HABERLER>POLİTİKA
22 Ocak 2019 Salı - 13:49

CHP İzmir’den itiraz: O ilçede 633 seçmen silindi!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı Foça'da yaşanan "Kursiyer Uzman Seçmen" krizinin peşini bırakmıyor.  Daha önce İlçe Seçim Kurulunun, CHP Foça İlçe Başkanlığının Foça'da 3 ay boyunca kurs alarak, görev yerlerine dağılacak olan kursiyer askerlerin seçmen olarak gözükmesine itirazını reddetmesinin ardından, İl Seçim Kuruluna yapılan itiraz sonuç verdi. 633 kursiyer uzman seçmenin seçmen kütüğünden düşürülmesine karar verdi.

CHP İzmir’den itiraz: O ilçede 633 seçmen silindi!

Foça'ya 3 aylığına  eğitim almak üzere gönderilen 4 bin 2  Kursiyer Uzman'ın, yerel seçimlerde Foça'da seçmen olarak gözükmesinin tartışmaları devam ederken, CHP İzmir İl Başkanlığı ve CHP Foça İlçe Başkanlığı işin peşini bırakmıyor.

CHP Foça İlçe Başkanlığının ilçe seçim kuruluna, 'Kursiyer uzmanların bir kısmının zaten ilçeden ayrıldığı, diğerlerinin de sadece kurs almak için ilçeye geleceği, ilçenin 5 yıllık kaderinin oylanacağı bir seçimde  oy kullanmasının kabul edilemeyeceği ve yasal olmadığı' yönündeki itirazını reddetmesinin ardından, CHP İzmir il başkanlığı devreye girdi.

İL SEÇİM KURULU, İLÇENİN VERDİĞİ KARARI BOZDU
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in konu hakkında CHP Foça İlçe Başkanlığına destek vermesi ve gerekli itirazların yasal altyapısını  oluşturması için görevlendirdiği, CHP İzmir Seçim ve Hukuk İşlerinden sorumlu eski başkan yardımcısı Avukat Mehmet Türkbay' ın,  CHP Foça ilçe başkanlığı ile birlikte çalışarak İl Seçim Kuruluna yapılan itiraz sonucu, 633 kursiyer uzman seçmenin seçmen kütüğünden düşürülmesine karar verdi.

CHP Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş' in imzasıyla İl Seçim Kuruluna verilen itiraz dilekçede " Kursiyer Uzmanların henüz Foça'ya gelmedikleri, kurslarının 21 Şubat 2019 tarihinde başlayacağının ve kurs süresi olan 3 ay sonucunda tamamının Foça'dan ayrılarak gerçek ikametlerine döneceğinin, bunlara rağmen 4 bin 2 kursiyer uzman'ın Foça'nın 5 yıllık kaderini belirleyecek seçimlerde oy kullanmasının adil olmayacağı ve Tam Kanunsuzluk hali olduğu"  gerekçeleriyle,  seçmen kütüğünden 4 bin 2 kişinin tamamının silinmesi istendi.

İtirazı inceleye İzmir İl Seçim Kurulu, 'CHP Foça İlçe Başkanlığının itirazının, ekli dilekçesinde yer alan ve kurslarını tamamlayıp Foça'dan ayrılmış olmalarına rağmen, halen Foça'da seçmen olarak gözüken kursiyer uzmanların durumunun, İlçe Seçim Kurulu tarafından incelenmesi gerekirken, bu durum incelenmediği için', itirazın kabulüne karar verdi. Bu karar üzerine 633 kişi seçmen kütüğünden silinmiş oldu.

CHP YSK'YA İTİRAZ ETTİ
İl Seçim Kurulunun bu kararı sonrasında 4 bin 2 kursiyer uzman'dan 633' ü seçmen kütüğünden düşürülmüş oldu. İl Seçim Kurulunun 3 bin 369 kursiyer uzman'ın durumunun yasalara uygun olduğu ve bu konudaki itirazın reddine karar verdi.

 İl Seçim Kurulu'nun sadece 633 kişinin kayıtlarının silinmesi yönündeki kararını yeterli görmeyen Cumhuriyet Halk Partisi konuyu Yüksek Seçim Kuruluna taşıdı. Yüksek Seçim Kuruluna yapılan ve CHP İzmir Seçim ve Hukuk İşlerinden sorumlu eski başkan yardımcısı Avukat Mehmet Türkbay' ın hazırladığı, CHP Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş imzası ile YSK' ya gönderilen itirazda da, 'Tam Kanunsuzluk sebebiyle, 3 bin 369 kişinin Foça'da seçmen kütüğünden silinmesi' talep edildi.   

 
Sedat Peker'e ''tehdit'' suçundan beraat
 
İzmir'de sıradan bir gün: Antrenöre 'anne güdümlü' füze!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa MOROĞLU - Buca 22 Ocak 2019 Salı 20:50

Her türlü hukuksuzluğa, kumpasa, sahte seçmen devşirmeye karşı mücadele eden il yöneticilerimizi yürekten kutluyorum, kaybedeceklerini biliyorlar bu yüzden hem dindar geçiniyorlar, hemde haksızlık etmeyi, hile ile seçim almayı mübah kabul ediyorlar, gördüğüm kadarı ile olayları izlemekte olan AKP ye oy vermiş yurttaşlarda Türkiye genelinde bu durumları vicdanlarına kabul ettirememişler ki artık AKP ye oy vermeyeceklerini ifade ediyorlar...

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Moda Fuarı'nda koyu sohbet!
Gelinlik, damatlık ve abiye giyim sektöründe Avrupa'nın önde gelen fuarları ...
CHP'li Serter'den 4002 askerin oy kullanmasına itiraz!
Foça’ya üç aylığına gönderilen kursiyer askerlerin seçmen yazılmasına ...
Bayraklı aday adayı Barış Erel, İMO'yu ziyaret etti
CHP Bayraklı Belediye Başkan aday adayı Barış Erel, TMMOB İnşaat Mühendisleri ...
 
MHP İzmir'den seçim hamlesi: O yarışta varız!
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, 31 Mart yerel seçimlerinde, belediye ...
MHP'nin seçim sloganı belli oldu
MHP, 31 Mart yerel seçimlerinin kampanya sloganını "Beka için milli karar, ...
Pınar Karşıyaka Avrupa sahnesinde
FIBA Europe Cup 2'nci Tur I Grubu'nda 3 maçlık ilk yarıyı 2 galibiyetle ...
 
Bakan Akar açıkladı: İzmir'deki askeri alanların akıbeti belli oldu!
Şehir merkezlerindeki askeri alanların akıbeti ile İzmir Özdere’deki askeri ...
Fatih YAPAR yazdı... Başkanın gerekçeleri...
Fatih YAPAR yazdı... Başkanın gerekçeleri...
AK Parti adayı Zeybekci: Eğer Kocaoğlu aday olursa...
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, 21'inci ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva