HABERLER>POLİTİKA
23 Ocak 2019 Çarşamba - 11:57

Kemalpaşa’da seçim ateşi yandı… ‘Halef’ten ‘Selef’e: Hodri meydan, alsın dosyalarını gelsin!

CHP’li Karakayalı’nın kendisine yönelik sert eleştirilerine cevap veren Kemalpaşa Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Uğurlu, “Hodri meydan. Gelsin programda karşılıklı tartışalım. Yapmam, tarzım değil ama o dosyalarını alsın ben de alayım, konuşalım. Fakat nezaket içinde bir adaylık süreci yaşansın. Birbirimizin yanağını öpecek kadar boşluk bırakalım. Yaşça küçük olduğum için bu adım benden olsun. Ben yanağımda boşluk bırakıyorum. Sayın Karakayalı da aynı şekilde yanağında bir boşluk bıraksın” dedi.

Kemalpaşa’da seçim ateşi yandı… ‘Halef’ten ‘Selef’e: Hodri meydan, alsın dosyalarını gelsin!

EGEDESONSÖZ- Kemalpaşa Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Arif Uğurlu, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına katıldı ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

2014 yerel seçimlerini kazanarak koltuğa oturan ve 31 Mart yerel seçimlerinde vatandaşın karşısına ikinci dönemi için vize almak amacıyla çıkacak olan Başkan Uğurlu önemli mesajlar verdi.

Uğurlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Adayı, Kemalpaşa Belediyesi eski Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın özelinde de açıklamalarda bulundu. CHP’li Karakayalı’nın kendisine yönelik eleştirilerine cevap veren Uğurlu, “Hodri meydan. Gelsin programda karşılıklı tartışalım. Yapmam, tarzım değil ama o dosyalarını alsın ben de alayım, konuşalım” diye konuştu.

YOLLARA REVAN OLMUŞUZ
Uğurlu, “Geride kalan 5 yıl Türkiye siyasi hayatının en yoğun dönemidir. 5 yıldır görevdeyiz 7 kez seçime girmişiz. Dünyadaki konjonktür ve Orta Doğu’nun yeniden şekillenmesi meselesi var. Biz bu gelişmeleri memleket meselesi olarak görüyoruz. Milletimizin bizden beklentisi var. Onları yerine getirmek için bir seçimden çıkıyoruz, diğerine koşuyoruz. Cumhuriyetin ilanından sonraki milli mücadele döneminde her seçim kazanılmış bir cephe savaşı gibidir. Biz durumu buna benzetiyoruz. Cumhur İttifakı olarak yollara revan olmuşuz” dedi.  

KEMALPAŞA’DA İTTİFAKIN TABANLARINDA YÜZDE 90 BİRLEŞME OLACAKTIR
“Yerel seçim döneminde keşke hizmetleri konuşuyor olabilseydik” diyen Uğurlu ayrıca ittifaklar üzerinden açıklama yaptı ve “Yerel seçimler birçok bilinmezliği de içinde barındırıyor. Genel merkezler bir karar alsa da tabanların bu ittifaka ne kadar uyacağını ancak 31 Mart akşamı görebiliriz. Ancak anketler üzerinden şunu söyleyebiliriz, Kemalpaşa’da tabanların yüzde 90 oranında birleşmesi vardır. Bir araya geldiğimizde hem AK Parti teşkilatında hem MHP teşkilatında hem de seçmenler bazında heyecan yarattığını görüyoruz. Biz inanıyoruz ki Kemalpaşa ölçeğinde yüzde 90 oranında bir birleşme olacaktır” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ KARAKAYALI’YA: BABAMDAN BÜYÜK AMA ISRAR EDERSE DE GEREKENİ SÖYLERİZ
CHP’li Karakayalı’nın eleştirilerine değinen Uğurlu detaylı bir açıklama yaptı. Uğurlu, “Kemalpaşa’da şu an adaylar arasında yaşça en küçük olan benim. Hem Saadet Partisi Adayı Mehmet Ali Özüdoğru hem de CHP Adayı Rıdvan Karakayalı benim büyüğümdür. İkisini de adaylıklarından dolayı tebrik ediyorum. İnşallah yalanın, iftiranın olmadığı nezaketin elden bırakılmadığı bir süreci yaşarız. Karakayalı ‘biz birleştirici olmak istiyoruz’ derken konuşmalarının tamamı yalan demiyorum, yaşı babamdan büyük ama onun konuştuğu dile inmeyeceğiz. Yaşımız küçük olsa da Kemalpaşa’da kutuplaştırıcı dile izin vermeyeceğiz. Nezaket dilimizi bozmayacağız. Ama Karakayalı ısrar ederse de gerekeni söyleriz” dedi.  

SEN BAŞKANKEN O MERDİVEN SENİN KAÇMAN İÇİN Mİ VARDI?
Karakayalı’nın kendisi için, ‘Belediyenin arka tarafına insanlardan kaçmak için merdiven yaptırmış’ ve ‘halkın parasıyla kahvaltı veriyor’ yönündeki eleştirilerine de cevap veren Uğurlu, “O merdiven 15 yıl önce yapılmış. İş güvenliği açısından yapılmıştır. Bir yangın kaçış merdivenidir. Sonra ‘halkın parasıyla halka kahvaltı veriyor’ diyor. Böyle bir başkan niye halktan kaçsın? 25-26 bin insanla kahvaltı sofalarında bir araya gelmişiz. Lüks otellerde değil sokak sofraları kurmuşuz. Halka kimin parasıyla kahvaltı vereceğim? Sosyal belediyecilik bu değil midir? Kahvaltımız ne? Gevrek ve peynir! Bir başkan adayı bunun lafını yapar mı? Halkla bu kadar bir araya gelen başkan yangın merdiveninden neden kaçsın? Ciddi bir belediye başkan adayı çıkar, ciddi ciddi eleştiriler yapar. Ben Karakayalı’yı çay içmeye davet ediyorum. Gelsin, o merdivenden beraber çıkalım. Bu kaçış merdiveni mi, iş güvenliği açısından yapılan bir yangın merdiveni mi? Sen başkanken o merdiven senin kaçman için mi vardı? Eğitimci kimliğine yakıştıramadım. ‘Dağın tepesine cami yaptı, cemaati teleferikle mi taşıyacaksın?’ diye sormuş. Caminin penceresinden ipi çeksek Karakayalı’nın salonun tam ortasına gelir. Karakayalı evine hangi teleferikle gidip geliyorsa biz de cemaati o teleferikle taşıyacağız. Millet Bahçesi’nin tam dibidir. İzmir-İstanbul otoyolunun kenarına bağlanıyor” dedi.

SOSYAL MEDYADAN GİZLİ GİZLİ BİZİ Mİ TAKİP EDİYORSUN?
“Yaptığım çalışmalarının hepsinin kaydı vardır” sözleriyle konuşmasını sürdüren Uğurlu, kültür merkezi üzerinden gelen eleştiriler için,  “Onlar 1 milyon harcar hurda eşya deposu yapar biz 70 bin harcarız saray dediği bina yaparız. Bu fakir bunu yapar. İddia ettiği gibi bir saray değil. Kültür birimi ve kentsel dönüşüm ekibimizin de çalışma sahası. Bir gün gelsin görsün. Başkanlığı dönemindeki meclis tutanaklarını okusun. İmar konusunda konuşuyor. İmar yetkisi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndedir. İlçe belediyeleri imar yapmıyor. Kendisinin geçmiş dönemde 60 dönümlük yer alıp 400 ev yapacağım dediği yere kongre merkezi yaptık. Bizi rantçılıkla suçluyor ama asıl rantçı kendisidir. Daha fazla iddialar da var ama nezaketi bozmayacağım. Ben onun gibi duymuştum demem, açık ve net konuşuyorum. Başkanlığının son döneminde iki caminin rotasında üçüncü caminin temelini atıyordu. Okul temeli atsaydın ya. O zaman 6 milyon, bugünün parasıyla 12 milyon yapıyordu. ‘Kongre merkezini okul yapacağım’ diyor. O zaman seçimlere bir ay kala iki caminin ortasına üçüncü cami yerine, okul yapsana… Samimi olduğunu görelim. Atatürkçüyüm, laikim diyorlar. Yahu arkadaş tamam Atatürkçü, laik ol ama hizmet et. Karakayalı döneminde belediye binasında boş olan yere İzmir’deki belediyeler arasındaki en büyük Atatürk fotoğrafını biz astık. Cumhurbaşkanımızın fotoğrafıyla birlikte orada duruyor. Ha şunu da belirteyim, sevgi fotoğrafın büyüklüğüyle alakalı değildir. Karakayalı gelsin 5 yılda Arif kardeşi ne yapmış görsün, ben onu bir gezdireyim. Atatürk’ün muasır medeniyet seviyesine Kemalpaşa’yı ulaştırmak için yaptıklarımızın Karakayalı 10’da 1’ini yapmışsa adaylığı bırakırım. Buraya oturunca hizmet konuşacaksın. Gondollara gitmedim ama beğenmedim diyor! Ne yapıyorsun? Sosyal medyadan gizli gizli bizi mi takip ediyorsun? Ben onu pek çok programa davet ediyorum. O ne kadar nezaketi bozarsa bozsun, yaşı büyük su kaldırır. Ben yine onu davet edeceğim. Millet Bahçesi İzmir’e yapılıyor. Ben senin yaptığın pazara gidiyorum, sen benim yaptıklarıma gelmeyecek misin?” açıklamasında bulundu.

UYARIYORUM, BENİ BİR DAHA BUNA ZORLAMASIN, ANLADIĞI DİLDEN KONUŞURUM
Uğurlu, Karakayalı’ya tepkilerini sürdürdü ve “Kemalpaşa’da bir gez! Ondan sonra şunları yapmadın, eksik yaptın diye söyle. Ben şunu daha iyi yaparım diye açıkla. Daha onlara girmiyorum. Bu bir ikazdı! Onun her yalanından sonra gelir onu evraklarla ifşa ederim, sonra programa çıkamaz. Gelsin yanına ben oturacağım, basını da çağıracağım, gezelim. Ben yaptım oldu anlayışı benim tarzım değildir. Sevgi yolunu yaparken 3 kere esnafla bir araya geldim. O kızdığı kahvaltılarla esnafa projeyi anlattım. Çoğunluğunun rızasını aldım. Bunların hepsi sayın Karakayalı’nın iftiralarıdır. Kemalpaşa’da benim kadar sokakta olan insan yoktur.  Yaşı benden büyüktür, tecrübesi vardır. Ama şu kardeşinin yaptıklarını da takdir et! Her ne kadar büyükşehir biz yaptık dese de iki eseri var. Allah razı olsun. Ama üçüncüyü saysana! Ben yüzlercesini sayarım. Yarım saattir Karakayalı’nın yalanlarına cevap veriyorum. Uyarıyorum. Beni bir daha buna zorlamasın. Anladığı dilden konuşurum” dedi.  

YAPTIK BABAM YAPTIK!
‘Söz verip yapamadığınız projesiniz oldu mu?’ sorusunu yanıtlayan Uğurlu, “1 tanesi hariç söz verip yapmadığımız projemiz kalmadı. Ayrıca söz vermediğimiz fakat yaptığımız 70 tane projemiz var. Yaptık babam yaptık! Bağyurdu’na bir kiraz alım yeri yapmayı düşündüm. Pazar yerinin ortakları var. Onu kamulaştırdıktan sonra yapacağız. İki tane şık modern düğün salonu yapacağız. Millet Bahçesi projesi tasarladık. Kemalpaşalılar bilir; Arif Uğurlu zor söz verir, söz verirse yapar. Projesini gösterip de yapamadığı projesi yoktur. Yiğitler Barajı’nı yaptık. 2019 sonunda bitiyor. TOKİ bitiyor. Otoyol bağlandı. 350-400 milyonluk merkezi hükümetten bir yatırım kazandırdık. Biz kendimiz 150 milyonluk yatırım yapmışız. 2014 yılında belediyeyi devraldığımızda 40 milyon borcumuz vardı. Şu an 50 milyon borcu vardır. 5 milyon kasamızdan düştüğünüzde 5 milyon borcumuz var” ifadelerini kullandı.

AYRIMCILIK NOKTASINDA 1 DELİKLİ KURUŞ FAZLA ALMADIK!
İktidar partisinin bir belediyesi olduğu için merkezi hükümetten çok destek aldığının öne sürülmesi karşısında konuşan Uğurlu, “Merkezden diğer belediyeler hangi desteği aldıysa biz de onu aldık. Ayrımcılık noktasında 1 delikli kuruş fazla almadık. Saydıklarımız merkezi hükümetin ‘al bunları yap’ dediği projeler değil” dedi.

HODRİ MEYDAN: DOSYALARINI ALSIN, BEN DE ALAYIM!
Konuşmasını sonlandırırken yeniden Karakayalı için yorum yapan Uğurlu, “Hodri meydan. Gelsin programda karşılıklı tartışalım. Yapmam, tarzım değil ama o dosyalarını alsın ben de alayım, konuşalım. Fakat nezaket içinde bir adaylık süreci yaşansın. Birbirimizin yanağını öpecek kadar boşluk bırakalım. Yaşça küçük olduğum için bu adım benden olsun. Ben yanağımda boşluk bırakıyorum. Sayın Karakayalı da aynı şekilde yanağında bir boşluk bıraksın” ifadelerini kullandı. 

 
Erbil'in sağlık durumu ile ilgili yeni açıklama
 
Mustafa Sarıgül CHP'den istifa etti
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zfg 24 Ocak 2019 Perşembe 08:58

Yenilen pehlivan güreşe doymazmis

Yorumu oyla      9      6  
Ahmet Turan KOÇ 24 Ocak 2019 Perşembe 00:03

C H P bayrağını Inşallah kemalpaşa da belediye binasında dalgalandiracagiz korkmayın biz halkız halkımıza Da seçmenimiz de guveniyoruz Selâmlarlar in sonu 1 nisan şakası değil çiçekler acacak

Yorumu oyla      9      5  
Can çiler 23 Ocak 2019 Çarşamba 20:02

Ben chp yöneticilerini anlayamıyorum.Bugün aday gösterdiğiniz rıdvan bey 2014 seçimlerinde koltukta belediye başkanı iken seçimi kaybetti şimdi nasıl kazanacak helal olsun size bu nasıl aday tespiti ise

Yorumu oyla      9      6  
Ali Metin 23 Ocak 2019 Çarşamba 15:26

Merdiven olayına açıklık getirelim. Belediye binası inşa edilirken yapılan genel bir yangın merdiveni zaten vardı. Rıdvan beyin bahsettiği merdiven Arif döneminde yapıldı. Nasıl bir güvenlik merdiveni ise sadece başkanın makam odasının kapısı bu merdivene açılıyor. Buda demek oluyor ki herhangi bir tehlikede sadece başkan kurtulacak. :):):) Yapmayın allah aşkına herkes biliyor o merdivenin neden yapıldığı. Ha bu arada o merdiven kaçak. Yani Belediye binasının projesinde olmayan bir şey. Projeye aykırı. İmar barışından faydalanıp yapı kayıt belgesi alabilir Arif aklında olsun.Böylece resmiyet kazanmış olur. :):) Ne merdivenmiş arkadaş.

Yorumu oyla      13      7  
Kazanamaz 23 Ocak 2019 Çarşamba 13:59

CHP nin dolayısıyla sayın Rıdvan Karakayalı’nın Kemalpaşa ilçesinde seçimi kazanma yüzdesi sıfır (0 ) ! 2009 dan 2014 e belediye başkanısın ! Büyükşehir arkanda ! 2014 de seçim kaybetmişsiniz ! CHP nin Kazanma ihtimali yok ! Konu bu kadar basit !

Yorumu oyla      12      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Efes Antik Kent Projesi meclis gündeminde
CHP PM ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan ...
Büyükşehir adayı Zeybekci, Egedesonsöz'e konuştu: Bir dertli adam çıkacak…
Büyükşehir adayı Zeybekci, Egedesonsöz'e konuştu: Bir dertli adam çıkacak…
İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar’ın acı günü
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ağabeyi Adnan Kırkpınar hayatını kaybetti.
 
Kriz çözeceklerdi, krizle ayrıldılar!
CHP ile İYİ Parti arasında devam eden yerel seçimlerde işbirliğinde liderler ...
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir’e başkan adayı seçmek CHP’ye ağır mı geldi?
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir’e başkan adayı seçmek CHP’ye ağır mı geldi?
Akşener'den flaş İzmir yorumu: İlçeler konusunda...
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP ile yerel seçimde yapılacak ...
 
Meltem Cumbul, CHP iddiasına yanıt verdi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti lideri Meral Akşener'in ...
CHP İzmir’den itiraz: O ilçede 633 seçmen silindi!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı Foça'da yaşanan "Kursiyer ...
Moda Fuarı'nda koyu sohbet!
Gelinlik, damatlık ve abiye giyim sektöründe Avrupa'nın önde gelen fuarları ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva