HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Haziran 2014 Cuma - 13:36

Karabağlarlı kadınların sertifika heyecanı

Karabağlar Belediyesi’nin Karabağlar Kent Konseyi ve Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği ile birlikte yürüttüğü “Kadının İnsan Hakları Eğitimi Programı”na (KİHEP) katılan kadınlar mezun oldu. 43 kadın sertifikasını Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun elinden aldı.

Karabağlarlı kadınların sertifika heyecanı

İZMİR - Bozyaka Kültür Merkezi’nde üçüncü ve dördüncü dönem eğitim programlarına katılan ve 16 hafta boyunca “hak” eğitimi alan kadınların sertifika töreni Çalıkuşu Kongre ve Nikah Salonu’nda yapıldı. Törene Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Uğur Yelekli, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fahriye Kaşka ve Kadının İnsan Hakları Eğitimi Programı Eğitmeni Ayla Erdoğan da katıldı.
 
16 haftalık eğitim süresi boyunca anayasal haklar, iletişim, aile içi şiddet, ekonomik haklar, çocuk hakları ve eğitimi, kadın ve siyaset, örgütlenme, feminizm, dünyada ve ülkemizdeki kadın hareketleri konularında eğitim alan kadınlar sertifikalarını almanın mutluluğunu yaşadı.
 
KADINLAR TOPLUMUN BEL KEMİĞİ
Kadınlara yönelik düzenlenen bu eğitim programının çok başarılı olduğuna değinen ve eğitimi düzenleyen Karabağlar Kent Konseyi ile Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneğine teşekkür eden Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, eğitime katılan kadınları kutladı.   
 
Başkan Selvitopu törende yaptığı konuşmada kadınların toplumun bel kemiğini oluşturduklarını belirterek kadınların toplum içinde yer alması, etkinliklere katılması gerektiğini söyledi. Selvitopu, “Kadınlar bana göre toplumun bel kemiği. Aileyi ayakta tutan, büyüten toplumu ve geleceğimizi var eden kadınlardır. Kadınlarımıza ne kadar fırsat verilip toplumun içinde olursa biz de o derece gelişiriz.” dedi.
 
Kadınlara yönelik yapılan sosyal çalışmaların önemine de değinen Selvitopu, Karabağlar Belediyesi olarak bu tür etkinlikleri desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi. Selvitopu şöyle konuştu: “Kadınlarımız eğitim programlarının, kursların, sosyal çalışmaların ve çalışma hayatının içinde olmalı. Bizim ilçemiz sosyal açıdan zayıf bir noktada. Kadınlar ve çocuklar bu tarz etkinliklerle desteklenmeli, sosyal hayatın içine katılmalı. Yerel yönetimler yolu, parkı, kanalları, sokak temizliklerini kolaylıkla yapabilirler ama önemli olan toplumun
bireylerini sosyal çalışmalar ve eğitimle desteklemektir. Biz Karabağlar’da belediye olarak bu tarz çalışmalara ağırlık vereceğiz.” diye konuştu.
 
EĞİTİM PROGRAMLARI SÜRECEK
Kadının toplumsal hayata katılmasının sosyal etkinliklerle mümkün olduğunu, bu tarz eğitim programlarıyla kadınların desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fahriye Kaşka ise kadınların hayatın içinde daha fazla yer almaları için çalıştıklarını ve eğitim programlarının artarak süreceğini söyledi. Eğitim programlarına kadınların yoğun ilgi gösterdiğini de sözlerine ekleyen Kaşka, “Karabağlar’daki kadınlara yönelik olarak Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği ile birlikte KİHEP’i gerçekleştirdik. Dört dönemdir kadınlarımıza eğitim verdiğimiz programımıza ilçemizde yaşayan kadınlardan yoğun ilgi var. Programa katılan kadınlar haklarını öğrenmek, bilinçli anne ve eş olmak, sosyal hayatın içinde var olmak istiyorlar. Biz de kadınlarımıza haklarını öğretmek, onların önündeki engelleri kaldırıp hayatın içinde olmalarına yardımcı olmak için bu eğitim programlarımızı önümüzdeki dönemlerde de sürdüreceğiz.”dedi.
 
DÜNYANIN EN İYİ EĞİTİM PROGRAMI
KİHEP Eğitmeni Ayla Erdoğan ise eğitim programının içeriğiyle ilgili bilgi verdi. KİHEP’in dünyada tanınan bir program olduğunu, 16 haftalık eğitim programlarını dolu dolu yaşadıklarını söyleyen Erdoğan bilinçli ve güçlü kadınlar yetiştirmeye devam edeceklerini belirtti. 

Erdoğan, “KİHEP dünyadaki en iyi eğitim programlarındandır. Biz de ülkemizde ulaşabildiğimiz kadınlara bu programı aktarmaya çalışıyoruz. Eğitimlerimize katılan kadınları, anayasal haklar, iletişim, aile içi şiddet, ekonomik haklar, çocuk eğitimi ve çocuk hakları, kadın ve cinsellik, kadın ve siyaset, örgütlenme, feminizm nedir ve nedenleri, dünyadaki ve ülkemizdeki kadın hareketleri gibi konularda bilgilendiriyoruz. Biz bilinçli ve güçlü kadınlar yetiştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Selvitopu 43 kadını tek tek tebrik ederek sertifikalarını verdi, başarılar diledi.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da hayati işbirliği
Bornova Belediyesi ile Kızılay Kan Merkezi, acil durumlardaki kan ihtiyacının ...
Karşıyaka’da Livaneli coşkusu: Binlerle Halkın Arenası!
Usta gazeteci Uğur Dündar’ın hazırlayıp sunduğu Halk Arenası’na konuk ...
Foça'da kulakların pasını silen yıl sonu konseri
Foça Belediyesi Gitar Kursu Öğrencileri’nin hazırladığı; ‘Yılsonu Gitar ...
 
Buca'da büyük mutluluk: Yaşasın artık yüzebiliyorum!
Bucalı minikler Yüzme eğitimlerini tamamladılar, madalya ve sertifikalarını Piriştina’dan aldılar.
Menderes’in turizm zabıtası iş başında
Menderes Belediyesi yaz aylarının gelmesiyle sahil bölgelerinde yaşanacak ...
Konaklı 100 girişimciye 100 bin liralık destek
Konak Belediyesi ile KOSGEB arasında yürütülen işbirliği kapsamında 70 ...
 
Alaçatı’da şok liste: Barlar sokağı Diyanet’e!
Çeşme’nin ünlü tatil beldesi Alaçatı’da içkili restoranların da bulunduğu ...
Konak’ın gururu minik Kaan
Konak Belediyesi’nin ücretsiz piyano kurslarından yetişen 10 yaşındaki ...
Büyükşehir'den köy harekatı: 1 taşla 3 kuş
Köylerdeki su depolarına radyo frekansı ile çalışan otomasyon sistemi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva