HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Haziran 2014 Cuma - 17:49

Büyükşehir’de memur isyanı: Alkışlı eylem

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan ve Tüm Bel-Sen üyesi memurlar, ulaşım, yemek ve kreşle ilgili taleplerinin yerine gelmemesi nedeniyle ilginç bir eylem yaptı. Belediye binası önünde sorunların düzenledikleri forumda konuşan memurlar daha sonra toplu iş sözleşmesi görüşmelerindeki tavrı nedeniyle Genel Sekreter Yardımcısı Pervin Şenel Genç'in ikinci kattaki odası önünde alkışlı protesto yaptı.

Büyükşehir’de memur isyanı: Alkışlı eylem

İZMİR - Büyükşehir Belediyesi'nin, uyuşmazlıkla sonuçlanan işçi toplu sözleşmesiyle ilgili krizden sonra bu kez de memurlarla arası bozuldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde örgütlü olan ve 3 bin üyesi bulunan Tüm Bel-Sen, belediye yetkililerinden oluşan komisyonla olan toplu iş sözleşmesi görüşmesindeki anlaşmazlık sonrası bugün belediye binası önünde 200 memurun katıldığı forum düzenledi. Forumda, sözleşme masasında Genel Sekreter Yardımcıları Pervin Şenel Genç ve Erhan Bey'in başkanlığındaki komisyon toplantısında yaşananlar anlatıldı. Tüm Bel-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Ulus Bozkır, sosyal denge tazminatı alınan nakdi iyileştirmenin devam etmesi, yanı sıra yemek ve ulaşım sorununun çözülmesi, kreş ve emzirme odalarının kurulması, sağlık raporlarından alınan kesintilerin kaldırılması, mobbingle mücadele odalarının kurulması gibi taleplerini ilettiklerini söyledi.
 
Bu taleplere karşın belediye yönetiminin kabul edemeyecekleri şekilde bir teklifle geldiğini belirten Bozkır, "İtfaiyecilerin aldığı brüt nakdi ödeme olan 890 TL'nin 140 TL'sinin, güvenlik personelinin 830 TL'sinin 80 TL'sinin ve diğer personelin 775 TL'sinde 25 TL'sinin kesilmesi, herkese 750 TL verilmesi ve bunu karşılığında 46 binişlik ulaşım kartı verilmesini önerdiler. Kart istemeyene de brüt 832 TL verilmesini gündeme getirdiler. Aksi durumda eski sözleşmenin devam edeceğini belirttiler. Yemek konusunda mevcut binadaki fiziki koşullar düzeldikten sonra yemekhane açılabileceğini söylediler. Kreş açamayacaklarını, ancak emzirme odaları açılabileceğini, sendikaya verilecek bir odanın mobbingle mücadele odasına dönüştürülebileceğini belirttiler" dedi. Bozkır, 40 günlük sağlık raporlarında kesintilerin 15 güne indirilmesi karşılığında kanser gibi uzun süreli hastalıklar nedeniyle tedavi gören çalışanların iyileştirme zamlarından kesinti yapılmayacağını söylediklerini de aktardı.


 
Bozkır, belediye yönetiminin tekliflerinin ulaşım ve yemek başta acil sorunları karşılamaktan uzak olduğunu, emekçilerin çıkarlarını korumak bir yana, emekçileri karşı karşıya getirebilecek önerilerde bulunulduğunu söyledi. Sosyal belediyecilik iddiasında bulunanların samimiyetini sorgulatacak uygulamalar yapıldığını öne süren Bozkır, idarenin bu tavrını gözden geçirmesini istediklerini söyledi.
 
Bozkır'dan sonra söz alan sendika yöneticileri ve bazı memurlar da görüşlerini açıkladı. Bir itfaiye eri, "Belediye çalışanlarını kaşı karşıya getirmek istiyorlar. Başaramayacaklar" dedi. Kanser hastası bir çalışan ise, raporları nedeniyle yapılan kesintilerin haksızlık olduğunu söyledi. Çocuğuna tuvaletlerde zor koşullar altında süt sağdığını belirten bir kadın memur ise emzirme odalarının mutlaka yapılmasını istedi.
 
Forumda sorunlarını paylaşan memurlar, sendikacıların isteği üzerine seslerini daha iyi duyurabilmek amacıyla belediye binasına girerek ikinci katta, toplu iş sözleşmesi görüşmelerine giren Genel Sekreter Yardımcısı Pervin Şenel Genç'in makam odasının önünde alkışlı eylem yaptı. Başkanlık makamının bir üst katındaki eylemde memurlar alkışın yanı sıra "Direne direne kazanacağız", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları attı. (dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
egeli 16 Haziran 2014 Pazartesi 12:43

sosyal belediyecilik anlayışı bu işte arkadaşlar yakında belediyenin önüne toplanınca tomalar gelir bizlerde su ve gaz sıktırırlar hiç merak etmeyin

Yorumu oyla      12      5  
emekçi 14 Haziran 2014 Cumartesi 20:37

Tüm Bel Sen derhal iş bırakma eylemi hazırlıklarını yapıp kamuoyuna ve belediye bu durumu bildirmeli. İş bırakma eylemine de tüm memurları ve belediyedeki diğer sendikaları davet etmelidir. Artık işverene karşı örgütlenme ve direnme zamanıdır. Ancak bunu gören işveren verdiği sözleşme tekliflerini revize eder.

Yorumu oyla      15      5  
mehmet balcı 14 Haziran 2014 Cumartesi 15:32

evet arkadaşlar şimdi noldu da meydanlara çıktınız insan ekmek yedi yerde ihanet eder mi peki bundan 3 ay önce seçimler vardı gelin arkadaşlar izmirin aziz başkana sahip çıkalım derken şunları söylüyordunuz biz memuruz biz siyaset yapamayız işimizden oluruz kazanır kazanamaz ne olur ne olmaz şimdi noldu da alkış çağlar duruma düştünüz seçim boyunca hem çalıştım hemde belediye çalışanlarını gözlemlerim fakat gözlemlediğim kadar 14 şirket var bunların içinden bir tek aziz başkana sahip çıkan izbeton işçisi ni çoğunlukla mesai bitiminden sonra seçim bürolarında gece gündüz partiye ve aziz başkana sahip çıktığını gördüm bu süreçte kimisi ben yüzde 40 alıyorum önce bana para verecek sonra oy istiyecek diyenleri de gördük fakat 7 puanlık düşüşün yapmış olduğum analizlere göre belediye işçisinin birçoğunun partiye ve aziz başkana oy vermediğini kanaat getiriyorum herşeye rağmen sayın başkanım yaklaşık yüzde 50 civarında oy almıştır arkadaşlar herkezin bilhassa belediye çalışanının kimin nerde ne iş yaptığını ne konuştuğunu herkez biliyor bunların birçoğu nu sayın başkanım biliyor ve görüyor şimdi d dışarıda askeri ücretle çalışan halkımızla bizleri karşı karşıya getirdiği zamangayet haklı buluyorum çünkü ben 5 buçuk yıldır meslek lisesi mezunu olmama rağmen sıra bize gelmemiş demekki fakat sayın başkanım 5 yılla belki de belediye 5 bin işçi aldı nedense iki kere mülakata çağrıldım ikisinde de beni ne dediler

Yorumu oyla      11      10  
izmir 14 Haziran 2014 Cumartesi 15:20

değerli sendika güvenlik personeli üzerinden elini cek..biz450 mesai ankara kaldırırken nerdeydiniz.size güvenmiyoruz.işinize bakın.bu istediğiniz talepler yaşar başkanınız zamanında elimizden alındı bizlerden aldığınız aidatları helal etmiyoruz. haram olsun..günlük kaç saat görev yapıyorsunuzda hak talep ediyorsunuz.kendinize geliniz.

Yorumu oyla      12      7  
14 Haziran 2014 Cumartesi 14:56

izmirin malları hazineye devredilmeseydi aziz başkan çalışanlara zam yapardı işçilerin de izmirin mallarına sahip çıkması gerekli

Yorumu oyla      11      9  
sülü 14 Haziran 2014 Cumartesi 13:18

Aziz izmir

Yorumu oyla      15      9  
emekçi 14 Haziran 2014 Cumartesi 12:15

Menderes belediyesi geçen hafta Türkiye'de yerel hizmet kolunda genel yetkili sendika olan , mevcut sendikalar içinde üye sayısı diğer sendikaların üç katı olan(65 bin üyesi olan) Bem-Birsen sendikası ile yaptığı toplu sözleşmede memurlara aylık 1973 TL ek ücret verildi. Bu İBB'ye örnek olmalıdır. Tum bel sen bunu mutlaka kullanmalıdır. İBB'nin mali imkanları buna müsaittir. Memurlara ulaşım hakkı ve yemek kartı rahatlıkla verilebilir. Bem-Birsen'e böyle bir toplu sözleşme yapıp örnek olduğu için TEŞEKKÜRLER.

Yorumu oyla      18      5  
murat 14 Haziran 2014 Cumartesi 08:15

Chp zihniyeti iste ondan sonra ak parti neden hep birinci parti diye bagirirlar

Yorumu oyla      24      6  
ahmet 14 Haziran 2014 Cumartesi 07:57

İzmir belediyesinde personel giderleri çok yüksek olduğu için hiç yatırım yapılamıyor aziz başkanın bu sorunu halletmesi lazım.

Yorumu oyla      17      10  
ali haydar 13 Haziran 2014 Cuma 23:48

Istanbuk ankara ivir zivir sehirler vere dursun..izmir yerinde saysin

Yorumu oyla      20      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’de sözleşme krizi: Sendikadan Başkan’a çağrı
Greve hazırlanan Belediye-İş Sendikası’ndan sürece dair kritik açıklamalar ...
Kordon’da çılgın karne partisi
Karne alan öğrenciler, koca bir yılın yor0gunluğunu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Görme engelli genç Serdar'a Akpınar'dan anlamlı hediye
Karşıyaka Lisesi’ni birincilikle bitiren görme engelli Serdar Fırtına’nın ...
 
Gaziemir Göç Anıtı’nda duygusal anma
Gaziemir Belediyesi ile Bal-Göç’ün düzenlediği etkinlikle Balkanlar’da ...
İZBAN’da ‘sefer’ gerçeği: 40 değil 400 set gelse de…
Torbalı müjdesinin gölgesinde acı gerçek: “TCDD sinyazilasyon sistemini ...
Karabağlarlı kadınların sertifika heyecanı
Karabağlar Belediyesi’nin Karabağlar Kent Konseyi ve Kadının İnsan Hakları ...
 
Bornova’da hayati işbirliği
Bornova Belediyesi ile Kızılay Kan Merkezi, acil durumlardaki kan ihtiyacının ...
Karşıyaka’da Livaneli coşkusu: Binlerle Halkın Arenası!
Usta gazeteci Uğur Dündar’ın hazırlayıp sunduğu Halk Arenası’na konuk ...
Foça'da kulakların pasını silen yıl sonu konseri
Foça Belediyesi Gitar Kursu Öğrencileri’nin hazırladığı; ‘Yılsonu Gitar ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva