HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Nisan 2012 Pazartesi - 14:41

Buca Belediyesi'nde 'soruşturma' sancısı

İçişleri Bakanlığı; Buca Belediye Meclisi'nde de sık sık tartışmalara konu olan 15 maddelik şikayet dosyasını inceledi. Bakan Şahin imzalı raporda, Başkan Tatı için 3 madde hakkında soruşturma izni verildi, 12 madde hakkında ise 'soruşturmaya gerek yok' kararı çıktı.

Buca Belediyesi nde  soruşturma  sancısı

Can ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ - Tartışmalarla gündeme gelen Buca Belediyesi'nde bu kez de soruşturma sancısı patlak verdi. Mülkiye müfettişlerinin, 2011 yılı son döneminde yaptığı incelemeler sonrası hazırladıkları rapor İçişleri Bakanlığı'na gönderildi. 
Bakanlık 15 başlıkta özetlenen tartışmalı konuları değerlendirdi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin imzası ile Ocak ayında belediyeye tebliğ edilen dosyada, 15 maddeden üçü için soruşturma izni verilirken, sık sık tartışılan 12 konu hakkında da soruşturmaya gerek olmadığına karar verildi.

BAZ İSTASYONLARI SORUN OLDU
Bakanlık; ilçe sınırları içinde bulunan reklam panoları gelirlerinin Buca Belediyesi'nce alınması gerekirken, özel bir firma tarafından tahsis edildiğini, bu uygulamanın da ihale yapılmaksızın hayata geçirildiğini, kira sözleşmesi bulunmadığı için de kamu zararı oluştuğunu öne sürerek Başkan Ercan Tatı hakkında ilk soruşturma iznini bu konu üzerinden verdi. 

Soruşturma izni verilen ikinci konu ise GSM operatörlerine ait baz istasyonları ile ilgili oldu! Baz istasyonlarının kiraya verilmesi yetkisinin belediyede bulunmasına rağmen, bu işlemi Buca- Mar şirketinin yaptığına dikkat çekildi. GSM bazlarının işletilmesi hususunda yetkisiz olan belediye şirketinin gelirleri de alması üzerine, kamu zararı oluştuğu tespit edilerek soruşturma izni verildi.

OTO YIKAMA DÜKKANI DA SORUŞTURULACAK
15 madde içinde üçüncü soruşturma izni ise belediyenin karşısında bulunan, kaçak çalıştırıldığı gerekçesi ile geçtiğimiz günlerde yıkılan oto yıkama işletmesi hakkında verildi. Yıkımı öncesinde defalarca mühürlenen, mühür feklerinin ardından savcılığa suç duyurusunda bulunulan buna rağmen elektrik ve suyu kesilmediği için faaliyete devam eden oto yıkama dükkanı ile ilgili karar da İçişleri Bakanlığı'ndan gelen dosyada yer aldı. Bakanlık; dükkanın kapatılması noktasında, belediye birimleri tarafından gerekli iradenin gösterilmediği gerekçesi ile Başkan Tatı ve Zabıta Müdür Vekili Zühre Albayrak, Çevre Kontrol Müdür Vekili Cemal Yılmaz ile Yapı Kontrol
Müdür Vekili Mahmut Bulut hakkında soruşturma izni verdi. Belediye avukatları yasal süre içinde Danıştay'a itiraz ederek takipsizlik istedi.
ÖZEL KALEM'E SORUŞTURMA YOK
İçişleri Bakanlığı; 35 DFE 35 plakalı makam aracının onarımı için herhangi bir yazılı evrak düzenlenmediği, mali mevzuat hükümlerine uyulmadığı e onarımın yüksek maliyetle yapıldığı iddiası hakkında ise soruşturmaya gerek olmadığına karar verdi. Belediye Özel Kalem
Bütçesi'ndeki temsil ve ağırlama giderlerinin belediyeyi zarara uğrattığı ve hayali fatura iddiaları da karşılık bulmadı. Yine Özel Kalem Müdürlüğü bünyesinden alındığı öne sürülen meşale ve bandalar da soruşturma konusu olarak değerlendirilmedi. 

Özel Kalem Müdürü Asiye Gümüşburun'un evinin onarımında kullanılan malzeme ve işçilik için belediye şirketi kaynaklarının kullanıldığı iddiası da Bakanlık nezdinde geçerli kılınmazken, Özel Kalem Müdürlüğü bütçesinden, Alsancak'ta bir firmadan -yüksek maliyetle- alındığı öne sürülen
plaketler için de soruşturmaya gerek olmadığı görüşü belirtildi.
YAKINLARA 'KIYAK' YAPILMAMIŞ
Buca Belediyesi'nde, Gölet Tesisleri içindeki stantların, Başkan Tatı'nın yakınlarına kiraya verildiği de iddia edilmiş, konu uzun süre tartışılmıştı. 

Bakanlık iddialara son noktayı koydu. Dosyada; Gölet Tesisleri'ndeki kiralama işlemlerinin belediye tarafından yapılmadığı ve Tatı'nın yakınlarına 'kıyak' yapılmasının da söz konusu olmadığı belirtildi. Yıldız Mahallesindeki Evlendirme Memurluğu olarak bilinen birimin bir kısmına tekvando kursu açılması ve üçüncü şahıslara kiralanması ile ilgili de incelemeler yapılmış ve bu konu müfettiş raporlarına da yansımıştı. İçişleri Bakanlığı yasalara aykırı bir işlem yapılmadığı gerekçesi ile bu konu hakkında da soruşturma izni vermedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TURGUT KÜÇÜK 15 Nisan 2012 Pazar 00:16

ARKADAŞLAR HİÇ MERAK ETMEYİN BUCAMAR'DAKİ YOLSUZLUKLAR HER KİM'İN TALİMATIYLA YAPILIYORSA VE YAPILMIŞSA ONUN HESABINI EN KISA ZAMAN'DA ZATEN ADELETE VERECEK

Yorumu oyla      14      5  
Murat Boz 14 Nisan 2012 Cumartesi 14:38

Arkadaşlar bu suçlamarın hepsi doğrudur. Ama ispatlanamamıştır. Siz müfettiş olsanız özel kalem müdürünün evinin belediye işçileri tarafından boyandıını naıl ispatlarsınız. Özel kalem harcamalrın hemen hepsi Küresel reklam ve onun yan firmaları tarafından yapılmıştır. Bu küresel reklam forbeste kahve diyarıda işletmektedir. Ayrıca herkez bilirki gölette ki işletmeler başkaba yakın isimlere aittir. Ama resmi sözleşme yoktur. Örneğin karşıdaki yıkama nasıl resmi olmasa da rıza ve velininse gibi...

Yorumu oyla      14      6  
yaylacıklı 10 Nisan 2012 Salı 18:07

levent köstem in bucaya ne faydası olmuş

Yorumu oyla      20      8  
büyükşehir meclis üyesi 10 Nisan 2012 Salı 17:06

izmirli arkadaş levent köstem büyükşehir meclisinde el indirip kaldırmaktan başka ne yapmış, sadece bir örnek gösterebilirmisin...

Yorumu oyla      22      7  
izmirli 10 Nisan 2012 Salı 14:18

özbucalı arkadaş doğru söylüyor,levent köstemin büyükşehir meclisinde yaptığı çalışmalarda buna örnektir.

Yorumu oyla      14      17  
öz BUCALI 10 Nisan 2012 Salı 13:40

Levent köstem Öz Bucalıdır Buca İçin Çalışan Birisidir Bucamızın Parasını Çarçur Eden Kim OLURSA OLSUn Karşısında Dikilecek Bir Yapıya SAHİPTİR !

Yorumu oyla      16      15  
izmirl 10 Nisan 2012 Salı 11:57

ercan tatı gittikten sonra o koltuğa yakışacak tek isim doc.dr.levent köstemdir. çünkü buca belediyesi meclisinde ve büyükşehir belediyesi meclisinde yaptıkları, yapacaklarının teminatıdır.

Yorumu oyla      18      15  
zeki 10 Nisan 2012 Salı 11:48

Merak etme Aysel hanım yada Aysel bey,kimse gitmez kimse gelmez.:))

Yorumu oyla      18      9  
BUCALI 10 Nisan 2012 Salı 11:42

ERCAN TATI GİDER BUCA BELEDİYESİNİ EN İYİ YÖNETECEK LEVENT KÖSTEM,ALİ RIZA KAYA VEYA OSMAN ERGÜNDOĞAR GELİR.(NE DE OLSA HEPSİNİN GÖZÜ O KOLTUKTA)

Yorumu oyla      15      13  
aysel 10 Nisan 2012 Salı 10:52

ERCAN TATI GİDİYOR.ERCAN BAŞKAN BU İŞİ YAPAMADI.RIZA ZAYIFOĞLUNUN DESTEĞİYLE ALİRZA KAYA. LEVENT BEY VE GÜNGÖR BEYİN DESTEĞİYLE OSMAN BEY GELİYOR.

Yorumu oyla      12      23  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
20. yılında 22 ülkenin çocuğu Karşıyaka'da buluşuyor
Karşıyaka Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte gerçekleştirdiği ...
Balkan göçmenlerinden Tartan'a ziyaret
İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BALGÖÇ) yeni Genel ...
Balçovalı memurlar toplu sözleşmeyle güldü
Balçova Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında belediyede görev yapan memurların ...
 
“Dünyayı kurtarmak için yenilenebilir enerji şart”
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, yenilenebilir enerji ...
Adalet meşaleleri bu kez Güzelbahçe'de yandı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da aralarında bulunduğu ...
İki kritik savunma: Hızır ve Derbentoğlu sahne aldı
Büyükşehir davasında 'final haftası' iki kritik savunmaya sahne oldu. ...
 
Büyük davanın küçük ama önemli ayrıntıları...
Tarihi Büyükşehir davasını yerinde ve dakika dakika izleyen Egedesonsöz ...
Tarihi davada hileli delil mi var?
Kocaoğlu’nun avukatı Ercan Demir, bazı imzaların farklı belgelerden kopyalanarak ...
Sporcu kadınlardan önce kahvaltı sonra yürüyüş
Güzelbahçe Belediyesi Spor Okulları'nda plates, yogalates, aerobik, jimnastik ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva