HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Mayıs 2018 Çarşamba - 14:29

Bakanlık İzmir'in o ilçesinde dönüşümü onayladı: 24 Haziran'dan önce temel atılacak

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun göreve geldiği günden bu yana üzerinde çalıştığı 25 bin kişilik kentsel dönüşüm projesinde son planlar onaylandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı daha önce riskli alan ilan edilen bölgedeki rezerv yapı alanlarının sınırlarını belirledi.

Bakanlık İzmir in o ilçesinde dönüşümü onayladı: 24 Haziran dan önce temel atılacak

EGEDESONSÖZ- İzmir’in sanayi ve tarım yatırımlarıyla ön plana çıkan ilçesi Kemalpaşa’da gecekondu bölgesine yönelik kentsel dönüşüm planlarında son onaylar geldi. İlçe merkezinin Nif Dağı yamaçlarına doğru yıllardır oluşan gecekondu bölgesi üzerinde uzun süredir çalışılıyordu. Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun göreve geldiği 2014 yılından itibaren büyük bir titizlikle üzerinde çalıştığı yeni planlama alanı daha önce bakanlar kurulu kararıyla “riskli alan” ilan edilmişti.

Kemalpaşa İlçesi, Atatürk ve Soğukpınar Mahallelerini kapsayan 80 hektarlık alanın “rezerv yapı alanı” da onaylandı.  6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve 644 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği tüm resmi işlemler tamamlanmış oldu. Buna göre ilçede uzun yıllardın kangren olan gecekondu bölgelerindeki 5 bin adet yapı yıkılarak yenisi yapılacak.

İLK ETAPTA 3 BİN KONUT YIKILACAK
Bakanlık onayının ardından Egedesonsöz’e konuşan Belediye Başkanı Uğurlu, Kemalpaşa’da büyük bir değişim ve dönüşümün başlayacağını söyledi. Uğurlu, “Bakanlıkla yaptığımız çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Temel atma aşamasına gelmiş bulunuyoruz. 24 Haziran’dan önce bir sorun çıkmazsa hemşerilerimizle birlikte kazmayı vuracağız. İlk olarak orada 3 bin konutu yıkıyoruz. Daha sonra dönüşüm alanı içine dahil edilecek konut sayısı ise 5 bin 200’ü bulacak. Bu bölgede 20-25 bin kişi yaşayacak” dedi.

TARİHİ YAPILAR KORUNCAK
Plana göre projede yapılacak binaların mimari özelliklerinin de ortaya çıktığını belirten Başkan Uğurlu, kentsel dönüşüm alanının, “düşük-orta-yüksek-çok yüksek ve konut altı ticaret olarak” ayrıldığını söyledi. Buralarda sosyal donatı alanları ve kültürel-dini tesislerin de korunduğunu vurgularken, “Kentsel dönüşüm alanında yani gecekondu içinde kalmış tescilli 22 adet yapımız bulunuyor. Hamam ve camilerimiz var. Ayrıca Nif Kalesi de ortaya çıkacak. Bununla ilgili koruma amaçlı plan yapıyoruz. Hem kötü görüntü ortadan kalkacak hem de tarihi yapılar, zenginliklerimiz insanlarla buluşacak” diye konuştu.

KİMSE YERİNDEN OLMAYACAK!
Kemalpaşa’nın imar ve planlama açısından sıkıntıları olduğunu anlatan Başkan Uğurlu, “Özellikle bu alanda imar planı yoktu. Büyükşehir’den geçen geçen planlarda jeolojik raporları bile bulamadık. Bunu meclis üyesi olduğum dönemde belediye yönetimine söylemiştik ama dinletemedik. Şimdi biz yapmış olduk. Yeni dönüşüm alanında herkes yerinde kalacak. Kimse evinden barkından olmayacak. İnşaatları ise belediye şirketimiz KEM-BEL A.Ş üzerinden yapacağız. Özel firmalar, şirketler bu alanlara girmeyecek. Kentsel dönüşüm alanındaki vatandaşlarımızın garantörü bizzat biz olacağız. Belediye yönetimi olarak halkın yararına olan en iyisini yapacağız. Ayrıca burada inşaatlarda yerli ve milli malzemeler kullanılacak” ifadelerini kullandı.

 
Başkan Çerçioğlu Çakırbeyli'de vatandaşlara seslendi
 
Aydın Davutlar yaza hazır
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Çerçioğlu Çakırbeyli'de vatandaşlara seslendi
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu iftar sofralarında vatandaşlarla ...
Başkan Çerçioğlu: Aydınlıların su sorunu bitecek
İçme suyu yeterliliğini sağlamak ve özellikle yaz aylarında yaşanması ...
Bornova Belediyesi’nden girişimci adaylarına destek
Bornova Belediyesi’nin girişimci adaylarını desteklemek için Kosgeb ve ...
 
Buca'da yol harekatı
Buca Belediyesi, ilçenin cadde ve sokaklarda sürdürdüğü yatırım atağında ...
Başkan Atila'ya spor dünyasından büyük şeref
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin Sportif Fair Play Kariyer Dalı’nda ...
Karşıyaka iftar sofrasında buluştu
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, kentin tanınmış ve önde ...
 
Konak'ta eğlenceli Ramazan
Konak Belediyesi’nin mahallerde kurduğu iftar sofraları binlerce kişiyi ...
CHP İzmir'in vekil listesine Kocaoğlu yorumu: Tuncay Özkan için ne dedi?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP’nin İzmir milletvekili ...
Kemalpaşa'da Ramazan bereketi: Başkan Uğurlu'dan dayanışma mesajları
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, AK Parti Milletvekili adayı Yaşar ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva