HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Mayıs 2018 Çarşamba - 15:49

Büyükşehir'de toplu sözleşme krizi: Ve sendika 'grev' dedi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZBETON işçilerinin örgütlü olduğu Belediye-İş Sendikası’nda süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkanınca, sendika grev kararı aldı. Grev kararı perşembe günü asılacak, uzlaşma sağlanmazsa 24 Haziran'dan önce greve çıkılacak.

Büyükşehir de toplu sözleşme krizi: Ve sendika  grev  dedi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş İzmir Şubesi arasında süren ve 850 İZBETON işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden herhangi bir sonuç alınamadı. Sendikanın yüzde 15’lik zam oranı talebini, belediye kabul etmedi. Büyükşehir bürokratları, işçiler için yüzde 8’lik bir artış rakamı sundu. Belediye-İş Sendikası, Büyükşehir’in teklifini kabul etmedi. Süren görüşmelerden sonuç çıkmayınca, sendika grev ilanını işyerine asma kararı aldı. Asfaltlama, kaldırım çalışmaları ve moloz dökme sahaları gibi birçok alanda çalışan işçilerin haklarını almak için yarın (perşembe) 12.00 ile 13.00 saatleri arasında işyerine grev kararını asacaklarını açıklayan Belediye İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Metin şanlı, "Uzlaşma durumu yok. Ama biz hemen greve çıkmayacağız. Seçimlere kadar bir süre vereceğiz. Belki seçimlerden önce de greve çıkabiliriz. Tarihi henüz netleştirmedik" dedi.

CUMA GÜNÜ EYLEM YAPACAKLAR
Greve çıkmadan önce çeşitli eylem ve etkinliklerle işvereni yeniden masa başına çekmeyi amaçlayan sendika, 25 Mayıs Cuma günü, Konak’ta kitlesel bir basın açıklamayı yapmayı planlıyor. Metin Şanlı, Belediye ile uzlaşmanın sağlanamadığını, yüzde 15’in altında sunulan hiçbir toplu iş sözleşmesini imzalamayacaklarını belirterek, "Yüzde 15’in altında bir toplu iş sözleşmesine imza atmayız, attırmayız da. Şuana kadar 5 oturum oldu ama taslakta yer alan hiçbir madde geçmedi. Büyükşehir’de büyük bir sıkıntı var" diye konuştu. (DHA)

 
AK Parti'nin vekil adayı Çankırı: İzmir'deki Mardinlilere sahip çıkacağız
 
Hükümetten doların yükselişine ilk tepkiler
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yorumcu 23 Mayıs 2018 Çarşamba 23:31

Grev olacak tabi, çalışanlar emeklerinin karşılığını alamıyor maalesef

Yorumu oyla      9      5  
Zafer 23 Mayıs 2018 Çarşamba 23:16

3 metre asfaltı, 5 metre kaldırımı düzgün yapın önce. Her taraf çukur, kötü yama dolu. Hepiniz torpille işe girdiniz, hakkıyla girebilecek olanın hakkını yediniz. Hizmet yapılacağına grev yapılıyor!

Yorumu oyla      9      5  
Denizzzz 23 Mayıs 2018 Çarşamba 22:36

Izmir iscisiiii ....buyuksehir burokratlari ve sayın büyükşehir belediye baskani fasizan baskilarla yargılanırken her daim işinin basında ve büyükşehir belediyesinin bürokratları yaninda olmustur .cunku haksızlık yapıldığını bilmistir. Izmir buyuksehir belediyesine yakışmayan bir (tis ) süreci yaşadık yaşamaktayız.. % 8 lik teklifler yillik enflasyon oranlarinin bile altındadır. Ayıptır izmirin şanına yakışmayan bu teklifler kabul edilemez.. bir partili olarak bu durumu yakından takip ediyorum ülkedeki ekonomik şartları eleştirirken bu nasıl bir çelişkidir demeden geçemiyorum... bu sürecin işçi lehine bir an önce sonuçlanmasını arzu ederim... saygilarimla

Yorumu oyla      9      5  
Emekçi 23 Mayıs 2018 Çarşamba 21:58

Ayıp bu dönemde hala yüzde sekiz zam teklif edeceksiniz sonrada dönüp meydanlarda bu ülkede enflasyon 20den aşağı değil diyeceksiniz bırakalım bu ikiyüzlülüğü herşey siyaset değil belediyede çalışanlarda çoluk çocuk bakıyo kordonda rakılarını yudumlayıp sizin gibi herkonuda ahkam kesmiyor.Derdi ekmek olanları siyasi işlere çekerek halkı karşılarına çıkarmayın sonrada sosyal demokratız halkçıyız emekden yanayız edebiyatları yapmayın belediye çalışanlarının bunlara karnı tok artık.Asgari ücret 2200 lira olacak deyipte belediye şirketlerinde 2000 liranın altında çalışanlarıda görmezden gelmeyin.

Yorumu oyla      9      5  
Bülent ışık 23 Mayıs 2018 Çarşamba 21:47

Aklıma Özfatura zamanında işçilerin eylem olarak saçlarını sıfır numaraya vurması ve Çakmur zamanında üstelik fuar zamanı greve çıkarak günlerce belediye otobüslerini çalıştırmaması geldi.

Yorumu oyla      9      5  
Zafer 23 Mayıs 2018 Çarşamba 19:55

Nasıl. bir yorum bu? Sadece nasıl seçimleri düşünürsünüz. Büyükşehirde emek veren 5500 kişinin çocuklarını hiç mi düşünen yok. Ne kadar solcu olsakta, ne kadar İzmir''i ülkemizi sevsekte ilk önce çocuklarımızı düşünmek zorundayız. İzmir halkının bizi anlayacağını biliyoruz. Yoksa akp iktidarından ne farkımız kalır..Saygılar...

Yorumu oyla      12      7  
Mümtaz Adaer 23 Mayıs 2018 Çarşamba 16:53

Akla İzdeniz grevi ve İzban grevi geliyor. İzmir, seçim dönemi ve grev!!!!!!!! İşci de, sendika da, işveren de, siyasi çevreler de herkes aklını başına alsın. İzmir ve İzmir halkı sizlerin oyuncağı değildir.

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın Davutlar yaza hazır
Aydın Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı yol şube ...
Bakanlık İzmir'in o ilçesinde dönüşümü onayladı: 24 Haziran'dan önce temel atılacak
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun göreve geldiği günden bu yana ...
Başkan Çerçioğlu Çakırbeyli'de vatandaşlara seslendi
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu iftar sofralarında vatandaşlarla ...
 
Başkan Çerçioğlu: Aydınlıların su sorunu bitecek
İçme suyu yeterliliğini sağlamak ve özellikle yaz aylarında yaşanması ...
Bornova Belediyesi’nden girişimci adaylarına destek
Bornova Belediyesi’nin girişimci adaylarını desteklemek için Kosgeb ve ...
Buca'da yol harekatı
Buca Belediyesi, ilçenin cadde ve sokaklarda sürdürdüğü yatırım atağında ...
 
Başkan Atila'ya spor dünyasından büyük şeref
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin Sportif Fair Play Kariyer Dalı’nda ...
Karşıyaka iftar sofrasında buluştu
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, kentin tanınmış ve önde ...
Konak'ta eğlenceli Ramazan
Konak Belediyesi’nin mahallerde kurduğu iftar sofraları binlerce kişiyi ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva