HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Nisan 2012 Pazartesi - 22:24

Büyükşehir'de hareketli meclis

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi hareketli geçti. Balçova'daki arsa mağdurları Bakanlık kararı ile haklarını aramak için belediyeye yürüdü. CHP Grup Başkanvekilliği seçimleri ise parti içinde tartışmalara neden oldu.

Büyükşehir de hareketli meclis

Can ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ - Kamuoyunda 'Balçova arsa mağdurları' olarak bilinen ve parasını verdikleri arsalara yaklaşık 40 yıldır imar alamayan iki bine yakın vatandaş için umut ışığı doğdu. Balçova ve Büyükşehir Belediyeleri, üç yıl önceki plan tadilatlarında, mağdurların arsalarının bulunduğu 30 bin metrekarenin üzerinde genişliğe sahip olan toprakların orman arazi olduğuna karar vermiş ve tartışmalar bu noktada tıkanmıştı. Avukatları aracılığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı'na yazı yazan arsa mağdurları, bekledikleri cevabı aldı. Bakanlık, söz konusu alanın orman arazisi olmadığını söyledi ve imara açılma kararının da yerel yönetimlerde olduğu görüşünü belirtti.

MAĞDURLARA GÜVENLİK ENGELİ
Yıllardır, arsalarının orman arazisinde kaldığını düşünen hak sahipleri, bakanlıktan gelen yazı ile Büyükşehir Belediyesi'nin kapısına dayandı! Meclis toplantısına katılmak ve oturumun ardından mağduriyetleri hakkında söz almak isteyen yaklaşık 100 arsa mağduru, güvenlik güçlerinin engellemesi ile karşılaştı. Mağdurlar adına konuşan Avukat Kemal Turan, seçilmişlerin ve atanmışların bulunduğu bir ortamda konuyu masaya yatırmak istediklerini ancak uzun zamandır talep etmelerine rağmen randevu alamadıklarını söyledi. Başkan Kocaoğlu ve Genel Sekreterliğe binlerce kez telefon ettiklerini ancak karşılık bulamadıklarını ifade eden Turan, randevu alıncaya kadar seslerini yükseltmeye devam edeceklerini, kararda hata yapanların ortaya çıkması gerektiğini söyledi.

AYDOĞAN'A PROTESTO
Tapulu arsalarının orman arazisi sınırları içinde olmadığını öğrenen arsa mağdurları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan ile görüşmek istedi. Vatandaşların çağrısı ile alt kata inen Aydoğan "Ben şimdi sizle yetkisi olmayan bir insan olarak konuşuyorum. Bizim belediye meclis toplantılarını seyretmek, dinlemek serbest ama tabiki yerimiz kadar. Sorununuz ne ise seçersiniz temsilcileri, gelir konuşur. Yanlış yaparsak hukuk var. Ben sizi rahatlatmak için konuşuyorum yetkili olarak konuşmuyorum. Bu şekilde gelmeniz bir şey çözmüyor. Bir derdiniz bir sorununuz varsa randevu alıp gelirsiniz. Avukatınız yarın gelsin bana, kimle görüşmek istiyorsa o yönde randevu istesin. Avukat arkadaş gelsin bir randevu talep etsin. Şu an ben başkan değilim, başkan olsam istediğim gibi rahat konuşurum. Icra organı değilim, başkanın yetkilerini kullanacak durumda değilim. Onun için konuşurken kelimelerimi seçiyorum. Siz gelirsiniz burada randevu için konuşur tartışırız. İster temsilci ister tüm halk bu toplantıya katılabilir, orada derdini anlatabilir. Tabi ki vatandaş konuşacak. Önce bir başkanla konuşayım ondan sonra randevuyu belirleyelim. Cuma gününe kadar mahkeme var Cuma günü bitiyor. Haftaya bu gün başkana söyleyeyim, bir randevu ayarlayayım, gelin anlatın. Kim isterse o gün toplantıya katılsın. Bir tane gün söylerim ayıp olur. Başkanla konuşayım ondan sonra karar verelim" dedi. Aydoğan, konuşmalarının bazı bölümlerinde protesto edildi.

YANLIŞ KİMDEN KAYNAKLANDI, BULALIM!
Arsa mağdurları adına açıklama yapan avukat Kemal Turan ise "Konu 5 bin kişiyi ilgilendiriyor. Biz; atanmış ve seçilmişlerin olduğu bir atmosferde derdimizi anlatalım diyoruz. Imar planlarında yapılan hata büyük. Bu yanlış nereden ve kimden kaynaklandı bulalım.Biz yaklaşık 10 senedir toplanıyoruz. Son üç aydır da randevu almak için 3 bin telefon açıldı. Ortaya çıkan tabloya göre 640 parsel orman arazisi değilmiş" diye konuştu. AK Parti Grup Başkanvekili Kenan Çakar ise arsa mağdurlarına her zaman destek olduklarını ve konunun siyaset üstü bir yaklaşımla çözüme kavuşturulması gerektiğini savundu.



GRUP BAŞKANVEKİLİ TARTIŞMASI GRUBU BÖLDÜ
İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekilliği'ni yürüten Sırrı Aydoğan, geçtiğimiz Ekim ayında görevi bırakmak istediğini söylemiş, Meclis Üyeleri Murat Bakan ve Rıfat Özer'in grup başkanvekilliğine talip olması ile konu tartışmalı bir hal almıştı. Başkan Kocaoğlu'nun girişimleri ile seçimler, Nisan ayındaki rutin takvimine ertelenmiş, adaylardan Rıfat Özer de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Murat Bakan lehine çekildiğini söylemişti. Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı ilk oturumunda yeniden gündeme gelen Grup Başkanvekilliği seçimleri yine tartışma yarattı. Murat Bakan'ın tek aday olarak seçimlere girmesi beklenirken, daha önce görevi bırakmak istediğini söyleyen Sırrı Aydoğan'ın sürpriz bir şekilde yeniden aday olacağını açıklaması grup toplantısında buz gibi bir hava estirdi.

AYDOĞAN'A DESTEK ÇIKMADI!
Kulislerden edinilen bilgiye göre; adaylardanMurat Bakan, Aydoğan'ın yanına giderek, Grup Başkanvekilliği seçimlerinin Mayıs ayına ertelenmesini istedi. Kocaoğlu ve arkadaşları yargılanırken böylesi bir tartışmanın hoş karşılanmayacağını savunan Bakan'ın, Kocaoğlu ile görüştükten sonra, gerekirse tek aday ile seçime gidilmesini istediği öğrenildi. Bakan'ın bu ılımlı yaklaşımı, Aydoğan cephesinde karşılık bulmadı! Adaylıkta ısrar eden Aydoğan'ın, alelacele seçim aşamasına geçti. Aydoğan'ın meclis üyelerine "Ben adayım. Iki yıl daha bu görevi götürmek istiyorum. Başka aday yoksa oylamaya geçelim" dedi. Yapılan oylamada ise sadece birkaç meclis üyesinin Aydoğan lehine el kaldırması şaşkınlık yarattı.

GİZLİ OYLAMA ÖNERİSİ
Gerilen ortamı yumuşatmak meclis üyelerine düştü! Kadir Sinan, komisyon seçimlerinin, grup başkanvekilliği seçimlerinden daha önemli olduğunu belirtirken, bir meclis üyesi de gizli oylama yapılmasını ve oylama sırasında adayların dışarı çıkmasını istedi. Bakan ve Aydoğan bu gelişme üzerine dışarıya çıktı ancak parti grubu zaman yetersizliği nedeniyle grup başkanvekilliği oylamasını gerçekleştiremeyerek Çarşamba günkü oturuma kadar eteledi.

KOMİSYONLAR BE
LİRLENDİ
Öte yandan; İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Encümen ve İhtisas Komisyonları seçimleri de gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Encümenine Ruhi Akşan, Ferudun Gülel, Enver Dündar, Osman Yurtseven ve Ali Rıza Kaya seçildi. Belediye için kritik öneme sahip İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na ise Sırrı Aydoğan, Adnan Oğuz Akyarlı, Rıdavan Üreten, Mehmet Soyoğlu, Ufuk Yörük, Orhan Bora, Bülent Rüzgar, İrfan Aras ve Yusuf Kenan Çakar seçildi. Komisyon üyeleri, dava süreci nedeniyle, bu yıl ilk kez uygulamaya konulan bir yöntem sayesinde, Mayıs ayında istifa edebilecek ve Başkan Kocaoğlu'nun onayı veya görüşleri doğrultusunda seçimler yeniden yapılabilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Can 10 Nisan 2012 Salı 18:01

Babam 1974'te elindeki avucundakileri satarak bu arsayı aldı sırf oğlunun da evi olsun diye. Peki ne oldu! Babam öldü, annem öldü, ben 33 yaşına geldim, iki çocuğum var ve 680 TL kira ödüyorum. Bu insanların hiç mi vicdanı yok! Nasıl yatacaklar nasıl kakacaklar bu kadar insanın vebalinin altından?

Yorumu oyla      14      6  
Belediyeci 10 Nisan 2012 Salı 08:24

Aynı tas aynı hamam değişen hiç bir şey yok belediyede o kadar mimar ve mühendis meclis üyesi varken ,ilkokul mezunu hiç bir mesleği olmayan,geçmişte yapmış olduğu belediye başkanlığından ceza almış sabıkalı ve şuanki mevcut yönetimde bir çok suçtan (eshotta sahte diploma olayı dahil)şüpheli sıfatıyla yargılananlar daha hala ısrarla görevlendiriliyor.Birileri izmirde CHP yi kendi elleriyle bitirmeye çalışıyor yazıklar olsun başka bir şey demiyorum...

Yorumu oyla      22      33  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Batur’dan polislere karanfilli kutlama
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun ...
Bosnalı kardeş şehirden Durak'a ziyaret
Bosna Hersek’in Zenica kentinden İzmir’e bir dizi ziyarette bulunan “Aşlama ...
Bergama UNESCO yolunda ilerlemeye devam ediyor
Bergama Belediyesi’nin, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne adaylık süreciyle ...
 
Buca Belediyesi'nde 'soruşturma' sancısı
İçişleri Bakanlığı; Buca Belediye Meclisi'nde de sık sık tartışmalara ...
20. yılında 22 ülkenin çocuğu Karşıyaka'da buluşuyor
Karşıyaka Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte gerçekleştirdiği ...
Balkan göçmenlerinden Tartan'a ziyaret
İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BALGÖÇ) yeni Genel ...
 
Balçovalı memurlar toplu sözleşmeyle güldü
Balçova Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında belediyede görev yapan memurların ...
“Dünyayı kurtarmak için yenilenebilir enerji şart”
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, yenilenebilir enerji ...
Adalet meşaleleri bu kez Güzelbahçe'de yandı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da aralarında bulunduğu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva