizmetlerini, yapmakla zorunlu olduğumuz hizmetleri 'bunlar mega projelerim' diye ortaya çıkmayacağım. Zaten bunlar yapmak zorunda olduğum işler. Bazıları diyor bu yolları, bu hastaneleri yapacağım diye. Bunlar zaten verilen vergiler ile yapmak zorunda olduğumuz işler. Karabağlar'da da en büyük sıkıntımız pazar yerlerimiz ile ilgili düzenlemelerin hızlı şekilde hayata geçmesi gerekiyor. Semt evlerimizin sayısını artması gerekiyor. Karabağlar'da 15 yıldır iktidarın tüm yoksullaştırma düzenine karşı  ilçe yapısına baktığımızda kadınların evinden çıkamadığı, eve hapsolduğu ortamda belediyenin sosyal belediyecilik anlayışı ile kurslar, semt evleri, kadın ve gençlere yönelik değerlendirmeler, dershane ve eğitim çalışmaları ile çok ciddi bir sosyal belediyecilik hizmeti yapılıyor Karabağlar'da. En önemli projelerimizden birİ; ben Karabağlarda oturuyorum cümlesini gururla söyleyeceği, sokaklarında dolaşacağımız bir Karabağlar olacak. Bizim mega projemiz Cumhuriyetin 2'nci yüzyılında Atatürk Cumhuriyetinde hak ettiğimiz yaşamı tekrara hayata geçireceğimiz ışığı tekrar yakmak olacak.”

KARABAĞLAR’DA YÜZDE 54’Ü GEÇECEĞİZ
31 Mart seçimlerindeki oy hedefini de belirten Kınay, şu değerlendirmede bulundu:

“15 yıldır CHP belediyeciliğini Karabağlar'da ve İzmir'de emeğimiz ile ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu sürecin içinde CHP siyasetine baktığımda eşit, adil, haktan ve halktan yana, kamudan yana politikalar ile hak ettiğimiz yaşamı ortaya koyacağımız siyasettir, CHP siyaseti. Bu siyasetin içinde Atatürk ilke ve devrimleri ışığında çağdaş, aydınlık, özgür, herkesin sözünü söyleyebildiği, demokrasinin gerçek demokrasi olduğu, dayanışmamızı ortaya koyan bir yönetim anlayışından bahsediyoruz. Bugün ne yazık ki her şeyin siyasallaştırıldığı, kişi siyasetine dönüştürüldüğü bu noktada, devletin kamu kurumlarını siyasetin bir parçası haline getirildiği yanlış politikalara karşı da mücadele ediyoruz. CHP bu mücadelesini yürütürken, iktidarın 20 yıldır yürüttüğü politika ile gençlerimizden kadınlarımızdan aldığı, hayatımızı enkaz altında bıraktığı noktada yaşadığımız depremle adı konulamayacak bir acıyla karşı karşıya kaldık. Benden olmazsanız hizmet olmaz vicdansızlığı ile karşı karşıya kaldığımız iktidara karşı, halkımız gereken cevabı verecektir. Bunun oy oranları ile bir alakası yok. Bizler aldığımız oy oranın da üstüne çıkarak buna en iyi cevabı vereceğiz. Karabağlar’da CHP yüzde 54'ün üstüne çıkarak ilçedeki gücünü halkı ile birlikte tekrara gösterecek. Yaptığı belediyecilik hizmetine, iyiye iyi katarak yola devam edecek.”

SADIK TUNÇ, BİR SİYASİ ADAYDIR
 Cumhur İttifakı Adayı AK Partili, Karabağlar eski Kaymakamı, İzmir eski Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç’un geçmişte yaptığı görevlere atıfta bulunan Kınay, “Sayın Sadık Tunç bir siyasi adaydır. Daha önce yaptığı görevler… Ben de kamuda 24 yıl görev yapmış biriyim. Bunlar bize devlet tarafından görevlendirildiği kendisinin de tayinle geldiği noktada yaptığı bir hizmettir. Bizim vergilerimiz ile maaşımın ödendiği çalışmalar bizim görevimiz gereği yaptığımız çalışmalardır. Bizim siyasetimiz bunların dışındadır. Siyasi adayların yapacağı çalışmaları değerlendirmesini takdirini halkımız verecektir” ifadeleri kullandı.

VADANDAŞA DEĞİL, YANDAŞA HİZMEN EDEN ANLAYIŞIN ADAYLARIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ
İlçedeki rakipleri ile ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulunan Kınay, “Devir algı yönetimi devri. Ambalaj kazıyarak lütfen araştırsınlar. Sözlerimize, kim olduğumuza, hizmetleri kim için neden yaptığımıza, görevimiz gereği yaptığımız hizmetleri ben yaptım diye mi ortaya çıktı, yoksa görevlerimiz asıl mesleğimi hayatımız dışında kendimiz, eşimizden, ailemizde, cebimizden verdiğimiz çalışmalarla mı bunları yürüttük? Bunun değerlendirmesini halkımız mutlaka yapacaktır. Temsil ettiğimiz partilerin anlayışı ve siyasi yönüyle birlikte bu yolun içindeyiz. Bizler sadece belediye başkanı seçiyoruz. Ben Helil Kınay, Karabağlar’da CHP’nin belediye başkan adayı olarak varım.  Benim karşımdaki adaylar, ülkemizde kadınlar ve gençleri sokaktan alan, umutlarını yıkan, ekonomimize, evlerimize, suyumuzu elimizden alan, bizlerin beton altında bırakan, ranta teslim eden, yaptığı her hizmette vatandaşa değil yandaşa hizmet eden, benden olmazsanız hizmet etmem diyen anlayışın adayları ile karşı karşıyayız” dedi.

 
UNICEF'den Refah uyarısı: Felaket olur
 
DEAŞ operasyonu: 20 gözaltı kararı
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karabağlar halkı yanınızda 28 Şubat 2024 Çarşamba 01:34

Size güveniyor vede bütün kalbimizle yanınızdayız oylar helil Kınay hanıma

Yorumu oyla      0      0  
karabaglar 27 Şubat 2024 Salı 15:05

https://www.youtube.com/watch?v=skOYRNHnEOk sanırım her ilçeyi biliyorsunuz gibi komik bir durum ortaya çıkıyor. lütfen milletin aklıyla dalga geçmeyin..

Yorumu oyla      0      0  
vatandaş2 27 Şubat 2024 Salı 14:50

Aşağıdaki yorumlara katılıyorum, mega proje dediği şeyler karabağlarda yaşıyorum gururu, semt evi,kurs...vs ha Atatürkçülük, laik izmir, özgürlük, yandaşa geçit yok, rant ...vb bunlara da karnımız tok çok şükür, her seçim aynı söylemlerle çıktınız yola ama bu seçim çok farklı düşünüyoruz.Ankaranın 5 li çetesi var da İzmirin yok mu?! bunları biliyoruz ona göre vereceğiz kararımızı....

Yorumu oyla      0      0  
izmir 27 Şubat 2024 Salı 14:16

bir sayfa yazı var ama ortada bir tane sağlam proje yok. Niye olsun ki nasıl olsa tıpış tıpış oy veriyorlar anlayışı hakim. chp adayların hiç birinin projesi yok.'ileri daha ileri' bu ne yaaa .. bu sefer oyu zor göreceksiniz.

Yorumu oyla      0      0  
karabağlarlı 27 Şubat 2024 Salı 13:06

20 yıldır ne yaptınız karabağlara çamur atmayın artık, hizmet istiyoruz, karabağlar köye döndü, oyumuz sadık tunç beye

Yorumu oyla      3      2  
hahahaha :-) 27 Şubat 2024 Salı 12:07

insan bilmediği ve tanımadığı yeri nasıl da navigasyona ihtiyacı yokmuş. Kendisi bornava aday adayı ve ikamet yeri de orada. Nasıl oluyor da karabağları parsel parsel biliyor. Belki hayatında oraya adım dahi atmamıştır. Sonra hizmet etmekten söz ediyor. Burada kazanırsa 5 sezonluk muhteşem bir komedi dizisi çıkar ama karabağlar da berbat bir hizmete sahip olur.

Yorumu oyla      5      1  
Çiğlili 27 Şubat 2024 Salı 11:26

Helil Hanım ithal değil ama ithal adaylar doğru karar. Belediye başkanları ilçe dışından olmalı, oradakilerle organik-ticari bağı olmamalı.

Yorumu oyla      2      5  
ilknur 27 Şubat 2024 Salı 11:18

fena biri olmadığın belli ama senin suçun olmamakla beraber İTHAL ADAYSIN...

Yorumu oyla      5      1  
Karabağlar sakini 27 Şubat 2024 Salı 10:44

Ezberlenmis sol söylemler... Valla ailecek oyumuzu size vermeme karari aldık..Karabağlar 5yil daha yerinde sayar yoksa

Yorumu oyla      9      1  
vatandaş 27 Şubat 2024 Salı 10:24

Somut ve gerçekçi tek bir öneri yok. Hep slogan vari cümleler. Açılış-Saygı Duruşu-"Emek, demokrasi, mücadele, hak, hukuk, birlik, beraberlik, rant, kurtuluş yok tek başına, özgürlük"- Sonuç bildirisi-kapanış

Yorumu oyla      9      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Çiğli’nin Karaoğlan’ı net konuştu: Bu çöp buradan kalkacak!
CHP’nin Çiğli Belediye Başkan adayı, ilçe sakinlerinin “Karaoğlan” lakabını ...
Mehmet KARABEL yazdı... Derdiyle dertlenmek sanattır!
Mehmet KARABEL yazdı... Derdiyle dertlenmek sanattır!
Yeniden Refah açıklaması: Şu anda kopmuş vaziyette
Gazetecilerin Yeniden Refah Partisi ile ilgili soruyu yanıtlayan Cumhurbaşkanı ...
 
Tugay'a Kocaoğlu desteği ve mevcut başkanlara çağrı: Gelin, yanımızda durun!
Bornova Seçim Ofis açılışında konuşan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
'Emekliye seyyanen zam olacak mı' sorusuna yanıt!
MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer ...
Başkan Tugay'dan Çeşme'ye yatırım sözü
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Çeşme'de düzenlenen ...
 
CHP Sözcüsü: Vatandaşın cebinde para yok!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Sözcüsü Deniz Yücel, MYK gündemiyle ...
CHP'nin adayı Tugay: İzmir dünya şehri olacak!
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, seçim ...
CHP'nin 'Ak Saçlıları'ndan Soyer'e ziyaret!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı tarafından kurulan , İzmir ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva