HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Temmuz 2011 Cuma - 19:52

Buca'da gergin meclis

Buca Belediyesi meclis toplantısında ödenek krizi yaşandı. BUCA-MAR şirketinin bütçe artırımına karşı gelen AK Partililer, Başkan Ercan Tatı’yı eleştiri yağmuruna tuttu.

Buca da gergin meclis

Can ÖZLÜ- Egede Sonsöz Buca Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı tartışmalı geçti. Geçtiğimiz ay yapılan meclis toplantısında, belediyenin de ortağı olduğu BUCA-MAR şirketi için Özel Kalem Müdürlüğü bütçesinden 1 milyon 250 bin liralık ödenek artırımı istenmiş, Ak Partili meclis üyelerinin karşı çıkmalarına rağmen önerge komisyona havale edilmişti. Bu ay ki meclis toplantısında konu yeniden gündeme geldi. Özel Kalem Müdürlüğü bütçesinin yetersiz olduğu gerekçesi ile Fen İşleri Müdürlüğü'ndan Özel Kalem Müdürlüğü'ne ödenek aktarıl istemi tartışma yarattı.
 


HESABINI VEREMİYORSUNUZ
Bütçe artırımına karşı çıktıklarını belirten Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Arslan, Buca- Mar Şirketi’nin tam olarak ne iş yaptıklarını kestiremediklerini ve aktarılan paraların hangi amaçlar için kullanıldığını bilmediklerini söyledi. Geçen yıl ki bütçe artırımında da benzer sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Arslan “Geçen dönem, 1.8 milyon liralık bütçe artırımı yaptık. Bu para ile işçilerin maaşlarının ödeneceği söylendi ancak Gümüldür’de otel alındı. Şimdi de 1 milyon 250 bin liralık bir artış istiyorsunuz. Bunun cevabını halka nasıl vereceksiniz. Bu şirket belediyeye kazanç yerine külfet sağlıyor. Yapılan harcamaların hesabını veremiyorsunuz” dedi.
 
KARARI KOMİSYON VERSİN
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise ödenek tutarının tamamen ihtiyaca yönelik belirlendiğini savundu. Buca- Mar Şirketi’nin geçmiş dönemden kalan borç yükünü omuzlarında taşıdığını belirten Tatı “Buca-Mar’ın borcunu ben halka açıkça anlatabilirim. Geçmiş dönemlerdeki belediye başkanları, bu şirketin 2023 yılına kadar ki gelirlerine ipotek koydu, şirketin önü tıkandı. Bütçe artırımı konusu daha komisyonda görüşülecek. Sizin de o komisyonlarda üyeniz var. Kararı o üyeler versin” dedi.
 
Buca- Mar Şirketi tarafından kiralanan Gümüldür’deki otel konusuna da değinen Tatı “Otelin yıllık kiralama bedeli, söylenilenin aksine, 500 bin lira değil sadece 140 bin liradır. O otel de Ak Partili meclis üyelerini de ağırlıyoruz” diye konuştu. Tartışmanın ardından, midesinden rahatsızlandığını belirten Başkan Tatı, toplantıyı yarıda bıraktı. Yerine, başkanvekili Lokman Fazla geçerek meclisi yönetti.
 
Meclis toplantısında ayrıca, uzun süredir divan katipliği görevini yürüten Gülendam Çorak, istifa ettiğini belirtti. Çorak’ın yerine bir diğer CHP’li Ercan Geçgel getirildi. İmar Komisyonu’nun CHP’li üyesi Suat Nesir de görevinden istifa etti. Nesir’den boşalan üyelik koltuğuna CHP’li meclis üyesi Cevat Kızılateş seçildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nedim 6 Temmuz 2011 Çarşamba 15:48

burdaki birçok yorumcu herhal işi gücü yok buca ve başkan hakkında yazıyo.Bucayı ve başkanı rahat bırakın.Biz bucalı olmaktan ve başkanımızdan memnunuz.

Yorumu oyla      12      7  
EDİTÖR 5 Temmuz 2011 Salı 09:59

AYNI İPDEN İSİM DEĞİŞTİREREK YORUM GÖNDERMEYİN

Yorumu oyla      15      7  
faruk 3 Temmuz 2011 Pazar 17:48

ya bu arada helal olsun size bu yorumlarımızı yayınlayıp bazı internet gazeteleri gibi örtbas etmıyorsunuz helal olsun size helal.işte şeffaf yayın tarafsız yayın budur.bakınız IP nolarına hepsi farklıdır.çünkü burda halk konuşuyor kimse kimseye zorla yazdırmıyor.

Yorumu oyla      26      14  
faruk 3 Temmuz 2011 Pazar 17:46

HA HA HA duyda inanma ver ver oyunu onu kim aday gösterecek ki.oda bunun farkında neden oy veriyosuın.valla biz bir seyını bir icraratini görmedik görenlerde belli ya otu yıkamacısı ya simit tezgahçısı.ya halk bunları yemiyo artık.halkın içine çıkıcak yüz nerde..

Yorumu oyla      26      14  
faruk 3 Temmuz 2011 Pazar 17:44

HA HA HA duyda inanma ver ver oyunu onu kim aday gösterecek ki.oda bunun farkında neden oy veriyosuın.valla biz bir seyını bir icraratini görmedik görenlerde belli ya otu yıkamacısı ya simit tezgahçısı.ya halk bunları yemiyo artık.halkın içine çıkıcak yüz nerde..

Yorumu oyla      25      13  
Ali Osman 3 Temmuz 2011 Pazar 12:30

Adam gibi adam. Ercan Tatı.İyiki oy vermişim.Şimdi seçim olsa gene veririm.Ödün vermeden çalışmaya devam başkanım...

Yorumu oyla      20      25  
onur celik 2 Temmuz 2011 Cumartesi 15:41

2 yıl oldu merak ediyorum ercan tatı bu kadar beceriksizi nasıl becerdi doldurdu belediyeye. adam gibi çalışan bir tane bulunamadımı izmir de iş yapacak bir allahın kulu yok mu. buca belediyesine orturduğu yerden para alacak eleman lazım. bu nasıl oturmaktır bu nasıl anlayıştır 40 yıllık chpliyiz hicap duyuyoruz. ercan tatı bukadarmı basiretsizdi. bu kadarmı yanında gezen iş yapmayanlara bağlı. 3 yıl sonra kimse tanımayacak ama tatıyı

Yorumu oyla      36      15  
BUCALI 2 Temmuz 2011 Cumartesi 14:49

BUCANIN HANGİ YOLUNDA YÜRÜMÜŞ BUGÜNE KADAR ERCAN TATİ ? BEN İNANIYORUMKİ YOLDA BİR VATANDAŞ GİBİ YÜRÜMEYE CESARETLİ DEĞİL BU ADAM .

Yorumu oyla      37      15  
mustafa 2 Temmuz 2011 Cumartesi 13:09

düşünüyorumda fen işlerine bakıyorum sadece okul boyuyor genelde de hep şirinyer lisesi, emlek işlerine bakın herkes yatışta, kültür derseniz onur akın konserinden başka bir şey bilmiyorlar kültürel faaliyetler neymiş konaktan karşıyakadan öğrensinler bir zahmet. basına bakıyorsunuz sadece birtek kendi çapında gazetecilik yapan birini kaale alıyorlar geri kalan medyayı boşveriyorlar, park bahçeler 3 hafta oldu bir fili yıkayamadı. tenis kulübün üst tarafları sazlık alana döndü. yedi göller bölgesini hiç söylemiyorum. başkan bey acaba hiçmi ilçesini teftişe çıkmaz.hüsnü kaya beyefendiyi aklamak için zaman harcanacağına bu işlere bir el atsalar. hüsnü kayanın ne olduğunu bucalı biliyor zaten. belediyede nasıl bugüne kadar hiç bir iş yapmadığı makam arabasıyla turlamaktan başka. say8ın tatı bunlara ne zaman son verecek diye merak ediyorum.

Yorumu oyla      37      15  
gerçek bucalı 2 Temmuz 2011 Cumartesi 12:35

buca belediye meclisinde levent köstem,adnan öztekin,erkut tamay,güngör kaya ve osman ergündoğar bütün bu yaşananları 2,5 sene önce gördüler ve yılmadan bu ve bunun gibi olayları buca halkına anlatmaya çalıştılar.meclis üyesinin görevi belediyede denetim yapamasıdır,berekirse kendi partinden olan başkana muhalefet olma pahasına bu görvlerini fazlasıyla yapan yukarıdaki meclis üyelerine teşekkür ediyorum...

Yorumu oyla      38      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kent A.Ş.’de nereden nereye...
Karşıyaka Belediyesi’nde iki yıl önce işten çıkartıldıkları için aylar ...
Narlıdere 'can'ları meşalelerle yürüyerek andı
Narlıdere Alevi Bektaşi Derneği başta olmak üzere, sivil toplum örgütlerinin, ...
Hayvan dostlarımız susuz kalmasın diye…
Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Kent Konseyi’nin Evcil ...
 
Bayraklı’da yaşlı ve engellilere temizlik hizmeti
Bayraklı Belediyesi ibadethane ve okul temizliği çalışmalarından sonra ...
Güzelyalı sokaklarına kilit taşlı kaldırım
Konak Belediyesi Konak’ta yaşamanın ayrıcalığını sokaklarına yansıttı. ...
“Fincanda pişen kahve” ünü yurtdışına yayıldı
Fincanda pişen Türk kahvesinin ününün yurtdışına kadar yayılmasından yola ...
 
Bu keyfi özlemişiz
İzmir’in en renkli sanat etkinlikleri arasına giren “Çim Konserleri” ,Grup ...
Aliağa-Menderes artık aktarmasız
Aliağa- Menderes seferleri artık aktarmasız olarak gerçekleşecek. İzmir ...
Meles ve Arap derelerine yaz temizliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi 21 günlük temizlik çalışması başlatıyor. Meles’te ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva