HABERLER>POLİTİKA
24 Ocak 2019 Perşembe - 09:09

Büyükşehir adayı Zeybekci: İzmir patinaj bile yapmıyor, geri gidiyor!

BMC’nin Pınarbaşı’ndaki  tesislerini gezen AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, seçimlerin kazanmasının ardından hayata geçirecekleri projelerle İzmir’in çekim merkezi haline geleceğini, bunun sanayiye de yansıyacağını belirtti.

Büyükşehir adayı Zeybekci: İzmir patinaj bile yapmıyor, geri gidiyor!

BMC fabrikasında Yönetim Kurulu Üyesi Taha Yasin Öztürk tarafından karşılanan Zeybekci, ana bina girişindeki daha önce üretilen kamyon-kamyonetlerin maketleriyle alınan ödülleri inceledi. Ziyareti sırasında yerli sanayinin gelişmesinin önemine vurgu yapan Zeybekci, BMC’nin de milli savunma sanayisinde önemli bir yerinin bulunduğunu aktardı. 31 Mart seçimlerinden sonra hayata geçirecekleri projelerle İzmir’in çekim merkezi haline geleceğini dile getiren Nihat Zeybekci, bunun sanayiye de yansıyacağını belirtti. Zeybekci, “Bu sayede BMC gibi kuruluşların İzmir’e yatırımları artacak… Artık Türkiye dışa bağımlı olmaktan kurtulmaya başladı. Yapılan yatırımlar Savunma Sanayi’nde İzmir’i de önemli bir noktaya getirecek” dedi. Zeybekci, diğer kentlere oranla İzmir’de işsizlik oranının daha yüksek olduğunu hatırlatarak, hazırladıkları Kent Enstitüsü Projesi’nin de kadınlar başta olmak üzere şehirde önemli istihdam olanakları sağlayacağını ifade etti.

Grubun Yönetim Kurulu Üyesi Taha Yasin Öztürk ise BMC’nin 2 bin 700’ü İzmir’de olmak üzere 3 bin kişiye istihdam sağladıklarını, son teknolojiye yönelik yatırımlar yaptıklarını aktardı. BMC’nin her yıl büyüdüğünü, ihracatının arttığını dile getiren Öztürk, askeri zırhlı araç, askeri taktik ve lojistik araç, tank, otobüs, ticari araç, raylı sistem ürünleri, kara motorları ve şanzıman ürünleri ile Türkiye’nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesine hizmet verdiklerini söyledi. Öztürk, 2023 yılına kadar üretim ve teknoloji üslerinin tamamlandığında yaklaşık 10 bin kişiye istihdam, ülke ekonomisine de 5 milyar dolar katma değer sağlayacaklarını belirtti.

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün eşlik ettiği Zeybekci, daha sonra fabrikayı gezdi, işçilerle sohbet etti, çalışmaları ve ürünler hakkında bilgi aldı. BMC’nin ürettiği Kirpi, Amazon ve Efe adlı zırhlı araçlarla personel taşıyan kamyonları inceleyen Zeybekci, Türkiye ekonomisine katkılarından dolayı hem fabrika yöneticilerine, hem de çalışanlara teşekkür etti.

İZMİR PATİNAJ BİLE YAPMIYOR
Geçtiğimiz dönemlerde AK Parti’de ilçe başkanlığı yapan kişilerle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, “İzmir patinaj yapmıyor, yıllardır hep geri gidiyor. Çünkü patinaj yaptığınızda, bulunduğunuz noktada kalırsınız. Ama İzmir’in sorunları sürekli büyüyor. Artık bu gidişe ‘dur’ deme zamanı geldi” diye konuştu. AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ise, “Önceki dönem ilçe başkanlarımız, aynı heyecanı taşımaya devam ediyor. Onlardan güç aldık. İzmir hikayesini hep birlikte yazacağız” dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda yapılan buluşmada Başkan Şengül ve Büyükşehir Adayı Nihat Zeybekci, geçmiş dönem ilçe başkanlarının görüş ve önerilerini dikkatle dinledi. Yerel seçime ilişkin istişare ve değerlendirmelerin yapıldığı buluşma, yaklaşık 2 saat sürdü.

KİMSENİN KALESİ OLMADI
Toplantıda konuşan Zeybekci, 31 Mart’taki seçimde başarılı olunacağına olan inancını bir kez daha paylaştı. Zeybekci, “İzmir, hiçbir zaman birilerin kalesi olmadı, olmayacak da. İzmir’de başarı yakalayacağız. Eğer bu güven ve inancı hissetmeseydim, burada olmazdım. Hiçbir zaman yapmacık bir hayatım olmadı. Tüm teşkilatımızla sahaya indiğimizde ve İzmir’e samimiyetle davrandığımızda, başaramayacağız hiçbir şey yok” dedi.

İZMİR, SAMİMİYETİMİZİ VE SEVDAMIZI ANLIYOR
Zeybekci, şöyle devam etti:
“Seçim sürecinde tek amacımız gönüllere girmek. Samimiyetimizi, aşkımızı, sevdamızı İzmir’e anlatmak. İzmir de bunu anlıyor. İzmir’de CHP’ye oy verenler, ‘Artık oyumuzu size vereceğiz’ diyor. Niye diye sorduğumda da ‘Bunların mazeretlerinden bıktık’ diye cevap veriyor. Sahada, alanda, dükkanda, sokakta, fabrikada, kısacası her yerde olacağız. Bu noktada önceki dönem ilçe başkanlarımızın rehberliğine de ihtiyacımız var. İzmir’de başarıya hep birlikte ulaşacağız.”

DENEYİMLERİYLE BİZE GÜÇ KATACAKLAR
Geçtiğimiz dönem ilçe başkanlarının, tecrübeleriyle kendilerine büyük fayda sağlayacağını vurgulayan Başkan Şengül ise, “Partimizin bugünlere gelmesinde geçmiş dönem ilçe başkanlarımızın çok emeği var. Başkanlarımızın aynı heyecanı taşımaya devam ettiğini gördük. Onlardan güç aldık. Partimiz için yaptıkları fedakarlıklar, verdikleri emekler asla göz ardı edilemez. Buradaki her arkadaşımız çok değerli. Seçim sürecinde de onlarla beraber olacağız. Onların deneyimlerinden, bilgilerinden faydalanacağız. İzmir hikayesini böyle yazacağız” dedi.

 
Nedim ATİLLA yazdı... Hangi ambalaj ne kadar tehlikeli?
 
Bornova'da yarıyılda tiyatro şöleni
YORUMLAR
Toplam 28 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 24 Ocak 2019 Perşembe 23:49

Istanbul'da konut fiyatları Kasım ayında yıllık 5.87 Ankara'da 7.16 Izmir'de 19.51 artmış. Demekki patinaj yapan Izmır değil Istanbul ve Ankara imiş.

Yorumu oyla      9      5  
Dağ'dan inciler 24 Ocak 2019 Perşembe 18:12

Sayın Dağ 'Belediye seçimini kazanırsak yağmur suyunu ayrıştırıp kullanacağız' demiş. Bu iş belediyenin değil bakanlığın görevidir. Önce bakanlık ve belediye görevlerini düzenleyen kanunlara bir bakıverin. Milleti kandırdığınızı mı zannediyorsunuz.

Yorumu oyla      12      5  
vaat ne oldu 24 Ocak 2019 Perşembe 17:58

Sayın Zeybekci seçilirsem su fiyatlarında indirim yapacağım dedi işin aslı şu: seçim sonucu tehlike görülen belediyeler İstanbul-Ankara-Gaziantep-Bursa ve diğerleri su fiyatlarında indirim yaptı. Ak Parti seçmeni 'Madem elde imkan vardı niye daha önce yapmadınız seçim öncesi yaptınız' diye tepki verince bu vaadi artık söylemiyorlar.

Yorumu oyla      13      5  
yeni taktik 24 Ocak 2019 Perşembe 17:55

Ak Partiyi savunan televizyon kanallarında ki konuşmacılar, anket şirketleri ve gazete köşe yazarları 'MADEM BÖLGENİZDE PARTİNİZ SEÇİME GİRMİYOR OY VERMEYE GİTMEYİN' çağrısı yapmaya başladılar. Millette aksini düşünüyor.

Yorumu oyla      12      5  
Karsiyakali 7 24 Ocak 2019 Perşembe 17:48

Yahu izmir afganistandir. Hic mi ucaga binmiyorsunuz. O yapti bu yaptirmadi degil omrumuz gediyor bos cekismelerden.

Yorumu oyla      9      6  
zzz 24 Ocak 2019 Perşembe 16:46

Biz izmir halkı olarak patinaj yapmayı seviyoruz sayın zeybekçi. Rantınız gidecek diye çalık holdinge cengiz inşaata ihaleleri verirken izmire kuruş ödemezken yatırım için şimdi bir de patinaj manevrası işinize geldi mi güzel kız işinize gelmedi mi patinaj...

Yorumu oyla      10      5  
Merve Bozer 24 Ocak 2019 Perşembe 15:38

Bu ne karakterdir anlamadık gitti. Kendileri yapar suçu başkalarına atar. Kendileri yaptırmaz başkaları yapmadı derler. Allahım bizi bu zilleten tez elden kurtar.

Yorumu oyla      17      6  
patinaj mı 24 Ocak 2019 Perşembe 15:14

İzmir geri gidiyorsa 16 yıldır tek başına iktidar sizsiniz İzmir sizin eseriniz niye eşeltiriyorsunuz. Belediye bütçesimi daha fazla merkezi hükümetin bütçesi mi daha fazla? Bugüne kadar İzmir'e 1 metre bile metro yapmadınız belediyeyi alınca mı İzmir'e yatırım yapacaksınız? Seçim geliyor hala İzmir'e metro yatırımı ağzınızdan çıkmıyor. Bu konuda talimatın varda dışına mı çıkamıyorsunuz?

Yorumu oyla      25      6  
ahmet 24 Ocak 2019 Perşembe 15:04

İzmir de belediye kendi kaynaklarıyla gemiler,feribotlar yaptırdı.Metro,tramvay yaptırdı.İzban ona keza.Kentsel dönüşümü gerçek anlamıyla nasıl yapılacağını Uzunderede gösterdi devamı geliyor.Süt projesi,kırsal kesimde tarım ve hayvancılık destekleri ve daha birçok hizmet gerçekleştirildi.Siz ülkeyi bitirdiniz.En özgür şehir burası size uymaz bide biat yok.Kula kulluk yok.

Yorumu oyla      25      5  
24 Ocak 2019 Perşembe 14:47

Bakanlık yaptın, İzmire senin bakanlığın zamanında bir tek yaptığın yatırımı söyler misin? hem izmiri geri götür hem de ağlan sızlan. seni da Yıldırım gibi 5 yıl sonra İstanbula aday olmak için postalayacağız....

Yorumu oyla      21      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Siz inanıyor musunuz AK Parti’nin İzmir’e kendini anlatamadığına?
Mehmet KARABEL yazdı... Siz inanıyor musunuz AK Parti’nin İzmir’e kendini anlatamadığına?
Flaş iddia: Yıldırım istifa mı edecek?
TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye ...
Ortak tepki: O mektup bizi şaşırttı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaklaşık ...
 
MHP, 21 belediye başkan adayını daha açıkladı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, partisinin 11'i ilçe, 10'u belde ...
Birlik buluşmasında Zeybekci'den mesajlar: İzmir’de destan yazacağız!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ...
Erdoğan Putin'le görüşmek için Moskova'da
Moskova'da bugün kritik bir zirve var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ...
 
CHP'li Özel açıkladı: İzmir adayımız...
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "27 Ocak Pazar günü yapılacak olan Merkez ...
Mustafa Sarıgül CHP'den istifa etti
Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Cumhuriyet Halk Partisi'nden ...
Kemalpaşa’da seçim ateşi yandı… ‘Halef’ten ‘Selef’e: Hodri meydan, alsın dosyalarını gelsin!
CHP’li Karakayalı’nın kendisine yönelik sert eleştirilerine cevap veren ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva