HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Temmuz 2011 Cuma - 09:07

Meles ve Arap derelerine yaz temizliği

İzmir Büyükşehir Belediyesi 21 günlük temizlik çalışması başlatıyor. Meles’te yapılacak çalışmalar çerçevesinde dere yatağına 5 adet kum tutucu havuz yapılarak Körfez’e kum-çakıl girişi de önlenecek.

Meles ve Arap derelerine yaz temizliği

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, temiz Körfez için dereleri kışa hazırlıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Arap ve Meles derelerinde geniş çaplı temizlik operasyonu başlatmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, dere temizliklerinden 35 bin ton malzeme çıkarmayı öngörüyor.

Çalışmalar kapsamında, kış aylarında yağışlarla Meles ve Arap derelerinin denize çıkış ağızlarında biriken ve hem istenmeyen kokulara hem de dere içlerindeki suyun denize çıkışına engel olan balçıklar temizlenecek. Önümüzdeki hafta başlayacak çalışmalar kapsamında Arap ve Meles deresinin birleştiği noktaya sedde imalatı yapılarak dere içindeki suyun denize çıkışı engellenecek. Ardından dere içerisindeki su, pompalarla boşaltılacak. Dere içindeki balçık kurumaya bırakılarak ardından ekiplerce temizlenecek. Çalışmalar süresince 12 adet iş makinesi, 10 kamyon ve 15 temizlik personeli iş başında olacak. Körfez’e kum-çakıl girişini engellemek amacıyla Meles Deresi’nin Mürselpaşa Kavşağı ile eski Sümerbank arasındaki bölümünde 5 adet kum tutucu havuz yapılacak. Kum tutucu havuzların imalatı 3 ay içerisinde tamamlanacak.

Çalışmaları 21 gün içinde tamamlamayı planladıklarını belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, “İçine katı atık dolduğu için zaman zaman kötü kokulara yol açabilen kentin en büyük iki deresinde her yıl ciddi bir temizlik çalışması yapıyoruz. Hem yıl içerisinde biriken atıkların yağışlarla Körfez’e akma riskini engelliyoruz hem de dereleri koku kaynağı olmaktan çıkarıyoruz. Bostanlı ve Mavişehir derelerinin denize çıkış ağızlarında da çalıştık. 9 ay içerisinde 380 bin ton balçık çıkardık. Derelerde başlattığımız bu uygulamayı zaman zaman tekrar ederek Körfez’i korumaya devam ediyoruz” açıklamasını yaptı. Yetkililer, Meles Deresi’nin metro alt geçişindeki temizlik çalışmalarının devam ettiğini ve balçıkların kombine araçlar ile temizlendiğini belirterek, Arap Deresi’nin bir bölümünde ise taban balçık temizliğinin başladığını bildirdiler.

Meles’e kum tutucu havuz
Öte yandan İZSU, Meles Deresi’nin eski Sümerbank ile Mürselpaşa Kavşağı arasındaki bölümüne de 50 metre mesafelerle 5 adet kum havuzu yapacak. Betonarme kum havuzu imalatı 90 günde tamamlanacak. Yağmurlarla Meles Deresi’ne gelen kumlar bu havuzlarda tutularak, yıl içerisinde sürekli temizlenecek. Böylelikle Meles Deresi’nin deniz çıkışında malzeme birikimi minimum seviyeye getirilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En iyi raketler ödüllerini aldı
Karabağlar Belediyesi Gençlik Spor Kulübü’nün Basın Sitesi’ndeki Tenis ...
Uğruna cezaevinde yattığı projeyi hayata geçirdi
Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, İşadamı Nafiz Gönen ve beraberinde ...
Aliağa Madımak'ı Simurg'la anıyor
18 yıl önce Sivas'ta Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından organize ...
 
Yenilenen tesisler beğeni kazandı
Bayraklı Belediyesi kuruluşuyla birlikte sosyal tesislerine de büyük bir ivme kazandırdı.
Avrupalı diplomatlar Çiğli'de
Avrupa Diplomatlar Birliği Başkanı Günther Meinel ve beraberindeki heyet, ...
Konak'a Kırım'dan kardeş geliyor
Türkiye için tıpkı KKTC gibi yavru vatan sayılan, 400 yıl boyunca Osmanlı ...
 
Celal Atik şenlendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları Projesi kapsamında hizmet ...
Başkanlar Kılıçdaroğlu’na rapor verdi
Seçim sonuçlarının İzmir yankıları devam ederken, sonuçların gerekçesi ...
Kocaoğlu’na tıbbi operasyon
İzmir Büşükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Eşrefpaşa Hastanesi'nde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva